Frica de zborul cu avionul

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Marox spune:

Ba poate sa cada si cind e acolo suuus . Cum s-a intimplat la zborul Rio de Janeiro-Paris, in 2009. Si au cazut intr-o groapa atit de adinca, incit nimeni n-a reusit sa descopere de ce s-au prabusit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Citat:
citat din mesajul lui Marox

Ba poate sa cada si cind e acolo suuus . Cum s-a intimplat la zborul Rio de Janeiro-Paris, in 2009. Si au cazut intr-o groapa atit de adinca, incit nimeni n-a reusit sa descopere de ce s-au prabusit.

Marox, mama lui Alex (n. 14.06.03) si a Juliei (n. 29.03.05)

Nici acum nu au aflat care a fost problema defapt?

Sigur ca posibilitati exista, de exemplu explozie la bord, foc undeva la partea tehnica, etc.
Insa daca aeronava a fost verifcata cum trebuie si daca piesele de schimb nu-s chinezisme ieftine, ´´sansele´´ sunt infime sa se intample ceva.

Mie nu imi face bine deloc sa urmaresc cazuri din astea. Ma gandesc automat la ele cand sunt in avion.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Marox, vrei sa fii prietena mea? Ne potrivim in chestii destul de esentiale, as zice ;)).

Sa stii ca vecina ta de atunci facea ce ar trebui noi sa facem la urmatoarele zboruri .
Adica, sa luam un dintr-ala care te inregistreaza si sa spunem acolosa tot ce vorbim pe-acolea: "uite cum decoleaza animalu' asta, oare o sti ce face? Vai de mine, io de-aicea nu mai scap. Uite un negru cu un aparat de fotografiat, hihi, parca nu mai cred ca mor. Uite ca vrea sa-mi faca o poza. Ce folos?! Oricum o sa mor :))))). Etc, etc, etc"
Si dupa aia sa mergem cu inregistrarea la vrun cabinet, ceva .

Aoleu, pai stiu pe de rost cum zboara avionu' si cate sanse are sa se prabuseasca si ce-s alea turbulente stiu, da' zau ca nu-mi foloseste la nimic .
In aer, ramane doar realitatea ca o magaoaie de 100 de tone zboara ca un puf de papadie, realitate care isi pierde legaturile cu orice lege a stiintei cunoscuta pana atunci :D.

Ce mi se pare de remarcat (si din ce spuneti voi, nu numai din experienta mea) este ca alaturi de persoane din familie, pe care le iubim, in care avem incredere si carora nu le e frica sa zboare, ne e teama.
E suficient sa apara cineva din exterior, pe care nu l-am vazut in viata noastra si, gata, am putea capata o farama de curaj.
Probabil ca in preajma celor care ne cunosc foarte bine/pe care ii cunoastem foarte bine nu putem fi decat noi insine?

~Lumea ar fi mai frumoasa fara macelari~

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marox spune:

Citat:
citat din mesajul lui denizel

Marox, vrei sa fii prietena mea? Ne potrivim in chestii destul de esentiale, as zice ;)).

Why not, Denizel?

LadyJ, nici mie nu-mi place sa urmaresc actualitatea cind sint cazuri d-astea. Il innebunesc pe barbatu-meu, urlu tot timpul "schimba canaluuu'". Cind a fost cutremurul din Haiti am evitat o saptamina sa ma uit la televizor.

Insa zborul Rio-Paris era Air France, s-a vorbit mult de asta aici, asa ca tot am ramas cu cite ceva. Nu au gasit cutiile negre, insa se pare ca o piesa a fost defectuoasa si s-a manifestat in momentul cind avionul a traversat o zona de furtuna, plina de turbulente. Se pare ca e un pasaj obisnuit pe ruta respectiva, acolo sint intotdeauna turbulente.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rrox3 spune:

Hai mai Denizel ca nu e nimic anormal sa zboare magaoaia de avion, e absolut firesc sa o faca... ia exemplu de la JG cu statistica. Suiete-te in avion cu un manual de fizica si unul de statistica, studiezi si prinzi curaj

Viviana nu-i vina omului ca a lacrimat, tu aveai deja spaima acolo, prezenta, nearticulata inca, altfel n-ai fi ajuns sa-l vezi direct jelindu-va. Avea atatea alte motive sa devina lacrimogen...

Nu puteti sa cititi, sa vedeti un film, sa ascultati muzica, sa va imaginati in alt context? Nici daca imediat ce v-ati urcat in avion va imersati in altceva placut?
Sau rugati-va companionul sa va solicite cognitiv in timpul decolarii cu ceva, stiu eu o dezbatere irezistibila... sau macar sa va intarate o furie mai veche Nu prea mai e loc de panica cand te enervezi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

pai, mai, Rox, eu inteleg cum zboara avionul, nu asta e problema. Problema sunt conspiratiile :)). Si aici . Adica, de ce n-ar conspira un avion impotriva unor bieti pasageri?

Va zic io ce ar trebui sa avem in avion: DC!!!!
Inainte de imbarcare, deschizi frumos un subiect din ala pe DC si ai asigurat un zbor nervos si lipsit de panica :)).
Totusi, s-ar putea sa fie periculos. Are si avionul ala o limita. Sunt postari care l-ar impresiona negativ chiar si pe el si cine stie de ce-i in stare dupa aia .

A, da, ce simtiti cand stewardesa face prezentarea vestei de salvare si a mascutei?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns accept92 spune:

De ce oare nu se asigura in avion cate o parasuta pentru fiecare calator? Au fost cazuri cand pasagerii ar fi avut timp sa sara in siguranta. Poate nefiind antrenati si-ar fi rupt picioarele la aterizare...dar totusi...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

voi ce faceti cand zburati cateva ore? io nu ma pot concentra la nimik....cateva minute si apoi o iau la galop cu gandul.

ar fi buna ideea cu parasuta, s-o primim la urcare...sa fie la indemana in caz de...

VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA
Speranta si incredere pentru David
~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*

Invingatorii nu renunta, iar cei ce renunta nu ajung invingatori!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

Accept,
Pai, la 10.000 metri sunt vreo -40, - 60 grade. Si avionu' ala merge cu vreo 900 km/h.
si nici nu cred ca ai vreo sansa daca isi reduce viteza si coboara sub 3000 m unde ai aer respirabil.
Daca zbori peste ocean tot aia e.

Denizel, prima oara m-am uitat la prezentare. Nu stiu de ce dar, nu m-a luat cu fiori. Dupa aia nu m-am mai uitat.

Cel mai naspa a fost cand am zburat cu Lufthansa si in mijlocul zborului a inceput pilotul sa vorbeasca. In germana. Si nu intelegeam o iota. Cateva secunde am luat si io calea conspiratiilor.
Si cand colo omu' ne indemna sa ne uitam pe geam.

Rrox, nu pot citi in avion, si nici face Rebus.
Fi-mea doarme sau trancane cu stewardesele.
Celcesforaie ia un gin cu suc de rosii si doarme.
Mie imi ramane muzica sau filmul.

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns accept92 spune:

Citat:
citat din mesajul lui viviana

Accept,
Pai, la 10.000 metri sunt vreo -40, - 60 grade. Si avionu' ala merge cu vreo 900 km/h.
si nici nu cred ca ai vreo sansa daca isi reduce viteza si coboara sub 3000 m unde ai aer respirabil.
Daca zbori peste ocean tot aia e.

O sansa ai totusi. Ideea este sa coboare la o altitudine la care deschiderea usii nu ar duce la depresurizare si oamenii sa isi pastreze calmul, altfel s-ar putea sa se omoare unii pe altii la iesire.

Mergi la inceput