cat creste bebe in greutate in prima luna
Toti medicii si asistentele cu care am discutat sustin ca se incepe calculul cu greutatea de la nastere. Eu cred ca e gresit. Pai noi am recuperat greutatea de la nastere dupa 7 zile (e si aia o crestere, nu? de ce nu se ia in calcul?). Eu incep calculul de atunci. Si practic la o luna de viata eu calculez 3 saptamani de crestere. In fiecare din aceste saptamani ma incadrez in vestitele bareme din carti (150-200g), nu si per total evident (750 - 1000g), pentru ca sunt 3 saptamani, nu 4!!!
Ce parere aveti? ...M-am saturat de medicii care sar pe tine cu gura referitor la cresterea in greutate si iti baga repede formula pe gat. Atat timp cat bebe e sanatos, papa, doarme si creste in greutate, chiar trebuie sa il incadram in bareme prestabilite, ca pe un mic computer???
Bebe Beca spune:
Nu trebuie sa ne incadram... Copila noasra mare lua lunar mai putin de 500 de grame. Cea mica a ajuns pana la 1,5 kg p luna in primele 3 luni. Deci... Alaptate amandoua.
Ioana, Rebeca (16.05.2004), Sara (17.04.2009) si 36+
Creste fata mica... Creste si minunea Rebeca
http://community.webshots.com/user/Berecutza
http://community.webshots.com/user/bebeca2004
http://community.webshots.com/user/bebebeca
JuliaSM spune:
Atat timp cat ai mei au supt bine,au dormit si aveau un tonus general bun,eu nu mi-am batut capul cu bareme si liste de crestere.M-am informat cu privire la puseele de crestere,cand,oricat ar suge,tot nu se satura,si alte informatii care-s bine de stiut...insa nu am avut cantar de bebe in casa niciodata,nici n-am bagat de seama prea mult informatiile periodice cu privire la cantar si lungime pe care mi le spunea medicul de familie cand aveam vizitele obligatorii programate.
Si asta tocmai pentru ca fiecare copil are ritmul sau de crestere,mai este si zestrea genetica care nu trebuie neglijata(eu de exemplu,sunt foarte inalta,177 cm) si mereu pareau copiii lungani,dincolo de barem.
Nu zic acum sa aruncam cantarul,insa un ochi mereu atent asupra dezoltarii copilului si a starii lui generale de bine cam elimina necesitatea cantaririi si a masuratorilor dese.
Vorba ceea din batrani(scuze pentru franchete,"mananca bine,doarme bine si caca bine" sunt semnalmentele unui bebe sanatos.
Edit: am 3 copii,mezina are 6 luni si e o dolofana alaptata exclusiv(la nastere arata ca un pui de avicola)
theophillina spune:
Roxx, aici nu se ia nimeni dupa nici o carte, ci dupa graficele OMS. Le gasesti www.who.int/childgrowth/standards/en/" target="_blank">aici. Daca pe percentila apar cresteri sau scaderi (mai ales) bruste, atunci incepe dr sa faca si alte investigatii. Si la greutate, si la inaltime si la circumferinta capului.
Theodora mami de Stelios
09.06.2010
BEBE STELIOS
DE'ALE GURII
Sabina spune:
Cresterea in greutate se calculeaza de la greutatea la are a ajusn dupa scaderea fiziologica.
Se considera o crestere ponderala normala daca in cca 14 zile recupereaza pana la greutatea de la nastere si apoi continua sa creasca constant, nu prea conteaza cat, ci sa creasca si sa ude/murdareasca 6 -8 scutece pe zi.
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo
DarkBendis spune:
Roxana, daca fetita ta a recuperat pierderea fiziologica in 7 zile, e perfect. De acum inainte, e important sa puna constant in greutate, sa aiba cel putin 6 scutece "pline"/zi.
Aici se considera ca bebeii in general ar trebui sa puna cam 25 gr/zi, dar cum am scris si la subiectul celalalt, sunt cantariti saptamanal, nu zilnic sau de cateva ori pe zi. Iar acest "25 gr/zi" este doar media. Ia in considerare graficele OMS (fii atenta, copiii care papa laptic de la mama lor vor fi de multe ori mai "usurei" decat cei care primesc formula, este normal acest lucru), si da, ai dreptate, copiii nu sunt robotei, unii pun in greutate mai putin, altii mai mult, dar o crestere constanta in greutate, "pampersi plini" si un bebe vioi, activ sunt semne ca totul este bine.
Dark Bendis
& Hogmanay Baby (31.12.2008)
"I dream of wolves. With them I run."
"Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law"
blackpanterro spune:
Cresterea in greutate depinde de copil, nu sunt 2 copii la fel. Doctorul lui Belle mi-a spus ca poate sa ia si 100g in greutate ca el e multumit, atata timp cat merge in sus. Acum Belle a luat o gramada in greutate, are aproape 5 luni si sunt sigura ca are 9+ kg, alaptata exclusiv. Mie imi zic toti(din Ro) ca e prea grasa ca e laptele prea gras...nicicum nu-i bine :)). Eu insa nu plec urechea, sanatoasa e, de mancat manca, iaca e grasa :))
Adriana mami de Isabelle Marie - 4 luni si Aidan Alexander - 5 ani
A ticket to hell has never been funnier
monicabo spune:
Aoleu, sa nu mai aud de grafice de crestere si alea alea, ca-ti prinzi urechile! Sa creasca bebe si sa fie sanatos si gata, asta e important
Monica, mami de 2 : Andreea Ioana (11 iulie 2007) si Ana Maria (13 noiembrie 2008)
Povestea sarcinii si a nasterii Andreei
Povestea nasterii super rapide a Anei Maria
gabriella1 spune:
sunt pararei si pareri.
Pe Tudor l-am nascut de 2,850 kg, in prima luna a luat 1,300 kg. Azi, cand implineste 3 luni (nu e an bisect ), are 6,500 kg.
Nu ma iau dupa grafice, sunt multumita ca e sanatos si creste.
Daca pe fisa de externare scria "subponderal" si-mi faceam milioane de griji,acum sigur imi vor spune ca e supra...
Gabriela
mami de Tudor Andrei
"Stelele care cad nu pier,
Stelele care cad se duc pe un alt cer"