Clubul ursuletilor & ursuletelor de novdec2010(11)
Raspunsuri - Pagina 9
TINKER_BELL spune:
Amelia,imi doresc din tot sufletul sa te incurajez, pentru ca si eu am fost "acolo" cu Eva si stiu cat de greu este... Si oricat de tare m-am invinovatit, acum constat ca de fapt nu "greseam" nicaieri, ca nu a depins de mine, ci de copil. Acum, dupa experienta cu Eva, la Clara eram pregatita pentru ce e mai rau. Si desi m-am purtat cu amandoua la fel ("drama" mamei care incearca sa nu faca diferente intre copii), ele s-au comportat total diferit: Eva s-a luptat cu somnul inca din maternitate. In primele zile acasa, am procedat cum "citisem" eu ca se face: baita, cremuit, imbracat, lumina de veghe, liniste, atmosfera de somn intr-un cuvant si papa. Dar Eva era extrem de agitata si energizata dupa baita, astfel incat nimic nu functiona, nici plimbat, nici leganat, numai plansete si agitatie, nici la san nu se mai linistea. Si sfarseam prin a adormi in jur de miezul noptii. Eu deprimata si ea agitata. La Clara, urmez acelasi ritual, dar oricat m-as stradui, nu pot sa pastrez liniste si atmosfera de somn. Tot Eva e responsabila cu galagia... si cu toate astea Clara adoarme linistita....
Nu spun ca exista copii "rai" sau "buni", departe de mine gandul asta, ci doar copii mai linistiti sau mai activi. Important este sa reusim sa ne pastram rabdarea, sa nu cadem prada neputintei si oboselii. Din experienta, stiu ca este foarte greu, dar sunt convinsa ca vei reusi. Esti o mamica EXTRAORDINARA, cea mai buna pentru puiul tau...
ral_eli spune:
Citat: |
citat din mesajul lui amelia_ilie 'Neata! Madalina . Sunt cam suparata, se pare ca eritemul acela nu s-a rezolvat. Cu toate cremele posibile si imposibile, din farmacie, s-a intors roseata. Si bebelina e din nou foarte maraita, noaptea inainte de 12 nici vorba sa dormim, plus trezirile din noapte pentru schimbat pampersul (si lapticul de rigoare). Asa ma topesc cand o vad noaptea cum plange de durere si n-o pot ajuta cu nimic... o sa mergem iarasi la medic cat de curand. Asta si colicii m-au dat gata! De 2 zile dorm cate 3-4 ore pe noapte, ziua nu pot dormi, sunt zombie. Si am o dispozitie blue rau... Mami de Cristiana (29.12.2010) |
si robeert facuse niste pete rosii care supurau, urat. nici crema nu statea pe ele. noua ne-a trecut astfel: de fiecare data cand scimbam scutecul il spalam la chiuveta si apoi faceam "bai de aer": il lasam pe masa de infasat la curul gol cat avea rabdare (ne jucam acolo) si ii puneam pe putica o bavetica ca sa nu faca fantana arteziana; apoi il dadeam cu crema de la bubchen pt eritem fesier.dupa o zi si o noapte s-au uscat zonele rosii si l-am dat cu ulei de migdale (fffff bun pt pielea uscata).
asta a fost experienta noastra
mami de Robert Petru
poze
lorin7774 spune:
buna dimineata si de la noi
am lipsit o perioada, dar am fost putin prin butoiul cu melancolie blegoasa, am avut si frosa mare bolnava, iar frosa mica, nici nu mai stiu ce sa zic de ea
acum la aproape 2 luni, inca nu am stabilit o legatura de cauzalitate intre cat mananca ea si cat produc eu; si asta pentru ca "cererea" este inconsecventa....ba nu vrea deloc, ba ii ajunge si 60, ba mananca 200
in concluzie, eu ba ma mulg, ba nu imi ajunge
peste toate astea, important e ca bubulina a stabilit un lucru de la inceput si vad ca persista : ea doarme!!! dar doarme frate de uneori uita sa se mai opreasca; nu conteaza, zi/noapte, galagie/liniste, cald/frig...
am dus-o inclusiv la chef...ea a dormit in camera alaturata livingului si nebunii au cantat si au chiuit si au dat muzica la maxim...n-a contat, a dormit 7 ore legate, pe galagie de calitate
vineri suntem programate la vaccin...am niste emotii...nu de alta da' sambata mergem la o cununie si vreau sa fie copilul in forma !
in rest, toate bune...nu avem colici deloc, luam in greutate binisor, ne chinuim si noi cu o mica iritatie la fundulet, recidivata a 4-a oara, am trecut la Pufies si sunt multumita, cam atat...
va pupacesc
fluturasha23 spune:
Buna dimineata, heidy, madalina, multumim pentru cafea!
Bine ati venit oana (onyboby), arwen92, tinker bell!
Corina felicitari pentru micul crestin!
Adipapazi, foarte frumos tortul! Ce fotogenice sunt minunile tale!
Sugu, ma bucur ca ai rezolvat problema. Ce dimensiune are rama pt marturii?
Elfica, cum a zis si Beatrice, daca te hotarasti sa faci Rotarixul acum e momentul primei doze (2-3 luni), iar la 4-5 luni se face rapelul (a doua doza). Eu sunt foarte multumita ca l-am facut la Iulia, nu am avut probleme cu enterocolita, spre deosebire de multi copii din parc. Acum fiecare decide ce crede ca e mai bine pentru copilul sau.
Amelia , insista cu dormitul in patut acum cat e mica, caci dupa 4-5-6 luni o sa fie mult mai greu. Pentru a le impune anumite obiceiuri bebelusilor trebuie sa fii perseverenta. Daca nu merge din prima, a doua, a zecea oara, poate merge din a 15. In orice caz, asta e doar inceputul in ceea ce prveste impunerea obiceiurilor, cheia e perseverenta. Multa multa rabdare!
TINKER_BELL spune:
Multumesc, Fluturasha!
Eu Evei nu i-am facut Rotarixul si nu a avut nici o problema digestiva, dar Clarei ma gandesc sa i-l fac acum la 2 luni, zilele astea ne viziteaza pediatrul. Beatrice,mai doresti sa "scapi" de el?
kokorinusha spune:
Citat: |
citat din mesajul lui amelia_ilie Kokorinusha, nu sta sa se agraveze, mergi la medic. La noi bepanthenul i-a facut mai mult rau. Micuta mea are fisuri pe pielicica de pe fundulet (acolo unde "se freaca" fesele), greu au trecut in mare parte cu tratamentul dat, pentru ca ieri sa se inroseasca din nou funducul. Nici n-au trecut toate fisurile si deja ma ingrijoreaza roseata asta. Mititica plangea si cand o atingeam cu apa chioara, de altceva nu mai zic... a fost oribil, sper sa nu se repete, ca nu stiu ce-as putea face. Mami de Cristiana (29.12.2010) |
pai mie medicul mi-a zis sa ii dau cu nizoral si bephanten si intr-o saptamana trebuie sa i treaca.mi-a explicat ca daca mi-ar da ceva mai puternic, mi-ar disparea imediat,insa ar reaparea la anumite intervale, asa ca, acestea date in strat subtire si moderat, vor ajuta pielea sa se refaca fara sa o atace in mod continuu
amelia_ilie spune:
Ral_eli, a mea nu sta in funduletul gol nici picata cu ceara frate! urla de ma aude tot cartierul. Am mai incercat si eu s-o tin la aer, dar nu vrea si pace! Incercam s-o las la aer cel putin pana ajungeam la baie sa las prosopelul, dar deja era rosie de plans pana ajungeam la ea (dormitorul e lipit de baie).
Ce sa zic, e durere maxima! La copilasul meu n-a functionat absolut nimic! Cine stie ce m-o astepta de-acum incolo... mi-e si groaza sa ma gandesc!
Mami de Cristiana (29.12.2010)
onybony spune:
tinker bell,eric al meu pana la aproape 2 luni a facut nazuri mari cu somnul....dar de atunci pana acuma la 3 luni,doarme puiul meu noaptea de la 11 pana la 8 dimineata,se trezeste, papa si iar doarme vreo 2 ore si pe la 3-4 dupamasa mai doarme o ora...la noi cam asta e tot somnul pe o zi, dar dormim noaptea....
si dupa ce ne trezim dupamasa avem un chef de joaca si tinut in brate, ca am impresia ca mi se rupe spatele....
sunt copii si copii,fiecare cu tabieturile lui
douradoudou spune:
girls care aveti bb cu eritem fesier...v-a dat doct. ceva pt candida ?? asta apare de la umezeala din scutec (sau daca are bb in gura depuneri mai si inghite si se elimina in kk si irita )..eu ma cam ingrozescx de cate creme trebuie sa folositi voi...aveti grija daca folositi vreo crema cu oxid de zinc sa dati strat subtire si asteptati pana intra in piele si dupa aceea inchideti scutecul(nu f strans )..si mai vedeti ca multe marci de scutece printre care si pampers au nu stiu ce lotiune
(chimicale) si de acolo poate sa apara iritatie..
alexa, mami de Maryam buburuza, ingeras in ceruri (17.09.2009- 12.11.2009)
si de printesa razboinica Maysaa(30.10.2010)