Floricele de Liliac (mai-iun-2010) *50*

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ioanact spune:

Buna!

Onana asa se ascundea si Ioana, dar era mai mica..cam acum un an. Si ea cand se trezeste din somnul de la pranz se intampla sa faca kk in pampers, desi ziua zice cand face..probabil e somnoroasa, nu stiu.

LA MULTE LUNITE SI ANISORI, sarbatoritilor de azi: Matei Sebastian, Surya Rachel , Beatrice Emilia si Maya Sofia!

ALINA de IOANA (11 Ianuarie 2008) + JUSTINA (14 Aprilie 2010)
Blogul fetelor!
MULTUMESC DOAMNE PT CELE 2 PRINTESE!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vivela spune:

salutare

n-am intrat pen'ca am urmarit un film indian, 2 ore jumate, am plans de la inceput pana la sfarsit . se numeste Stelute pe pamant, e pe sufletul meu si desi nu-s fan genul indian, il recomand cu toata caldura. pe mine m-a emotionat profund si incet-incet parca deschid si eu ochii la lumea copiilor mei.

Crissy, mopul meu e Dirty Devil, sau cam asa ceva, l-am luat acum cateva luni, era la promotie 84 de lei, cu tot cu transport vreo 100 de lei. nu stiu daca e mai bun ca celelalte, banuiesc ca nu, principiul e acelas. cu el dau si pe parchet, dar mai rapid, ca aburul acela foarte fierbinte nu face tocmai bine la parchetul laminat. eu pun in rezervor 2-3 picaturi de ulei aromat, parfumeaza toata casa. nu lasa dare, nu balteste deloc apa in urma lui, eu sunt multumita de el.
(parca as vinde mopuri, asa il laud ).

Sorana, ce m-a amuzat cum ai descris masa in 4 . e un dulce Tudor, cred ca e tare haios cum duce mana goala la gura si suge asa din ea . (al meu cand se satura de dus la gura, vrea sa muste direct din masa ).

cu problema cealalta cu scutecele. ce as face eu: as considera ca inca nu e pregatit. n-as face caz din faptul ca face kk in pampers. pur si simplu as ignora, i-as zice sincer copilului ca nu-i nimic, nu e nicio graba si ca tu astepti sa se faca baiat mare atunci cand poate el.

paranteza: te rooooog, nu mai pune baiatul sa promita ca nu mai face, mai ales ca nu poate sa se tina de promisiune. de fapt nu-l mai pune sa promita nimic niciodata. citisem o comparatie: sa pui copilul sa promita ceva ce nu vine chiar de la el e ca si cum il pui sa-ti emita un cec la o banca la care nu are deschis un cont. asta e infractiune si nu-l poti indemna la asa ceva. mi s-a parut geniala comparatia. noi am renuntat la promisiuni, nu-l pun sa-mi promita nimic si nici eu nu ii promit lui nimic. din doua motive: vreau sa inteleaga ca tot ceea ce spun are aceeasi valoare, ma tin de cuvant chiar daca nu spun "promit". si in al doilea rand, uneori e posibil ca ceea ce promit sa nu pot infaptui, chiar daca intentia mea initiala a fost alta. si nu pot dezamagi copilul.

revenind: eu as incerca sa minimalizez problema (chiar daca probabil te roade de nu mai poti!). adica sa vada ca facutul la toaleta e doar problema lui - in fapt e un act foarte intim, poate ca asa il si percepe. vrea sa faca in pampers, foarte bine, vrea la toaleta ca mami si tati, e iarasi foarte bine. eu nu cred in lauda la wc, adica nu am facut din asta o cucerire a civilizatiei personale. e ceva natural, firesc, care nu merita o atentie iesita din comun.
zici ca se fereste. probabil ca vrea sa-ti vada reactia - il certi, il umilesti, il mai iubesti asa, cu "problema" asta?

cred ca nici voi n-ati scapat de gelozia indusa de venirea pe lume a fratiorului. daca e si Matei precum David al meu, atunci o sa te tot incerce, va face toate pe dos pana se va convinge ca nu l-ati inlocuit cu fratele lui, ca inca il mai iubiti ca si inainte. de asta are acum cea mai mare nevoie, sa-i arati / aratati ca il iubiti indiferent de ce face. sa inchideti ochii la ce nu face bine (aveti timp de morala mai incolo, acum e un pic dezechilibrat), nu-l mai certa, consoleaza-te cu gandul ca o sa mai cheltui putin pe niste scutece, nu-i mare lucru. si cred ca n-ar strica sa-i zici si lui asta: "vrei sa faci kk in scutec? cum crezi tu, nu e nevoie sa te ascunzi de mine. cand o sa fii pregatit pt wc, stii unde este toaleta.". o sa fii surprinsa cum intr-o buna zi va renunta din proprie initiativa sa mai faca in scutec.

faptul ca neaga ca a facut...cred ca e tipica pt copii. al meu imi zice "nu, asta nu e farfurie, e un catel" (de ex.) - in ciuda evidentei. e clar ca vrea sa transmita ceva, ma indoiesc ca are halucinatii . nu cred ca e cazul sa te alarmezi. zii ca el, detensioneaza situatia : "aaa, n-ai facut TU kk, cred ca a venit un catel aici, la tine in pampers si a facut, hai sa-l schimbam" / si poti inventa tot felul de situatii amuzante, sa vada ca nu-i o tragedie, ca nu te afecteaza lucrul asta.

acum, stii bine, eu nu-s psiholog, dar tot muncindu-mi creierii cu al meu, incep sa inteleg ce e in mintea lor. sunt fantastici, noi suntem aia orbi uneori.

(btw, ieri am fost la psihologul de la gradinita, mi-a confirmat intr-un fel ceea ce stiam, m-am linistit ca am copil inteligent si cu vointa foarte puternica. si ca asta e "nesansa" mea o perioada, ca o sa sara multe scantei pana cand o sa avem o viata linistita).

Traiesc in Orasul Alandala

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Onana spune:

Vivela, , mii de multumiri de la noi, sa stii ca si Matei iti multumeste ca-i mai deschizi ochii lui mami, ca o ajuti sa lase deoparte mostenirea educatiei primite, care nu-i neaparat rea, insa are si parti proaste, cum e asta cu "promisiunile", ai perfecta dreptate in ce mi-ai explicat aici si-ti multumesc ca ma ajuti sa vad "evidenta".

Chiar aseara Matei, vazand-ma suparata dupa episodul cu kk in pampers si negat, mi-a zis: "mami, chiar daca ma certi eu tot sunt prietenul tau!" (inutil sa spun ca mi-au dat lacrimile si m-am gandit cate pot invata de la el si cat gresesc cateodata) si l-am luat in brate si l-am pupat, si l-am rugat sa ma ierte ca l-am certat, stiu ca am gresit, si el mi-a spus: "mami, cand oamenii mari sunt suparati, copiii vin si vorbesc cu ei, si le trece supararea" Si eu, cu ochii mari, zic: "si cine-s oamenii mari, Matei?" (gandindu-ma ca o fi auzit undeva chestia asta si o repeta fara s-o inteleaga), iar Matei: "tu, mami!" .."si copilu sunt eu, mami!"
Oho, cate stiu piticii astia, chiar daca nu se exprima intotdeauna ca sa intelegem noi, si cate putem invata de la ei..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vivela spune:

dragul de Matei, e un scump . Sorana, multa rabdare iti doresc, stiu ca nu-i usor, si eu ma infurii uneori, ma supar, mai ridic tonul...asta e, suntem oameni si noi.
important e sa nu uitam sa ne si revenim si sa-i tratam intotdeauna cu respect pe copiii nostri. chiar avem multe de invatat de la ei. (imi povestea o prietena, are o fetita de 7 ani acum, pe la 5 ani - era la gradinita. a lipsit vreo saptamana ca fusese racita si pierduse din lectiile cu multimi - apoi "doamna" era contrariata ca fetita nu se descurca deloc la matematica si ca probabil n-o sa straluceasca la scoala la materia asta . maica-sa era cam suparata, ca orice parinte cand i se "lauda" astfel copilul de catre educatoare. nu i-a zis nimic fetei, dar era abatuta. si fetita a venit la ea si i-a zis (la 5 ani!!!): "eu stiu ca esti suparata de ce ti-a zis doamna. dar TU chiar crezi ca asta e asa important?? tu nu vezi ca nu putem sa fim toti la fel? unii inteleg mai mult la matematica, altii la desen..." - recunosc ca mie mi s-ar fi facut pielea de gaina sa aud asa ceva. )

Traiesc in Orasul Alandala

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alinutzaa spune:

Oana mamica suparata si pe Matei cel dulce. Nici nu stiu de unde sa incep si unde sa termin.

Din cate inteleg el face kk in pampers, seara, dupa ce ii pui tu pampersul de noapte. Incearca, ca inainte sa i-l pui, sa il intrebi daca vrea sa mearga la WC/olita si daca vrea sa incerce sa faca kk la wc sau vrea tot in pampers. Lasa-l pe el sa aleaga. Lasa-l sa creada ca este alegerea lui. Daca nu vrea si zice ca vrea tot in pampers, pune-i pampersul, lasa-l sa faca, schimba-l si nu ii spune nimic. El deja se simte aiurea ca a facut in pampers, stie ca tu te superi din cauza asta, nu mai este nevoie sa pui si tu paie pe foc si sa il certi.
Noi asa am scapat de pampersul de noapte la Tudor. Se apropia si el de 3 ani si inca mai avea pampers de noapte si culmea...il gaseam plin dimineata. Intr-o seara l-am intrebat daca nu cumva vrea sa incerce sa doarma fara, mi=a spus ca da, i-am pus pe pat un cearsaf special de care a fost tare incantat ca doar na...era special (un cearsaf cu o parte impermeabila) si ghici ce. Copilul meu s-a trezit dimineata uscat si tare mandru de el. Seara urmatoare la fel, l-am intrebat din nou daca in seara aia vrea pampers sau vrea sa incerce din nou fara. Acelasi raspuns, acelasi rezultat. Si tot asa o saptamana seara de seara il intrebam, el zicea ca fara, se trezea uscat, dupa care nu l-am mai intrebat. Si asta a fost.
Dar a decis el cand e gata. Accidente am mai avut si mai avem dar sunt doar accidente.

Pe de alta parte ma gandesc ca este si gelos pe cel mic, si este normal sa fie gelos. Pe cel mic il pupati toata ziua, va jucati cu el si pun pariu ca nu il certati niciodata. Nici chiar cand face kk in pampers. Toata lumea il admira pe cel mic. Aha, deci trebuie "sa faci pe bebelusul" ca sa fii admirat. Numai ca el nu este admirat cand face kk in pampers. Si copilul nu mai intelege nimic.
Nici tu nu il mai intelegi si prin ochii tai nici el nu se mai intelege.
Nu te gandi ca este baiat mare. Gandeste-te ca are doar 3 ani. Este inca mic. Da, este mare in comparatie cu cel mic, dar el, luat individual, este mic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns NicoletaB spune:

Weekend placut!
Zbor spre copchil!

Mamica lui Mihai Rares (12.06.10-12.55h)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Onana spune:

Alina, daaaaa, ai si tu dreptate, n-o sa mai fortez lucrurile, sper sa vina de la sine, ca la voi.. multumesc de sfaturi si de experienta voastra impartasita, ajuta mult, va cu drag!

Am venit cu Matei de la ortoped, cam merge pe varfuri si tre sa mai facem gimnastica acasa, iar daca nu reusim o sa reincepem la kineto.
Ce m-a amuzat Matei ca la un moment dat d-na dr il luase in brate sa-l dragaleasca si Matei nu e chiar confortabil sa-l ia oricine in brate, desi "se stiu" de cand avea 2 luni, dar na, chiar nu era cazul de astfel de "intimitati" si atunci Matei ii spune: "lasa-ma-n pace si fa-ti viata!" Eu chiar nu stiu de unde le scoate, dar avea dreptate, nu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arturicii spune:

Help va rog:

cum sterg o poza aparuta nustiucum la profil in Face Book?????

Ioana & Arturicii'SIn limba ta ti-e dor de mama

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancutzicab spune:

Incearca sa intri in profile (sus, langa home), dupa in stanga wall, info, PHOTOS, profile pictures, dai click pe poza cu pricina si sub poza ar trebui sa ai optiunea de delete.
Sper sa mearga.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioanact spune:

Ca tot vb de pampers, mai am de adaugat, cum ca: a incercat si Ioana sa doarma fara pampers ..si l-a scos singura, eu nu stiam (era la somnul de la pranz) si cand s-a trezit era uda toata, pat.
Ea nu simte in somn cand face, de aia o mai las.
Cum a renuntat la pampersul de zi (nici nu ma asteptam), asa va renunta si la cel de noapte, tot cand nu o sa ma astept.
Are peste 3 ani (maine 3 ani si o luna), dar nu pot sa o cert sa nu mai faca.
Daca nu bea lichide inainte de culcare, face mai putin in pampers, dar tot il gasesc ud dimineata.

ALINA de IOANA (11 Ianuarie 2008) + JUSTINA (14 Aprilie 2010)
Blogul fetelor!
MULTUMESC DOAMNE PT CELE 2 PRINTESE!!

Mergi la inceput