Despre cum ni se AutoDiversifica bebeii (2)
Raspunsuri - Pagina 5
corinasmile spune:
Noi azi am mancat amandoua la micul dejun "eggy bread"
Tre sa o incercam si pe asta cu banane!
ancutzicab spune:
Sa va fie de bine, Corina! In ce ai prajit friganelele?
Am incercat si noi peste - salau. L-a mancat binisor, dar nu pot spune ca a fost vreo revelatie. Carnea si rosiile raman in top. Iar dintre fructe pepenele galben si portocalele. Cu strugurii nu prea ne-am descurcat.
Ii place curcanul si mielul. La pui am renuntat. Vita nu am gasit nimic sa pot fierbe ca lumea (in afara de limba). Urmeaza iepurele.
Vreu sugestie de reteta cu linte rosie pentru mamzel?
Multumesc pentru raspunsuri - Corina, Artu, Ilinca.
Cred ca o sa incerc si papanasi - cu oul intreg. Sper sa fie OK.
Daca a mancat un biscuite pe care scrie ca e facut cu miere si ou si nu a avut nimic, e corect sa deduc ca nu e alergica la niciunul din cele doua?
Vivela spune:
Anca, eu cu mierea as mai astepta. din 2 motive, primul ar fi botulismul, cu care nu-i de joaca (deci nu e vorba neaparat de alergie, cat de posibilitatea de a contacta botulism).
in al doilea rand, mierea lichida nu-i cu nimic mai buna sau mai valoroasa decat un zahar obisnuit. mierea naturala, buna, sanatoasa nu STA in stare lichida, ci e albicioasa si tare. ea devine lichida si ramane asa numai daca a fost fiarta o data. suficient ca sa nu mai aiba nimic bun in ea si sa ramana un simplu indulcitor.
(vorbesc de mierea autentica, nici nu mai zic de aia lungita cu sirop de zahar. plus ca mierea, in timpul iernii, cand nu sunt flori, se "face" din sirop de zahar, mai exact acest sirop constituie hrana albinelor din stup. prin urmare, rezulta o miere slaba dpdv calitativ. iar unii producatori mai trateaza roiurile de albine cu antibiotic, de unde iarasi rezulta ceva ce nu e tocmai ok...).
eu am renuntat la miere, prefer polen si alte derivate. (nu pt cel mic).
Traiesc in Orasul Alandala
ancutzicab spune:
Vivela, mersi. Nu intentionez sa ii dau miere ca atare, de ex pe paine, ma intrebam daca trebuie sa fiu extrem de precauta in cazul unor produse de genul celui de care vorbeam mai devreme: un biscuit cu miere, o reteta de prajitura care contine 1-2 linguri de miere - chestii de genul asta.
Nu stiam de chestia cu mierea lichida. Pai si dupa cat timp de la recoltare devine chestia aia solida de care vorbesti?
bratafel spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ilinca79 Louisea, mai incerc sa-i fac cereale sa vad cum merge. Eu stiu ca se recomanda branza si iaurtul, dar laptele de vaca nu, pentru ca primele doua produse sunt mult mai usor digerabile datorita fermentilor pe care ii contin. Nu m-am documentat in sensul asta, dar asa retin. In plus inca o temere legata de laptele de vaca, e ca acesta odata introdus in consumul lui bb sa nu inlocuiasca cel matern. BLW-ul oricum recomanda si laptele de vaca in preparearea alimentelor. Corina, ce frumos papa Maria ta. Bravo ei! Si eu am observat ca Victor incepe sa manevreze mai bine mancarea, dar ma distreaza ca el isi indeasa cu ambele maini in gura si apoi se enerveaza ca are gura plina. Am facut o praji din cartea BLW si are mare succes. Va dau mai jos reteta, pentru cine nu are cartea. Prajitura cu banane: 100 gr faina integrala "care creste singura" (cred ca se gaseste prin strainataturi, eu am pus normala si o lingurita praf de copt) 50 gr unt 2 banane medii coapte pisate 1 ou (eu am pus doar galbenusul ca n-am testat albus inca) se mai pot adauga stafide si/sau alune pisate, eu n-am pus Se amesteca toate, se pune aluatul intr-o tava mai mica (a mea era cam 1/4 din tava de aragaz) si se coace 40-50' la 160 grade. Pofta buna! Ilinca, mama lui Victor (09.07.2010) |
Buna. Imi spui si mie te rog despre ce carte este vorba? Mercic.
Acum am vazut pe prima pagina site-ul, dar cartea ai comandat-o in engleza sau o ai in limba romana?
mami de fetita Bianca Maria 10.06.2008 si Otilia Ioana 10.08.2010
Poze
bebe grabit - 6 luni
Macrina spune:
Am facut si eu quinoa cu legume, i-a placut la nebunie, am pus si la congelator.. Cine vrea reteta de aici:
http://allrecipes.com//Recipe/Mediterranean-Quinoa/Detail.aspx
corinasmile spune:
Anca, si eu zic sa mai amani mierea, tot din cauza de botulism. Si stii ca sunt destul de ralaxata la restul, dar asta chiar o respect, nu vreau sa imi asum nici un risc, oricat de mic (si citeam ca e mic, sub 5%, parca. Dar nu ma lasa piticul propriu si personal ).
Referitor la alergii, din ce isi aminteste mintea mea obosita la ora asta, mecanismul e cam in felul urmator: la primul contact cu un alergen, in organism doar se formeaza niste "anticorpi" (nu sunt sigura ca asta e termenul corect). Daca s-a ingerat o cantitate suficienta pentru ca "anticorpii" sa sara de un anumit prag critic, se declanseaza reactia alergica. Insa de multe ori acest lucru nu se intampla din prima, ci la al doilea contact, de ex. Sper ca nu vb prostii, dar asa am retinut eu din ce-am citit acu ceva luni, despre alergii. Deci eu sunt atenta si la a 2-a, a 3-a ingerare. (Nu paranoica, doar atenta ).
Si zi-mi cum ai gatit mielul pt fata. Eu nu prea sunt experta in retele cu carne de miel, so please help
P.S: am prajit painea cu ou pe tigaia unsa cu cateva picaturi de ulei de masline. Nu-mi fac probleme si mustrari, pt ca Maria mananca bucatele miiiici din astea
ancutzicab spune:
Corina, merci. Pun pauza de tot, atunci si mai vedem.
Miel i-am luat gat si l-am fiert pur si simplu. A iesit fraged si iammi.
Pai si daca nu ii dau o chestie noua cateva zile consecutiv? Ramane valabil ce ai zis, nu?
ilinca79 spune:
bratafel, cartea se numeste The Baby-led weaning cookbook si am luat-o de pe amazon, e in engleza.
ancutzica, eu am fiert linte rosie si am vrut sa i-o dau cu lingurita dar nu i-a placut. Vreau sa prepar lentil quiche dupa urmatoarea reteta:
-se face un aluat de tarta (125 g unt, 250 g faina, 3 linguri de apa, suficient pentru o forma de 23 cm diametru)
-un catel de usturoi
-1 praz taiat marunt
-175g linte rosie spalata si scursa
-600ml lapte integral
-75g branza (chedar, emmental)
-oua
-3 rosii medii feliate
Se calesc prazul si usuroiul, se adauga lintea, apoi laptele si se fierb la foc mic, acoperit, 30-40'
Aluatul de tarta sa prepara intre timp, se intinde in forma, se inteapa la baza cu furculita si se coace 10-12' la 190 grade. Apoi se toarna umplutura facuta din mixtura de linte, amestecata cu ouale batute si cu branza rasa. Deasupra se aseaza rosiile taiate. Se coace 45'.
Ilinca, mama lui Victor (09.07.2010)
emushi spune:
salutare...incerc si eu sa intru in club, va citesc de zor de cateva zile...dar nu prea am succes cu b l w , baga in gurita tot ce prinde mai putin mancarea!
e drept, are 7 luni+, am inceput diversificarea clasica dupa 6 luni (fara prea mult succes), si acum incerc mixt - nu de alta, dar...mai sta si cu buni, care nu numai ca n-o sa-i dea ea bucatelele, dar cand m-a vazut a fugit din camera de frica! sa nu mai zic ce m-a bodoganit...
dar, pana una-alta, facem progrese amandoi - eu imi infrang treptat teama de "bucatele", cand il vad ca molfaie, el primeste deocamdata mancare de la mine din mana, ca singur nu se prea descurca...doar se antreneaza :) sper sa reusim, treptat!
va pup, nu stiu cum de nu v-am descoperit pana acum...
http://www.pagina-mirunei.piczo.com
Am implinit 2 ani...