Ritualuri, secrete si reguli
Raspunsuri - Pagina 9
Iris2002 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui calipso_zeus Iar la coafor ..tuns aranjat o data pe luna,vopsit la trei luni...parul e lung si in casa il prind in coada afata la fel ca ma trage fata de el..... Folosesc casting creme..etc..culoarea pruna..seamana bine cu parul meu si nu se vede daca se duce...de,trucuri de femeie cu copil... O femeie fericita si o mama si mai si... |
Calipso, si eu am o fata (doua am in total) care ma trage de par, problema e ca nu il pot prinde in coada pentru ca se supara rau daca il vede prins si trage de elasticul de par pana cand imi e parul iarasi liber...asa ca eu doar la sport si uneori la servici cu parul prins, altfel nu am voie... Si tot tie vreau sa iti spun chapeau ca ai slabit 43 kilograme!!!!!
Maria, si eu am timp pentru mine datorita sotului meu, ca si Accept. De 3-4 ori pe saptamina fac sport (si sauna dupa, de obicei) si atunci e sotul meu cu fetele.... serile plec cam la ora de culcare a fetelor sau doar un pic mai devreme (ele merg la 19.00 la culcare) deci fac ritualul de seara cu ele si apoi plec. Si mai am sambata dimineata sport. La coafor merg cam la doua luni, la vopsit, eventual tuns de varfuri. Cosmetica acasa, duminica am 2-3 ore in care sunt doar eu, cada, si ceasca mare de cappuccino.... (e cand doarme cea mica si sotul meu si cea mare merg cu bicicleta sau au alt program impreuna). Atunci imi pun masti pe fata, pe par, si ma ocup de corpul meu un pic... spa si de altele doar cand merg in Ro, nu am probleme cu tenul, asa ca mi-e ok asa...(desi o prietena ma ameninta ca ma duce la manichiura, unghiile mele sunt scurte si vopsite cu lac transparent, nu am timp si chef de altceva).
Mai putin relevant, dar vreau eu totusi sa mentionez, serile cand sunt plecata fetele dorm deja, deci sotul meu are timp pentru el (hometrainer, Wii, ce vrea el) si nu ajung tarziu acasa, doar miercuri seara(dupa sport am seara cu cateva prietene, cand punem lumea la cale). Iar cand sunt meciuri la tv sau vrea la tenis cu prietenii, etc, logic ca e timpul lui...adica suntem amindoi cu drepturi si obligatii in casnicie... pe langa aceasta ne ajuta faptul ca nu lucram fulltime, eu lucrez trei zile si sotul meu patru, deci avem si timp cu copiii si pentru noi.
Urmaresc topic-ul, e foarte interesant si invat de la voi multe.
eloise spune:
Eu am aproape un an de cind am trecut aproape exclusiv pe cosmetice bio si homemade. Pentru hidratarea tenului si a corpului folosesc ulei de argan (mai ales pentru fata seara dupa demachiere dar si ca masca de par inainte de spalare), pentru protectia pielii impotriva frigului, unt de shea (fata, buze, miini) iar pentru corp unturi homemade facute dintr-un melanj de shea si unt de cacao cu uleiuri hidratante si parfumat cu uleiuri esentiale. Scrub cu zat de cafea, in locul sapunurilor si gelurilor de dus din comert folosesc doar sapunuri homemade, am trecut chiar si pe sampon solid (adica imi spal si parul cu sapun ). Ritualurile sint cele obisnuite, doar produsele difera.
Tot din rutina ingrijirii propriului corp fac parte o ora de yoga (sau mai rar, Pilates) de cel putin 5 ori pe saptamina. Sint atit de dependenta, si m-a ajutat in atit de multe moduri, incit nici nu as putea sa laud yoga indeajuns .
maria_alexia spune:
Multumesc mult pentru raspunsuri.
Off, m-am lamurit, deci se poate gasi timp, nu mai am nici o scuza .
Va trebui sa-mi restabilesc prioritatile si sa il responsabilizam mai mult pe dl sotz
saskia spune:
Citat: |
citat din mesajul lui eloise Eu am aproape un an de cind am trecut aproape exclusiv pe cosmetice bio si homemade. Pentru hidratarea tenului si a corpului folosesc ulei de argan (mai ales pentru fata seara dupa demachiere dar si ca masca de par inainte de spalare), pentru protectia pielii impotriva frigului, unt de shea (fata, buze, miini) iar pentru corp unturi homemade facute dintr-un melanj de shea si unt de cacao cu uleiuri hidratante si parfumat cu uleiuri esentiale. Scrub cu zat de cafea, in locul sapunurilor si gelurilor de dus din comert folosesc doar sapunuri homemade, am trecut chiar si pe sampon solid (adica imi spal si parul cu sapun ). Ritualurile sint cele obisnuite, doar produsele difera. Tot din rutina ingrijirii propriului corp fac parte o ora de yoga (sau mai rar, Pilates) de cel putin 5 ori pe saptamina. Sint atit de dependenta, si m-a ajutat in atit de multe moduri, incit nici nu as putea sa laud yoga indeajuns . |
Foarte interesant. Vreau sa te intreb: folosesti zatul de cafea si pentru fata? eu folosesc un scrub de la garnier pentu fata, dar as schimba cu cafea ca e naturala :) daca e ok.
mgabi spune:
Buna.
eu folosesc zat de cafea cu care ma rasfat o data pe saptamana, baia de duminica este excluziv cu cafea. Imi fac un masaj pe tot corpul cu zat. efectul este minunat un ten si o piele ca de bb si ma ajuta si la kg am observat acum fiind si la dieta. In rest alte ritualuri nu prea am timp sa-mi dedic. Ceva mai rar imi fac o masca de par cu galbenus de ou, ulei de masline si ricin si diverse masti de fata.
Recomand zatul de cafea pentru ten, eu chiar am avut o eczema pe fata cred ca de la un fond de ten mai vechi si dupa ce am facut masajul cu zat mi-a trecut.
Carmena spune:
E foarte bun zatul de cafea, subscriu. Dar pentru ten, eu comnbin o lingurita de cafea macinata cu una de miere de albine si una de ulei de masline, si apoi pun o masca de fata( eu imi fac din argila cu iaurt si eventual 2 pastile de aspirina), dar acum fiecare in functie de nevoi...efect spectaculos, garantat
silvi_2005 spune:
Excelent subiectul, il voi studia mai atent deseara dupa ce se mai linsitesc apele ca e vacanta la noi. Super ideea cu zatzul de cafea o sa il testez si eu.
Sa va zic pe scurt si eu despre programul meu :
1. sport fac aproape zilnic : am dvd-uri cu pilates care le gasesc cele mai potrivite pt ce vreau eu abdofesieri, si fac cam de 3-4 ori pe saptamana 40-50 minute. In rest bicicleta de apartament aproape zilnic 20-30 minute.
2. Ingrijirea fetei: tin cont de vreun an de un sfat dat de o cosmeticiana f buna si anume: folosesc in paralel mai multe creme, am vreo 3 de fata de zi, vreo 3 de noapte si 2 de ochi. Le rotesc acum ca le cunosc in functie de zi, de cat de obosita imi e fata, daca sunt mai iritata la fata aleg ceva mai lejer. Asa nu mi se intampla niciodata sa am o crema care nu imi merge si stau luni de zile cu ea, folosesc si apa de fata Bio de la YR, niste creme de ADN vegetal care sunt execelente ( cam scumpe dar le iau mereu cu 50% reducere). pt liniile ridurilor o crema speciala cu aplicator care o pun exact pe linia ridului, vreau sa va zic ca imi arata fata la 35 de ani mai bine ca la 25 . Demachiant pt ochi lotiune pt fata prefer apa demachianta am una execelenta chiar din Ro de la Gerovital, ca sa spal fata o crema usor de tot abraziva Inositol de la YR . Masca de fata cam 2 ori pe saptamana.
3. Ingrijire par : alternez sampoanele si masca de par, am o solutie care o pulverizez pentru desclacirea parului dupa si o ceara lichida. Eu am parul natural si da muuuult de furca dar mi-am luat de ceva vreem un aparat de la Philips ondulator cu nu stiu cate capete si placa si tot felul de prostiute care nu le folosesc si sincer il recomand oricarei femei, imediat il ai la indemana si faci minuni, eu mai aranjez buclele dezordonate cu el sau usuc parul cu peria rotativa . Inainte de aparat pun ceva solutie care protejeaza de caldura da luciu si miroase bestial.
4. Vopsit par : mereu ma vopsesc acasa, chestie de obisnuinta dar cumpar de la un magazin de vopsele profesionale vopseaua, foloseam pana de curand o vopsea fara amoniac acum iau L'Oreal profesional cu amoniac ca i-am dat o tenta roscat inchis dar se comporta excelent parul si vopseaua costa cat si cea din magazine deci merita.
Am schimbat putin macazul si cu alimentatia si am slabit vreo 7 kg de la Rev si ma simt mult mai bine. Revin ca m-am lungit cu machiajul am avut o sedinta mai lunga cu o tipa de la Sephora si m-a invatat o multime de trucuri.
Concluzia, superb subiect, e f bine sa ne facem din asta o preocupare sa ne ingrijim si sa ne simtim frumoase indiferent de varsta, te simti mai bine si pana la urma adevarul este ca esti privita si cu alti ochi chiar si de catre partener
manumanu spune:
Foarte interesant subiectul si sfaturile, trebuie sa-mi fac timp sa citesc din urma.
SILVI, cum se numeste crema antirid cu aplicator de care ai scris? Cumva e tot de la YR?
mamica de Anastasia si Radu, 23 noiembrie 2008
silvi_2005 spune:
Manu eu am un produs garnier de genul acesta : http://www.garnier.fr/_fr/_fr/our_products/product.aspx?tpcode=OUR_PRODUCTS^PRD_SKINCARE^ULTRALIFT_ULTRALIFTPROX^ULTRALIFT_ULTRALIFTPROX_DISCOVER^ULTRALIFT_ULTRALIFTPROX_RTN3&prdcode=P17004 si asta : http://www.ricaud.com/fr/soin-du-visage/anti-rides/soin-anti-rides-retinol.htm nu stiu daca se comercializeaza si gama asta in Romania dar este exceptionala, eu sunt incantat de tot ce am de la ei , bestiala mai este aceasta crema baza de machiaj care aplicata pe fatza dupa crema si inainte de fond de ten efectiv sterge riduri, iritatii, cosuri : http://www.ricaud.com/fr/maquillage/fond-de-teint/base-lissante.htm arata machiajul ca unul profesional atunci cand e folosita . Ca ma tot intrebam cu arata fetele acesea din reviste cu ten perfect ...asa cu base de machiaj perfecte care sterg tot :) Cred ca base din aceste se gasescde lamai toate gamele, merita luate zic eu .
manumanu spune:
SILVI, multumesc pentru informatii. Gama Pierre Ricaud se comercializa si in Romania acum vreo 3 ani, chiar am avut o crema de ochi de la ei, dar acum nu am mai gasit-o nicaieri. Am o Baza de machiaj lissante de la Sephora, e achizitie proiaspata, inca nu am realizat ce proprietati are, sa vad daca are efectele de care zici tu.
mamica de Anastasia si Radu, 23 noiembrie 2008