Ritualuri, secrete si reguli
M-am gandit mult la ce titlu sa aleg, cautam sa comprim in trei cuvinte toate secretele, ritualurile si regulile pe care le aplicam pentru a ne simti sanatoase, frumoase si ingrijite.
As vrea sa vorbim despre ritualurile zilnice, saptamanale si lunare pe care le avem , despre micile secrete de beauty, de regulile de la care nu ne abatem si de produsele care ne-au bucurat si ne-au folosit cu adevarat.
Incep eu, desigur :)), cu ceea ce consider a fi ´´must have´´, zi de zi.
-demachiantul(unul pentru fata, unul pentru ochi), gelul de curatare, apa tonica fara alcool, crema hidratanta, crema de ochi, balsamul hidratant pentru buze.
Toate aceste produse fac parte din rutina zilnica de ingrijire a tenului.
Pentru ingrijirea corpului dupa dus,zilnic, crema hidratanta de corp sau uleilul de corp.
TIP: daca nu aveti pielea foarte uscata NU folositi creme de corp foarte grase. Aspectul nu va fi cel dorit, pielea va arata incarcata.
Un lucru foarte important pe care vreau sa-l precizez si care l-am invatat de la o doamna in varsta care are o piele foarte frumoasa este ca, dupa dusul cald sa folosim jetul de apa rece. Incepem cu piciorul stang, apoi piciorul drept, mana dreapta, mana stanga apoi..tot corpul.
Rezultate: porii se inchid, pielea capata un aspect neted si devine mult mai ferma.
Un alt secret, ar fi folosirea unui servetel de hartie pentru tamponarea fetzei dupe ce am folosit crema hidratanta. Intindem bine crema pe fatza, o masam, dar uneori luam prea multa si raman urme pe ten, ca o pelicula grasa care se incapataneaza sa nu intre in piele.
O indepartam cu servetelul.
Ma opresc aici deocamdata, va astept si pe voi .
Vorbim de ritualuri zilnice, apoi trecem la ´´ce fac eu de doua ori pe saptamana´´ si ´´ce fac eu lunar´´ .
PS- daca aveti alta idee pentru titlul topicului va rog sa-mi spuneti.
late edit: am schimbat titlul.
Raspunsuri
ladyJ spune:
Vreau sa revin la baza zilnica de ingrijire a tenului. Am fost intrebata de exemplu de ce e nevoie si de gel de curatare si de apa tonica.
Gelul de curatare, care nu contine sapun, are rolul de a indeparta de pe fata demachiantul.Sau de a curata mai profund tenul.
Sigur ca urmele demachiantului se pot indeparta si cu apa tonica, insa,in cazul meu cel putin, observ o imbunatatire a texturii pielii cand folosesc gel de curatare inaintea tonicului.
Tonicul are rol mai apoi de inchidere a porilor.
Pentru tenul mixt este super ok si presupun ca si pentru cel gras. Nu stiu daca si pentru tenul uscat.
Mindy spune:
eu alternarea cald rece nu o pot face, nu stiu de ce, am o sensibilitate la rece pe corp.
in schimb uneori folosesc un cub de gheata dupa machiaj ca sa fixez machiajul si sa imi imbujorez pometii.
o chestie pe care o fac cand vreau sa ma rasfat e un masaj cu ulei de bebelus sau orice ulei de corp, imi frec pielea cu o perie speciala de corp, topate miscarile de jos in sus, si apoi fac dus. te simti ca dupa un spa de lux.
pt ingrijire ten, mai slab ma prezint.. trebuie sa urmez sfatul tau cu gelul de curatire. eu nu mi-am mai cumparat un demachiant de nu'stiu cand.. asta pt ca ma machiez rar iar pt curatire folosesc o chestie se spalat fata care are ceva scrumb in ea si putin hidratant.
azi mi-am propus o curatire cu zat de cafea si apoi imi fac un masaj cu o crema noua. ce bine ma simt cand imi iau cosmetice noi, ca un copil cand primeste jucarii :)
Gabrielama spune:
Lady,
eu adaug un scrub facial saptamanal; folosesc un produs bland, 100% din plante, caci am un ten teribil de nazuros.
Din produsele de infrumusetare, eu nu pot renunta la fondul de ten si rimel.
Ma binedispune si imi creaza o senzatie speciala de ingrijire si curatenie, manechiura bine facuta (cu unghii scurte, dar curatate si lacuite).
ladyJ spune:
Mindy, daca folosesti lotiunea de curatare e ok, nu iti mai trebuie gel de curatare. E practic acelasi principiu, gelul sau lotiunea pot indeparta si machiajul,doar ca eu folosesc demachiantul de dinainte in special pentru a indeparta mascara pe care o folosesc zilnic.
Imi poti explica te rog cum folosesti cubul de gheata? Si cand, exact?
Voi incerca si eu varianta expusa de tine, ulei de corp, perie si apoi dus. Eu faceam invers, adica dus, perie si apoi ulei.
Am o perie speciala din par aspru, care curata foarte bine.daca insa exagerez cu ea, ma inrosesc.Din acest motiv o folosesc o data la 2 saptamani, prefer in rest manusa care e si ea ok pentru folosiri mai dese.
ladyJ spune:
Gabi, da, peelingul e un must! Eu il folosesc de doua ori pe saptamana, e din comert, de la nivea, si e destul de bland.
Ce nazuri face tenul tau?
Si dupa peeling, pui o masca?
A, si am o nelamurire: inainte de peeling, folosim sau nu tonic? Adica e mai ok ca porii sa fie deschisi sau inchisi?
Si subscriu la manichiura scurta si curata la maini ingrijite, fondul de ten(mai ales iarna, protejeaza foarte bine tenul de vant) si mascara pentru volum.
andacos spune:
Eu folosesc apa tonica dupa peeling!Si crema hidratanta apoi!
Odata pe saptamina (in general dupa peeling )puneam o masca,acum trec printr-o e prioada tare aglomerata si nu mai am timp!
Pentru picioare/talpi,la fel de doua ori pe saptamina,tot un peeling si apoi o crema/balsam cu ureea!
Dana
www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit
Mindy spune:
Lady - cubul de gheata: imediat dupa finalizarea machiajului dupa ce ai pus si pudra, fard de obraz, ochii si totul e gata, treci rapid cu un cub de gheata pe frunte, barbie, si insisti pe obraji. astepti sa se usuce de la sine. machiajul arata foarte bine si arata proaspat mai mult. nu mai stiu din ce carte e trucul dar de cate ori vroiam sa arat bine la o nunta sau eveniment aplicam metoda asta cu cubul de gheata :)
la rujat ce trucuri aveti?
eu dupa rujat folosesc o bucata de hartie igienica moale ca sa estompez rujul si conturul.
josefine spune:
sau poti folosi apa termala, exista tip spray, in loc de gheata. am avut de la avene in ro, aici de la nu skin.
XIO spune:
Ce subiect frumos, Lady! Ca de obicei.
Pt. ten m-am obisnuit si eu recent sa acord totusi atentia cuvenita, mai bine mai tarziu decat niciodata.
Seara folosesc urmatoarele :
-demachiant crema (Apropo, nu stiti un demachiant care sa NU aiba textura de crema, ci sa fie lichid?)
-demachiant pt. ochi si buze
-lotiune tonica
-crema cu textura mixta (crema&gel) pt. ten mixt.
*cateodata cand imi este lene folosesc doar un gel spumant antibacterian in loc de demachiant, si apoi putina lotiune tonica unde a pori dilatati+crema. Lady, sa inteleg ca mai intai trebuie sa folosesc demachiantul si dupa aceea gelul spumant pt. curatare? Ca eu faceam tot invers :))
Dimineata putina lotiune tonica pe zonele cu pori deschisi, crema de care spuneam si dupa vreo 5 minute sau 10 ma machiez cu fond de ten amestecat cu lapte Doina sau o crema mai lejera.
Pt. corp:
-cand fac baie in vana imi pun o lingura/ita de ulei de masline (am pielea foarte foarte uscata), o data mi-am pus lapte
-folosesc o manusa speciala putin abraziva, gel de dus
-ulei de bebe dupa baie (foloseam creme dar din vara fac niste alergi suparatoare la diverse creme si nu am nervi sa tot dau banii pe ele si sa nu le pot folosi).
-ca scrub folosesc cafea+sare de mare+zahar+bicarbonat
Pt. par:
-dupa vara l-am simtit mai uscat asa ca folosesc la fiecare spalare (adica o data pe saptamana) urmatoarele:
-inainte cu jumatate de ora maez scalpul cu uei de cocos si ulei de ricin si intind pe parul uscat cele 2 uleiuri, cateodata pun la varfuri si ulei de masline. Stau jumatate de ora sau mai mult si ma spal bine cu ampon si balsam pt. par deshidratat.
-alta masca : spal parul o data cu sapon si aplic masca (unele spun ca se aplica pe parul spalat, altele pe parul uscat, dar eu nu pot sa o pun pe parul murdar, nu-i place ideea):
* amestec ulei de ricin+ulei de cocos+miere 2 lingurite+un galbenus de ou si aplic pe tot parul si pe scalp unde masez. Acoperiti parul cu folie de plastic si pprosop, stati minimum 3 ore si spalati.
Ambele masti fac parul foarte stralucitor si frumos, plus ca il simt mult mai des si se aseaza frumos de tot.
Dupa spalare, inainte sa il usuc cu foehnul aplic spray de la Gerovital, pt. protectie termica.
Ati folosit cumva lotiunea regeneranta de la Gerovital? Aceea cu petrol? Ca ma bate gandul sa o cumpar...
**Fur is for petting***
http://www.facebook.com/#!/adoptiicaini
www.adoptiipisici.ro
accept92 spune:
Eu am un secret pentru un ten frumos. Protectia solara cu factor adecvat anotimpului. Acum iarna folosesc o crema hidratanta cu factor de protectie 15, dar vara folosesc creme speciale cu FDP 30 sau chiar creme pentru bebelusi cu factor 50. Si tot ma ascund de soare. De cativa ani am descoperit dezastrul pe care il face soarele cu pielea noastra si de atunci suntem certati.
De machiat nu ma machez, imi place aspectul natural. La nunti si alte sinfrofii pretentioase folosesc un fard si contur pentru ochi si balsam pentru o impresie de volum a buzelor, fara a le schimba culoarea naturala.
Pentru corp (dar si pentru creier)...in primul rand o alimentatie sanatoasa, fara zahar si fara faina rafinata. Prefer un meniu in stil asiatic sau arabesc...legume, proteine din carne sau din fasole, naut, linte, orez. Si zilnic...a devenit un ritual dupa nasterea celui de-al doilea copil...o ora de exercitii in ritm lenes...Pilates pe mingea de aerobic. Si nu mai pot de dragul corpului meu [:P], arat mai bine decat inainte de prima sarcina cand aveam tot dimensiunile de acum dar nu aveam tonus muscular.
Parul, desi de 3 ani il intind si de 2 il vopsesc...folosesc produse profi pentru protectie acasa si il vopsesc doar la salon...si arata foarte bine, a avut o perioada dupa nastere cand a cazut, acum sunt in perioada de regenerare.
Si un 'secret' pentru mamicile care vor sa se tina departe de depresie postnatala...sa inceapa cat mai devreme sportul, sexul si hrana pentru suflet (la mine fiind muzica, meditatia, socializarea). Si sa le continue sustinut ca nu au omorat pe nimeni nici practicate in afara riscului de depresie postnatala.