Ritualuri, secrete si reguli
Raspunsuri - Pagina 2
accept92 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui XIO Ati folosit cumva lotiunea regeneranta de la Gerovital? Aceea cu petrol? Ca ma bate gandul sa o cumpar... |
Am avut si eu o perioada cand pentru ingrijirea parului am folosit tot felul de masti facute in casa sau cumparate...inclusiv asta cu petrol de la Gerovital. Nici una nu a avut efectul pe care am descoperit ulterior ca il are alimentatia sanatoasa. Efectul pe termen lung si fara alte tratamente fiind un fir de par sanatos cu tot ce implica asta...lucios, rezistent, se regenereaza continuu.
Alizee spune:
Cea mai buna metoda pt a avea un par sanatos este de a-l vopsi cu henna, chiar daca are si chimicale in compozitie. Eu am cumparat de la Plafar, fara sa caut o marca anume.
Carnea e bine sa nu faca parte zilnic din meniul nostru. Nici semi-preparatele sau alte prostioare care doar amagesc foamea, dar nu ne si hranesc.
De o luna, fac exercitii usurele de intretinere. Cate 10 minute, aproape zilnic, si, ma simt excelent.
Ritualuri de machiat si curatat tenul nu am. Imi spal fata cu apa si sapun, nici nu ma machiez zilnic, dar atunci cand o fac, ma demachez cu lapte demachiant. Crema de fata, insa, este nelipsita.
allinta
A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.
ladyJ spune:
citat din mesajul lui Mindy la rujat ce trucuri aveti? eu dupa rujat folosesc o bucata de hartie igienica moale ca sa estompez rujul si conturul. |
Cu rujul, e si aici o intrega filozofie
daca buzele sunt bine hidratate si fara probleme, pun fond de ten pe buze, uneori fixez cu pudra, apoi applic conturul cu un creion moale si dau cu el pe toata buza, dar nu apasat, atat doar cat sa prinda putin culoarea. Peste, pun rujul, care e musai sa fie de aceiasi nunata.
Rezultat: cand rujul dispare,(dispare greu, ca e bine fixat) raman buzele frumos colorate , nu doar cu contur inestetic. Si daca ai in geanta un balsam de buze, dai discret peste buze, pentru luciu si hidratare.
Daca buzele nu sunt bine hidratate si au aspectul ala uscat, dau un strat destul de gros de balsam,(nu lichid, ci crema), fara sa mai pun inainte fond de ten. Astept cel putin 5 minute pana intra bine balsamul in buze, apoi dau cu un ruj long stay care , datorita balasamului nu mai ususca buzele. Peste, luciu care insoteste de obicei acest gen de ruj.
Am inteles cum functioneaza cubul de gheata:)) Dar nu usuca pielea, metoda asta? Daca lasi apa sa se usuce pe ten, apare de obicei senzatia de uscat, dar vorbesc aici de apa care vine direct in contact cu pielea, fara machiaj dedesubt. O sa incerc.
Un TIP: cand folosim apa termala sau orice lichid, pe pielea curata, (spre exemplu daca folosim gelul de curatare care se dilieaza cu apa), nu lasam lichidul sa se usuce pe piele! Cum ziceam, strange pielea si o usuca. Asa ca, dupa vreo 2 minute maxim, tamponam fata cu un prosop si indepartam umezeala. E o diferenta enorma, tenul arata foarte bine.
Apropo de ce spune Josefine, mi-am amintit de trucul cu apa termala cand punem fondul de ten: daca folosim fond de ten lichid si daca folosim pensula speciala pentru a-l aplica, pulverizam pensula cu apa termala intai. Apoi aplicam cu ea fondul de ten.
Tenul capata o stralucire frumoasa, devine luminos, fondul de ten se intinde altfel. Habar n-am de ce:)) Dar am incercat si functioneaza.
ladyJ spune:
citat din mesajul lui XIO *cateodata cand imi este lene folosesc doar un gel spumant antibacterian in loc de demachiant, si apoi putina lotiune tonica unde a pori dilatati+crema. Lady, sa inteleg ca mai intai trebuie sa folosesc demachiantul si dupa aceea gelul spumant pt. curatare? Ca eu faceam tot invers :)) |
Eu daca folosesc doar gelul pentru curatare\demachiere, am impresia ca mai raman urme de mascara si fond de ten. Mai ales mascara.
Asa ca musai demachiant inainte, unul bun de tot pentru ochi, care sa indeparteze rapid machiajul fara sa tot freci pana se inrosesc ochii.
Si apoi cu gelul si apa, speli practic tenul, indepartezi toate urmele de demachiant. Si inchizi porii cu tonicul.
Nu stiu daca e musai sa faci asa cum zic eu, dar la mine se vede daca sar peste unul din pasi. Incearca si vezi cum reactioneaza tenul.
EDIT: Xio, observi vreo imbunatatire daca adaugi doar o lingurita de ulei de masline intr-o cada cu apa plina?
ladyJ spune:
citat din mesajul lui accept92 Eu am un secret pentru un ten frumos. Protectia solara cu factor adecvat anotimpului. Gandeste, gandeste, gandeste!!! - Winnie The Pooh |
Notat!
Recunosc ca nu m-a preocupat pana acum aspectul asta, desi am citit destule´´ marturii´´ de-a lungul timpului.
Vara ce spf folosesti? Ai tenul foarte alb?
Exista si fond de ten cu spf, eu nu am.
XIO spune:
LadyJ, am uitat sa scriu si eu de apa termala pulverizata dupa ce am aplicat machiajul, face minuni! Si tenul arata ca in filme dupa aceea (machiaj insemnand fond de ten plus minus altele).
la gelul ala spumant il folosesc doar pt. ten, pt. ochi intotdeauna mai folosesc si demachiant. Oricum incerc si cum spui tu.
la uleiul de masline, da, pielea parca e mai catifelata decat inainte, in cada cu apa cand te vei pune vei vedea ca se lasa uleiul pe piele, eu mi-l masez pe picioare, maini, unde am pielea mai uscata, stau asa in apa fierbinte si la sf. fac un dus ca sa curat pielea, ca am citit pe niste siteuri ca nu ar fi atat de indicat sa folosesti uleiul de masline pe post de ulei dupa baie pt. ca acesta blocheaza porii si favorizeaza mici inflamatii ale pielii, puncte negre, iritatii.
**Fur is for petting***
http://www.facebook.com/#!/adoptiicaini
www.adoptiipisici.ro
ladyJ spune:
citat din mesajul lui XIO fac un dus ca sa curat pielea, ca am citit pe niste siteuri ca nu ar fi atat de indicat sa folosesti uleiul de masline pe post de ulei dupa baie pt. ca acesta blocheaza porii si favorizeaza mici inflamatii ale pielii, puncte negre, iritatii. **Fur is for petting*** http://www.facebook.com/#!/adoptiicaini www.adoptiipisici.ro |
Da,asa e.
apropo de asta, vazusem o emisiune in care un medic vorbea despre miturile saunei.
Ideea e ca dupa sauna, adica cand porii sunt deschisi, e indicat sa te speli doar cu apa calduta, fara gel de dus , pentru ca porii fiind deschisi, particulele de gel ii ´´blocheaza´´, practic iti faci acelasi rau ca inainte, apar cosuri si aspect neplacut.
La fel cu baia calda, daca imediat dupa baie folosesti crema de corp sau ulei, porii fiind inca deschisi, sigur ca pot aparea iar impuritati pe care tu prin peeling te-ai chinuit sa le scoti.
De aceia ziceam de dusul rece dupa baie calda. Inchide porii, deci poti folosi linistita crema dupa.
mianna spune:
citat din mesajul lui XIO -demachiant crema (Apropo, nu stiti un demachiant care sa NU aiba textura de crema, ci sa fie lichid?) |
bioderma sensibio h2o, de exemplu, si sunt convinsa ca mai sunt si altele.
pearl84 spune:
Subscriu si eu la Bioderma Sensibio h2o..il folosesc de vreo 3 ani..de cand l-am descoperit. Eu nu mai simit nevoia de tonic dupa el, pt ca arata si se simte ca o apa pe fata.
Pearl
Toata lumea stie exact ce trebuie sa faci cu viata ta, dar nu are nici o idee ce trebuia sa faca cu propria-i viata.
Iris2002 spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui ladyJ
Da,asa e. apropo de asta, vazusem o emisiune in care un medic vorbea despre miturile saunei. Ideea e ca dupa sauna, adica cand porii sunt deschisi, e indicat sa te speli doar cu apa calduta, fara gel de dus , pentru ca porii fiind deschisi, particulele de gel ii ´´blocheaza´´, practic iti faci acelasi rau ca inainte, apar cosuri si aspect neplacut. La fel cu baia calda, daca imediat dupa baie folosesti crema de corp sau ulei, porii fiind inca deschisi, sigur ca pot aparea iar impuritati pe care tu prin peeling te-ai chinuit sa le scoti. De aceia ziceam de dusul rece dupa baie calda. Inchide porii, deci poti folosi linistita crema dupa. -------------------------------------------- ´´Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei´´S.F. |
LadyJ, de ce apa calduta si nu rece? Eu dupa sauna (de 3 ori pe saptamina fac sauna) si in (pauzele din)timpul saunei de fapt, fac dusuri cu apa ca gheata.... de fapt avem instalat un dus cu apa rece, doar pentru sauna... eu credeam ca e sanatos, dus cu apa rece ca gheata in timpul saunei si dupa sauna... nu am remarcat in nici un caz probleme ale pielii.