Ritualuri, secrete si reguli

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mamitza_alex spune:

buna fetelor,interesante sfaturile voastre.eu folosesc demachiant,tonic si crema de fata de la nivea.am si un gel pt ten dar in folosesc mai rar,o data pe sapt imi pun o masca.zilnic folosesc,rimel,creion si ruj/luciu de buze.fond de ten mai rar.voi ati incercat cremele acealea care au culoare in ele,gen cea de la nivea/?pt puncte negre(am pe fata nas si barbie)voi ce folositi?iar de la un timp imi cade foarte muult par si habar nu am ce sa fac.ce masca ar fi buna?

pt corp-dupa fieacre dus aplic crema pt piele uscata si crema pt celulita.eu imi fac un piling din malai,putin lapte si putina crema de corp,imi ramane pilea foarte fina.cam atata..mai revin cu idei sau sa iau notite..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Iris, tu faci bine, cred ca ai o piele superba!
Ideea era ca se pusese problema de a indeparta transpiratie si unul din cei care faceau sauna au spus ca el se spala normal dupa sauna cu gel de dus. Adica el considera ca e transpirat deci murdar si e musai sa se spele bine:))
medicul zicea ca nu e ok, ca nu e corpul murdar, pielea tocmai ce s-a curatat la sauna,iar prin folosirea sapunului isi astupa porii iar cu impuritati.
E ok sa incepi cu dus caldut(adica nu cald, dar nici rece ca gheata, daca altfel nu poti), dar fara gel de dus.

Ideea e ca nu toti pot sta in apa rece ca gheata, erau unii care dupa sauna sareau un bazinul inghetat, afara.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Iris2002 spune:

LadyJ, pai asa si eu, ca cei care sar in bazinul cu apa ca gheata... eu fac dus ca si gheata inainte de sauna, la fiecare 7 minute iarasi dus ca gheata (imi place) si la sfarsit iarasi dus ca gheata.... gel de dus folosesc o data la doua/trei zile, in rest doar apa.

Nu stiu daca mi-e pielea superba, as vrea eu, dar incerc sa maninc sanatos si m-a uimit ca dupa ce am slabit foarte mult nu mi-au aparut riduri, nu se vede pe fata, ceea ce e bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daiana_raluk spune:

XIO,grija cu lotiunea cu petrol de la Gerovital! E foarte buna pt par,dar mie mi-a facut rau ochilor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns accept92 spune:

Citat:
citat din mesajul lui ladyJ

Citat:
citat din mesajul lui accept92

Eu am un secret pentru un ten frumos. Protectia solara cu factor adecvat anotimpului.

Notat!
Recunosc ca nu m-a preocupat pana acum aspectul asta, desi am citit destule´´ marturii´´ de-a lungul timpului.

Vara ce spf folosesti? Ai tenul foarte alb?

Exista si fond de ten cu spf, eu nu am.

Vara, la plaja folosesc crema de protectie a copiilor cu fdp 50. Pe tot corpul! Pentru iesirile in parc folosesc una cu fdp 30 insa caut mereu umbra. Efectele soarelui asupra pielii nu se vad imediat. Dimpotriva, o piele bronzata arata frumos, dar prin expunerea la soare pilea isi pierde elasticitatea in primul rand si de aici ridurile si aspectul imbatranit. Eu am chiar o reactie de tip alergic la soare, vara imi pareau mereu puncte albe (sau cosuri) pe zonele cele mai expuse la soare (nas, decolteu, umeri). Dupa vacantele la mare, pielea inegrita bine (eu sunt bruneta), foarte frumoasa...dar cand incepea sa se duca bronzul ramanea in urma un dezastru. Si am inceput (odata cu avertizarile despre cancerul de piele) sa folosesc fdp mare si am observat ca desi nu se mai schimba nuanta pielii (deci nu ma mai bronzam), nici cosurile nu mai apareau. Si am inceput sa o folosesc si pentru ten, si...XIO...mi s-au inchis chiar si porii de pe nas.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui andacos

Eu folosesc apa tonica dupa peeling!

Dana

www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit

Am incercat azi in ordinea asta. Super.

Mergi la inceput

Accept,vara folosesc si eu crema cu factor de protectie(30),insa stau la soare sa ma bronzez . Re-aplic crema la fiecare 30 de minute.Cat de rau e?

Si ca sa-mi linistesc constiinta , folosesc extrem de multa crema de corp(after sun) .

Nu imi place deloc cand nu sunt bronzata, am pielea f alba.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns accept92 spune:

Citat:
citat din mesajul lui ladyJ

Accept,vara folosesc si eu crema cu factor de protectie(30),insa stau la soare sa ma bronzez . Re-aplic crema la fiecare 30 de minute.Cat de rau e?

Cred ca fiecare piele reactionea in mod particular. Deci numai tu poti stii daca e ok. Eu din cauza reactiei alergice am simtit clar ca soarele nu imi face bine, am avut o motivatie sa ma protejez si intamplator am vazut urmarile pozitive. Dar pozitive bine, adica o mare diferenta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mindy spune:

legat de soare.. si eu am declarat razboi cu el. eu am un ten sensibil, mi se fac pete pe fata de la soare. pe brate mi se fac pistrui de o vreme, cu toate ca prind o culoare foarte faina pe corp.

nu mai stiu unde am citit asta, si nici nu stiu cat a fost de valid articolul dar pe undeva makes sense... cica de prin anii '90 de cand cu isteria asta cu cancerul de piele, lumea a inceput sa se fereasca obsesiv de soare si sa protejeze in permanenta cu creme cu protectie solara cu factor mare. din cauza asta au aparut probleme legate de deficienta vitaminei D, depresii etc.
ei recomandau sa stam in soare zilnic la ora 12 daca se poate in plin soare cu cat mai multa piele descoperita, fara crema cu protectie cam 5-10-15 minute, depinde de cat e de sensibil tenul. cica aceasta terapie cu soare ar fi si un bun antidepresiv.

pe mine si cu o crema cu portectie 100% care e pt bebelusi tot m-a prins soarele pe fata si m-am trezit cu niste pete maronii in zona maxilarului stang (din cauza ca ma prinde soarele cand conduc).

vara imi vine sa ma imbrac ca o araboaica ca sa nu simt soarele pe piele si sa nu trebuiasca sa ma ung pe corp cu cremele de plaja ca mi se par atat de grase.
pe vremuri adoram sa ma bronzez si imi placea cum arata pielea dupa mai ales ca ma dadeam cu multa crema.

adaug inca cateva reguli importante pt un ten frumos: odihnita/somn suficient, hidratare, cate o detoxifiere din cand in cand, optimism.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Glicina spune:

Frumos subiect, multumesc ladyJ
Sa va povestesc cum procedez eu? Ca as tot vorbi pe tema aceasta :)
As incepe printr-o mentiune obligatorie: unui anume tip de ten i se potrivesc doar anumite tipuri de produse cosmetice!
Ordinea operatiunilor in procesul de ingrijire este f importanta (ex: demachierea buzelor si apoi ce a ochilor, sensul de "actiune" fiind de jos spre in sus)
Apare necesitatea efectuarii operatiunilor intr-un mod adaptat tipului de ten (caci daca pt un ten mixt sau gras merge un scrub "mecanic"=produsul se indeparteaza prin frecari usoare cu varful degetelor, de preferat invelite intr-o compresa, tenului uscat i se aplica alt tip de gomaj, ce se indeparteaza cu un burete special)
Eu am "instrumente" adaptate operatiunilor: pensule pt gomaj si masti, spatule pt creme etc, dar si produse de curatire a lor.
Pt machiaj, mi se pare f important sa citesc eticheta. Multe dintre voi se vor intreba, surazand, ce mare scofala e citirea etichetei! Pai este :) Codurile INCI vorbesc despre compozitia chimica a produselor cosmetice. rectific, nu vorbesc, ci striga!
Ah, imi pare extrem de rau ca nu am acum timpul necesar sa caut toate informatiile :(
Dar mai vin

PS scuze, nu mai stiu cine intreba despre demachiant. Pt tenul mixt/gras nu se recomanda demachiant sub forme de crema/lapte, ci un gel

Duminica placuta tuturor

Mergi la inceput