Mamici din Grecia (5)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns carmaw spune:

hei buna
Deci v am' batut'am pierdut 9 kile in 9 zile....
Va pupic si va citesc mereu.....pina si scrisul ma oboseste

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lukasnicolas spune:

salutare tuturor...ce ma bucur ca am dat peste voi ca ma simteam asa singura pe aici.Eu sunt Andreea sunt in grecia de 3 ani sotul este roman si la 6 luni de cand am ajuns in grecia am ramas insarcinata(imi prieste aerul)si uite asa a aparut sufletul meu mic Lukas care peste cateva zile implineste 2 anisori. va pup pe toate si la multe discutii

mami de minune Lukas-Nicolas 08 03 2009

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anouk3 spune:

Bun venit, mami de Lukas Nikolas! Sa-ti traiasca puiutul, sa creasca mare si frumos!
Bravo, Carmaw, esti tare cu kilele!! Tine-o tot asa, dar vezi sa te opresti la timp.
Alex, ce face Bya? Parca tu ziceai ca a inceput sa doarma toata noaptea la peste 1 an. Deci exista totusi o speranta si pentru mine sa dorm mai mult de 2 ore legate? Cum mai sta cu pishulica noaptea? Kilogramele tale ce "zice"? Pedalezi?
Esthera, nu ai socrii? Imi pare rau pentru ce li s-a intamplat, dar numai socrii sa nu ai, mai ales in Grecia si mai ales daca ai vreun barbat mai mamos care se executa la tot ce zice mamitzica.
Ioannoula, pup si tie! Lucrezi la un magazin sau aveti magazinul vostru?
Theo, Moro, Aldebaran, Almy, Larisa,Ertina pup si la voi sa mai sariti cu barfe!
Eu de bine ce ma bucuram ca am scapat de soacra, mi-a dat Doamne Doamne peste maini ca am fost rautacioasa (chiar si numai cu gandul) si n-am apucat sa ma bucur: Nicolas e vai de el, chinuit de o raceala nasoala, inceput de bronsiolita (iar!) si curg zemuri din toate orificiile. Ii curge un ochi, nasul parca e robinet uitat deschis, bale muuulte (ca mai iese si un dinte, al 8-lea, ca parca nu erau de ajuns. Poate chiar a iesit, dar nu ma lasa sa vad), si de la antibiotic a dat in diaree care se duce pe tot spatele si da-i dezbraca-l la fundu' gol din ora-n ora ca sa-l spal. Nu poate sa doarma ca nu poate respira cand suge la tzatza, urla de nervi si oboseala si intr-un final adoarme, plimbat in brate, epuizat (si el, da' si eu). Si la urmatoarea trezire o luam de la capat.
In rest, toate bune
Va las ca s-a trezit. Innebuneeeesc!

Mamica lu' Nick cel mick (11.05.2010)
Pozici de Craciun

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Esthera2011 spune:

Buna seara dragele mele..

Bun venit Andreea si sa-ti traiasca micul Lukas!
Draga mea Anouk3 imi parea rau ca puiutul tau e bolnavior si inteleg cat ti-e de greu (si eu am o sora cu un baietel de 2 ani...si mari probleme are cu iesitul dintisorilor)...intotdeauna am spus ca mamele care-si cresc singure copiii sunt mame eroine!!!
Da, nu am socrii si dupa ce am citi ce ati scris de soacre, ma consider o norocoasa(Doamne iarta-ma ca gandesc asa!).

Am si eu o problema...destul de spinoasa...
Ma adresez fetelor care locuiesc de ceva vreme in Grecia: in cat timp ati invatat limba greaca????
Eu tocmai ce am vorbit cu tatal meu si mi-a facut o teorie ca sunt delasatoare si nu am invatat limba(mentionez ca sunt de 4 luni aici)...ca, cica, alti romani care pleaca in tari nordice(nu stiu de ce le-a ales pe acele tari) invatata limba in 2 luni!!..
Am ceva carti de acasa si cat de cat am invatat ceva!...o romanca stabilita aici mi-a spus ca o voi invata mai greu deoarece eu si grecul meu vb in engleza!!!
Sunt "delasatoare" cum a spus tatal meu...sau...perseverenta moare ultima??!!!
O seara placuta dragelor....
...si pupici de noapte buna puiutilor!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aldebaran spune:

salut fetele!
pe acasa ne petrecem dupa amiezele...
copiii ma freaca non-stop, ba unul ba altul, fi-mea mai nou nu coboara din bratele mele
Anouk, sanatate multa feciorasului! si noi am trecut prin brinsiolita si stim cum e. Rabdare ca o sa treaca si pune-i mereu ser fiziologic in nasuc ca il ajuta.
Inca un sfat dat de la doctorii de la "pedon" (noi am stat o sapt in spital cu bronsiolita):tine-l ridicat pe umarul tau si bate-l usor pe spate in dreptul plamanilor, cat poti mai mult, daca tot zici ca-l plimbi in brate. Asta il ajuta sa se curete pe caile respiratorii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aldebaran spune:

Esthera, 4 luni e putin ca sa inveti greaca, nu zic ca e imposibil, stiu ca unii pot invata f repede, eu n-am putut. Si da, faptul ca vb engleza cu sotul nu te ajuta sa inveti greaca, la fel a fost si la mine.
bine, daca studiezi limba, sigur ca o inveti (nu stiu cat de repede, dar mai repede ca mine, sigur), eu n-am studiat deloc(spre rusinea mea), am invatat-o rapid cand am inceput sa lucrez si sa am contact cu lumea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Esthera2011 spune:

Aldebaran...pur si simplu te iubesc!...da-mi repede nr. de tel al tau sa-l pun pe tata sa te sune sa-i spui si lui......Glumesc!..Multumesc din suflet!
Anoukmi-am adus aminte legat de bronsita...sora mea(dehhh...am 2)..i-a cumparat feciorului aparat de aerosoli(la recomandarea doctorului)...si dupa ce l-a folosit s-a simtit mai bine!...nu a ajuns la doctor!!!!...
Pup...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MoRo_K spune:

La multi ani cu intarziere Silviei (scuze pt intarziere Aldebaran ...cum a iesit party-ul?(dc ai scis deja si am citit pe diagonala sorry:) Sa-ti traiasca mandra sa va bucurati de ea si ea de voi:)
Bun venit Andreea!hehe ma bucur ca ti-a priit aerul grecesc:)
Anouk sanatate multa lui Nicolas sper sa sa-i treaca repede...cat mai repede!
Carmaw ce mai faci?pe unde esti?ce fac ai tai?felicitari pt kilele date jos!Tot inainte!
Esthera don't worry :)...nu se asteapta nimeni sa inveti din zbor mai ales dc nu lucrezi si nu folosesti limba in casa...asta te-ar fi obligat sa inveti rapid vrei/nu vrei...eu facusem in Ro cursuri 6 luni ca sa am o baza...gramatica...dar am inceput sa vbesc in momentul in care am vbit cu sotul in greaca(si noi timp de vreo 3 ani in engleza am vbit...si chiar si acum uneori o dam pe engleza)si mai ales din momentul in care am lucrat,....asta la juma de an de cand eram in GR...dar inca mai invat(sunt aici de 3 ani juma acum)...tot timpul inveti...Limbile nordice sunt muuult mai alambicate deci probabil dp 2 luni ai stii buna/la revede/vreau o paine:))) chestii de baza...deci nu te impacienta
Noi suntem bine ....azi facut un tort vienez cica:) ....cam chec cacao cu crema cioco deasupra ...a iesit bun....si am mai facut tigania cu vin si mustar/garnitura orez si o salata taboule...cu asta ma mandresc pe ziua de azi:D...o tai sa fac o baitza acum...nu stiu voi cum sunteti da eu cand am de spalat par ...m-apuc-o lene...rusine sa-mi fie:)))....deci fug pana nu m-apuca iar...lenea!
puuuup si noapte buna!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lukasnicolas spune:

pup toate fetele si multumesc pt primire sunteti niste dragute. Eu tocmai am venit de la munca si e ora mea de relax ca lukas doarme tati doarme ca maine dimineata merge la munca asa e la noi in familie de la 7 la 17 lucreaza tati si sta mami cu bebe si de la 18 la 1-2(cand se inchide restaurantul ) lucreaza mami si sta tati cu luka dar nu ne plangem ne-am invatat ca eu lucrez de un an si ceva. ESTHERA despre limba greaca ce sa iti spun eu am invatat repede ca am fost nevoita dupa 3 saptamani de la venire a trebuit sa merg la munca dar imi place mult ca si limba si am invatat cu placere ANOUK sa iti spun despre noptii linistite.Eu pe Luka l-am alaptat pana la 7 luni dar el a continuat sa se trezeasca si dupa aceea si sa vezi calvar sa pregatesti biberonul la 2 noaptea la 5 dimineata e o placere acum cand inaca alaptezi e usor i-o dai pe tzitzi si scapi.La mine salvarea a fost mama care a venit la noi cand am inceput eu munca si a stat vreo 6 luni si ea l-a dezvatat dar nu stiu cum nu mi-a zis secretul Ah fetelor sa va zic ultima nazbatie a lui Luka ,sambata seara ma suna sotul disperat la munca si imi zice ca fimiu si-a bagat ceva in nas nu stie ce dar nu poate sa il scoata ..m-am panicat m-a vazut sefu' si cand i-am zis m-a lasat sa merg acasa ca oricum nu mai eram in stare de nimic.Am fugit repede cu el la centru ighia ca la noi e orasul mic si doar asa ceva avem si ne zice o doctora buimaca ca are ceva dar ca ei nu se baga ca e prea mic copilul si ca nu au asa pensa mica pt nasul lui si zice sa mergem la Volos cel mai apropiat oras mai mare unde este si spital si nebunie la 11 noaptea gaseste masina ca noi nu avem ...ma rog am gasit masina ajungem la spital ne baga prima data la pediatrico il consulta nu stiu de ce ca el avea ceva in nas nu la plamani si ne trimite la ORL ...o doctora draguta reuseste sa ii scoata minunea din nas era o hartie mareeeee de la un abtipild bine impaturita si zice'' a impaturit-o bine baiatul se pare ca o pusese la pastrare pt nevoi speciale'' si dupa ce scapam de hartie zice doctora sa mergem inapoi la pediatrico sa-l mai vada o data pediatra si mai asteptam 15min intram iar il consulta si la un moment dat il las din brate sa arunc o hartie pros moment mi-am ales ca intra un tzunami de asistenta pe usa si poooc cu usa in cap lui Luka ..si i-a facut un cucui in frunte cat casa poporului degeaba si-a cerut ea scuze ca nu a vrut ca ii pare rau ca noi tot cu cucui am plecat acasa Hai ca va las fetelor ca am scris un mesaj cat toata pagina ce sa va fac daca m-ati luat printre voi. Va pup pe toate ANDREEA

mami de minune Lukas-Nicolas 08 03 2009

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anouk3 spune:

buna ziua, fetele cucuietele! Va scriu asa repejor ca se trezeste putza imediat si incepe distractia.
Esthera, nu te stresa cu limba. O sa inveti vrand nevrand. Depinde de fiecare persoana in parte si de capacitatea fiecaruia de a prinde o limba straina, altii mai repede, altii mai incet. Eu stiu greaca de multa vreme, dar am facut meditatii cu multe persoane si unii invatau de ex. alfabetul in 1-2 ore, altii intr-o luna. De invatat o sa inveti, ca doar numai asta auzi. Pe mine m-a ajutat mult televizorul si filmele titrate. Si acum mai citesc titrarea doar ca sa mai invat una alta.
Aldebaran, multumesc de sfaturi . instinctiv chiar asa faceam: il tin in brate si-l bat usor pe spate si vad ca ii e mai bine. Ser bagam non stop. Dar curge ca la robinet si dupa ce avem o sesiune de urlete si ragete ca sa scot ceva din muci, trag cu pompita aia pana vad ca nu mai iese nimic, il ridic si parca nici nu l-am curatat! Iar haraie mucii.. Pentru diaree i-am luat niste praf (probiotic) si-i pun in iaurt sa vad poate-l ajuta.
Stiu ca aerosolii ajuta, dar pe aici nu prea-i cunosc. Luam oricum siropel.
Moro, chec vienez? Ce-i tigania cu vin si mustar? Ce-i salata taboule? Sunt in ceata complet. Dar suna mmmmmmmmmm.
Vai, Andreea, ce aventuri! Bine ca s-a terminat cu bine. Cred ca ai tras o sperietura, valeu! Asta ma dispera la mama Grecia. Daca nu stai in oras mare, la policlinica aia locala nu fac nimic! Stau si beau cafele si te trimit in Volos. Si la noi la fel. Pentru un c..at de analize trebuie sa cheltui o carca de bani si timp ca sa merg in Volos. Fereasca Sfantul de vreo urgenta in puterea noptii! Insula lu' peshte, paradisul ma-sii..
Fug acum ca iar se chinuie sa respire si se trezeste imediat speriat. Pupic si sper sa pun ceva pozici si filmulete in seara asta.

Mamica lu' Nick cel mick (11.05.2010)
Pozici de Craciun

Mergi la inceput