Mamici din Grecia (5)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns carmaw spune:

Buna
Indraznesc sa postez reteta PERSONALA A SALATEI taboulé
deci couscous mijlociu fiert in apa vegeta si unt
apoi racit si filtrat il amesteci cu menta si patrunjel proaspat,adaugi ou fiert taiat,masline negre,si castravete rosie proaspata taiate in bucatele
La final ulei masline cit vreti.
Pofta buna la reteta varianta mea caci exista 'n'
ps Binenteles ca eu nu maninc....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamitza_alex spune:

seara buna fetelor!!ce faceti?noi bine,mai mult pe acasa,caci vremea asta e tare ciudata.fimea de cateva zile e tara razgaita si ma scoate din pepeni cu ifosele ei.

anouk3,sanatate lui nikolas,iai de la farmacie aspirator nazal,e mult mai bun ca pompita.sa inteleg ca sa intors socrela in peisaj?!deci nervi de otel...si da fimea la un an si 4 luni inceput sa doarma toata noaptea..pan atunci am facut la biberoane de lapte si de ceai de ne-au sarit ochii
carmaw,bv tie ca ai slabit!!!as vrea si eu...
moro_k,fain meniu pe ziua de azi
deci sa va zic ca de luni m-am apucat de dieta 3+3(3 zile carne,oua,lapte+3 zile vegetale),e cam aiurea,parca m-a nascut mama cu capul in frigider,as manca oricand,orice..spers sa mai tin macar pana la sfarsitul sapt..o seara buna!!!bun venit noilor fete..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioannoula spune:

Citat:
citat din mesajul lui anouk3

Bun venit, mami de Lukas Nikolas! Sa-ti traiasca puiutul, sa creasca mare si frumos!
Bravo, Carmaw, esti tare cu kilele!! Tine-o tot asa, dar vezi sa te opresti la timp.
Alex, ce face Bya? Parca tu ziceai ca a inceput sa doarma toata noaptea la peste 1 an. Deci exista totusi o speranta si pentru mine sa dorm mai mult de 2 ore legate? Cum mai sta cu pishulica noaptea? Kilogramele tale ce "zice"? Pedalezi?
Esthera, nu ai socrii? Imi pare rau pentru ce li s-a intamplat, dar numai socrii sa nu ai, mai ales in Grecia si mai ales daca ai vreun barbat mai mamos care se executa la tot ce zice mamitzica.
Ioannoula, pup si tie! Lucrezi la un magazin sau aveti magazinul vostru?
Theo, Moro, Aldebaran, Almy, Larisa,Ertina pup si la voi sa mai sariti cu barfe!
Eu de bine ce ma bucuram ca am scapat de soacra, mi-a dat Doamne Doamne peste maini ca am fost rautacioasa (chiar si numai cu gandul) si n-am apucat sa ma bucur: Nicolas e vai de el, chinuit de o raceala nasoala, inceput de bronsiolita (iar!) si curg zemuri din toate orificiile. Ii curge un ochi, nasul parca e robinet uitat deschis, bale muuulte (ca mai iese si un dinte, al 8-lea, ca parca nu erau de ajuns. Poate chiar a iesit, dar nu ma lasa sa vad), si de la antibiotic a dat in diaree care se duce pe tot spatele si da-i dezbraca-l la fundu' gol din ora-n ora ca sa-l spal. Nu poate sa doarma ca nu poate respira cand suge la tzatza, urla de nervi si oboseala si intr-un final adoarme, plimbat in brate, epuizat (si el, da' si eu). Si la urmatoarea trezire o luam de la capat.
In rest, toate bune
Va las ca s-a trezit. Innebuneeeesc!

Mamica lu' Nick cel mick (11.05.2010)
Pozici de Craciun

Avem magazinul nostru Stegnokatharistirio.Ii urez sanatate puiutului tau. Am avut-o si eu racita acum 2 saptamani, dar nu a fost rau. maine ii fac vaccinul...Eu nu am soacra, dar nu stiu daca sunt norocoasa sau ghinionista...e greu singura cu copil.... Dar e tot ce am si o iubesc mai mult decat orice pe lumea asta:X:X:X:X Eu sunt de 2 ani aproape in grecia, dar vorbesc greaca la perfectie. Scris si citit. Mi-a placut la nebunie limba. Sotul meu nu stie nici engleza, nici alta limba....doar greaca.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui lukasnicolas

salutare tuturor...ce ma bucur ca am dat peste voi ca ma simteam asa singura pe aici.Eu sunt Andreea sunt in grecia de 3 ani sotul este roman si la 6 luni de cand am ajuns in grecia am ramas insarcinata(imi prieste aerul)si uite asa a aparut sufletul meu mic Lukas care peste cateva zile implineste 2 anisori. va pup pe toate si la multe discutii

mami de minune Lukas-Nicolas 08 03 2009

Buna Andreea si pup la puisorul tau !!!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Esthera2011

Buna seara dragele mele..

Bun venit Andreea si sa-ti traiasca micul Lukas!
Draga mea Anouk3 imi parea rau ca puiutul tau e bolnavior si inteleg cat ti-e de greu (si eu am o sora cu un baietel de 2 ani...si mari probleme are cu iesitul dintisorilor)...intotdeauna am spus ca mamele care-si cresc singure copiii sunt mame eroine!!!
Da, nu am socrii si dupa ce am citi ce ati scris de soacre, ma consider o norocoasa(Doamne iarta-ma ca gandesc asa!).

Am si eu o problema...destul de spinoasa...
Ma adresez fetelor care locuiesc de ceva vreme in Grecia: in cat timp ati invatat limba greaca????
Eu tocmai ce am vorbit cu tatal meu si mi-a facut o teorie ca sunt delasatoare si nu am invatat limba(mentionez ca sunt de 4 luni aici)...ca, cica, alti romani care pleaca in tari nordice(nu stiu de ce le-a ales pe acele tari) invatata limba in 2 luni!!..
Am ceva carti de acasa si cat de cat am invatat ceva!...o romanca stabilita aici mi-a spus ca o voi invata mai greu deoarece eu si grecul meu vb in engleza!!!
Sunt "delasatoare" cum a spus tatal meu...sau...perseverenta moare ultima??!!!
O seara placuta dragelor....
...si pupici de noapte buna puiutilor!!!!

Cred ca e destul de putin 2 luni....Trebuie sa te ajute cineva pentru ca limba e destul de grea....si cu cartile....Pe mine m-a ajutat o profesoara si am invatat intr-un an...dar bine. Eram in Romania. Cand am ajuns in Grecia...ma uitam la ei ca vorbeau prea repede. Acum nici nu se mai cunoaste ca sunt straina:d.Adu-l pe tatal tau si lasa-l 2 luni sa vedem daca invata. De departe totul e usor... Pupici si spor la invatat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns almy spune:

Buna fetele simpatice! Dau si eu un ceiut de seara.

In primul rand, vreau sa va spun ca v-am admirat in pozici pe e-mailul comun. Mamici frumoase si bebei/copii veseli si scumpi foc! Bravo sas! Am trimis si eu niste poze cu gaska mea.

Bravo Carmaw pentru kila, dar faci foame maxima banuiesc?

Esthera, eu una consider ca daca la o limba straina inveti bine gramatica, nu vei avea probleme niciodata de comunicare. Si cu sotul trebuie sa vorbesti in greaca neaparat. Si unde nu stii, sa te corecteze. Eu am si predat la viata mea (greaca inclusiv) si mereu am pus accent pe gramatica, chiar daca paream profa a' dracu'. Dar vedeam rezultate rapid. Deci poate ar fi bine sa te inscrii si la un curs ceva sau sa gasesti pe cineva sa iti predea? Si in paralel sa vorbesti cat mai mult, pentru ca si practica ajuta mult. Si nu exista termen, fiecare are ritmul lui! Tin pumnii, sa ai spor!

Alma & Eleni Maria (26.09.2005) si Spiros Stefan (14.06.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MoRo_K spune:

Neata fetelor...uite azi ofer eu cafeaua :)de la mine fara numar:)))
Cum ati petrecut Tsiknopempti?noi ne-am strans in casa unor prieteni fiecare a adus cate ceva si am fript diverse:)...bun bun...dar mi-a ajuns carnea azi avem in meniu ciorba de fasole:D.Singurul lucru care mi-a lipsit a fost costumatia....mi-ar placea din an in an sa ma imbrac in cate ceva ciudat....mai o capsunica mai un clown :))...asta pt ca noi in Ro nu avem obiceiul asta ca altfel probabil m-as fi saturat...cand vom avea copii ...n-o sa scape necostumati
Carmaw...tu si retetele tale deosebite...eu fac taboule dp reteta cea mai simpla...pligouri fiert/rosii cubulete/mult patrunjel/ceapa verde/lamaie/ulei/sare...e o salata racoroasa si fara multe calorii pt cine tine dieta:)
Ieri am terminat checul vienez...si-am facut niste carioci:)...din ciocolata in ciocolata o tinem noi:)
Almy intru si eu sa vad pozicile cu voi:)
Anouk tigania cu vin si mustar la mine inseamna carne de porc bucati/ceapa/ciupeci prajesc putin in suc propriu dp pun vin ...dp adaug apa ...las sa fiarba...la sfarsit amestec sos cu mustar si-l pun in tigaia cu mancarica(cica asa tre sa faci ca sa nu se taie mustarul)...ei...si fac si o garnitura de orez bob lung....eu in general incerc de toate in bucatarie...ma satur repede de o reteta si le tot schimb:))
Puuuup fetele ...si o zi perfecta:D

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Esthera2011 spune:

Seara buna iubitele mele!!!

Sa-mi traiti ca-mi trebuiti!!!....sa fiti sanatoase si s-aveti o viata frumoasa!
Multumesc pentru incurajarile voastre!
Multumesc Aldebaran, MoRo K, Anouk 3, Almy si nu in ultimul rand Ioannoula.
O seara placuta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mixaela spune:

Buna tuturor si ma bucur ca sunteti destule in frumoasa Grecie. Nu stiu momentan daca sunt mamica sau nu, astept cele 15 zile sa imi fac testul de sarcina ... Venita ca turist in vara trecuta si am decis dupa o luna sa nu ma mai intorc, cu toate astea am o relatie nemaipomenita cu un grecotei de 8 luni.... cu toate astea sper sa devenim parinti daca se prinde sarcina, daca nu, mai incercam.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aldebaran spune:

Kalimera koritsia!
M-am saturat de zile mohorate, cine zicea de insorita Grecie?
cupiii mi-a plini de muci si tusesc ca 2 magari, mai ales baietul.
Am intrat si eu pe mailul comun si v-am admirat si pe voi si pe copilasi. Sa va traiasca minunile!

Mergi la inceput