Pufi de ian-feb 2010 (213) - LMA Dionisios !

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns miremia spune:

Citat:
citat din mesajul lui tomaca

Multi copii sunt necajiti pe lumea asta. Ma gandesc cat de norocosi sunt ai nostri ca avem grija de ei sa nu le lipseasca nimic.

Ieri cand m-am dus la impinge tava sa iau de mancare, un baietel se tot foia in fata vitrinelor. Am crezut ca-i cu taica-su ca mai era un barbat acolo. Asa ca l-am intrebat daca s-a hotarat ce vrea (ca sa nu-i intru in fata). Si el imi zice ca "ce sa iau"?" Si da din umeri cu fata pierduta. "Pai eu stiu, ce vrei sa mananci" i-am zis. Si tot se uita si zicea "Ce sa iau" mai mult pentru el. Mi-am dat seama ca nu are bani si parca ii dadeam sperante cand il intrebam ce vrea. L-am mai lasat cateva clipe sa se uite si l-am intrebat "Ce ti-ai ales?" Imi arata cu o mana timida spre tava cu carne la gratar. L-am pus sa arate exact pe care o vrea si l-am intrebat de garnitura. Aici l-am incurcat ca nici nu cred ca visa. Fata de la bucatarie (care ma cunoste) a inceput sa-l serveasca si-l a inceput si ea sa-l ajute cu oferta. A zis asa incurcat cartofi. L-am lasat sa ia cartofi prajiti ca m-am gandit ca legume fierte poate nu-i tin mult de foame. I-am pus si o paine si atunci a ridicat 2 degete si m-a intrebat daca poate sa ia si o salata. "Ia si o salata. Ce salata vrei"? Si aici m-a surprins ca stia ce vrea. Era o salata de rosii proaspete, undeva mai departe intrun colt. Ori doar de atat avea bani si o studiase, ori ii era pofta si lui de ceva cruditati.
L-am lasat sa ia ce vrea. Bucatareasa l-a intrebat daca vrea äici sau la pachet". A zis saracul un "aici" care suna "unde sa mananc eu la pachet sau nu mai mananc nimic daca e la pachet".
L-am intrebat cum il cheama si cati ani are, in timp ce asteptam sa-i dea tava. Era Andrei si avea 13 ani si mergea la scoala in clasa a 5-a. Nu i-as fi dat mai mult de 10 ani. Era in vacanta si probabil plecat sa se descurce cu viata.

Mi-am luat si eu de mancare si m-am uitat dupa el sa ma asigur ca mananca el nu altcineva. Si am vazut la o masa, un baietel blondutz, cu un smoc de par sculat in crestet, aplecat pe tava cu mancare. Se uita si el dupa mine sa-mi arate unde sta si sa-mi multumeasca.
N-o sa uit multa vreme fata radioasa, luminoasa si plina de bucurie. Radia atata bucurie! Cred ca nu m-ai vazuse de multa vreme mancare, sau cel putin nu carne.
N-am putut sa stau mai mult cu el sa-l pazesc sa nu-i ia cineva mancarea, ca aproape plangeam. Dar ma bazam pe fetele de la bucatarie care sunt foarte atente la oamenii de acolo. Mai tarziu mi-a parut rau ca nu mi-am dat seamna sa-i iau si o ciorba calda.

Povestea unui Dor
mami tomaca si bebe Tudor Ioan un

Ajut-o pe Eva
http://www.mariaeva.ro/

Poate-s eu prea emotiva dar asa ma impresioneaza lucrurile astea. Ma bucur ca a avut si Andrei parte de un pranz bun, sper sa mai intalneasca oameni cu suflet bun care sa-l ajute.

_
Mirela si Mara Ioana (ianuarie 2010)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns myky791 spune:

Citat:

Multi copii sunt necajiti pe lumea asta. Ma gandesc cat de norocosi sunt ai nostri ca avem grija de ei sa nu le lipseasca nimic.

Ieri cand m-am dus la impinge tava sa iau de mancare, un baietel se tot foia in fata vitrinelor. Am crezut ca-i cu taica-su ca mai era un barbat acolo. Asa ca l-am intrebat daca s-a hotarat ce vrea (ca sa nu-i intru in fata). Si el imi zice ca "ce sa iau"?" Si da din umeri cu fata pierduta. "Pai eu stiu, ce vrei sa mananci" i-am zis. Si tot se uita si zicea "Ce sa iau" mai mult pentru el. Mi-am dat seama ca nu are bani si parca ii dadeam sperante cand il intrebam ce vrea. L-am mai lasat cateva clipe sa se uite si l-am intrebat "Ce ti-ai ales?" Imi arata cu o mana timida spre tava cu carne la gratar. L-am pus sa arate exact pe care o vrea si l-am intrebat de garnitura. Aici l-am incurcat ca nici nu cred ca visa. Fata de la bucatarie (care ma cunoste) a inceput sa-l serveasca si-l a inceput si ea sa-l ajute cu oferta. A zis asa incurcat cartofi. L-am lasat sa ia cartofi prajiti ca m-am gandit ca legume fierte poate nu-i tin mult de foame. I-am pus si o paine si atunci a ridicat 2 degete si m-a intrebat daca poate sa ia si o salata. "Ia si o salata. Ce salata vrei"? Si aici m-a surprins ca stia ce vrea. Era o salata de rosii proaspete, undeva mai departe intrun colt. Ori doar de atat avea bani si o studiase, ori ii era pofta si lui de ceva cruditati.
L-am lasat sa ia ce vrea. Bucatareasa l-a intrebat daca vrea äici sau la pachet". A zis saracul un "aici" care suna "unde sa mananc eu la pachet sau nu mai mananc nimic daca e la pachet".
L-am intrebat cum il cheama si cati ani are, in timp ce asteptam sa-i dea tava. Era Andrei si avea 13 ani si mergea la scoala in clasa a 5-a. Nu i-as fi dat mai mult de 10 ani. Era in vacanta si probabil plecat sa se descurce cu viata.

Mi-am luat si eu de mancare si m-am uitat dupa el sa ma asigur ca mananca el nu altcineva. Si am vazut la o masa, un baietel blondutz, cu un smoc de par sculat in crestet, aplecat pe tava cu mancare. Se uita si el dupa mine sa-mi arate unde sta si sa-mi multumeasca.
N-o sa uit multa vreme fata radioasa, luminoasa si plina de bucurie. Radia atata bucurie! Cred ca nu m-ai vazuse de multa vreme mancare, sau cel putin nu carne.
N-am putut sa stau mai mult cu el sa-l pazesc sa nu-i ia cineva mancarea, ca aproape plangeam. Dar ma bazam pe fetele de la bucatarie care sunt foarte atente la oamenii de acolo. Mai tarziu mi-a parut rau ca nu mi-am dat seamna sa-i iau si o ciorba calda.

Povestea unui Dor

Ajut-o pe Eva

tomaca azi ai avut o zi frumoasa. ti sa inseninat, ma refer ca ai facut un sufletel de copil fericit.

multumesc mult pt crema. iti raman datoare.

_
Mihaela mami mandra de baieti cucuieti

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nik0le spune:

[b] La Multi Ani Alexandra de cris_m!
La Multi Ani David de alicredo!
La Multi Ani Raul de bubu!

Sa cresteti mari, sanatosi si sa va bucurati parintii! bubu, foarte frumoasa povestea nasterii, mi-a placut finalul, cu cele trei inimi care bat una pentru alta!

myky, tomaca, danasor multumesc pentru aprecierile facute Irinei! danasor, tie iti multumesc mult si pentru urarile de LMA, ma bucur ca ti-a placut tortul, vai ce emotii am avut ca nu-mi iese...

cris.d, imi pare rau de Ema, sper sa fie doar ceva trecator si s-o puteti lua in croaziera... Serios acum, sper sa fie doar o faza.

adina, ce cantitate de orez cu legume si carne mananca Maria la pranz? La 11, langa boabele de struguri eu i-as da si niste biscuti, din aia de bebelusi, sa fie mai consistenta masa, zic si eu...

miremia, felicitari Marei pentru primii pasi! Multumim pt capitol!

tomaca, si pe mine m-ai emotionat pana la lacrimi, foarte frumos gestul tau!

Cu sosetele... am trecut prin aceeasi etapa, din cauza asta Irina poarta acum numai dresuri. Sunt mai grosute, ce-i drept, ca e rece pe jos si ea patruleaza nestingherita inclusiv pe gresie in bucatarie. Se tine dupa mine ca un catel peste tot, ba o mai da si in plansete, daca indraznesc sa plec prea repede...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tomaca spune:

Dragelor,

Am plecat acasa. Maine seara e o zi grea de asteptat pana mergem la pneumolog.

O noapte linistita.

Povestea unui Dor

Ajut-o pe Eva

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexutzzza spune:

Mire da, da, ai mare dreptate! Te rog eu sa ai grija sa nu stea Mara in picioarele goale ca na...s-ar putea sa fiu direct interesata in viitor de buna functionalitate a ovarelor Marei

de Yannis

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexutzzza spune:

Citat:

Dragelor,

Am plecat acasa. Maine seara e o zi grea de asteptat pana mergem la pneumolog.

O noapte linistita.

Povestea unui Dor

Ajut-o pe Eva

Felicitari pentru gestul de azi (si pentru mesajul cu fiori) si multa bafta maine!

de Yannis

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adina_bulina spune:

Citat:
citat din mesajul lui Nik0le

adina, ce cantitate de orez cu legume si carne mananca Maria la pranz? La 11, langa boabele de struguri eu i-as da si niste biscuti, din aia de bebelusi, sa fie mai consistenta masa, zic si eu...

de Isabela si Irina (februarie 2010)

mi-e frica sa zic sa nu ma auda si de maine sa nu mai vrea. oricum, e masa cea mai mare cantitativ si de care eu sunt multumita de cateva zile, de cand a terminat viroza, mai precis.
acum la 6 a avut masa de iaurt cu cereale si nu a vrut neam. am culcat-o cu inca 100 de infatrini si mai mananca la 9 jumate legume.
azi s-a decalat tot programul ca am fost eu plecata si in loc sa doarma de la 12-1 cum face de obicei a dormit de la 1 jumate la 3. si de aici varza s-a facut.

Mami de Maria Dalia (06.02.2010)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorina_bz spune:

Ioana, ai pm.

Mami de adolescenta Diana-Teodora (30.05.1995) si pufuleatza Iris-Alexia (22.02.2010)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nyny spune:

Citat:
citat din mesajul lui adina_bulina

Cu cerealele... eu zic mersi ca mananca ceva ... nu m conteaza ce. Oricum nu ii dau in lapte, doar in iaurt si ala doar o data pe zi, rar ii m pun seara in legumele fierte ca sa le leg, in cazul in care sunt prea apoase. Cred ca e ok asa.

Eu am mari dubii cu mesele fii-mi. Mi se pare prea putina mancare solida. Sa va dau un ex:
- la 7 100 Infatrini
- la 10 la masa cu mine ciuguleala de cascaval, paine, putin iaurt cu cereale, cateodata piept pui la gratar, rosioara astea ultimele in cantitati de frimituri.
- la 11 si ceva struguri 5-6 boabe
- la 2 piure super-blenduit de orez brun cu vita/curcan si morcov si dovlecel amestecate cu supa de carne si o felie de paine
- la 6 iaurt cu cereale sau daca doarme ii dau in somn 100 infatrini
- la 7 frimituri de fructe
- la 9 legume cu unt
- noaptea de 3 ori sau 4 se trezeste si mananca milumil cam maxim 300 ml pe toata noaptea

Cum vi se pare? mie sincer mi se pare putin rau dpdv hrana solida.

ufff...eu nu stiu deloc ce sa zic... pare putin...dar daca ia bine in greutate si este un copil activ...nu cred ca ai de ce sa-ti faci probleme. Bine ca bea lapte...o sa manance ea mai tarziu si solide.

Mamica fericita de Mara (8.03.2008) si de David (1.01.2010)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adina_bulina spune:

Nu stiu daca fac bine, dar eu am citit niste articole despre combinatii alimentare si acolo scria ca fructele se mananca singure, cel m bine dimineata pe stomacul gol, si, o jumatate de ora dupa, e bine sa nu se manance nimic altceva pentru a se digera in liniste. Din aceasta cauza nu ii dau nici branza cu fructe, ci doar cu legume crude, daca e.

Mergi la inceput