Delfinasi jucausi de iulie-august 2010 (82)
Raspunsuri - Pagina 9
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/katalina/katalina.jpg)
katalina spune:
Citat: |
citat din mesajul lui sorina_goga Fetele, HELPPPPPP!!!! Ce pot lua sa-mi scada temperatura, in afara de antibiotic pe care il iau deja? PS: inca alaptez iar antibioticul e permis in alaptare!!!!!! ![]() 13 iulie 2010 |
PARACETAMOL simplu!
SANATATE!
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Diana_Eva/Diana_Eva.jpg)
Diana_Eva spune:
PENTRU MEDICAMENTE PERMISE IN ALAPTARE
http://www.e-lactancia.org/ingles/inicio.asp
Diana, mami de pui iubit Eva (20.08.2010)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/rodyka/rodyka.jpg)
rodyka spune:
citat din mesajul lui michelle1981 Apropo, aveti idee ce alimente inhiba lactatia? ![]() bytz, despre ce carti vb? |
eu stiam de menta si patrunjel. si tutun
![](icon_smile_big.gif)
![](surf.gif)
![](majoreta.gif)
![](images/user_woman.png)
ochidut spune:
citat din mesajul lui crispro Discutii vor fi pana-i lumea... ba ca nu e bun premergratorul, ba ca e bun, ba legat de ceai in cele 6 luni de alaptare exclusiva, ba de pus la olita, ba de dormit separat sau cu mama, ba de inceput diversificarea la 2 luni sau la 6 luni. Ideea e ca fiecare va face cum vrea, nu cum o obliga altcineva. Dar de asta suntem aici, sa ne ajutam cu pareri, sa fim aproape/alaturi de mamicile carora poate le e mai greu, sa discutam fara sa ne certam si in plus, sa invatam din experienta altora. Pe mine m-a deranjat la acel subiect, pe langa atacul primit de mamica, faptul ca 2 moderatoare erau pe faza, si nici una nu a atentionat deloc limbajul folosit... Cristina , mami fericita de bebe Vlad ![]() Poze Sa-l ajutam pe Alex |
asa e, mare dreptate ai! chiar si cand a venit bona, i-am zis la un moment dat, ca fiecare mama are regulile ei, fixurile ei, fiecare mama crede ca ceva e bine sau nu pt copilul ei.
dar uite apropo de astfel de controverse, eu pentru ca si asa aveam dificultati cu alaptarea am ales sa nu ii dau ceai cat am alaptat; m-am gandit ca mai bine suge la mine si imi stimuleaza lactatie si se hidrateaza suficient cu ce e in lapte.
problema e ca acum nu accepta deloc nici ceai, nici apa
![](bang.gif)
![](bang.gif)
si eu ma tot intreb daca nu cumva e greseala mea???
![](bang.gif)
asta e defapt singurul lucru major care ma nemultumeste la ea deocamdata, ca refuza sa bea lichide
![](alcool.gif)
am pacalit-o doar de vreo 2 ori si i-am pus in ceai suc de mandarine si l-a baut cu mare placere; dar asta vreau sa fie doar asa de pacaleala, ca nu imi convine nici sa o invat sa bea doar sucuri. eu vreau sa bea ceai/apa
![](bang.gif)
![](bang.gif)
de Larisa Ioana 24.06.2010
katalina spune:
citat din mesajul lui michelle1981 Fetele ce parere aveti de www.maxi-cosi.com/ot-en/carseats/toddler/priori-sps" target="_blank">maxi cosi priori sps? ![]() ![]() ![]() ************************* Mami ![]() |
Imi place scaunul!si eu studiez de 2 sapt scaune de masina
![](alcool.gif)
Are tot ce-i trebuie pt grupa 9-18 kg.Doar ca nu se poate fixa si cu spatele la sensul de mers.(am observat ca au aceasta optiune doar scaunele de la 0-18kg, de ex www.britax-roemer.de/auto-kindersitze/auto-kindersitze/first-class-plus" target="_blank">ASTA.
-am vazut ca se poate inclina pentru pozitia de somn,e fff important la drum lung.
-husa se poate scoate!
-e f frumos
-observ ca este si inalt,are o baza inalta,astfel copilul sa poata vedea pe geam cind este treaz
-michelle,vezi ca sunt pe youtube filmulete cu orice model de scaun, teste,prezentari,iti poti face o idee si asa
![](pupic.gif)
se vede ca, copii mi-s in vacanta,ma dau huta pe net
![](icon_smile_big.gif)
mie mi-a atras atentia www.britax-roemer.de/auto-kindersitze/auto-kindersitze/safefix-plus-tt" target="_blank">acest
ochidut spune:
citat din mesajul lui crispro Of, nu mai stiu unde am citit metodele de dezvat pt suzeta- era doar pe timpul somnului... in ceva revista, sigur. ca tot imi cumpar "mami" si "lumea copiilor" si "mamica de azi", dar le arunc dupa ce le citesc... ce ciuda imi e!!! ![]() ![]() ![]() Btz, si noi suntem non stop cu suzeta in gura... nu imi place, dar ce sa ii fac? Acuma tot incerc sa ii dau suzeta numai cand ne pregatim de somn. Cica la 7 luni sunt copii care renunta singuri la suzeta. Mi-ar place sa renunte, dar sa nu ia nici degetul, si nici sa faca scandal fara ea. ![]() mai caut info cu suzeta- am incercat pe net- dar gasesc doar forumuri cu solutii pt copii mai mari- a mea era strict pt somnul de noapte. ![]() ![]() ![]() Cristina , mami fericita de bebe Vlad ![]() Poze Sa-l ajutam pe Alex |
daadaa si eu am citot despre toate aceste transformari si am surprins modificari la Larisa cu privire la strainii care ne intra in casa, nu mai este asa prietenoasa. Ii analizeaza foarte atent, sta chiar incruntata de multe ori iar la unii incepe sa bazaie
![](alcool.gif)
katalina spune:
OCHIDUT, curios ca Larisa nu vrea sa bea nici apa, nici suc,desi e diversificata, si normal ca ii este sete, inseamna ca isi face hidratarea cu laptele,sau sin.la un moment dat va vrea sa bea si alte lichide, nu-ti face griji.
-mai bine apa sau sucuri decit ceai
crispro spune:
Ochidut, asa si la noi cu lichidele. Suc ar bea, dar nu ii dau. Apa bea maxim 10-15ml pe zi. Pediatra din Cluj zicea ca nu se da ceai/suc, decat apa. se da dupa mese si intre mese. Daca nu vrea pe moment, nu inseamna ca nu ii place, ci ca nu ii e sete pe moment. la mine dupa masa nu accepta deloc. Intre mese am un pic de succes... dar nu mare branza...Stiu ca neonato de unde am nascut zicea ca si LP-ul are ce-i trebuie si de foame si de sete. Iar poate dupa fructe nu ii e asa sete.. habar nu am. Dar eu tot apa ii dau. Daca ii e sete, sa bea. Daca nu, nu.. asta e...
Tina, am uitat sa iti zic- azi dimi la "Neata cu Razvan si Dani" a fost o tipa dr, ce zicea legat de cura de slabire- nu e bine cina sa fie din fructe (contin fructoza, si ar ingrasa), si cica preferabil e ca cina sa fie proteine.
Iar legat de alaptat, zicea ca daca mama se ingrasa in timpul alaptarii inseamna ca mananca prea mult - organismul e setat in mod natural sa slabeasca in timpul alaptarii. Eu pana nu am tras de la gura nu am slabit...
Merg sa imi fac cina- mamaliga cu branza.
Sa-l ajutam pe Alex
ochidut spune:
Raul, sa te faci bine cat mai repede puiut scump!!!
Racusor, bravo pentru reusita cu somnul
Crispo, imi pare rau ca Vladut te zapaceste de cap....
Eladeea, ma bucur ca sunteti mai bine
Si multi pupici pentru toti ceilalti delfinasi maraiti care nu dorm si floricele pentru mamele chinuite.
Scuze ca nu am apucat sa raspund la mai multa lume, la noi a fost nebunie majora zilele astea, avem atata treaba si pentru birou si pentru noi ca nu mai stim de capul nostru. Ieri si azi eu am avut atatea acte super urgente de facut si intalniri in oras ca mi-au trimis de la birou pe una din fete (buna la de toate) sa stea cu Larisa
, ca nu mai faceam fata, ma apucase iar plansul.
Si cum se nimeresc toate odata, ne-a venit si mobila, au montat baietii 2 zile la ea si tot mai au cate ceva. Asa ca am bagat 20de mii de drumuri intre un apartament si altul, indicatii pt Larisa, mancarea ei, acte, intalnire in oras......
Snt insa super super incantata de cum a iesit apartamentul per total, asa in ansamblu tot ce am ales inclusiv mobila
Imi place ce incantati suntem noi, de zici ca ne-am facut vreo casa
Si in acest context de nebunie, am uitat sa va zic, ca i-am zis da bonei si va veni de luni. M-am tot gandit cum altfel as putea face, dar uite dupa zilele astea nebune m-am convins ca e solutia cea mai buna.
Desi uite ca imi trimiteau si de la birou bona daca vroiam
Si am uitat sa va multumesc mult mult pentru incurajari cu bona si pentru sfaturi. Chiar m-au mai linistit ideile voastre si am constientizat ca, chiar daca o alinta, e mai bine sa fie prea implicata decat vreo autoritara-delasatoare sau mai stiu eu ce......
ochidut spune:
Larisa doarme de la 17.20
cred ca a obosit de la cata atentia i-a dat doamna care a stat cu ea ieri si azi
pe mine cred ca ma paste o raceala, am luat o pastiluta si bag acum un ceai; probabil de la cat am alergat ieri, disperata sa le fac pe toate, am simtit la un momendt dat ca eram transpirata toata, dar......