Delfinasi jucausi de iulie-august 2010 (82)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns btz_ovi spune:

Legat de alaptat:eu am o oarecare parere referitoare la intarcat.Si ce va urma sper sa nu va supere insa e doar PAREREA MEA!!!
Nu ma vad sa-l intarc.Nu stiu,dar mi se pare destul de drastic sa nu ii mai ofer laptic,alinarea lui,anticorpi atat timp cat eu am laptic iar el are dorinta de a papa insa nu as continua dupa 2 ani sau 8 cum era in clipul postat de IULIANA

Insa fiecare mama face cum doreste la urma urmei.Si pe mine m-au zapacit "sfaturile" parintilor si a socrului ca pana la 1 an maxim e bun laptele.Adica nu pricep...Dupa 1 an se strica sau ce??Nu mai e bun pt el?Devine apa chioara???

Deci nu vreau sa se supere nimeni pe mine

Bytz si Ovi, parinti fericiti de PAUL CHRISTIAN 21.07.2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns racusor2010 spune:

am citit si eu acum topicul acela cu somnu, rodi, cris, kata mamicilor de pe delfinasi, sunteti niste adevarate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rodyka spune:

nu stiu unde si cum s-a intamplat, dar asa pe drum am pierdut bunele obiceiuri de papa si somnic... daca-i dau la 8 titi si fructele la 11, la 14 mananca bine jumatate de portie, si apoi trebuie sa astept vreme buna sa mai deschida gura. azi am papat in 45 minute!! iar somnul de la amiaza a disparut cu desavarsire, erau 2 ore bune! acuma doarme doar o ora de la 12 si o ora pe la 8... nu reusesc sa i le anulez pe alea, ca apoi e maraita de oboseala. dar nu stiu cum de nu mai doarme dupa pranz, asa ca mai nou pe la 6 tre s-o pun la somn, in loc sa pape si apoi la 10.30 sigur doarme, ca incepe frecatul la ochisori. pai mie nu imi convine sa adoarma asa devreme, ca pe noi oricum ne apuca miezul noptii. si apoi mai is si trezirile de catre dimineata . degeaba ies cu ea la plimbare, nu mai doarme, acuma inspecteaza fiecare vitrina si fiecare copac pe langa care trecem, nici vorba de somn... sa vedem cum remediem problema...

delfinasul Hannah Isabela 2011(19.06.2010)
printesita Anca-Maria (26.06.2001)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns racusor2010 spune:

Citat:
citat din mesajul lui btz_ovi

Legat de alaptat:eu am o oarecare parere referitoare la intarcat.Si ce va urma sper sa nu va supere insa e doar PAREREA MEA!!!
Nu ma vad sa-l intarc.Nu stiu,dar mi se pare destul de drastic sa nu ii mai ofer laptic,alinarea lui,anticorpi atat timp cat eu am laptic iar el are dorinta de a papa insa nu as continua dupa 2 ani sau 8 cum era in clipul postat de IULIANA

Insa fiecare mama face cum doreste la urma urmei.Si pe mine m-au zapacit "sfaturile" parintilor si a socrului ca pana la 1 an maxim e bun laptele.Adica nu pricep...Dupa 1 an se strica sau ce??Nu mai e bun pt el?Devine apa chioara???

Deci nu vreau sa se supere nimeni pe mine

Bytz si Ovi, parinti fericiti de PAUL CHRISTIAN 21.07.2010

gabita, e bun, dar nu mai e nutritiv. e mai mult alint dupa 1 an, ca nu mai poate inlocui nici o masa. si mai mult e pentru mama, decat pentru copil. deci lapticul nu se strica, dar avantajele pentru copil sunt minime, fata de pana la 1 an.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alice_Elena spune:

imi pare rau ca va chinuie cu somnu si programul de masa.
eu nu ma stresez din punctul asta de vedere. cand ii e somn doarme, nu o culc dupa vreo regula. numai ca inainte de baie o tin treaza cel putin 2 ore ca sa nu ma kinui sa o adorm. iar programul de masa si l'a reglat tot singura.
bine acum suntem la inceput cu diversificarea si probabil o sa trecem si noi prin niste schimbari

mara
Mami de Mara Nicolle (20.08.2010)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Diana_Eva spune:

Cris - si eu tot mamaliga cu branza - miam ce bun! si cica nu ingrasa - dar eu am mancat cu cascaval asa ca ... poate fac lapte gras si bun si nu grasime extra pe burta!

Oana - da Opal am, e fain ca e bun pana mai tarziu dar nu are izo fix.
Pe de alta parte scunele 9-18 kg sunt bune mai tarziu - parerea mea de mama de copil de 5 luni jumate e ca nu sta bine in scaunul BeSafe izi combi izofix.
Si puiuta mea care e f papacioasa la mancaruri solide inchide gurita si nu mai vrea cand i se umple burtica. O masa are am 200g. Cam fac putin vrea chiar mai mult de 200 :). Am ilocuit cand nu a mai papat ea LP. Asa ca a fost fortata- obligata diversificarea noastra.
Maxim a fost 1 banana cu branzica, apoi inca o banana in safe feeder...Banane cam de 100 si ceva de grame fara coaja.

Btz- am citit si la sot - am ras cu larimi!

APA - Greu 20-30-40ml intai eu o tin una si buna ii fac LP
ii dau, sunt dati cand bea 10-15ml pana se prinde ce e, apoi cand refuza ii dau si apa - o balaceste si pe aia - macar acum ii place sa faca bulbuci cu ea. A si lapte si apa din canuta - biberonul il arunca cat colo. E dusmanul numarul 1! De ce? Numai ea stie!

Racusor - si eu am zis suplimente pana la 6 luni dupa aia ce o fi o fi ca mi s-a acrit de galactogil.

Ochidut - nici mie nu imi plac copilasii cu toti dintii in gura care trag de mame sa ii lase sa suga un pic. Aici sunt multi .

Noi astazi am fost maraite si iar maraite. Dupa somnul de amiaza de la 2 la 5.30 (am dormit si eu cu ea putin) a fost insa mult mai bine.
La pranz greva generala la legume - am bagat san si se pare ca a fost multumita. Mancat la 12.30 si urmatoarea masa la 17.30.

Noul obicei: rade si gangureste la toata lumea care o baga in seama sau care se uita la ea.

Diana, mami de pui iubit Eva (20.08.2010)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bamboletta spune:

Am citit tot dar sunt zombi nu mai stiu ce si cui sa raspund zi incarcata...

Astazi cand ne plimbam prin parc surpriza ne-am intalnit cu senty_mary ea ma intreaba nu esti de pe DC eu BA DA am avut companie la plimbare

Am aflat ca ar fi un spray cu Lidocaina(anestezic) ma gandeam daca ar fi bun sa-l dau pe David inainte de vaccin...evident o sa intreb medicul...dar vroiam sa stiu daca a mai folosit cineva...Diana_eva parca zicea ceva de lidocaina daca mai tin bine minte (acum sper sa nu-mi sara nimeni in cap ca acelei mamici ca vreau sa anesteziez copilul...nu a facut bine ce a facut dar prea urat i-au raspuns toate....f urat)

merg si eu la somnic...n buna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rodyka spune:

Citat:
citat din mesajul lui bamboletta

Am aflat ca ar fi un spray cu Lidocaina(anestezic) ma gandeam daca ar fi bun sa-l dau pe David inainte de vaccin...evident o sa intreb medicul...dar vroiam sa stiu daca a mai folosit cineva...Diana_eva parca zicea ceva de lidocaina daca mai tin bine minte

diana si catalina stiu detalii...

ce fain ca v-ati intalnit cu senty_mary!! ce mai face Bogdanelul ei?

delfinasul Hannah Isabela 2011(19.06.2010)
printesita Anca-Maria (26.06.2001)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns paula_m spune:

Neata

Am avut o noapte grea, ca si ultimele 4. Se foieste f mult, nu-si gaseste locul, i se infunda nasucul , nu poate respira. Dar parca e ma bine decat acum 2 nopti, l-am si lasat in patut. Pana acum l-am mai pus sa doarma cu mine, ca imi era frica ca se sufoca in somn. Si cred ca il chinuie si dintisorii.
Ne-am trezit la 7, am facut aerosli si acum a adormit la loc. Eu astept d-na cu injectia si ma gandesc cu groaza la ea. Racusor, eu la vaccinuri ies afara din cabinet, tot taica-so il tinea, ca eu nu pot, ca mi-e mila. Dar azi nu am ce face.
Ieri i-am dat sa manance un borcanel de legume de la hipp, fff bun la gust. Adica mi-e nu-mi plac legumele lui, dar asta era chiar delicios. M-am uitat ce era prin el si am vazut ca predomina conopida. Oare avem voie sa-i dam conopida? pe borcanel scrie 4 luni...i-as face si eu casa cu conopida...
La multi ani Rebeca!!!
la multi ani Alexandru si Giulia!!! Inca 2 delfnasi care au implinit 6 lunite!!!

Paula, mamica Raul Ionut, nascut la 24.07.2010
poze luna 6

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns paula_m spune:

A fost si d-na cu injectia!!! Nu am crezut vreodata ca ajung sa-mi tin copilul pt injectie!!! In conditiile in care eu ies din cabinet la vaccinuri, sa nu-l vad cum sufera...dar ce nu fac pt ca puiutul meu sa se faca bine

Paula, mamica Raul Ionut, nascut la 24.07.2010
poze luna 6

Mergi la inceput