Delfinasi jucausi de iulie-august 2010 (82)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns paula_m spune:

Vai, maine tb sa-l tin eu la injectie, ca Cosmin pleaca la munca devreme . Nu cred ca pot.
Raul plange rau si la erosoli...de fapt plange in prima jumatate, apoi se calmeaza si sta linistit. Dar nu plange, urla, si nu-l doare nimic.
Nici eu nu stiu ce scaun de masina sa-i cumpar, si ala chiar ca e o investitie pt o perioada mai lunga...Nici nu vreau sa ma gandesc inca, desi si pediatra remarca azi ca nu mai incape in scoica

Paula, mamica Raul Ionut, nascut la 24.07.2010
poze luna 6

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eladea2005 spune:

Citat:
citat din mesajul lui sorina_goga

Fetele, HELPPPPPP!!!!
Ce pot lua sa-mi scada temperatura, in afara de antibiotic pe care il iau deja?
PS: inca alaptez iar antibioticul e permis in alaptare!!!!!!

mami fericita de mamutzica Bogdan-Andrei
13 iulie 2010

antibioticul nu scade febra, scumpa...paracetamolul o face...sanatate multa...

LA MULTE LUNITE PUIUTI IUBITI, SARBATORITI ASTAZI!

Andreea, mami de print Eric (9.12.2007) si printisor Filip (24.06.2010)

ERIC SI FILIP - POZE RECENTE

Printul Eric are...
Printisorul Filip creste...

BLOG DE PICI...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns racusor2010 spune:

Citat:
citat din mesajul lui ochidut

Citat:
citat din mesajul lui crispro

Discutii vor fi pana-i lumea... ba ca nu e bun premergratorul, ba ca e bun, ba legat de ceai in cele 6 luni de alaptare exclusiva, ba de pus la olita, ba de dormit separat sau cu mama, ba de inceput diversificarea la 2 luni sau la 6 luni. Ideea e ca fiecare va face cum vrea, nu cum o obliga altcineva. Dar de asta suntem aici, sa ne ajutam cu pareri, sa fim aproape/alaturi de mamicile carora poate le e mai greu, sa discutam fara sa ne certam si in plus, sa invatam din experienta altora. Pe mine m-a deranjat la acel subiect, pe langa atacul primit de mamica, faptul ca 2 moderatoare erau pe faza, si nici una nu a atentionat deloc limbajul folosit...

Cristina , mami fericita de bebe Vlad (17.07.2010)

Poze

Sa-l ajutam pe Alex

asa e, mare dreptate ai! chiar si cand a venit bona, i-am zis la un moment dat, ca fiecare mama are regulile ei, fixurile ei, fiecare mama crede ca ceva e bine sau nu pt copilul ei.

dar uite apropo de astfel de controverse, eu pentru ca si asa aveam dificultati cu alaptarea am ales sa nu ii dau ceai cat am alaptat; m-am gandit ca mai bine suge la mine si imi stimuleaza lactatie si se hidrateaza suficient cu ce e in lapte.

problema e ca acum nu accepta deloc nici ceai, nici apa
si eu ma tot intreb daca nu cumva e greseala mea??? ca poate trebuia sa ii fi dat si cand era mica. voi ce credeti??

asta e defapt singurul lucru major care ma nemultumeste la ea deocamdata, ca refuza sa bea lichide

am pacalit-o doar de vreo 2 ori si i-am pus in ceai suc de mandarine si l-a baut cu mare placere; dar asta vreau sa fie doar asa de pacaleala, ca nu imi convine nici sa o invat sa bea doar sucuri. eu vreau sa bea ceai/apa

Mami fericita de Larisa Ioana 24.06.2010

Ochidut, eu nu i-am dat pana la 6 luni lui ANdrei nici apa , nici ceai, si acum bea apa toata ziua daca i-as da, cu canita se mai joaca, mai bea, dar eu respect regulile cu jumate de ora inainte sau dupa masa

ceai nu ii dau, nu mi se pare ca hidrateaza mai bine ca apa. dar intr-o noapte cand ma dispera cu trezirile, i-am facut baby calm (ceai) si a baut vreo 60 ml cat ai clipi

deci nu ai nici o vina, apa si ceaiul nu sunt recomandate in alaptarea exclusiva.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eladea2005 spune:

nici Filip nu vrea sa bea apa dupa mese...ii dau sticluta iar el isi intoarce capu, sau se enerveaza, sau isi inclesteaza gura...cateodata reusesc sa-l pacalesc si sa-i bag bibe in gurita, dar trage o data si gata...eu ii dau tzitzi cam dupa o ora doua de la papa...dar nu de foame...de sete, de alint, de nani...

bumble, apropo de productie...luni si marti, cand n-am mancat nimic, a scazut lapticul atat de mult ca nu mai avea ce suge...m-am speriat rau, pt ca filip nu accepta bibe si nu stiam cum sa-i dau laptic...asa ca i-am facut LP cu cereale, mai grosut si i-am dat cu lingurita...noroc cu papa, ca el papa f bine...dar oricum, e frustrant si intri in panica cand vezi ca ramai pe zero... mi-am revenit cam dupa 2 zile, cand am inceput sa ma hidratez si sa imbuc cate ceva....

paula, uffffffffff, imi pare rau de Raul saracutul... urasc injectiile... sanatate multa si sa va afceti bine rapid....

si ca sa nu stau eu asa linsitita, inca n-am scapat compelt de pb...eric mai e subfebril, 37.3 - 37.4...a scazut insa rapid cu panadol...oricum, e mult mai bine...sa dea domnul sa scapam in cateva zile de tot...

sanatate multa tuturor...NIMIC NU E MAI IMPORTANT DECAT SANATATEA NOASTRA SI A COPILASILOR NOSTRI...

LA MULTE LUNITE PUIUTI IUBITI, SARBATORITI ASTAZI!

Andreea, mami de print Eric (9.12.2007) si printisor Filip (24.06.2010)

ERIC SI FILIP - POZE RECENTE

Printul Eric are...
Printisorul Filip creste...

BLOG DE PICI...

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui bumblebee

Michelle, eu la scaune nu ma bag sa dau sfaturi... chiar nu ma pricep . Al meu va mai sta in scoica ceva timp, chiar daca isi tine piciorusele flexate. Mai incolo am de la cineva un scaun, cica 9 kg+, desi noi ne incadram, eu mai astept..

Oana, tot la asta ma gandesc si eu, ca o sa sufere tare mult la intarcat, asta pe masura ce trece timpul.
Acum cand scot din ce in ce mai putin lapte, imi doresc din tot sufletul sa ajung la un an. Inca nu disper... dar scade productia de la o zi la alta...
Oare ar putea o raceala sa scada asa dramatic LM? Ca eu am inceput iar spirulina, am mai bagat un muls, bag apa cat cuprinde...

Alina Mamica fericita de Victor Andrei - 23.07.2010

Am 6 luni!!!

si eu am mai putin lapte si pentru ca intr-o zi i-am dat sa pape pe la 6, a doua zi ma dureau sanii de la cat lapte aveam, dar cum am trecut iar la laptic numa seara, a scazut productia...dar nici nu mai beau asa multe lichide acuma na, nu stiu daca mai are sens sa ma stresez cu o mie de suplimente

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui bumblebee

Oana, noi am crescut cantitatea unei mese de solid progresiv. Cand am ajuns cam la 200 gr, nu i-am mai dat deloc completare. Pustiul meu ar primi tzitzi anytime, anywhere, atata timp cat curge lapte, nu prea zice pas.

Alina Mamica fericita de Victor Andrei - 23.07.2010

Am 6 luni!!!

asa si noi, dupa 200 de grame nu a mai primit laptic. dar eu l-am lasat pe el sa renunte, ca Andrei nu mai papa daca e satul. uneori cand mi se pare ca la masa de pranz nu a papat destul ii dau lp , dar mai mult de 20 ml nu mi-a papat...

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui paula_m

Vai, maine tb sa-l tin eu la injectie, ca Cosmin pleaca la munca devreme . Nu cred ca pot.
Raul plange rau si la erosoli...de fapt plange in prima jumatate, apoi se calmeaza si sta linistit. Dar nu plange, urla, si nu-l doare nimic.
Nici eu nu stiu ce scaun de masina sa-i cumpar, si ala chiar ca e o investitie pt o perioada mai lunga...Nici nu vreau sa ma gandesc inca, desi si pediatra remarca azi ca nu mai incape in scoica

Paula, mamica Raul Ionut, nascut la 24.07.2010
poze luna 6

paula, te gandesti ca e la vaccin

Mergi la inceput

ANDREEA off, sanatate multa sa scapati o data de probleme

deci si de la mancare zici,ca io de vreo saptamana mananc mai putin si nici nu prea am mai baut asa apa / ceaiuri...ia sa ma apuc iar sa pap bine si sa beau lichide sa am laptic pentru printisor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ilinca79 spune:

Cristina, nu te stresa ca nu ma stii unde ai citit despre suzete...lasa ca ne-om descurc cumva. Doamne da sa aveti o noapte mai buna. Ai inceput sa-i dai chamomilla? Pe mine ma enerveaza ca acuma cu diversificare, lapte, somn nu mai reusesc sa respect intervalul de 1/2-1 ora inainte/dupa masa

Eu zic ca bbei nu beau apa pntru ca nu le e sete inca. Oana, cu siguranta Matei se hidrateaza suficient cu laptele. Cand se va termina cu alptatul cred ca va bea el apa singur.

Eu beau bere si mananc alune...traiasca, cura de slabire!

Ilinca, mama lui Victor (09.07.2010)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ochidut spune:

Citat:
citat din mesajul lui ooana

Citat:
citat din mesajul lui crispro

Ochidut, asa si la noi cu lichidele. Suc ar bea, dar nu ii dau. Apa bea maxim 10-15ml pe zi. Pediatra din Cluj zicea ca nu se da ceai/suc, decat apa. se da dupa mese si intre mese. Daca nu vrea pe moment, nu inseamna ca nu ii place, ci ca nu ii e sete pe moment. la mine dupa masa nu accepta deloc. Intre mese am un pic de succes... dar nu mare branza...Stiu ca neonato de unde am nascut zicea ca si LP-ul are ce-i trebuie si de foame si de sete. Iar poate dupa fructe nu ii e asa sete.. habar nu am. Dar eu tot apa ii dau. Daca ii e sete, sa bea. Daca nu, nu.. asta e...

Cristina , m

ami fericita de bebe Vlad (17.07.2010)

Poze

Sa-l ajutam pe Alex

asa si noi
Ochidut cu ce ai incercat? cu biberon?
eu ma straduiesc cu canita...dar efortul este numai din partea mea

cand ati inlocuit complet o masa? cat trebuie sa pape la masa respectiva?
sau mai bine ii oferi pana refuza? cred ca al meu nu o sa ma refuze niciodata daca il las pe el sa aleaga
dar...nici asa nu e sanatos...v-am zis ca cumnata-mea abia a intarcat copilul la un an jumate...ca se trezea de 3-4 ori/noapte sa suga putin...si o tragea de bluza ziua sa suga...

stiu ca sunt pareri pro si contra dar la 1 an eu voi renunta la alaptat

Matei - luna a 7-a 08.07.2010

" Indiferent ce vei face in viata va fi nesemnificativ. Dar este important sa o faci!" - Mahatma Gandhi

Noi 2
www.youtube.com/watch?v=pLKkGs41RAA" target="_blank">Wedding-videoclip

cu lichide am incercat cu de toate: biberon, canita, lingurita, numai cu petul nu. Can ii dau cu lingurita face bolboroci in ea, se joaca, ma si amuza...

o masa am inlocuit-o destul de repede, pentru ca ea a mancat foarte bine tot ce i-am dat; inlocuirea completa completa cred ca s-a facut in aprox. 2 saptamani. Pediatra imi facuse la vremea respectiva o schema sa cresc din 10 in 10 ml la suc si la piureurile de furcte si parca din 20 in 20 la oiureurile de legume, pana ajung la o masa completa, ceea ce dupa calculele ei ar fi trebuit sa fie in 10 zile. Nu am urmat chiar ca la caret aceste instructiuni, dar in 2 saptamani stiu ca deja manca o masa completa de fructe. La legume a mai avut unele zile cu mic figuri cand nu mai vroia sa le pape pe toate si plangea dupa lapticul ei, inca ii era dor de biberon, dar cred ca a durat poate cu inca o saptamana in plus, nu mai mult.

cantitatea depinde la copil la copil, de varsta si de cand a inceput diversificarea; la inceput cand avea 5 luni cred ca manca cam 100 ml de piure de fructe si a tot crescut pentru ca nu se satura. Acum mancam 200 de ml de piure de fructe, intre 150-190 de piure de legume, in functie de cat de mult ii place, 150 de iaurt (cateodata cu 2-3 lingurite d ecereale in el), branzica facuta din 250 lapte+fructe sa ajunga tot la 200 de ml, lapte cu cereale - 160 ml lapte + vreo 4-5 linguri de cereale (in functie de tipul lor, dar mancarica asta cu cereale asa multe mai rar). Doar la legume nu face scandal, in rest la toate celelalte ea ar mai manca .......si ar tot manca...... Cand termina face crize dar ii pun suzetica, ii distrag atentia si in 2 -3 minute realizeaza ca totusi are stomacul plin si se binedispune imediat.

ea nu s-a oprit niciodata din mancat singura
am simtit-o ca e "fara masura" si din acest motiv mereu le-am intrebat pe ambele pediatre care e cantitatea normala; si ele au invatat cu timpul cum e Larisa si imi ziceau mereu cat e maximul pe care il poate manca. Mi-au spus si ele ca e bine cum fac, ca le intreb si nu ii dau la infinit, intrucat copii care sunt asa lacomi si par sa nu aiba limita, daca le dai dupa capul lor cat vor, e foarte posibil sa dezvolte apoi tot felul de probleme digestive si/sau sa ajunga la un moment dat in extrema cealalata si sa iti refuze orice mancare.

subscriu si eu la aceeasi parere cu alaptatul, desi stiu si eu recomandarile........nu aruncati cu rosii, eu va zic doar ca mie personal nu mi-ar placea copilul sa mearga, sa vorbeasca si sa ma traga de bluza sa ii dau tati, eu m-as simti ciudat;
evident fiecare mama simte altfel

de Larisa Ioana 24.06.2010

Mergi la inceput