remediu la trezirile nocturne ale bebelusului
Raspunsuri - Pagina 6
Burtocika spune:
Stiti ca exista o metoda de tortura (foarte eficienta de altfel) care se bazeaza pe privarea de somn ? Adica atunci cand vrei sa dormi, nu esti lasat. Se pare ca da rezultate foarte rapid, pt ca organismul uman nu suporta privarea de somn mai mult de x ore (nu stiu cate, dar nici n-are importanta).
Am scris asta pt ca eu inteleg prin ce a trecut Marawish ! Poate ca alte mamici suporta mai usor lipsa somnului, dar eu in primele 3 saptamani dupa nastere eram efectiv zombi, pt ca pitica ma trezea din ora in ora, urla saraca de foame / colici in continuu ! Iar eu, dupa cate citisem pe acest forum, ma incapatanam sa o alaptez exclusiv, in ciuda ranilor si a lipsei de lapte. Si eram atata de obosita, incat de cateva ori mi s-a intamplat pur si simplu sa adorm atat de profund incat sa nu aud copilul urland (si ea urla, nu plangea) langa patul meu, de a venit sotul din sufragerie sama trezeasca sa hranesc copilul. Plus ca de zombi ce eram era sa-i incurc medicamentele noaptea ... Asa ca una este sa nu dormi legat o noapte intreaga, si alta este sa dormi cate o ora, te poate aduce in pragul nebuniei ! Stiu, pt ca am fost acolo, am crezut ca fac o depresie nasoala !
Eu am rezolvat-o introducand completarea cu lapte praf, pentru care mi-am facut n-spe mustrari de constiinta (tot alimentate de forum) ca o sa-mi nenorocesc copilul, ca o sa-i distrug imunitatea, stomacul, ficatul etc. Si ce sa vezi ? Am avut si eu 3 ore de somn legat pe noapte si copilul e bine mersi, slava Domnului !
Nu l-am drogat, dar am facut ceva pt care forumul m-ar fi condamnat.
La un moment dat in dezvoltarea copilului, am avut probleme de alimentatie. Am ajuns cu ea la 3 pediatri, unul mai celebru ca altul (recomandati tot de pe forum), si unul dintre ei mi-a recomandat PERITOL. Am citit si eu prospectul, forumul, si am ales in cunostinta de cauza, sa-i dau tratamentul prescris de doctor.
Pana la urma de-aia mergem la doctori (si cautam sa fie celebri), ca sa urmam tratamentul prescris de ei, nu ? Altfel ajungem sa ne certe Xio pe la alte topicuri ca nu ascultam de doctori si avem pretentia toti ca ne pricepem la medicina !
KETOF i-am dat si eu copilului, nu pentru efectul sedativ, ci pt cel anti-alergic (e drept cred ca peste 1 an). La orice raceala tratamentul cuprinde obligatoriu un anti-alergic (Ketof, Aerius, Zyrtec), vorbesc de schema noastra. Celebrul dr. STANCIU ne-a recomandat niste medicamente cand bb avea 3 luni si cand am citit efectele secundare am stat in cumpana daca sa-i dau sau nu ... Toate medicamentele au efecte secundare, unele nici nu sunt recomandate pt copii, si totusi pediatrii le prescriu. Nu suntem noi doctori si in masura sa judecam tratamentul dat de ei. Daca ni se pare ceva in neregula, mai cautam un sfat (dar NU PE FORUM, ci la un alt pediatru).
Cu ce a gresit Marawish ? Ca a ascultat sfatul unui pediatru ? Ca nu si-a ales pediatrul potrivit ? Ca a fost atat de fericita ca a functionat incat a vrut sa-l impartaseasca tuturor mamicilor, in speranta ca a descoperit leacul universal ? Ca nu s-a informat despre efectele secundare ?
Din punctul meu de vedere, a gresit ca a presupus ca medicamentele recomandate ei pot si folosite de oricine, asta da, e o greseala.
Dar nu cred ca este atat de grava incat sa fie insultata si atacata atat de vehement.
Laura25 spune:
Burtocika, eu intr-o noapte eram cu fata in brate, la marginea patului, ii dadeam sa manance si am adormit in fund. M-am trezit in momentul cand mi-a cazut biberonul din mana, pe parchet. Am multumit la toti sfintii ca era biberonul si nu scapasem fata din brate. Si eu stiu ce inseamna sa te trezesti din ora in ora si chiar mai des, stiu ce inseamna sa atipesti 15 minute si sa auzi iar copilul urland. Ca mine si ca tine mai sunt sute, mii de mame pe forumul asta si in viata reala. Dar nici o clipa nu m-am gandit sa imi sedez copiii (desi am primit sfaturi sa le dau cate un pic de romergean ca ce are, se odihnesc si ei mai bine!?) La 2 luni ale copiilor, s-a dus sotul meu sa ii spuna medicului de familie ca cei mici plang tare seara si se trezesc des noaptea, ca ii doare burta si nu se calmeaza nici cu ceaiuri, nici cu picaturi anti-colici si sa ne dea un sfat. A venit cu reteta cu romergan sirop si novocalmin supozitoare. Am citit prospectul, am cautat informatii pe net si am bagat reteta medicului in cosul de gunoi.
Cred ca s-a spus clar in acest subiect ce efecte negative poate avea administrarea tratamentului dat de marawish copilului ei, care este un copil sanatos, istetz si energic, dupa cum ea singura a afirmat.
Copiii mai au si tata, mai au si bunici, parintii mai au si prieteni la care se poate apela pt o ora-doua ziua sa stea cu copilul pt a te odihni. Noaptea poate sa se trezeasca si tati de 2 ori din cele 6-7 treziri ale copilului. Copilul poate fi luat in pat cu mama daca asta il linisteste si il ajuta sa doarma mai bine ( nu crapa nici un parinte daca sta cu copilul langa el noaptea). Nu sedarea este o optiune.
Daca aveti chef si timp si rabdare, intrati putin la subiectul de la umanitare al Leditiei. Intrebati-o cand a dormit ea ultima data 2-3 ore legate. Intrebati-o daca si-ar seda copilul, intrebati-o de cate ori a stat langa capul lui si i-a numarat respiratiile. Sunt nenorociri mult mai mari pe lumea asta decat cateva luni- un an de nopti dormite cu multe intreruperi.
Am marfa la bazar umanitar DC
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me
Ilinca_M. spune:
Burtocika, acum chiar ca exagerezi, auzi tu, compari viata normala a unui bebelus (bebelusii se trezesc des noaptea, asta e; unii se trezesc mai des, altii mai rar; unii se trezesc, sug si adorm la loc, altii nu mai vor sa adoarma etc. Toate-s in limitele normalului cata vreme nu trec nopti la rand in care copilul urla non-stop si nu inchide un ochi- si atunci ar trebui identificate cauzele, nu?) cu o metoda de tortura bazata pe privarea de somn! Deci copilul e un terorist care vrea sa te extermine! Atunci unele femei sa citeasca asta INAINTE sa-si asume rolul de mama!
Nimeni nu vrea "s-o puna la zis pe marawish, dar ea a facut un lucru nasol si persista in ideile ei, ba mai mult, indeamna si pe altii "care duc dorul somnului" sa faca acelasi lucru, caci "e lipsit de riscuri". Practic ea nu zice nicaieri ca a fost ingrijorata pentru fetita, nu a cerut nicaieri lamuriri daca programul nocturn al fetei e normal au ba, nu a fost curioasa sa identifice cauzele trezirilor...ea doar s-a plans de lipsa somnului si acum e fericita ca a gasit solutia! Solutia pentru oboseala ei, pentru lipsa ei de somn!
Sper din suflet ca citeste macar din umbra si incepe sa-si puna niste intrebari asupra minunatei "scheme de tratament", a riscurilor implicate...Nu pot sa cred ca exista mame care punand in balantza...ne-odihna ei si dezvoltarea normala a copilului aleg sa doarma linistite, cu orice risc!
mami de Sophia-Diana (Sophiphi)
18 luni
19 luni
Manole forever
Burtocika spune:
Laura, la 2 luni inteleg. Si la 3 saptamani cat avea copilul meu inteleg (si eu era s-o scap din brate, ca alaptam dormind, la un moment dat a venit sotul sa vada ce facem si era o poza de album, eu in fund dormind pe mine, fii-mea atarnata la sanul meu cu capul pe spate si dormind si ea bustean)
Dar la 7 luni ? E normal sa nu doarma legat o ora ? Sigur ca se mai trezeste noaptea, de dureri de dinti sau din alte motive, dar chiar din ora in ora ?
Eu nu zic ca ce a facut ea e bine si hai sa ne sedam copiii, dar n-a facut-o de capul ei, totusi ! A urmat indicatiile unui medic !
Asta este competenta medicilor din RO, desi nici pe asta nu poti s-o judeci intotdeauna ... poate ca medicul ala a avut si alte motive sa-i dea tratamentul, nu numai lipsa somnului ... De-asta eu, pana pe la 1 an, am avut 3 medici pediatri, si cand avea copilul o problema, ma duceam la toti 3 si alegeam tratamentul care mi se parea mai potrivit si mai putin invaziv !
DAR nu eu ar fi trebuit sa fac asta ! N-ar fi trebuit sa fie nevoie sa pun la indoiala tratamentul dat de medic ! Si cred ca nu trebuie condamnata atat de vehement pentru ca a mers pe mana medicului, poate altadata omul i-o fi dat motive sa aiba incredere in el.
marawish spune:
Dragi mamici,
se pare ca am facut o MARE gresala incercand sa va ajut cu un sfat si doar atat. nu stiu daca am parte de cititoare prost informate (nu au citit prospectul ketof-ului/incurca un alergen cu efect secundar de inducere a oboselii pe o perioada scurta de timp de la administrare si un sedativ cum este peritolul sau romergamul sau mai stiu eu ce), ignorante sau pur si simplu genul de oameni care stiu mai bine decat doctorii/profesorii/ ce este bine si ce este rau?!?!
am fost socata sa vad reactiile pe care le-ati avut, fara ca macar sa ma intrebati modul in care copilul a reactionat, de cat timp am intrerupt administrarea, cat de des se mai trezeste acum, etc.
NU, voi v-ati apucat sa trageti concluzii pripite cum ca mi-as seda copilul. in topicul initial, in paranteza, am si spus ca nu cred ca ketof-ul a avut vre-un efect...dupa 2 ore de la administrare, micuta noastra inca se chinuia sa escaladeze patutul...deci...nici urma de oboseala...fapt care m-a determinat sa trag concluzia ca totusi magneziul si ceaiul Humana pentru somn usor (am uitat sa il mentionez) au ajutat-o mult mai mult.
mai ziceam ca mi-era teama ca voi ajunge cu ea la neuropsihiatru (asta dupa ce am exclus orice alte cauze ale trezitului noaptea:foame, sete, dinti,temperatura, umiditate,lipsa oboselii,capacitatea concentrarii, etc) cand vedeam cat se chinuie si ziua si noaptea...oare de ce imi era teama???!!!tocmai ca acesta cu siguranta i-ar fi prescris sedative si chiar nu vreau sa fac din copil o leguma, chiar daca, sunt constienta ca pentru ca un copil sa fie sanatos,puternic si sa creasca are nevoie de 10-12 ore de somn neintrerupt noaptea.
aaa....si am o intrebare, retorica....bineinteles: cum as putea face din copiii vostri cobai (ma acuza una din voi) din moment ce eu deja am incercat si ma declar f multumita??!! in fine...logica nu e punctul forte al nostru, al tuturor
DOAR PENTRU CELE INTERESATE...efectele administrarii au fost urmatoarele:
-in primele 2 zile de administrare copilul a continuat sa se trezeasca noaptea dar nu din ora in ora ci din 2 in 2 ore.
-in a 3-a noapte s-a trezit din 3 in 3 ore
-in a 4 noapte a incept sa se trezeasca la 4 ore...la trezirea de la ora 1.30 i-am oferit ceai Humana si a adormit la loc, repede.iar la 5-5.30 i-am dat prima masa de lapte si a continuat sa doarma pana la ora 8.
-de atunci mergem tot pe aceiasi schema de trezire.
ce am mai observat - nu mai este agitata si nu mai plange fara motiv ziua. este pe zi ce trece mai vesela si facem pasi importanti in dezvoltarea psihomotorie (la 6 luni a stat in fund, la 7luni si cateva zile a mers in patru labe, iar azi am observat ca incepe sa se ridice in tarc- intr-o saptamana, sper, o sa punem in functiune premergatorul).aaa...stie sa se joace cucu-bau si sa se ascunda singura dupa diverse lucruri pe care si le ridica singura(paturica/ fata de masa/cearsaf etc).
LEGAT DE SOMNUL DIN TIMPUL ZILEI: are 2 perioade de somn:prima, dupa gustarea de la ora 10, de 1ora-o ora si 30 de minute si a doua de o ora dupa masa de pranz - acest somnic este servit cel mai adesea in carucior , la plimbare.uneori mai reuseste tati sa o mai adoarma si seara dupa 6- dar doar pt 30 de minute.deci nu doarme mai mult de 3 ore ziua si cam 10 ore noaptea.
si din toata povestea asta, mi-am insusit o lectie de viata pe care, mama, mi-a tot "predat-o" in toata copilaria si adolescenta mea: "FACEREA DE BINE ESTE ..... DE MAMA"
Va multumesc ca, in loc sa stati cu micutii vostri, ati pierdut timpul sa lasati mesaje la un topic atat de prost ca al meu!
Burtocika spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Ilinca_M. Burtocika, acum chiar ca exagerezi, auzi tu, compari viata normala a unui bebelus (bebelusii se trezesc des noaptea, asta e; unii se trezesc mai des, altii mai rar; unii se trezesc, sug si adorm la loc, altii nu mai vor sa adoarma etc. Toate-s in limitele normalului cata vreme nu trec nopti la rand in care copilul urla non-stop si nu inchide un ochi- si atunci ar trebui identificate cauzele, nu?) cu o metoda de tortura bazata pe privarea de somn! Deci copilul e un terorist care vrea sa te extermine! Atunci unele femei sa citeasca asta INAINTE sa-si asume rolul de mama! |
Nu-mi pune te rog in gura cuvinte pe care nu le-am spus !
Eu am vrut doar sa subliniez ca privarea de somn are efecte puternice asupra psihicului mamei si poate duce la depresie si manifestari anormale. Si m-am dat exemplu doar pe mine, pt ca stiu cum m-am simtit atunci.
Si repet ceea ce de fapt ai punctat si tu: ca se trezeste noaptea e normal, dar daca se trezeste din ora in ora mai mult de 3 zile e o problema. Poate ca femeia o fi discutat toate astea cu pediatrul, de unde stim noi toate detaliile ?
Sabina spune:
Burticika, eu n-am dormit 2 ani si 8 luni la fetita.....si l;a 7 luni, da, e normal sa se trezeasca din ora in ora, erau tot felu de situri unde explica care e treaba cu ciclurile de somn.
Eiu faceam facultate la zi si eram un zombie care trebuiia sa mai si functioneze academic. Si nu i-am dat nici lapte praf, nici romergan.
daca eu, care sunt o rasfatata patentata (nu glumesc, asa sunt) am reusit sa fac asta, oricine altcineva poate.
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo
szivarvany spune:
Si nu ti spune nimic faptul ca iti spune lumea ca nu procedezi bine ?
Adica mai multa lume ...
Si eu le invidiez pe mamicile care au putut dormi in primul an de viata al copilului, sunt norocoase rrrau
Daria & felina fioroasaGIULIA(2004 08 16) cu Sela
_"Meglio sole, che mall`accompagnate !"
Burtocika spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Sabina daca eu, care sunt o rasfatata patentata (nu glumesc, asa sunt) am reusit sa fac asta, oricine altcineva poate. |
Da, stiu, tu esti o eroina ! Felicitari !
Nu toate mamele sunt la fel si unele nu pot sa faca ce ai facut tu. Asta nu inseamna ca sunt de condamnat.
Eu ma opresc aici, nu vreau sa ma trezesc cu avertisment. Ce am avut de spus am spus, daca ma apuc sa dezvolt deviem subiectul si cine stie unde ajungem ...