Este adevarat ?
buna!
dilema mea: este adevarat ca solutiile pt mucegai sub forma de spray din comert nu fac decat sa "albeasca" mucegaiul, nu-l distruge, si deci daca nu-l mai vedem avem iluzia ca nu mai e pe perete, dar de fapt el e tot acolo?
am incercat cam tot ce se poate in afara de izolarea peretilor exteriori, care urmeaza la vara. Nu mai usuc hainele in apartament, nu am ghivece cu flori in camerele cu probleme, temperatura in camere e constanta, la fel peste tot; termopanele, o prostie de ultima generatie "la care am pus si noi botul"(la fel ca spoturile luminoase de altfel) nu le pot inlocui asa ca va trebui sa gasim solutii sa scapam de mucegaiul asta cumva.
deci cum e cu solutiile astea antimucegai? doar mascheaza?
merci
lia
Raspunsuri
CorinaDani spune:
buna,
parerea mea este urmatoarea : solutiile intr-adevar "omoara" mucegaiul, insa acesta reapare deoarece nu este eliminata in totalitate cauza (sau cauzele) care il produc.
asadar, atata timp cat vor exista conditii favorabile pentru reaparitia mucegaiului, solutiile anti-mucegai reprezinta doar o rezolvare pe termen scurt si de suprafata pentru aceasta problema.
in plus, sa nu uitam ca sporii de mucegai sunt atat de mici si se imprastie atat de rapid, incat se pot fixa si dezvolta cu usurinta in alte locuri decat cel in care au aparut prima data. e un cerc vicios, o contaminare continua...
Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )
"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)
szivarvany spune:
Eu l-am omorat cu solutia ce costa 14 lei, Mucegai-stop.
Timp de o luna am dat tot la 2 zile.
Am avut o inundatie infioratoare, vecinii de la 8 au inundat pana la parter - ca sa va faceti o idee despre cate galeti de apa am scos din casa. Noi stam la 7. Ne-au inundat cu apa calda din tevile de la calorifer.
Dupa care au mai tras o inundatie la 3 zile in alta incapere tot cu caloriferul, sa fie totul roz.
In camera aia a inflorit peretele de m-am speriat.
Si noi avem termopane.
Am sters si dat cu aceasta solutie si nici acum, dupa 3 ani, nu au reaparut petele.
Daria & felina fioroasaGIULIA(2004 08 16) cu Sela
_"Meglio sole, che mall`accompagnate !"
ellinia spune:
Eu l-am rezolvat cu Savo. Acolo unde se vedea ... Am un dulap imens pe un perete si banui ca in spatele lui se afla mucegai. Nici nu stiu cum sa fac. Dulapul ala nu-l pot da jos decat daca-l stric ... daca totusi nu e mucegai in spatele lui? Am vazut intr-un colt, acolo unde pot ajunge cu ochiul, si pe o parte din perete. Acolo am rezolvat. Problema e acolo unde nu vad ... Oricum, Savo este foarte bun.
Cristina si Stefan Costin (25.02.2005)
BazarGeneral
Dorsilia spune:
Da, exact Savo am folosit si eu si s-a albit imediat insa am citit aici pe eva ca albeala aia nu inseamna ca mucegaiul a disparut ci doar s-a decolorat, si am ramas descumpanita
si la noi cu dulapurile mari sunt pb, de aia vrem sa le desfiintam
Daria, daca dau tot la 2 zile cu clor ...miroase ingrozitor. ..eu dau o data si bine si nu mai dormim acolo cel putin o saptamana, nu suport cat de tare miroase. Si nu mi se pare ok pt copii. cand spal wc-ul parca nu miroase asa nasol, nu stiu, dar dat pe pereti spray-ul e extraordinar de pregnant:(
szivarvany spune:
Eu am spus cum am facut eu, atata tot
Raza de soare spune:
Noi nu am avut pic de mucegai pana am pus termopanele! Cu ferestrele de lemn se aerisea camera altfel, acum pot sta tot anul cu usa+ferestrele deschise, ca tot degeaba! Si credeti-ma, ca f multe persoane au patit-o, imediat dupa ce au pus termopane.
Noi avem 3 locuri pe pereti, am curatat cu clor, cu solutii date de la mag de vopseluri (sau vopsele?), am zugravit de 2 ori in 3 ani, cu vopsea antimucegai...si degeaba! Ultima data am zugravit in toamna, am prins o perioada calduroasa (deci peretii erau calzi, vopseaua s-a uscat repede)... si de 2 sapt, a reaparut mucegaiul.
Partea buna este ca in spatele sifonierului nu este absolut deloc mucegai, ci doar...la vedere!
mamagiuliei, de unde ai cumparat solutia minune?
szivarvany spune:
solutia comunista, cum ii spunem noi ca e in flacon d`ala ca pe vremuri se gaseste la magazinele gen metalo-chimice, unde iei gresie, cuie la kg
Raza de soare spune:
Citat: |
citat din mesajul lui mamagiuliei solutia comunista, cum ii spunem noi ca e in flacon d`ala ca pe vremuri se gaseste la magazinele gen metalo-chimice, unde iei gresie, cuie la kg |
Multumesc mult! O sa caut...
Gabi_K spune:
Am avut si eu in baie, culmea, nu mi-a aparut decat acum un an, chiar dupa zugravire. Era in noiembrie, caldura mare in casa, deci nu de la frig... Avem aerisire la baie. (nu geam). Am luat o solutie, o sa ma uit cum se numeste, am facut exact cum scrie pe prospect. Am dat odata, am mai dat a doua oara, am luat o galeata de dispersit pt baie (parca are si ceva antimucegai in ea) si am vopsit zona afectata. De atunci e alb perfect:)
Gabi+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002)
Povestea nasterii: Lili si Robert
geta_florina spune:
Buna Lia
sa-ti spun cum am procedat si noi. am folosit solutia savo, care intr-adevar ni s-a parut ok, dar dupa o perioada de timp mucegaiul reaparea. atunci ne-am izolat peretii pe exterior si am cumparat un aparat de dezumidificare, dar din acela mai mare care se baga in priza. l-am pus pe rand in incaperile cu probleme. concomitent cu astea, am inceput si sa aerisim mai mult toata casa.
sincer, n-am mai avut probleme cu mucegaiul, n-a mai aparut niciunde.
Geta, mami de Alex
"Daca stai sa judeci oamenii, nu mai ai timp sa-i iubesti"