Scoala incepe cu clasa 0 ???

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Gargoyle spune:

Cum vor face fata apropo de sali de curs,invatatoare... Daca intr-o scoala sunt (sa zicem) 3 invatatoare pe serie care urmeaza sa ia clasa I, de unde fac rost de inca trei ca sa preia clasele pregatitoare? La urma urmei, e vorba de ceva la nivel national...

Despre materia pentru clasa "0" s-a spus ceva pana acum? Sau cum vor organiza orele de curs pentru a creea un hibrid intre gradinita si scoala?
Inteleg ca vor sa urmeze modelul anumitor tari din Europa, dar nu exista logistica necesara.
Daca nu se renunta la experiment pana in 2012, o sa fie un an scolar tare haotic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tisina spune:

A gasit cineva logica in introducerea acestei hotarari? Care este scopul, sau cu ce se imbunatateste sistemul educational daca se procedeaza asa (cu redenumirea grupei pregatitoare si mutarea ei la scoala)? Oi fi eu mai grea de cap, dar nu pot sa inteleg care e finalitatea acestei schimbari

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roli25 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Tisina

A gasit cineva logica in introducerea acestei hotarari? Care este scopul, sau cu ce se imbunatateste sistemul educational daca se procedeaza asa (cu redenumirea grupei pregatitoare si mutarea ei la scoala)? Oi fi eu mai grea de cap, dar nu pot sa inteleg care e finalitatea acestei schimbari

Tisina

Evident ca nu exista nici o logica si e o tampenie absoluta, in defavoarea copiilor, dar traim intr-o tara condusa de niste imbecili

Roli mami de Andrei (16 ianuarie 2008) si Marc (9 iunie 2006)

Se zice ca doua lucruri sunt infinite pe lumea asta: universul si prostia umana. În privinta universului, eu înca mai am unele îndoieli. (A.Einstein)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Citat:
citat din mesajul lui anya

Eu mai am un copil in clasa a 2-a si nu am cotizat ceva special in clasa 1. Rechizitele, uniforma...dar n-am cumparat banci, termopane sau alte asemenea.

Anya

Idem, nici eu n-am cumparat "dotari" ale clasei.
Culmea este ca sala arata bine, banci noi, termopane, tabla alba ....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Logica e cam asa: Statul zice ca asigura 10 ani de scoala. Ca sa tina copiii pana in clasa a 10-a era prea mult, asa ca inventam clasa 0. Clasa 0 si clasa a 9-a se muta in scolile generale - unde avem 10 ani obligatorii. Liceul il face cine poate. Pregatitoarea la gradinita era obligatorie si nu prea, asa ca erau destui copii care nu mergeau la gradinita si incepeau practic scoala in clasa 1. Acum va fi mai usor de controlat obligativitatea scolarizarii, fiind toate cele 10 clase intr-un singur modul. Este logica unei mai usoare monitorizari (n-am spus ca e si cea mai buna varianta).

Mergi la inceput