Scoala incepe cu clasa 0 ???

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Tisina spune:

Citat:
citat din mesajul lui asi

Ma indoiesc ca se va concretiza asta cu grupa pregatitoare la scoala.In primul rand vor trebui amenajate sali speciale pentru copii prescolari( cu scaunele, loc de joaca etc) , loc de luat masa la pranz +gustari si loc de somn.Daca scoala nu va oferi asta la grupa 0 nu cred ca se poate aplica.Copii prescolari nu au acelasi "regim" cu cei de scoala.

Ei sunt norocul meu : Razvan si Maria
Cand Dumnezeu iti inchide o usa , intotdeauna iti deschide o fereastra.

As indrazni sa completez ceea ce ai scris cu nevoia de toalete speciale pentru cei mici (mie mi se pare o calamitate sa ii pui sa foloseasca la comun toaletele cu cei mari - scolarii cu "vechime"). Eu sper din tot sufletul sa se revina asupra acestei decizii stupide si fara rost.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monalac spune:

pe noi ne au anuntat la ultimul consiliu profesoral ca din septembrie,anul asta,grupa pregatitoare se va face la scoala.
deja legea educatiei nationale a fost publicata in monitorul oficial.
clase disponibile sunt,pt ca s au tot comasat clase[din 2 clase au facut una si tot asa].
cat despre grupuri sanitare,crezi ca i pasa cuiva?la tara copiii merg la wc in curte[la scoala].
nu stiu inca daca la clasa 0 va exista catalog in care sa se puna absentele,calificativele,plus teme pt acasa.
daca vor exista,va fi jale...cel putin pt noi[am un baietel de 6 ani pe care voiam sa l dau la scoala la 7 ani si 8 luni,pt ca nu e pregatit acum]...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mamibiutza spune:

Introducerea clasei pregatitoare in invatamantul primar si aplicarea costul standard per elev si a principiului "finantarea urmeaza elevul" intra in vigoare din 2012, iar examenul de bacalaureat va fi sustinut conform prevederilor din noua Lege a educatiei din 2016.

Noua Lege a educatiei a fost publicata in Monitorul Oficial din 10 ianuarie. Unele prevederi din Legea educatiei vor fi aplicate incepand de miercuri, 9 februarie, la 30 de zile de la publicarea in Monitorul Oficial, iar pentru altele actul normativ prevede intrarea in vigoare la alte date.

In ce priveste ciclurile de invatamant, introducerea clasei pregatitoare in invatamantul primar intra in vigoare incepand cu anul scolar 2012-2013, iar a clasei a IX-a in gimnazial, de la generatia de elevi care incepe clasa a V-a in anul scolar 2011-2012.

Noua lege a educatiei introduce obligativitatea invatamantului de 10 ani, care se va finaliza la implinirea varstei de 16 ani a copilului. Prin introducerea clasei pregatitoare in invatamantul primar se instituie invatamantul obligatoriu de la varsta de sase ani.

Admiterea la liceu si examenul de bacalaureat vor avea loc in 2011 la fel ca in anul scolar precedent.

Examenul de bacalaureat se va desfasura in conformitate cu prevederile noii legi a educatiei de la generatia de elevi care incepe clasa a IX-a in anul scolar 2012 -2013, respectiv din 2016, iar admiterea la liceu - de la generatia de elevi care incepe clasa a V-a in anul scolar 2011-2012.

Sursa: Mediafax

Mamibiutza si bb Nora (3 mai 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claujro spune:

Citat:
citat din mesajul lui monalac

pe noi ne au anuntat la ultimul consiliu profesoral ca din septembrie,anul asta,grupa pregatitoare se va face la scoala.

Gresit! Din 2012 se aplica aceasta prevedere!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns moniboni spune:

Si eu vroiam sa deschid sb despre asta
Baiatul meu face 6 ani in mai si nu sunt f lamurita. El este in grupa mare.
Am intrebat-o pe educatoare si mi-a zis ca de la anu' se aplica.
Oricum, am inteles ca nici nu au locuri in scoli

Mergi la inceput

Da, se aplica din anul scolar 2010-2013.

Sunt destule scoli care au locuri, sali de clasa, profesori.... etc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Sa inteleg ca se va folosi dotarea existenta? Adica bancile mari si jumulite care sunt acum? Si vor sta in banca 4 ore?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roli25 spune:

Citat:
citat din mesajul lui anya

Sa inteleg ca se va folosi dotarea existenta? Adica bancile mari si jumulite care sunt acum? Si vor sta in banca 4 ore?

Anya

Nici nu ma indoiesc de asta.

Roli mami de Andrei (16 ianuarie 2008) si Marc (9 iunie 2006)

Se zice ca doua lucruri sunt infinite pe lumea asta: universul si prostia umana. În privinta universului, eu înca mai am unele îndoieli. (A.Einstein)

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui anya

Anya

Nu stie nimeni care va fi programa pentru clasa pregatitoare, daca vor avea banci sau masute ca la gradinita sau daca vor avea 4 ore sau mai putin/zi insa banuiesc ca dotarile claselor se vor face din banii parintilor cam cum se face si acum la intrarea in cls I.

Vom vedea pana in 2012 ce va fi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Eu mai am un copil in clasa a 2-a si nu am cotizat ceva special in clasa 1. Rechizitele, uniforma...dar n-am cumparat banci, termopane sau alte asemenea.

Mergi la inceput