Scoala incepe cu clasa 0 ???
Buna pentru mamici si pitici!
Am o mare dilema, am un baietel dragut si foarte nazravan, care implineste 6 ani in februarie si este in grupa mare la gradinita, totul minunat pana aici, dar dupa noua lege a invatamantului am inteles ca nu se mai face grupa pregatitoare in cadrul gradinitei, se face la scoala, numita clasa 0.
Intrebarea mea mamici este ce facem cu clasa 0???
Locuim in sectorul 4, iar visul meu este sa invete la scoala 79. Stiti cumva daca scoala 79 face inscrieri pentu clasa 0 si cand??? Avem sanse sa mergem la scoala 79?
Astept sfaturile voastre mamici.
Pupici pentru mamici si pitici 
Raspunsuri
Tisina spune:
Eu stiam ca de anul urmator se incepe cu clasa 0. Adica nu copiii care anul asta sunt grupa mare ci cei care anul asta sunt la mijlocie. Baiatul tau ar trebui sa faca tot in gradinita pregatitoarea. Asta mi-a zis si educatoarea fetei mele (grupa mijlocie), ca anul asta se merge la fel ca pana acum.
LindaZ spune:
Asa stiu si eu ca legea se aplica incepand cu septembrie 2012 pentru cei care au 6 ani impliniti. Iar metodologia de aplicare apare in martie. Deci baietelul tau va face grupa pregatitoare 2011/2012 tot la gradinita. Al meu din pacate nu mai prinde asta si nu-mi place deloc. Si nu stiu daca pot gasi o solutie sa nu se intample. Grupa 0 la scoala e obligatorie ca si clasa I? Nu poate sa sara din grupa mare (sa o repete) in clasa I? ... ma gandesc si eu ...
Mihaela Zaharia
sorana spune:
LindaZ eu nu cred ca poti "scapa" de cls 0 o data ce intra noua lege. E ca si cum ai vrea sa scapi de cls I-IV si sa-l duci direct la a V-a. Un fel de homeschooling care in .ro nu se poate.
Dar nu te obliga nimeni sa-l duci la 6 ani fix. Depinde si in ce luna e nascut - dar poti sa-l duci la aproape 7 ani la clasa 0.
Totusi mersul la scoala la 6 ani nu mi se pare chiar o tragedie. Si poate ca vor amenaja clasele in asa fel incat sa nu fie chiar "ca la scoala".
LindaZ spune:
In septembrie 2012 va avea 5 ani si 9 luni, in 2013 cand va incepe clasa I va avea 6 ani si 9 luni, nu am cum sa-l dau mai tarziu ... Doar ca mie imi place foarte mult gradinita unde e acum si prea putin perspectiva care il / ii asteapta la scoala ... stat in banci 50 de minute, scris in caiete cu pauza de 10 minute, 4 ore pe zi ...?
Mihaela Zaharia
roli25 spune:
Pai daca nu are 6 ani impliniti eu am inteles ca ramane in gradinita.
Sau nu am inteles bine? Nici mie nu-mi convine sa mearga la 6,3 la scoala, chiar daca se numeste clasa 0...o mare tampenie in opinia mea.
Roli mami de Andrei
(16 ianuarie 2008) si Marc
(9 iunie 2006)
Se zice ca doua lucruri sunt infinite pe lumea asta: universul si prostia umana. În privinta universului, eu înca mai am unele îndoieli. (A.Einstein)
Tisina spune:
Ba s-ar parea ca si de implineste 6 ani in decembrie, tot va merge la clasa 0. Ramane de vazut daca pana in 2012 nu se mai schimba cate ceva...
Pico spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui roli25 Pai daca nu are 6 ani impliniti eu am inteles ca ramane in gradinita. Sau nu am inteles bine? Nici mie nu-mi convine sa mearga la 6,3 la scoala, chiar daca se numeste clasa 0...o mare tampenie in opinia mea. Roli mami de Andrei (16 ianuarie 2008) si Marc (9 iunie 2006)Subscriu! Se zice ca doua lucruri sunt infinite pe lumea asta: universul si prostia umana. În privinta universului, eu înca mai am unele îndoieli. (A.Einstein) |
Raluca , Ioana Carrina(09.04.2003), Maria Carolina( 26.11.2005),Ana Iasmine(06.10.2007)si
(DPN 8.05.2011)
splendorica spune:
Buna mamici si pitici!
Multumesc foarte mult pentru raspunsuri.
Din ce am inteles eu de la d-na educatoare, grupa pregatitore este inlocuita de clasa 0, asa ca vom incepe scoala in toamna, baietelul meu implineste 6 ani pe 22 februarie si va fi tocmai bun de scoala, sincer am emoti incepand de acum.
De scoala nr.79 stiti ceva?
Ce mare dreptate ai 'roli25'.
'sorana'crezi ca se va intampla minunea cu amenajarea claselor? cum merge totul la noi si in special in ministerul invatamantului, slabe sanse.
'LindaZ' obligativitatea clasei 0, se aplica in momentul in care copilul n-a terminat grupa pregatitoare la gradinita. Sincer cred ca ar fi mult mai bine sa intre direct in clasa 1, pentru ca sigur va fi o pierdere de timp, programa scolara nu cred ca este pusa bine la punct pentru clasa 0, la cat de repede au promulgat legea. Sunt curioasa daca se respecta obligativitatea clasei 0. Sunt scoli care nu fac inscrieri pentru clasa 0.
Pupici pentru mamici si pitici!
Tisina spune:
Decat tampenia asta cu clasa 0, mai bine umblau putin pe la programa scolara, care nu se prea "pupa" cu cea de la gradinita. Si eu cred ca e o mare aberatie aceasta modificare.
asi spune:
Ma indoiesc ca se va concretiza asta cu grupa pregatitoare la scoala.In primul rand vor trebui amenajate sali speciale pentru copii prescolari( cu scaunele, loc de joaca etc) , loc de luat masa la pranz +gustari si loc de somn.Daca scoala nu va oferi asta la grupa 0 nu cred ca se poate aplica.Copii prescolari nu au acelasi "regim" cu cei de scoala.
Ei sunt norocul meu : Razvan si Maria
Cand Dumnezeu iti inchide o usa , intotdeauna iti deschide o fereastra.