Familia si moda la mare
Raspunsuri - Pagina 6
anya spune:
Daca baietii au vazut de mici femei topless pe plaja - li se pare normal. Atata timp cat revistele si programele tv sunt pline de asa ceva, plaja deja nu mai conteaza.
inaioana spune:
Citat: |
citat din mesajul lui andacos Foarte curioase mi se , par si exemplele care le da cu imagini/videochaturi de pe diferite site-uri! Ciudat,ciudat,ciudat!!! Dana www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit |
Da.
Cred ca e mai degraba un barbat cu asemenea apetente si interese.My two cents.
accept92 spune:
citat din mesajul lui michelle-usa mie nu mi se pare normal la o plaja publica sa fie topless , tanga ...etc. |
Tie si Harry Potter ti se pare periculos.
My_Lady0091 spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui accept92
Tie si Harry Potter ti se pare periculos. Gandeste, gandeste, gandeste!!! - Winnie The Pooh |
ps:obiectul amuzamentului meu e discutia in sine, nu persoanele implicate in ea!
Blackmoon Lady&lipishtocul
" Daca vrei sa indrumi pe cineva incepi cu invataturile si sfarsesti cu pildele.."-L.A.Seneca |
amalisimona spune:
Daca topless e voie, fara chiloti de ce nu e voie ? Tot parti intime sunt si acolo, si oricum stim cu totii ce ascunde slipu'.....
irlandeza spune:
citat din mesajul lui blackgirl0 Am vazut si copii mititei complet goi sau purtand slipi gen tanga (fetite de 3-4 anisori). |
Aici e interzisa comercializarea de chiloti/slip tanga pt. minori.
Iar eu personal nu mi-am lasat fetita la plaja, in funduletul gol, niciodata, nici cand era bebelus. Atunci avea scutecel, acum e cu slpi. Asa e cel mai bine, in primul rand pt. ea/noi.
www.curcubeucuochialbastri.blogspot.com/" target="_blank">curcubeu cu ochi albastri - blog
Printesa noastra a crescut !!!03.IAN.2008
nemo spune:
Desi forumurile astea sint o mare pierdere de vreme (putin probabil sa schimbi parerea cuiva sau ei pe a ta), nu reusesc sa ma abtin.
Personal, nu am avut de suferit din cauza excesului de libertate, dar am avut de suferit crunt din cauza lipsei ei. De aceea, sint in favoarea libertatii cit mai neingradite. In primul rind al celei de exprimare, dar si a celei vestimentare.
Trebuie sa recunosc ca vederea de sini frumosi imi face placere estetica. Dar nu privesc ostentativ sau ahtiat. Dar de asemenea imi face placere estetica sa vad o femeie frumoasa si mai imbracata decit atit (sau mai putin). Nu sint homosexual, dar mi se intimpla sa admir si infatisarea cite unui barbat (si sa ma intreb cum o fi sa fii in pielea respectivului macar o zi).
Din pacate, locuiesc in Canada, o tara mult mai putin libera in vestimentatie decit Romania. Din cite am citit, in Vancouver este legala plaja fara sutien, dar n-am vazut pe nimeni sa o practice, probabil ca e nevoie de curaj pentru a fi prima care sa faca gestul. Exista, din fericire, si o plaja de nudisti (singura din Canada), dar e al naibii de greu de ajuns la ea -- trebuie sa cobori si, mai ales, sa urci o panta destul de abrupta si de lunga. Am fost acolo de citeva ori acum 11 ani, dar de cind au aparut copiii n-am mai ajuns -- pur si simplu urcusul ala e criminal, plaja Modern din Constanta e nimic pe linga asta din Vancouver.
Mi s-a parut socanta pudibonderia din Canada, nu in privinta femeilor, ci in cea a copiilor: sa vezi ceva sexual in pieptul dezgolit al unei fetite de citiva ani mi se pare bolnav. La fel si cu nuditatea copiilor mici. Sa ii protejezi de soare, inteleg, dar sa iti provoace ginduri sexuale un copil lipsit de atributele clasice ale feminitatii sau masculinitatii mi se pare aberant. Poate fiindca am fost obisnuit sa vad la mare in Romania copii mici umblind goi nu pot vedea nimic indecent in asta.
Nu m-as putea plinge ca am avut probleme din cauza "indecentei" pina acum. Baietelul meu se mai dezbraca pe plaja cind avea 2 ani, probabil ca era evident ca nu il pot impiedica si mergeam la o plaja fara cerberi.
Mi se pare insa trist ca societatea in care din pacate traiesc reuseste intr-o oarecare masura sa imi spele pe creier copiii. Fetita e inca prea mica pentru discutii, dar baiatului i-am spus mereu ca oamenii care se jeneaza de goliciune dincolo de o anumita limita au ei o problema si nu trebuie sa le urmeze exemplul. Ca nu e nimic rau in faptul ca in Romania si alte tari mai putin pudibonde femeile au voie sa faca plaja fara sutien. Si ca nici nudismul nu e un lucru rau, ca mie imi place chiar mult.
Chiar ma intreb, cei care au o problema cu femeile fara sutien (nu mai zic de nudism complet) cum privesc operele de arta care infatiseza nuditate? Si ce le spun copiilor lor despre asemenea opere de arta? Mie imi e greu sa vad de ce in arta nuditatea e in regula iar pe plaja e ingrozitoare. Dar sigur, poate ca cei care sint impotriva plajei fara sutien vor si sa imbrace ingerii lui Michelangelo, ca nu mai stiu ce papa.
Pe copii ii incurajez sa poarte costume de baie cit mai sumare, dar, din pacate, nenorocita influenta a societatii ii face sa prefere izmene si costum dintr-o bucata (sau cu sutien). Ce naiba are de ascuns o fetita de citiva ani sub sutien nu pricep sub nici o forma. Cel putin de mine si de sotia mea nu se jeneaza nicunul sa apara dezbracati cind sintem acasa.
Nu am mostenit iubirea de piele goala de la parinti, mama mea e precum canadienii cind e vorba de adulti, dar si ei i se pare aberant sa vezi ceva sexual intr-un copil.
Bine ca macar cind mergem in tara (in fiecare vara) copiii pot sa se scalde cum vor: parintii mei eu o piscina pentru copii in curte (dar e destul de mare) si copiii pot umbla cum vor, desi taica-meu obiecta cind nepotica mea face baie goala. E totusi o oaza de libertate.
Poate va intrebati de ce ii incurajez pe copiii mei sa nu poarte exces de costume de baie: fiindca URASC senzatia fizica de tesatura uda pe piele. Nu exagerez, o urasc din tot sufletul. Asta ma aduce si la controversa cu privire la ce ar trebui sa poarte barbatii, izmene sau slip. Din punct de vedere estetic, mi se pare discutabil. Mie nu imi plac izmenele, dar pot sa imi imaginez ca unora li se pare mai masculin asa. N-au decit. Si mie imi place sa vad barbati imbracati elegant, dar, din comoditate, ma imbrac destul de jalnic. Inclin totusi sa zic ca un barbat cu un fizic reusit arata foarte bine in slip. Dupa gustul meu, mai bine decit in izmene, dar, repet, nu sint un arbitru al elegantei. Interesant totusi ca francezii, care sint, zice-se, oameni eleganti, tind sa prefere slipul (la unele piscine izmenele sint interzise). In schimb, izmenele sint preferatele nord-americanilor, care in general nu sint tocmai celebri pentru eleganta.
Desi nu imi plac dpdv estetic izmenele (pe vremea lui Odiosu le purtau numai insi care reprezentau opusul elegantei, i-am vazut doar la stranduri de cartier), le-as purta daca m-as simti fizic bine in ele. Dar, pentru inot, sint ingrozitoare. Mai ales pentru stilul meu de inot, care e un fel de bras pe spate (asa inot de multi ani la recomandarea doctorilor). Am mers odata la piscina si imi uitasem slipul acasa. Mi-au dat de acolo o pereche de izmene. Pur si simplu, era ingrozitor de inotat cu ele, in principal fiindca nu stateau lipite de corp si ma incomodau foarte tare. La plaja se poate sa fie mai putin deranjante, n-am incercat. Un prieten sustinea ca s-ar usca destul de repede -- se poate. Faptul ca nu m-as bronza din cauza lor ma lasa indiferent. Dar a inota cu ele, mai ales in stilul meu, e groaznic. Banuiesc ca nu degeaba inotatorii seriosi nu poarta decit slip, niciodata nu am vazut pe cineva concurind in izmene.
Acum, slipul e bun in apa, dar pe uscat il gasesc destul de chinuitor -- se usuca al naibii de greu si imi tine din cauza asta incredibil de frig (ceea ce face si sa imi tot vina pipi). M-am gindit inculsiv sa imi fac rost de un halat mare-mare, care sa ma acopere complet (cam cum au arabii) si sa imi scot slipul cind ies din apa, dar nu m-am invrednicit sa pun solutia asta in practica. In schimb, nudismul elimina acest chin al slipului ud. Si sa inoti e considerabil mai placut fara slip (e o senzatie de libertate totala, mi-e greu s-o descriu), dar marea diferenta e, pentru mine, ca odata iesit din apa nu stau cu porcaria aia uda pe mine.
Nu sint un exhibitionist, nici pe departe. Nu sint deosebit de incintat de corpul meu. Visul meu ar fi sa am o bucatica de plaja numai a mea. Cu o doza bunicica de noroc, poate ca la Snagov as fi avut sanse sa cumpar un teren cit de mic la lac si sa pot face plaja si inota fara companie. Dar, neavind aceasta optiune, prefer sa ma chinui cit mai putin cu udatura pe mine. La fel ii incurajez si pe copiii mei sa faca. Dar nu le-o impun. Daca se simt mai bine infofoliti, sanatate! M-am convins in timp ca e foarte greu sa faci binele cu forta, oricit l-ai iubi pe cel caruia vrei sa i-l faci. Si parintii mei eu esuat cu mine, mi-au prezis cu o precizie incredibila cum va fi viata mea prin straini, dar nu i-am crezut.
Probabil ca v-ati dat seama, dar ador plaja si inotul -- mersul la plaja reprezinta distractia mea preferata la mare distanta de oricare alta. Ma tenteaza inclusiv sa ma mut undeva unde sa pot merge la plaja tot anul sau cit mai mult (Brisbane?), dar e prea complicat. La piscina nu imi place, clorul imi da mincarimi crunte de piele, se pierde tot hazul. Din cauza ca iubesc asa mult plaja si inotul, detest orice m-ar impiedica sa le savurez deplin fara a face rau cuiva (eu nu cred ca fac rau cuiva).
Vreau sa precizez ca, dupa parerea mea, cit te dezgolesti la plaja nu are legatura cu cit esti de moral. Visul meu pentru copiii mei ar fi sa aiba un singur partener toata viata si sa il gaseasca cit mai devreme (oricit de devreme). Sa ai multi iubiti/iubite mi se pare nepreferabil, iar a practica sexul fara dragoste, animat doar de dorinta fizica, mi se pare chiar trist (fie ca esti barbat, fie ca esti femeie). Acum nu zic ca daca nu merge cu primul/prima trebuie sa ramii cu el cind vezi ca situatia e pierduta (cel putin daca nu sint copii la mijloc), nu cred in ideile generatiei parintilor mei cu abstinenta premaritala. Doar nu cred ca gradul de goliciune e corelat cu dorinta de a atita sexul opus. Cred ca o fata/femeie poate face plaja fara sutien si fi serioasa in acelasi timp. La fel cu privire la nudism si ambele sexe.
Daca stai sa te gindesti, ce grad de goliciune reprezinta indecenta variaza mult nu doar cu locul, dar si cu epoca. Cred ca va dati seama ca, acum 100-150 de ani, cele mai ample costume de baie din prezent ar fi fost considerate o indecenta monstruoasa -- fie la tara, fie in "lumea bina". Dar casnicii nefericite si infidelitate erau si pe atunci din belsug. Aceeasi consideratie mi-o provoaca si povestea cu abstinenta premaritala -- n-am deloc senzatia ca erau mai multe casnicii fericite pe atunci (nici mai putine, poate).
bird70 spune:
citat din mesajul lui nemo Ma tenteaza inclusiv sa ma mut undeva unde sa pot merge la plaja tot anul sau cit mai mult (Brisbane?), dar e prea complicat. |
Brisbane nu are plaja dar poti merge pe Gold Coast sau Sunshine Coast. Ai sa fi dezamagit insa pentru ca australienii prefera izmenele, eventual si tricou, numai turistii sunt atat de stupizi sa se dezbrace si sa stea la plaja . Soarele este foarte nociv si australienii stiu asta asa ca toti copiii sunt imbracati, cei micuti au pantaloni si bluze cu maneca lunga. Exista plaje de nudisti dar poti sta in pielea goala in multe locuri pentru ca exista mii de km de plaje pustii. Nu este insa indicat din punct de vedere medical sa faci asta. In jurul Brisbane-ului, zona sub-tropicala, mai toata lumea are piscina, si in curtea ta poti sa faci baie cum doresti, mai ales daca ai jumatate de piscina la umbra, atunci chiar nu e nici o problema.
Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper
XIO spune:
Bird, ai zis cuvantul cheie: turisti. Localnicii stau imbracati la soare pt. ca soarele ii vede zilnic, turistii stau dezbracati la soare pt. ca nu ajung acolo decat in vacanta, pt. cateva zile.
nemo spune:
Soarele este foarte nociv |
Si eu prefer sa merg atunci cind nu mai arde sau, pe cit posibil, sa stau la umbra. Nu prajirea la soare imi place, ci zacutul pe plaja si balaceala. Sigur, imi place sa fie destul de cald ca sa nu ma zgribulesc, dar sa ma ard nu tin. DIn pacate, nu gasesti oriunde umbrele opace, printr-unele din tesatura de plastic poti sa te arzi bine-mersi (eu am patit-o).
Im mod ideal, mi-as placea sa pot sta la umbra deasa -- daca e destul de cald, e mai placut asa. Sau ca soarele sa nu arda, cum e seara. Si la Sangov ma duc de obicei pe la 5-6, nu cind arde soarele. Si am regasit un loc (Vila 87? nu sint sigur) unde e umbra compacta de la copaci, nu ai nevoie sa te arzi.