Familia si moda la mare
Raspunsuri - Pagina 12
buflea spune:
Sigur ca nu schimbam ... Eu insa sunt convinsa ca si in Romania ca si in Germania ca si in Canada norma sociala spune ca nu ai voie sa iti expui zonele intime in spatii publice. Plaja este un spatiu public si eu cred ca acolo unde exista topless si bebei despuiati se forteaza norma sociala.
Daca in orice alt spatiu public lumea se plimba cu zonele private acoperite, de ce nu s-ar aplica aceasta regula si pe plaja ? Inclusiv bebelusii ... Ai vazut tu bebei despuiati in parc ? De ce in parc au pampers si tricou si la plaja trebuie sa stea fara ?
Cat despre sutien la fete ... Eu nu il vad practic la bebeiii care trebuie schimbati si scuturati la fiecare 10 min, da de la 2 ani - 3 ani in sus, porti copilul aa cum te porti pe tine ca adult.
Victoria_mami spune:
Mie imi plac plajele decente din America de Nord. Indecenta de pe plajele din Romania (si nu numai de pe plaje) ma dezgusta. De-aia nici nu merg. Si cand spun ma dezgusta, nu vorbesc de copii, ci de adulti.
Iar cand vine vorba de copilasi dezbracati, eu una nu mi-as expune copila dezbracata in fata unei multimi de straini. Asa cum eu nu m-as plimba dezbracata pe o plaja, pe ea de ce sa o plimb dezbracata pe o plaja? E vorba de decenta, de demnitate, si chiar si copilasii mici ar trebui sa fie tratati cu respect de la varste fragede.
Referitor la mamele alea care isi 'invata' fetele ca e ok sa-si arate corpul, sa nu le fie rusine de corpul lor.. citisem un mesaj mai inainte cu vreo cateva pagini. Mie personal mi se pare ca acestor fete li se transmite un mesaj gresit: e ok sa fi indecenta, e ok sa se holbeze perversi la corpul tau, ca ai corp frumos si e ok sa-l arati intregii plaje. Cum am mai spus aceste zone se numesc 'intime' ptr. un motiv. Parerea mea.
_
Mami Nadia si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008
VICTORIA
www.facebook.com/pages/Acute-Lymphoblastic-Leukemia/178051842277685" target="_blank">Acute Lymphoblastic Leukemia
Victoria_mami spune:
Citat: |
citat din mesajul lui buflea Sigur ca nu schimbam ... Eu insa sunt convinsa ca si in Romania ca si in Germania ca si in Canada norma sociala spune ca nu ai voie sa iti expui zonele intime in spatii publice. Plaja este un spatiu public si eu cred ca acolo unde exista topless si bebei despuiati se forteaza norma sociala. Daca in orice alt spatiu public lumea se plimba cu zonele private acoperite, de ce nu s-ar aplica aceasta regula si pe plaja ? Inclusiv bebelusii ... Ai vazut tu bebei despuiati in parc ? De ce in parc au pampers si tricou si la plaja trebuie sa stea fara ? Cat despre sutien la fete ... Eu nu il vad practic la bebeiii care trebuie schimbati si scuturati la fiecare 10 min, da de la 2 ani - 3 ani in sus, porti copilul aa cum te porti pe tine ca adult. |
Perfect de acord. Iar partea ingrosata as mai adauga ca fetitele la 2-3 ani vor sa imite tot ce vad ca fac mamele, deci unele fetite cer si ele sutien, ca/daca are mami.
_
Mami Nadia si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008
VICTORIA
www.facebook.com/pages/Acute-Lymphoblastic-Leukemia/178051842277685" target="_blank">Acute Lymphoblastic Leukemia
cristoiu spune:
Ba sa avem pardon. Eu port sutien push-up, ma fardez si port tocuri de 10. Deci nu imbrac copilul asa cum ma imbrac eu ca adult.
Dar uite, tu esti exempllul perfect a ceea ce spuneam mai devreme. Odata integrat intr-o societate incep sa ti se pare firesti si chiar bune daca nu superioare toate obiceiurile societatii respective. Cum spuneam, si eu incepusem sa ma imbrac la costum deux-pieces cind mergeam la piscina in Canada. Venind in Germania intai am avut un soc mergind la sauna, acum integrata fiind mi se pare firesc.
Ah, by the way, daca zona sfircurilor e zona intima, de ce nu poarta si baieteii sutien? Ca nu vad nici-o diferenta la copiii de 3 ani.
buflea spune:
citat din mesajul lui cristoiu Ba sa avem pardon. Eu port sutien push-up, ma fardez si port tocuri de 10. Deci nu imbrac copilul asa cum ma imbrac eu ca adult. Dar uite, tu esti exempllul perfect a ceea ce spuneam mai devreme. Odata integrat intr-o societate incep sa ti se pare firesti si chiar bune daca nu superioare toate obiceiurile societatii respective. Cum spuneam, si eu incepusem sa ma imbrac la costum deux-pieces cind mergeam la piscina in Canada. Venind in Germania intai am avut un soc mergind la sauna, acum integrata fiind mi se pare firesc. Ah, by the way, daca zona sfircurilor e zona intima, de ce nu poarta si baieteii sutien? Ca nu vad nici-o diferenta la copiii de 3 ani |
Nu, nu ... Intrii mult in dealii. Eu am zis ca acolo unde toata lumea e imbracata si bebeii trebuie sa fie imbracati. Nu am zis sa ne imbracam toti le fel adica cu tocuri si push-up
Nu cred ca mi se trage de la societate ci mai mult de la varsta ... Cred ca cu varsta incep sa analizez lucrurile mai global si sa am intelegere pentru toate categoriile de oameni ... Marturisesc ca si eu pe la 20 de ani am facut plaja topless si gandeam cam tot asa "cui nu-i place sa nu se uite" ... Dar nu mi-a expus nimeni agumentul ca un spatiu public trebuie sa conforteze pe toata lumea, si pe mine care de fapt nu sunt atat de sclifosita si daca vad niste "bretele" ma amuz, dar si pe bunica care daca vede tzitze in vant se oripileaza si scuipa de 3 ori in san. Despre copii, chiar nu vad ratiunea de a-i tine despuiati ... Sunt mult, dar mult mai scumpi cu costumele alea de baie pe ei, mai ales alea de fetita, sunt superbe ...asta daca aducem in discutie aspectul estetic.
cristoiu spune:
Mie nu imi plac. Nu imi plac sutienele alea tanktop nici sa ma bati. Tot dpdv estetic. Asa ca let's agree to disagree.
Ziceai ca trebuie sa ne simtim amindoua confortabil, atunci trebuie compromis pe undeva. Hai sa pastram slipul si suptienul al fetite fara titici optional. Ca doar nu e corect sa tragem compromisul cit mai de partea pudicilor, ca avem si purtatori de burka in US si Canada si daca vrem sa ii facem si pe ei sa se simta comfortabil maine poimaine intram si noi cu burka in apa.
ocebine spune:
Nici eu nu pot fi convinsa ca un bebelus sau copil mic trebuie lasat gol pusca pe plaja. O vad ca pe o crasa lipsa de respect.
Eu am una bucata copil (cel mare) cu alergie la soare (exista) care cica se acumuleaza. Deci noi sintem o familie cu "burqa" pe noi (aka costume protectoare cu mineci lungi, sapca pe cap, etc)...e drept ca soarele ajuta daca stam la orele potrivite pe plaja dar acum sincer-sincer: sint plajile PUSTII intre orele 11:00AM si 4:00PM?????? Nu sint. Deci abuzam de soare.
Aqai spune:
Cu fundul gol sau nu la plaja, pana la urma e plaja. Acolo oamenii merg sa se expuna mai mult sau mai putin la soare, deci te astepti sa vezi si oarece piele.
ce ma deranjeaza pe mine e sa vad barbati "topless" pe strada. Mi se pare o nesimtire crunta sa mearga dezbracati pe strada. Ok. e cald. Si? si mie imi e la fel de cald, da' nu imi arunc toalele jos. Un maieu n-o sa-i omoare.
Si daca cumva va ganditi sa-mi spuneti ca asa-i in ro, ca ieri m-am enervat cumplit cand am vazut 2 indivizi tatuati si slinosi in budigaii de piscina in curtea scoloo veniti sa-si ia odrasele. Sa stea asa la plaja, la piscina, in curtea prorie dar pe strada sau in curtea scolii mi se pare pur si simplu lipsit de respect. Si apoi aceeiasi localnici + nevestele lor se uita stramb la tine la piscina ca nu ai costumul de cosmonaut. Extrapoland, ca aia erau cred de la social housing. Da' urat se uita toti.
Sa alegi îndoiala ca filozofie a vietii e ca si cum ai alege nemiscarea ca mijloc de transport. (YM)
salcia spune:
Pe mine zau ca nu ma intereseaza cum sunt oamenii pe plaja, imbracati, dezbracati, treaba lor... Totusi mi s-a parut nitel ciudat sa vad oameni in tanga la supermarket (deh, venea omul de la plaja si n-a mai avut chef sa se imbrace). Si in Vama sunt oameni care si la carciumile din zona merg sa manance la nudul gol...
Victoria_mami spune:
citat din mesajul lui salcia ... Si in Vama sunt oameni care si la carciumile din zona merg sa manance la nudul gol... |
_
VICTORIA