FIV Dr. ALBU DRAGOS 22 bv Cami

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns pieta13ro spune:

Va multumesc din suflet ca m-ati primit in grupul vostru si felicitari celor care au reusit!!!

Am o intrebare poate ma ajuta una dintre voi cu un raspuns. Injectiile mi le face sotul meu acasa... maine va fi prima injectie cu Menopur 150 UI... 2 fiole pe zi. si puregon 50 ui 1 fiola ... le pot face cu aceasi seringa sau pt puregon folosesc o alta seringa

Va pup pe toate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ngh21 spune:

Citat:
citat din mesajul lui pieta13ro

Buna,

Punctia o am programata pe data de 14.02.2011. Nu stiu incerc sa fiu cat mai otimista si sper din tot sufletul sa ma descurc pana la capat. De multe ori imi pun intrebarea, oare care au fost cauzele de nereusita a FIV pentru cele care au avut aceasta nesansa? Au primit explicatii? Puteau fi evitate aceste nereusite? Nu stiu, nu ma prea pricep, si poate ca de aceea pun atatea intrebari...Ma gandesc ca in cazul in care viitoarea mama este sanatoasa si se incadreaza in toate tiparele pentru un FIV, atunci de ce se opreste sarcina din evolutie sau de ce "semintele implantate nu dau roade"? Dupa cate am mai citit pe net se selecteaza din sperma cei mai buni "soldatei"... Eu sunt la primul FIV. Am optat pentru aceasta varianta, deoarece sotul meu are o problema a fost diagnosticat cu oligoastenoteratozoospermie severa. Eu din fericire stau bine deocamdata... tu cum stai? Cum te simti?

Buna fetelor,
Buna pieta13ro

Chiar daca scriu aici pentru prima data, va citesc indelung de ceva timp....

Si eu sunt pacienta dr. Albu, de care sunt f multumita, chiar daca nu am facut FIV la dansul (inca), dar este singurul doctor din tara, care a reusit sa ne lumineze in problema noastra.

Ceea ce va voi povesti este din experienta proprie, dar cred eu ca merita de luat aminte.

In urma analizelor s-a descoperit ca sotul meu sufera de oligoastenoteratozoospermie severa. Am facut FIV la Budapesta, caci la momentul respectiv ni s-a parut varianta cea mai buna(optima dpdv financiar/al reusitelor).

Primul nostru FIV....si am reusit...s-au implantat 2 blastocisti si am obtinut o sarcina cu 1 embrion.

Din pacate sarcina s-a oprit din evolutie la 8 saptamani...Am ramas toti socati. Nici macar nu am stiut. Am descoperit la 11 saptamani la un control de rutina. Embrionul se mumificase...si nu am avut nici un fel de scurgere....A fost un adevarat cosmar!

Mentionez ca eu am facut toate analizele posibile (cele normale, cele cerute de dnul. dr Albu pt FIV, inclusiv cele de trombolifie) si toate au iesit perfecte. Si atunci de ce s-a oprit sarcina???Mai ramasese un calup de analize de facut, si anume mutatiile genetice ( MTHR, Factor II, PAI -1, etc)care nu mi-au fost recomandate de nici un doctor, si despre care habar nu aveam. Si surpriza...sunt o mutanta de toata frumusetea de MTHR A1298C heterozigot si de 844g PAI 1 homoziogt). Dr. Albu mi-a zis ca din cauza mutatiilor am piedut sarcina....

Va dati seama ca daca as fi stiut dinainte de aceste mutatii, poate as fi avut mai multe sanse...sunt fete care au reusit sa duca sarcinile pana la capat cu tratament, stiind ce mutatii au.

Din pacate, aceste analize se recomanda abia dupa ce pierzi 3-4 sarcini, dar avand in vedere ca un FIV te costa cel putin 2000 euro, eu zic ca merita sa mai dai 200 euro si sa ai sanse mai mari de reusita.

In consecinta, v-as sfatui sa va faceti si aceste analize inainte de FIV, ca nu se stie niciodata.....

Bafta tuturor fetelor in focuri!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns speranta2 spune:

Pieta, eu zic sa folosesti alta seringa, sau daca ai PEN pt Puregon e mai usor. Iei o doza de 300 UI si iti fixezi de fiecare data doza la 50.
Oricum, ai doza mica de Puregon si poti sa iti iei fiole de 50, fara sa te mai agiti dupa Pen, care se gaseste greu.
Menopurul si Puregonul trebuie facute imediat una dupa alta.
Dupa prima eco+analize iti poate scoate Puregonul in functie de rezultat. Asa, ca sa nu iei toata doza de Puregon aferenta tratamentului. Deci mai bine faci cu fiole Puregonul, avand si doza asta asa mica.
Succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns honeys spune:

Subscriu celor scrise de ngh21, din pacate si eu am patit la fel.

Rica69 iti tin pumnii pt maine.
Va pup pe toate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns didi32 spune:

Buna fetelor, din pacate vestile mele sunt cam proaste, nu s-a fertilizat nici un ovocit. Au facut ICSI de urgenta, asteptam sa vedem daca se mai obtine ceva pana maine, dar s-a trecut la aceasta procedura cam tarziu. Mi-au spus ca au mai obtinut embrioni in cazuri de-astea, dar nu stiau sa-mi zica de sarcini. Suntem in stare de soc la cat de bine a mers totul. Si pt ei este inexplicabil, totul era foarte bine, dar fertilizarea nu a avut loc. Cam astea ar fi vestile, asteptam sa vedem ce ne zic maine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pieta13ro spune:

Multumesc mult pentru raspuns ngh21... iti multumesc ca ai impartasit din experienta ta dureroasa si neplacuta ca sa putem lua aminte sa evitam aceste probleme... nici mie nu mi-a recomandat dl doctor acest calup de analize genetice pt ca cele care le-am facut au iesit bune (din lista de investigatii sterilitate pct 1,2,3,4,6,7) ... vineri cand ma duc la consultatie am sa-l intreb pe dl doctor pt ca din lista de investigatii sterilitate la pct 10 Consult genetic acestea au fost facute doar de sotul meu si au iesit ok ... mie nu mi s-a solicitat sa fac nici cariotip-ul. O sa ma consult cu dansul...sper sa nu am probleme de genul acesta.

Multumesc Speranta2 pt raspuns... asa ziceam si eu ca o sa folosesc seringi diferite, dar nu eram sigura de asta... puregon 50 ui am luat 3 fiole pt 3 zile ca doar atat mi-a prescris, dar e bine de stiut pe viitor ca sa le cumpar pe bucati... multumesc tuturor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flo.flo spune:

Citat:
citat din mesajul lui didi32

Buna fetelor, din pacate vestile mele sunt cam proaste, nu s-a fertilizat nici un ovocit. Au facut ICSI de urgenta, asteptam sa vedem daca se mai obtine ceva pana maine, dar s-a trecut la aceasta procedura cam tarziu. Mi-au spus ca au mai obtinut embrioni in cazuri de-astea, dar nu stiau sa-mi zica de sarcini. Suntem in stare de soc la cat de bine a mers totul. Si pt ei este inexplicabil, totul era foarte bine, dar fertilizarea nu a avut loc. Cam astea ar fi vestile, asteptam sa vedem ce ne zic maine.

Barza de 2011 va veni cu cel putin un bebelus!

Imi pare tare rau DIDI sper sa se mai poata face ceva

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inna08 spune:

Didi, voi parca aveti normospermie,nu?
Si spermocultura a iesit bine,nu?
Nu stiu ce sa zic,dar pastreaza-ti speranta!
Mie personal mi-a dat pentru trombofilie sa fac(anticoagulantul lupic,anticorpi anticardiolipinici,anticorpi anti-beta2 glicoproteina si ce mai este pe fisa pentru FIV-care au iesit bine),dar nu mi-a dat sa fac mutatiile genetice tip MTHFR,gena PAI,etc.-cu toate ca am intrebat.

Orice zi este o mica viata - orice desteptare o mica nastere, orice dimineata o mica tinerete.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nicole1981 spune:

Didi imi pare rau- lasa ca maine o sa ai vesti bune, nu-ti pierde speranta

Mirela poti sa imi spui si mie- am inteles ca asa ai fost si tu ca mine- fff balonata dupa ET; cam cat timp te-a tinut starea asta? eu parca sunt in 2-3luni si ma doare si burta cand merg; mai am si stari de rau, dar cred ca sunt de la sarcina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexa1986 spune:

Didi imi pare foarte rau, chiar nu inteleg dc s-a intamplat asa mai ales ca voi nu aveti nicio problema.Sper sa fie totul bine pana la urma si sa ai macar un embrion norocos si lipicios.

D-zeu ne iubeste si in anul 2011 sigur ne va aduce un bebel frumusel, sanatos si mancacios.

Mergi la inceput