Delfinasi jucausi de iulie-august 2010 (80)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns paula_m spune:

Alice, si voi faceti caldura, nu gluma. Mie pediatra mi-a zis ca temp optima pt un copil e cuprinsa intre 19 si 22 de grade...La noi e uscat tare si aerul.
Cat despre kk, poti sa-i dai pere, sau suc de porto, mandarine. Sau prune.
Asa facea si Raul, dar vad ca de cand am trecut pe NAN2, si-a revenit total. Acum face kk galben(pana acum era verde) si mai moale si mai des!!!!!!

Paula, mamica Raul Ionut, nascut la 24.07.2010
poze luna 6

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ooana spune:

Citat:
citat din mesajul lui Otiliav

Neata!

Pentru mine a nu stiu cata noapte nedormita dar m-am obisnuit.

Miha13gina, interesant ce ne-ai scris
Crispro, cum mai esti?
Am impresia ca tu ai un zbucium interior pe care doar tu singurica poti sa-l elimini. Cred ca e vorba de adaptarea la noua postura de mamica. Pana acum te iubeai pe tine acum probabil iti iubesti copilul mai mult decat te iubesti pe tine si nu stii cum sa gestionezi cat mai bine situatia. De exemplu daca vrei sa faci cumparaturi, pe de o parte iti doresti pentru bucuria ta pe de alta parte te gandesti ca ai "datoria" de mama sa stai cu bb nu sa-ti faci de cap prin oras. Doar tu iti poti redefini limitele, poti seta cat si cand ai nevoie de timp pentru tine. De asemenea este importanta ca atunci cand iesi in oras sa te si simti bine, nu sa ai remuscari ca nu esti cu copilul. Acum e o perioada cand au nevoie de noi (de aceea nu trebuie sa o ratam ci sa profitam) dar copilul devine pe zi ce trece mai independent si nici nu va mai dori sa stea cu mama prea mult cand incepe sa se joace cu alti copii. Ana are 6 ani si vrea sa se distreze in we, adica sa se vada cu prietenii ca doar de mine e satula.
Teoretic e preferabil ca un adult sa petreaca timp de calitate cu copilul, ma putin dar sa fie de calitate. De aceea cele mai mari achizitii in primii ani le au copii care stau cu mai multi adulti. Ca mama il invata un cantecel, vine bunica cateva ore il invata sa numere, vine tata de la servici el vrea sa-i povesteasca ce a facut in ziua respectiva.
Tu parca stai in aceeasi curte cu cumnata. Si nu pot sa nu ma intreb de ce nu ii cuplati pe cei doi copii? Ceva de genul joaca la comun intre 10-12 si o zi stai tu cu ei, o zi soacra. In felul acesta tu ai avea 2 ore libere si poti sa faci treburile prin casa. Eu asa as face. De fapt chiar fac asta de multe ori am copii prietenelor in grija sau ale mele la prietene. Copii sunt tare incantati si noi ne rezolvam treburile in felul acesta ca nici ele n-au un ajutor.
Ti-as mai scrie dar timpul zboara. Trebuie sa punem rufe la spalat si sa plecam la cumparaturi cu toata trupa.

Mami de Ana Maria(18.12.2004), Elisa Andreea (09.12.2008) si Iulia Alexandra (14.08.2010)

asa e! ai mare dreptate

cred ca e o combinatie intre: indatoririle pe care le ai ca mama + ideea ca te neglijezi pe tine...si trebuie gasita o cale prin care sa stai si cu cel mic, sa-ti faci si tie cate o bucurie....si toate astea bucurandu-te...fara sa stai cu copilul si sa tanjesti la cumparaturi...sau sa pleci la cumparaturi si sa fi cu gandul acasa sa nu iti pice bine iesire
sper ca m-am facut inteleasa

si DA, timpul petrecut cu copilul trebuie sa fie de CALITATE...adica nu mult timp dar neroasa si fara chef...ci daca se poate un timp in care sa ne jucam impreuna chiar daca e mai putin cu 1-2 ore
si incep sa cred ca o bona care sa vina macar 1 zi/sapt...zi care sa ne fie dedicata doar noua mamelor ar fi o achzitie minunata!

al meu copil e cuminte nu ma pot plange, doarme bine, mananca bine...dar cu toate astea am si eu nevoie de TIMPUL ALOCAT MIE

va pup fug sa ma imbrac si sa plec la plimbare ...azi e ziua mea! Matei ramane cu Marius

Matei - luna a 7-a 08.07.2010

" Indiferent ce vei face in viata va fi nesemnificativ. Dar este important sa o faci!" - Mahatma Gandhi

Noi 2
www.youtube.com/watch?v=pLKkGs41RAA" target="_blank">Wedding-videoclip

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ciristina_serban spune:

DA, CRIS, la noi tot noapte grea... Imi pare rau ca si la voi la fel... Raceala s-a instalat f bine. Ii dau paracetamol supozitoare si cred ca o sa-i dau si eu oscilo, dar io is nelamurita ca pe prospect spune sa se dea un flacon, nu un capacel.... Stie cineva sa-mi explice?

Pup.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ooana spune:

Citat:
citat din mesajul lui paula_m

Alice, si voi faceti caldura, nu gluma. Mie pediatra mi-a zis ca temp optima pt un copil e cuprinsa intre 19 si 22 de grade...La noi e uscat tare si aerul.
Cat despre kk, poti sa-i dai pere, sau suc de porto, mandarine. Sau prune.
Asa facea si Raul, dar vad ca de cand am trecut pe NAN2, si-a revenit total. Acum face kk galben(pana acum era verde) si mai moale si mai des!!!!!!

poze luna 6

noi la inceput aveam 22 grade ziua si 20 grade noaptea
nu stiu de ce dar in timp au ramas 21 grade tot timpul si ziua si noaptea
nu avem probleme cu nasul infundat sau altceva, nu am fost raciti deloc pana acum
...dar daca fac mai cald ne foim toti 3 din cauza caldurii
la cabana am avut problema asta din cauza caldurii

mentionez ca eu stau cu maneca scurta si ziua si noaptea

Matei - luna a 7-a 08.07.2010

" Indiferent ce vei face in viata va fi nesemnificativ. Dar este important sa o faci!" - Mahatma Gandhi

Noi 2
www.youtube.com/watch?v=pLKkGs41RAA" target="_blank">Wedding-videoclip

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alice_Elena spune:

paula daca te aude nasimea lesina:))) cand au venit la noi le-am mai bagat un calorifer in priza ca era prea frig pt aia mica (si noaptea ii punea si caciulita in cap)

noi suntem mai frigurosi de fel, iti dai seama ca nu mi se pare cald la 24 de grade
22 mi-a zis si mie doctorita, dar nu s-a plans niciodata ca e cald cand a venit sa o vada.

Mama mandra de bebe cuminte Mara Nicolle (20.08.2010)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alice_Elena spune:

multumesc paula, chiar vroiam sa ii dau para azi, si daca rezolva si problema aia e si mai bine ;)

Mama mandra de bebe cuminte Mara Nicolle (20.08.2010)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mycya spune:

neata mamici!!!

La multi anisori Sebastian !!! sa cresti mare si sanatos puiut

vai tu fete!!!! dimineata m-am urcat pe cantar de 2 saptamani nu ma facusem operatiunea si ce sa vad 65 de kili vaiii sa pic nu alta nu imi venea sa cred, dar de ce ...nu inteleg ca doar am mancat de parca venea foametea asa ca de astazi mi-am propus sa reduc mai din toate , savad daca reusesc ca asa oricum nu se poate. am sa incep sa fac si stepper dupamiaza 30 de min cand e tati in pauza acasa.sper sa revin macar la 62 cat aveam dupa ce am venit din spital RUSINE SA IMI FIEEE!!!! ca m-am ingrasat in loc sa slabesc

Mami de Andra Maria 02.08.2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns paula_m spune:

Mycya, o sa vezi cum slabesti cand incepe Andruta turele prin casa. Eu refuz sa ma mai cantaresc. Pana in Craciun, slabisem la 66 de kg, dar nu vreau sa stiu cat am acum...
Si cand ma gandesc ca vine vara, si nu ma mai pot ascunde sub hainele groase mi se face rau...ca sa nu mai zic de costum de baie
Si vreau sa il duc pe Raul la inot, dar tb sa fac programul in asa fel sa fie Cosmin acasa, ca eu nu ma dezbrac sa intru cu el in apa
Alice, nasa ta are o pb . Eu le-as pune pe toate mamicile astea sa se imbrace si ele asa cum fac cu bietii copilasi, sa vad cam cum s-ar simti ele...Asa am si eu o cunostinta. Tin minte, ca avea Raul 2 luni, in sept si am mers afara. Raul era imbracat intr-o salopeta (ca si pijamelele) si dormea la soare neacoperit si vine fetita aia, saraca, cu caciula pe cap, body, bluzita si vestuta tricotata. Sa lesin nu alta. Eu eram in tricou si ma-sa ei tot in tricou...dar se supara daca ii zic ceva si o las sa faca cum vrea ea.Fetita respectiva, toata iarna a fost racita, pt ca ii e cald asa infofolita si traspira si normal ca raceste.

poze luna 6

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns racusor2010 spune:

Citat:
citat din mesajul lui paula_m

Racusor, merci mult.
Mi-am mai notat eu, dar nu mai gasesc agenda. Acum imi notez pe carnetul lui de sanatate. Si pun si semn de carte!!!!
Dar Raul nu mai are nimic. Oricum le cumpar sa le am in casa.
La voi in casa noaptea ce temperatura aveti? Eu las 21,5 sau 22 de grade. Oare e prea cald si de aceea sa se agite atat Raul?Sacul ed dormit nu il suporat pt ca nu ii permite sa se intoarca intr-o parte si el doar asa mai dormea. Il pun in sac dupa ce adoarme, dar pe la 3, 4 tb sa-l iau din sac, ca tot geme si se foieste ca nu-si gaseste locul...

poze luna 6

Paula, cam 22 am si eu, dar acum depinde ce fel de sac ai luat, sa nu fie prea gros. eu la noi in magazine nu prea am gasit de 1TOG, astea sunt de 20-24 de grade in camera. numa grosute, in care mereu il gaseam caldut pe Andrei. eu l-am comandat pe net, de la dreambag. e 150 ron unu, dar chiar merita. si am luat de 6-18 luni, deci pana la anu nu am treaba...doar la vara sa iau unu subtirel, de panza.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crispro spune:

Cristina, eu nu am citit prospectul de la Oscilo. Scrie ca pt copii e un tub intreg??? nu mai stiu... Dar cand a fost Vlad racit, pediatra mi-a zis juma de tub pe zi, timp de 4 zile. Iar reteta de la Racusor e un capacel de oscilo de 3 ori pe zi in prima zi, apoi 1 capacel pe zi, pana la 7 zile.

Legat de kile, azi dimi aveam 64.7... aleluia!!!

Oana, distrctie faina azi!!! Ce bine!! Parca ma si vad in pielea ta, iesind de dimi la piata, apoi mai prin 2 magazine, o cafea cu fetele...hmmmm.

Cristina , mami fericita de bebe Vlad (17.07.2010)

Poze

Sa-l ajutam pe Alex

Mergi la inceput