Delfinasi jucausi de iulie-august 2010 (80)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ciristina_serban spune:

Buna dimineata si de la noi.
La noi o noapte la fel de grea. NU se poate odihni deloc din cauza nasului plin.

Pupam sarbatoritii de azi

Sebastian Petru Andrei de Lalala13
Stefan Andreinde cristina97

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns racusor2010 spune:

azi fac asta lui andrei

http://www.reclamamascataatentie/retete-bebelusi/varsta-7-8-luni/Orez-cu-dovlecel-morcov-si-ardei-capia-a5893.html

bine, ardeiul nu il coc, si adaug si niste puiut. sa vedem daca ii place la pitic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Otiliav spune:

Neata!

Pentru mine a nu stiu cata noapte nedormita dar m-am obisnuit.

Miha13gina, interesant ce ne-ai scris
Crispro, cum mai esti?
Am impresia ca tu ai un zbucium interior pe care doar tu singurica poti sa-l elimini. Cred ca e vorba de adaptarea la noua postura de mamica. Pana acum te iubeai pe tine acum probabil iti iubesti copilul mai mult decat te iubesti pe tine si nu stii cum sa gestionezi cat mai bine situatia. De exemplu daca vrei sa faci cumparaturi, pe de o parte iti doresti pentru bucuria ta pe de alta parte te gandesti ca ai "datoria" de mama sa stai cu bb nu sa-ti faci de cap prin oras. Doar tu iti poti redefini limitele, poti seta cat si cand ai nevoie de timp pentru tine. De asemenea este importanta ca atunci cand iesi in oras sa te si simti bine, nu sa ai remuscari ca nu esti cu copilul. Acum e o perioada cand au nevoie de noi (de aceea nu trebuie sa o ratam ci sa profitam) dar copilul devine pe zi ce trece mai independent si nici nu va mai dori sa stea cu mama prea mult cand incepe sa se joace cu alti copii. Ana are 6 ani si vrea sa se distreze in we, adica sa se vada cu prietenii ca doar de mine e satula.
Teoretic e preferabil ca un adult sa petreaca timp de calitate cu copilul, ma putin dar sa fie de calitate. De aceea cele mai mari achizitii in primii ani le au copii care stau cu mai multi adulti. Ca mama il invata un cantecel, vine bunica cateva ore il invata sa numere, vine tata de la servici el vrea sa-i povesteasca ce a facut in ziua respectiva.
Tu parca stai in aceeasi curte cu cumnata. Si nu pot sa nu ma intreb de ce nu ii cuplati pe cei doi copii? Ceva de genul joaca la comun intre 10-12 si o zi stai tu cu ei, o zi soacra. In felul acesta tu ai avea 2 ore libere si poti sa faci treburile prin casa. Eu asa as face. De fapt chiar fac asta de multe ori am copii prietenelor in grija sau ale mele la prietene. Copii sunt tare incantati si noi ne rezolvam treburile in felul acesta ca nici ele n-au un ajutor.
Ti-as mai scrie dar timpul zboara. Trebuie sa punem rufe la spalat si sa plecam la cumparaturi cu toata trupa.

Mami de Ana Maria(18.12.2004), Elisa Andreea (09.12.2008) si Iulia Alexandra (14.08.2010)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns racusor2010 spune:

paula, daca are doar mucisori, eu lui andrei i-am dat oscilo, prima zi de 3 ori, cate un capacel, apoi pana la 7 zile, cate un capacel pe zi

si sinupret, cate 10 picaturi de 3 ori, inainte de masa, timp de 7 zile.

ser in nasuc sau apa de mare si aspirat la nevoie

si cand nu ii mai treceau mucisorii colargol (facut in farmacie), dar indoit cu ser, cate 2 picaturi dim si seara, direct in nasuc. atentie pateaza!

sanatate multa lui Raul!!! dar si celorlati

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns paula_m spune:

Racusor, merci mult.
Mi-am mai notat eu, dar nu mai gasesc agenda. Acum imi notez pe carnetul lui de sanatate. Si pun si semn de carte!!!!
Dar Raul nu mai are nimic. Oricum le cumpar sa le am in casa.
La voi in casa noaptea ce temperatura aveti? Eu las 21,5 sau 22 de grade. Oare e prea cald si de aceea sa se agite atat Raul?Sacul ed dormit nu il suporat pt ca nu ii permite sa se intoarca intr-o parte si el doar asa mai dormea. Il pun in sac dupa ce adoarme, dar pe la 3, 4 tb sa-l iau din sac, ca tot geme si se foieste ca nu-si gaseste locul...

Paula, mamica Raul Ionut, nascut la 24.07.2010
poze luna 6

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ooana spune:

Citat:
citat din mesajul lui racusor2010

= ==a mamici cu pitici

sa va povestesc de noaptea noatra...cu trezire la 12.30 pentru dar apoi cu chef de povesti, desi murea de somn...nicicum nu reuseam sa il adorm, i-am mai facut 130 de lp si apoi s-a culcat pe la 1 si ceva...la 5 cine credeti ca era treaz? am incercat leganat, plimbat, sa nu ii mai dau de papa...nimic nu a functionat, pana nu l-am pus la san nu s-a culcat si pace

ce voiam sa va spun...nu stiu cum de ai vosti dorm daca ii culcati mai devreme, e a doua oara cand il culc la 20.30 si la 00.3] e cu chef de povesti trebe culcat la 10 musai, altfel avem nopti albe acum e fresh langa mine, treaz de la 7.20...

aa, si cand adoarme la 7 jumate.....la 8 fix e treaz!!!

de azi incerc sa il culc si dupa-amiaza, sa vedem daca imi iese, sa ii fac baita la 20.30 si sa papam si noi pe la 9 si ceva....

off imi pare rau ca nu a mers metoda asta...poate mai lasi putin timp sa treaca apoi incearca din nou...pana la urma o sa gasiti programul care vi se potriveste

noi somn de la 19.30...masa prin somn la ora 23...si azi de dimineata s-a trezit la 9.30
eu cred ca fiecare copil seamana cu parintii si adopta obiceiurile parintilor...iar noi 2 suntem mai somnorosi dimineata

Paula sper sa nu va raciti...oricum preventiv eu as merge cu oscillo

si cel mai important...LA MULTI ANI pentru

Sebastian Petru Andrei de Lalala13
Stefan Andreinde cristina97

Matei - luna a 7-a 08.07.2010

" Indiferent ce vei face in viata va fi nesemnificativ. Dar este important sa o faci!" - Mahatma Gandhi

Noi 2
www.youtube.com/watch?v=pLKkGs41RAA" target="_blank">Wedding-videoclip

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alice_Elena spune:

neatza si de la noi!

pt noi a fost o noapte buna, ne-am trezit la 9 ca de obicei si acum Mara se joaca cu tati :)

ah, vroiam sa va intreb. cum reglam un caca mai tare, fara supozitor? aseara s-a cam chinuit mititica

Mama mandra de bebe cuminte Mara Nicolle (20.08.2010)

Mergi la inceput

paula, eu ii tin cam 24 grade. dar o imbrac doar cu un body si shosetele si o invelesc cu o paturica, ceva subtire

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crispro spune:

Neata, fetele!

La noi tot agitatie, si aseara, si azi noapte, cu treziri, urlete, plansete, luat in brate...

Rodi, cum ai ramas cu steriletul? doar in martie??? mi se pare mult pana atunci, mai ales daca zici ca e si deranjant...

Cristina, cum a fost noaptea cu Riana? A mai trecut din raceala?

Paula, asa e cu soacra si cu nepotelul. Desi ei o au si pe cealalta bunica cat de cat disponibila (cel putin in weekenduri si seara) si sta la 5 minute de noi. Si io am ramas fara nici o bunica sa ma ajute. Asta e, sper doar sa fie mai bine pe zi ce trece. Paula, .

Bumbulino, -icei multi!

Legat de cereale, eu i le dau in bibe- am un bibe de la primii pasi, la care i-am largit tetina cu un cutit- si ala e special pt cereale.

Pufescu, deci s-au dus planurile tale de weekend...

Alice, eu pe 25 noiembrie. Da-mi datele tale sa te trec pe prima pagina: cate sapt aveai cand ai nascut, natural sau ceza, greutate bebe, inaltime, scor apgar.

La multi ani Sebi de LALA!!! Sa cresti mare si sanatos, sa mananci mult si bine, sa te refaci!!!

La multi ani Stefan!

MihaGina, multumim!

Racusor, .

Eu is cu puiul in sling. ii e somn, dar nu vrea sa doarma. daca il pun in pat urla.

Giorgia, deci de maine incepe rasfatul pt tine. era si cazul.

Paula, oscilo de musai in casa. Eu mai am Panadol si Nurofen. Nu le-am folosit, dar sa fie. Plus paracetamol supoz. speram sa nu raceasca Raul.

Otilia, . Exact asa e cand ies (chiar daca pt cumparaturi pt casa), ma simt vinovata ca am lasat copilul, ca era mai bine sa fi trimis doar sotul si tot asa. Sper ca vremea buna si iesitul sa ma ajute un pic. Iar legat de nepot, abia ii face fata o singura persoana. Nu sta nici 2 minute intr-un loc, fara exagerare. Se urca pe masa, arunca farfurii pe jos, a aruncat un Tv de pamant. Nu sta la nici un soi de activitate, gen modelat, citit, desene, nimic... mereu pe fuga, mereu cu ce nu e voie. Chestia ca i se permite orice, si nu e pedepsit sau macar mustrat pt ce face. Vrea apa numai din pahare de sticla pe care apoi le da de pamant. daca mananci ceva, iti da cu mana peste mancare, sa ti-o verse pe jos... haos total. io nu ma bag, ca fiecare isi educa copilul cum vrea. Pe Vlad il loveste, apoi il pupa, ca ma si tem sa ii las aproape. In general bate copiii, ii mai trage de par, ii strange de gat , Are 2 ani...

A intrat copilul intr-o stare de somnolenta plimbat in sling, l-am pus in pat si cred ca a adormit. deja de 5 min, asa ca mai am 25 de min sa ma spal pe cap, sa ma usc, sa ma demachiez (in ca nu am reusit de aseara)... si sa mananc. Va pup!

Cristina , mami fericita de bebe Vlad (17.07.2010)

Poze

Sa-l ajutam pe Alex

Mergi la inceput

crispro, 40 saptamani, cezariana, 3480gr., 52cm, apgar 10

Mergi la inceput