Ian-Feb2011- Bv Babyleeks, Ocsanica, Gabi! (182)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Shines spune:

Citat:
citat din mesajul lui ralucis

Felicitari tuturor mamicilor!
Scuze ca ma bag in discutia voastra, am intrat sa caut vesti despre o graviduta care trebuia sa nasca si am vazut sfaturile referitoare la alaptare. Alaptarea se face la cerere, nu este adevarata chestia ca laptele nou se asaza peste cel vechi si nu se poate digera. Laptele de mama se digera foarte rapid, iar un nou nascut nu are si nici nu trebuie sa aiba un program bine definit de masa. Plus ca sanul nu este doar sursa de hrana, ci si de alinare si confort. Or sa isi faca ei si un program, la un moment dat, nu va ingrijorati. Plus ca acuma e si foarte grea acomodarea asta cu viata extrauterina, au si colici, e mai dificil, stiu.
Va rog sa intrati aici http://forum.desprecopii.com/forum/forum.asp?FORUM_ID=94 si sa cautati/cereti sfaturi, fetele de acolo sunt mai mult decat amabile si dornice de ajutor. Multa sanatate!

ma abtin.
nici un dr avizat si care stie ce face nu va recomanda vreodata alaptatul la fiecare 20min..alaptat la cerere inseamna cand ii e copilului foame..nu alaptat haotic doar sa taca. alinare la pieptul mamei nu inseamna indopat non-stop. daca ii pui la san,vor suge din instinct..nu de foame.
repet..este doar parerea mea si nu trebuie sa fie cineva de acord sau nu..treceti peste mesaj..nu vreau sa intru in polemici aiurea. in definitiv nu militez pentru nimic..fiecare face cum considera.

edit : plansetul copilului nu inseamna de fiecare data foame..sunt multe alte cauze care genereaza plansul la fiecare 15-20-35 minute sau cum plang ei..daca stii ca a papat suficient sau de putin timp..prima data indentifici cauza.

Simo - mamica de pui scumpi , Camelia si Eduard Matei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns missmj spune:

simo ai facut baita cu colacel, ce tare, abia astept si eu sa mai creasca sa il bag in baie!!!

Carmen , mamica fericita de bebe mumos Andrei ! (12.01.2011)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns florintunde spune:

in legatura cu fiertul apei vreau sa spun sa vedeti mai incolo ce le place sa bea apa cu sapun.. fie fiert sau nu

Tunde 37 saptamaniSonia-Diana si mami de ursulet Mario 04.03.2004

da Doamne sa stea buburuza mea in burtica pana la termen

"fiecare prunc nou nascut vine pe lume cu mesajul ca Bunul Dumnezeu inca nu si-a pierdut increderea in oameni"-Tagore filozof Indian

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns missmj spune:

Citat:
citat din mesajul lui florintunde

in legatura cu fiertul apei vreau sa spun sa vedeti mai incolo ce le place sa bea apa cu sapun.. fie fiert sau nu

Tunde 37 saptamaniSonia-Diana si mami de ursulet Mario 04.03.2004

da Doamne sa stea buburuza mea in burtica pana la termen

"fiecare prunc nou nascut vine pe lume cu mesajul ca Bunul Dumnezeu inca nu si-a pierdut increderea in oameni"-Tagore filozof Indian

al meu deja l-am prins cand ii faceam eu toaleta la putzi...el sugea din scutec ! mai ales cand ii faceam baie cu cei...sa vezi ce sugea scutecul

Carmen , mamica fericita de bebe mumos Andrei ! (12.01.2011)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jasmin26 spune:

Eu am comis-o,tocmai ce am ajuns de la spital,am fost cu bebelu,cauza:foarte mult plans
Deci,a fost atat de nervos si atat de mult a urlat incat nu mai stiam ce sa-i fac,nici macar cu titi nu a functionat;eram disperata plangeam in rand cu el,cred ca ma paste o mare depresie,nu pot fi chiar atat de slaba....
Care crede-ti ca a fost cauza?.....FOAMEA
Deci copilul meu este perfect sanatos,l-au cantarit inainte de a alapta de la amandoi sani si dupa,doar 10 ml a papat,foarte putin
A primit supliment de lapte praf,a supt 70 ml din prima plus cei 10 ml de la mine...si acum imi doarme si este foarte linistit
Nu stiu care o fi cauza,oare sani mei sa nu mai produca laptic?am obsservat eu ca el adorme dupa 5 minute la titi si mai mimeaza el ca mai suge;dar ca nu se satura nu as fi crezut
Acum am sa continui si cu alaptat de la mine si cu lp
Mai sunteti careva care faceti asta? cand ii dati lp?
Legat de suzeta,nici al meu nu o vroia deloc pana astazi,la pacalit dr sa ia suzeta in gurita cu ajutorul unei fiole de glucoza,adica a turnat glucoza pe suzeta si i-a bagat-o in gura.
Durere de sfarc,si eu am avut-o dar am folosit ulei de masare a sfarcurilor de la weleda,foarte bun.
Daca aveti ceva sfaturi in legat cu pb mea de alaptare,spuneti-mi,orice sfat este binevenit

Crina,mami de baietel scump...
Lukas Christian

In sfarsit, suntem 3...!!!

Daruieste-i lui D-zeu inima si D-zeu iti va oferi cerul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxx26 spune:

Buna seara, fetele!
Vesti despre noi: m-am internat cu pitica in spital, a avut febra dimineata. Acum suntem la Medlife, dupa o zi cu peripetii...
Doarme saracuta dupa cat au chinuit-o azi...incerc sa va povestesc in detaliu ce am patimit noi azi. sa vad cat apuc sa scriu.
dau send si revin

_

Roxana
Mami fericita de printesa superba Catalina-Victoria 02.01.2011

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jasmin26 spune:

Offfffffffff roxana,imi pare rau sa aud asta
Insanatosire grabnica

Crina,mami de baietel scump...
Lukas Christian

In sfarsit, suntem 3...!!!

Daruieste-i lui D-zeu inima si D-zeu iti va oferi cerul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maimutzica10 spune:

roxx, sanatate multa catalinei !!! ce ati patit de ati ajuns la febra?
sa treaca!!

Rox mami de maimutzica Marie Lorelei (18.01.2011)
think pink

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maimutzica10 spune:

revin cu intreabarea ref la pediatrii de la CMU, ceva recomadari?
maine vreau sa dau un tel la ei, sa vad dc vin si la domiciliu (in caz de nevoie) si as vrea sa fiu 'orientata' ref la doctor.

Rox mami de maimutzica Marie Lorelei (18.01.2011)
think pink

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxx26 spune:

Deeeci:
azi-noapte a fost tare maraita, nu a dormit mai deloc. Ultima masa ca lumea a fost la 10, apoi nu a mai mancat decat foarte putin, adormea in brate, dar cum o puneam in patut se trezea imediat si incepea sa se agite si sa geama. N-am putut sa dorm...pe la 4 am luat-o langa mine in pat (pt prima oara!) am tinut-o cu capsorul lipit de al meu si cu chiu cu vai am atipit si noi cate un sfert de ora.
La 8 eram cheauna..m-am ridicat din pat sa o schimb si mi-a bubuit mintea intr-un final sa-i iau temperatura..38.5. Ma gandesc - poate am gresit, si asa mi-au tremurat mainile cand i-am bagat termometrul ala in fundulet. Incercarea nr. 2: 38.4.
Ma panichez si sun pediatra (paranteza: pediatra la care ne-am decis este ceva sefa de sectie pe la Emilia Irza - Institutul de Ocrotire a mamei si copilului..halal ocrotire, o sa vedeti in cele ce urmeaza).
Dupa ce ma apostrofeaza ca o sun duminica dimineata, te duci la camera de garda si mi-o dai la telefon pe prima asistenta cu care te intalnesti.
Ok...imbracat rapid..spital. pe drum ii zic in gluma lui tati: daca vor astia sa ma interneze, sa stii va eu nu stau, stii ca am oroare de spitale...
Zis si facut: prima asistenta intalnita o pasez la tel sa vb cu dr mea - asta se agita vazand ca ne-a trimis tanti asta care v-am zis ca e ceva sefa pe acolo. Ii ia temperatura: 37.4!!! Ma intreaba ce a avut, ii zic ca a vomat o sg data ieri la pranz (pediatra imi spusese ca e normal sa nu imi fac griji) si ca de aseara pana azi a avut 3 scaune mai lichide ca de obicei, dar nu chiar diareice (aseara n-am mai apucat sa intru sa ma laud ca fata mea a facut un maaare KK singurica, neajutata cu nimic, ca tot ma plangeam pe aici)
Diagnostic: gastroenterocolita acuta, deshidratare, necesita internae imediata. Io ma agit, evident ma pun pe plans, dar deh nu poti sa te joci cu sanatatea copilului tau. Le spun ca vreau sa merg acasa sa strang tot ce-mi trebuie pt amandoua si revin. Ei insista foarte panicati sa nu ma joc cu astea, sa revin neaparat. semnez ca plec pe proprie raspundere si ma angajez sa revin.
ma duc acasa, adun tot, revin la internare. tati nu are voie sus, asa ca pleaca acasa.
Si acum, surpriza: rezerva!!! 2 paturi imputite, cu lenjerie jegoasa, cu o cada de pe care sarise emailul secolul trecut. ma oftic ca, idioata de mine, nu a luat o paturica la copil de acasa. O asez pe un prosop si sun pe tati sa aduca paturica.
Colega de salon: o tigancusa cu un bebe de 3 sapt care horcaia saracutul din plamani de mama focului. De asemenea, din hol se intra intr-un salon cu alte cateva paturi cu copii care de care mai bolnavi, si abia apoi in minunata mea rezerva. usa dintre cele dpua nu se inchide..horror.
Incerc sa ma potolesc cu plansul si imi spun ca e spre binele copilului sa stau acolo macar o zi, mai ales ca dr mea imi spusese ca va incerca maine sa ma mute singura intr-o camera, doar cu fata.
Ok...dar send ca am scris o tona si revin

_

Roxana
Mami fericita de printesa superba Catalina-Victoria 02.01.2011

Mergi la inceput