Clubul ursuletilor & ursuletelor de novdec2010 (8)
Raspunsuri - Pagina 21
Olgutzika spune:
Si cu asta gata pe seara asta http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=160090 Un subiect legat de dexametazona. Fireste, trebuie pastrate proportiile, Victoria ia dexa ca tratament pentru leucemie, Sabina pentru alta nenorocire. Sunt alte doze la ele, dar e un medicament..delicat.
Olga mami de Vlad-Alexandru si Ioana-Sofia
beatrice75 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Olgutzika Beatrice, cel de la Medlife si-o fi inchipuit ca tuseste zdravan de ti-a dat aerosolii aia. E uscat aerul din camera? Poate o tusi putin si din cauza asta...zic si eu, ma gandesc la cauze...Panadolul e si antiinflamator, probabil d-aia ti l-a dat. Colargol la tuse...aici imi scapa motivul, poate s-o fi gandit ca tuseste de la niscaiva muci... Olga mami de Vlad-Alexandru si Ioana-Sofia You must be the change you wish to see in the world! ( Mahatma Gandhi ) |
da da asa a zis ca se ineaca de la muci, dar bebe a fost cam mucios mai mereu si nu a tusit.am observat ca acum mucisorii sunt moi, aposi
diana.b spune:
salutare
sper ca va mai amintiti de mine...
in primul rand va anunt ca sunt intr-un grad de oboseala maxima
nu am avut nicio clipa niciun fel de ajutor!!!
va citesc de ceva vreme dar mereu vreau sa ajung la zi inainte sa va scriu si nu prea reusesc, asa ca acum m-am incumetat sa va scriu chiar daca am cateva capitole restante!
Tudor e bine, sanatos, dar putin cam marait: azi a facut vaccinul... are 5600g si 61 cm.
cam atat pentru moment...
pupici tuturor
Elfica spune:
Olgutzika: Stiu ca in CM se ia mai mult, doar ca CM-ul ramane identic, indiferent cand ti-l iei, inainte sau dupa ce nasti. Numai ca daca ti-l iei inainte, se termina mai repede si incepi sa iei cei 75%, adica indemnizatia, mai devreme. Bani pe care eu ii pierd acum, ca daca imi lasam doar 42 de zile dupa nastere, acum deja primeam indemnizatia, pe cand asa, lasandu-mi peste 100 de zile dupa, e ca si cum am renuntat la indemnizatie. In fine, nu stiu cat ma fac inteleasa, dar, vorba ta, ce mai conteaza.... Seful meu e ok, nu mi-a spus sa ma interesez eu, dar vreau sa fiu informata, in caz ca am surpriza sa nu mi-o treaca in tabelul cu ultimele 12 luni, sa vin cu contraargument documentat :)
Pupici. Ma duc sa ii facem baita si apoi la nani. Noapte buna tuturor!
Fericita mamica de Iulia Andreea, nascuta pe 26.10.2010
BraveGirl spune:
Beatrice, dc un dr l-a ascultat pe bebe si a zis sa-i faci aerosoli, fa-i. Crede-ma, la bebei o simpla tuse si muci evolueaza rapid spre o bronsiolita si nu vrei sa stii ce inseamna asta. Dexa nu e asa bau-bau cd se administreaza sub forma de aerosoli. Ajuta de fapt la dilatarea cailor respiratorii. Noi i-am facut cu adrenalina si am scapat, am avut doar bronsita, nu bronsiolita.
Arianna a facut dexa in branula cd a avut bronsiolita...internata in spital, evident, ca risti stop cardiac cd dai dexa pe vena.
==========
Corina
Mami de Arianna Maria (18.11.2008) si Patrick Stefan (16.10.2010)
POZE
BraveGirl spune:
Ratuscooo, sa-ti traiasca printesa! Cred ca am aceeasi rochie pt Arianna pt botez. E de la Celebrity?
==========
Corina
Mami de Arianna Maria (18.11.2008) si Patrick Stefan (16.10.2010)
POZE
Vasari spune:
Doura, panadolul, ca si nurofenul, se dau la 8 ore, doar se pot alterna la 4 ore.
Noi am avut panadol la 12 ore.
Olguta, uff... noi am facut niste aerosoli cu de toate, timp de 3 zile: ser, fluimucil sau ACC, dexa(0,5ml) si gentamicina. Sarei i se infectasera mucisorii din prima, ii avea galbeni aurii, apoi am vazut ceva verzui. La Maria mucisori galbeni 3 zile inseamna direct bronsita, mereu se ajunge acolo daca nu facem aerosoli.
Beatrice, Corina are dreptate, mergi pe mana dr care a vazut copilul. Eu mai faceam in felul urmator: incepeam tratamentul in caz de urgente (nu stiu cum se facea ca aveam pb numai in wk si ajungeam la clinici particulare unde nu gasem cei mai buni dr), apoi mergeam ori la pediatra noastra, ori la gr alexandrescu. Acolo iar gasesti multi dr buni care iti pot ajusta tratamentul.
_
dna Ceainic, cu Maria - 3 nov 2007 si Sara - 8 dec 2010
bebelu86 spune:
hellooo
fetele aveti idee, formularele pt indemnizatie si alocatie se gasesc si p internet? sau trebuie neaparat sa merg pana la primarie sa le iau?
si inca ceva, dc mi-au ramas mai mult de 42zile dupa nastere, trebuie neaparat sa le iau p toate? sau pot sa imi iau doar 42 si dupa sa intru in CIC?
Bebelu cu cea mai frumoasa buburuza Natalia Maria (30. 12. 2010)
fluturasha23 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui bebelu86 hellooo fetele aveti idee, formularele pt indemnizatie si alocatie se gasesc si p internet? sau trebuie neaparat sa merg pana la primarie sa le iau? si inca ceva, dc mi-au ramas mai mult de 42zile dupa nastere, trebuie neaparat sa le iau p toate? sau pot sa imi iau doar 42 si dupa sa intru in CIC? Bebelu cu cea mai frumoasa buburuza Natalia Maria (30. 12. 2010) |
buna dimineata, va invit la o cu lapte delicioasa.
bebelu , da se gasesc si pe net, uite la sector 6 http://www.protectiacopilului6.ro/document.php?doc=22
trebuie sa-ti iei minim 42 zile postnatal si apoi poti foarte bine sa intri in CIC.
am dormit 6 ore legate, apoi inca 2, sunt fresh, ce mai, deja e destrabalare .