Clubul ursuletilor & ursuletelor de novdec2010 (8)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Elfica spune:

Sugubina: Pe Iulia o tin afara in functie de vreme si de programul nostru. Ieri am stat o ora si ceva. Dar eu as mai fi stat, insa sotul nu mai vroia, considerand ca am stat suficient. Am verificat-o la fata, nasucul era cald, obrajii utin reci, asa ca nimic nu ma grabea pe mine, da' sotul e mai copil decat Iulia si a iesit din parc. Am mai negociat cu el sa mergem pe trotoar pana la capatul parcului si inapoi la masina, dar nu mai mult. Azi ma gandesc sa mergem in parcul Carol, sa vedem cum vom face in final. Daca mai sunt mamici de ursuleti care se plimba acolo azi, dati un semn repejor!

MSymo: Am si eu o mare rugaminte: o poti intreba pe matusa ta daca adeverinta de venit pe ultimele 12 luni trebuie sa contina doar salariul sau intra si salariul mediu pe unitate? Si inca ceva: sunt ult 12 luni inainte de nastere sau inainte de terminarea CM de 126 zile? Firesc ar fi sa fie inainte de terminarea CM, ca in aceste 126 de zile iei mai multi bani decat obisnuit si nu vad de ce unele sa beneficieze de salariu mai mare in ultimele luni, altele nu. Dupa ce ca ele s-au sacrificat si au stat mai mult la munca, contribuind automat la impozitele statului, in loc sa fie apreciate si sa aiba de castigat, ies in pierdere, ca li se ia in calcul doar venitul obisnuit. Spre ex. eu am intrat in prenatal pe 15 oct. si am nascut pe 26 oct. Daca as fi intrat de la inceput, de cand puteam intra in prenatal (126 zile -42, cate trebuie sa ramana obligatoriu dupa nastere), inseama ca pentru 84 de zile as fi putut primi 75% dintr-o suma cu vreo 5 mil. mai mare decat acum. Nu stiu daca m-am facut inteleasa... Astfel, daca ar fi 12 luni inainte de terminare CM de 126 zile, ar fi uniformizare, ca nu ar conta daca ti-ai luat CM inainte de nastere sau dupa.

Sau fetele care deja v-ati depus dosarul, ce vi s-a spus: 12 luni de pana la nastere? Stiu ca cineva spunea ca a constatat cu bucurie ca angajatorul i-a trecut si salariul mediu. Eu l-am rugat pe seful meu sa imi dea salariul mediu inainte sa nasc, pe post de prima, incat sa imi poata fi calculat la indemnizatie si mi-a spus ca nu poate, ca se da pe baza de cert. nastere copil si ca oricum nu intra in calculul pe ultimele 12 luni, ca nu e venit, ci ajutor, ceva de genul acesta... Deci: intra sau nu intra si sunt 12 luni inainte de nastere sau de terminare CM?

Multumesc mult oricui ma ajuta, ca saptmana viitoare trebuie sa primesc de la sef documentul si sa stiu daca trebuie sa am obiectii sau nu.

Pupici!

Fericita mamica de Iulia Andreea, nascuta pe 26.10.2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns JoAnn spune:

vasari, sashenka multumesc de raspunsuri...
eu am de la spital un carnet de sanatate in care zice ca daca bebe are temperatura 38 trebuie de adresat medicului...si io...m-am speriat...
fiind si week-end...doctor liber...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns heidy spune:

Citat:
citat din mesajul lui Vasari

Heidy, si mei-tai-ul e super pentru ca se pune usor. Noi dupa ce l-am luat l-am preferat wrapului din motivul asta. Insa cel mai comod si sanatos tot wrapul ramane. Daca optezi pt mei-tai sa iei si cu suport pt caputul lui bb.

_
dna Ceainic, cu Maria - 3 nov 2007 si Sara - 8 dec 2010

vasari. Deocamdata folosesc sling-ul, dar cred ca voi opta pt mei-tai pt ca mi se pare mai usor de pus in spate decat wrap-ul.
Apropo de modalitatile de a il purta pe bebe, asa de ciudat se uitau oamenii cand eram cu bb in sling ..
Tot legat de sling, am observat ca bb sta f f cuminte si chiar adoarme cand ma plimb cu el. Cum ma opresc, sau eventual ma asez.. devine nelinistit si uneori incepe sa planga. Oare nu il pozitionez eu corect in sling?

Fericita mamica de Tudor Andrei POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vasari spune:

Novocalminul eu il dau peste 39,5 si cand nu reusesc sa scad deloc temperatura.
Sashenka, acum nu cred ca mai are rost sa iei un wrap elastic, bb a crescut... Poate iti spune mai bine Corina, ea avea si elastic si neelastic. Eu as fi luat elastic pt prima luna sau primele doua. Bb fiind mai greu apoi, un wrap neelastic nu cred ca i-ar sprijini destul de bien spatele. Si pana la urma wrapul neelastic bun are o tesatura pe diagonala care e usor elastica, permitandu-i lui bb sa stea confortabil.
Elfica, mie mi-au explicat de la HR ca prima aceea pt nastere intra in ultima luna. De ex tu ai nascut pe 26.10, salariul ala mediu va intra in venitul din octombrie. Asa este. E vorba de 12 luni, care cuprind si oct. Eu am nascut la inceputul lui dec, iar luna dec e trecuta pe adeverinta.

_

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns heidy spune:

Citat:
citat din mesajul lui sashenka_h

hai ca iar m-am bulversat.. wrap elastic sau neelastic??

Mami Andreea Horea Paul (15.11.2010)+, Iustin Nicolae (03.04.2006) + Sasha Andrei (30.12.2008)

sashenka, uite aici cateva detalii (poate se uita si Vasari si confirma, ca ea chiar le-a incercat si poate vorbi din experienta; eu am luat de buna ce scrie aici):

http://www. sling .ro/descriere/recomandari-dupa-varsta/

Fericita mamica de Tudor Andrei POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hera25 spune:

Vasari si fetele cu copii mai mari aveti idee e vreo viroza ceva? Lorena are de 2 zile temp, aseara a ajuns la 39.6 si fara alta simptoma. Ce paote fi? Ati mai auzit, asa?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sashenka_h spune:

Citat:
citat din mesajul lui Hera25

Vasari si fetele cu copii mai mari aveti idee e vreo viroza ceva? Lorena are de 2 zile temp, aseara a ajuns la 39.6 si fara alta simptoma. Ce paote fi? Ati mai auzit, asa?

Fericita mamica de Lorena Elena 07.11.2008 si Eduard Andrei 21.11.2010

da este ceva...laringite faringite...te-ai uitat in gatul ei???

Mami Andreea Horea Paul (15.11.2010)+, Iustin Nicolae (03.04.2006) + Sasha Andrei (30.12.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sashenka_h spune:

Citat:
citat din mesajul lui Vasari

Novocalminul eu il dau peste 39,5 si cand nu reusesc sa scad deloc temperatura.
Sashenka, acum nu cred ca mai are rost sa iei un wrap elastic, bb a crescut... Poate iti spune mai bine Corina, ea avea si elastic si neelastic. Eu as fi luat elastic pt prima luna sau primele doua. Bb fiind mai greu apoi, un wrap neelastic nu cred ca i-ar sprijini destul de bien spatele. Si pana la urma wrapul neelastic bun are o tesatura pe diagonala care e usor elastica, permitandu-i lui bb sa stea confortabil.
Elfica, mie mi-au explicat de la HR ca prima aceea pt nastere intra in ultima luna. De ex tu ai nascut pe 26.10, salariul ala mediu va intra in venitul din octombrie. Asa este. E vorba de 12 luni, care cuprind si oct. Eu am nascut la inceputul lui dec, iar luna dec e trecuta pe adeverinta.

_

da mie mi-a spus ca peste 38.5..este adevarat ca si eu il dau numai cand am epuizat toate celelalte metode

http://www.wrap.ro /index.html asta o fi elastic sau neelastic..scrie ca merge pana la 2 ani si sincer are si un pret f bun. ce ziceti?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kamik spune:

neata daca mai pot zice asa
si noi suntem varza...bebe pe antibiotic ospamox ca are muci,tuseste si stranuta si acum e asa ragusit...nu mai stiu ce sa mai fac..daca aveti idei...va rog!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elfica spune:

La vaccinul de la 2 luni ne-a indicat sa ii dam jumatate de supozitor Novocalmin, in cazul in care temperatura depaseste 38,3 (rectal). Nu a fost cazul, dar indicatia asta era.

Fericita mamica de Iulia Andreea, nascuta pe 26.10.2010

Mergi la inceput