Clubul ursuletilor & ursuletelor de novdec2010 (8)
Raspunsuri - Pagina 10
sashenka_h spune:
noi ca lp folosim lactana pre de la topfer, cica asta ar fii cel mai aproape de laptele de mama si este bio...acum naiba stie nu vezi cate parerisunt. adevarul este ca ii megre foarte bine cu el.
Mami Andreea Horea Paul (15.11.2010)+, Iustin Nicolae (03.04.2006) + Sasha Andrei (30.12.2008)
Olgutzika spune:
Aveti aici schema obligatorie de vaccinare din Romania, vaccinarea ROR este obligatorie http://www.desprecopii.com/info.asp?id=1207
Olga mami de Vlad-Alexandru si Ioana-Sofia
heidy spune:
Citat: |
citat din mesajul lui sashenka_h stiu ca s-a mai discutat...dar eu sunt dusa... fetele care au wrap sunteti multumite de el? wrap sau sling??? de unde le-ati cumparat? Mami Andreea Horea Paul (15.11.2010)+, Iustin Nicolae (03.04.2006) + Sasha Andrei (30.12.2008) |
sashenka eu am sling. Se pune usor si se da usor bebe jos din el dar ma rupe de spate. Cred ca maxim 1h rezist cu el si dupa aceea ma doare spatele destul de tare. Acum as vrea sa incerc sa imi iau wrap pentru ca o noi suntem plimbareti din fire si la primavara am vrea sa incepem sa iesim la plimbari mai lungi cu bebe. Pe de alta parte, ma tenteaza si un mei-tai, doar ca acesta se foloseste cam de pe la 4 luni asa..
Eu sling-ul l-am comandat de aici si au si wrap-uri neelastice:
http://sling .ro/
Pe wrap. ro au un singur tip de wrap, acela elastec in care poti sa il porti pe bb pana pe la 6 luni.
Un alt site cu wrap-uri, sling-uri, mei tai este http://www. hiphip. ro.
Sper ca te-am ajutat. Nu sunt o experta in purtat copilul pentru ca sunt la inceput, dar pentru mine, sling-ul a functionat partial din cauza spatelui.
Fericita mamica de Tudor Andrei POZE
Vasari spune:
Vorbiti de vaccinuri.:)
Da, ROR este obligatoriu. Poti sa-l amani, dar trebuie sa-l faci. Fara el nu poti inscrie copilul la scoala de exemplu... Nu stiu daca si la gradi. Varilixul (stiam ca da imunitate pt 7 ani) noi nu l-am facut pentru ca ne-am pricopsit cu varicela la 7 luni. Iar ca vaccin pneumococic am ales Pneumo23, care are 23 de serotipuri, din ce am studiat eu, fata de Prevenar care avea 7, desi stiu ca acesta din urma e preferat. Mariei nu i-am facut Rotarix, dar avand in vedere ca Sara are o surioara mai mare, pediatra ne-a recomandat tot Synflorix si Rotarix, ca Olgutei. Noi le vom face la 3 luni, sa nu ii administrez prea multe odata. Varilixul nu stiu daca sa i-l fac Sarei, am si eu aceeasi problema etica: vom avea prietene insarcinate si nu pot risca sa le car vreun virus. In plus, am vazut cand studiam despre ROR pt Maria niste statistici infricosatoare pe site-ul who care m-au convins sa-l fac. Eu am intarziat ROR-ul cam o jumatate de an, l-am facut inainte de gradi.
Noi ne-am trezit la 10, acum iesim putin pe-afara. Maria e la bunici si mi-e un dor de ea...
_
dna Ceainic, cu Maria - 3 nov 2007 si Sara - 8 dec 2010
Vasari spune:
Heidy, si mei-tai-ul e super pentru ca se pune usor. Noi dupa ce l-am luat l-am preferat wrapului din motivul asta. Insa cel mai comod si sanatos tot wrapul ramane. Daca optezi pt mei-tai sa iei si cu suport pt caputul lui bb.
_
JoAnn spune:
salutare fetelor
in sfarsit reusesc si eu sa mai intru pe aici...
am fost ceva ocupata cu testele de final de semestru, plus ca nu aveam note suficiente pt incheierea mediilor (din cauza ca am stat mult in spital si am ratat ceva din inceputul anului scolar)....deeeci...invatat....copchii care vor numa' in brate...ocupata rau ce mai...
acu dorm bubulinele si am un pic de timp....
noi tot din des mancam, chiar si noaptea...la 2 sau la 3 ore...nu stiu cand or sa mai mareasca si ele intervalul intre mese...
vreau sa zic, ca fetele mele isi tin capul fara vreun ajutor din partea mea.
mai nou Marta incearca sa se ridice daca o tin in brate culcata, sau e pe pat, ridica (,)capul si un pic din spate....si eu mor de frica, sa nu isi rupa ceva in ea.
poate nu e mare lucru, dar eu sunt impresionata, tinand cont totusi ca s-au nascut premature si mai ales ca sunt asa subtirele...
au cam cate 4,5 kg la 3 luni si o saptamana.
nu prea am reusit sa citesc mare lucru din urma, sper sa recuperez,
totusi am retinut ca bebe de beatrice are probleme cu constipatia....imi pare tare rau.
fetele mele fac cam 1 data la 2 zile si atunci se screm de le ies okii ...dar fac singure fara ajutor.
aaa....intrebare... voi la ce temperatura puneti supozitor cu paracetamol???
Sara a facut 37,5 si am bagat unul....
tare nestiutoare sunt cand e vorba de copii .
si eu am invatat multe lucruri de la voi...cel mai recent lucru pe care l-am aflat e ca nu se fierbe apa plata.
va pup si sper sa intru mai des.
Vasari spune:
JoAnn, de la 38,5 intrarectal se considera ca bb are temperatura. Asta s-ar traduce ca 38 axial.
_
sashenka_h spune:
heidy si vasari multumesc mult de sfaturi , m-am mai desmeticit si eu un pic
joann temperatura 37.5 este normal ptr un bebelus iar supozitorul cu paracetamol sau novocalmin se baga numai peste temperatura 38.5. stai linistita ca nimeni nu le stia pe toate astea, toate le-am invatat
Mami Andreea Horea Paul (15.11.2010)+, Iustin Nicolae (03.04.2006) + Sasha Andrei (30.12.2008)
sashenka_h spune:
hai ca iar m-am bulversat.. wrap elastic sau neelastic??
Hera25 spune:
Buna dragele mele,
De cand nu am mai scris, dar va citesc mereu cand am timp. Scriu repede, sper sa apuc caci am copilul mare cu febra, cel mic inca nu are nimic.
Deci legat de vaccinuri la Lorena noi eram contra la toate vaccinurile si obligatorii si obtionale. In cele din urma le-am facut pe cele obligatorii in care intra si ROR-ul asa cum spunea Vasari mai sus. Insa greseala noastra a fost ca nu i-am facut si Rotarixul, ca tot pomenea Beatrice de el. Ei fata mea la sf verii, avea 11 luni a facut Rotavirusul. Doamne nu va imaginati prin ce am trecut cu ea. Am stat 10 zile in spital pe perfuzii. Vomita, febra 40 si diaree. Avea si 20 de scaune pe zi. Caca era verde verde si facea apa. I-am facut atunci niste poze, caci aveam impresia ca o pierd atat de rau i-a fost... M-am uitat de curand pe pozele alea facute cu tel si m-am intors deabinele, vi s-ar rupe sufletul sa le vedeti. Deci cumplit, sa vezi un copil de 11 luni zacand pe un pat de spital in starea aia... Dar Dzeu ne-a ajutat si incet incet si-a revenit...
Deci concluzia noastra dupa experienta nefericita avuta cu Lorena e ca lu bebe ii vom face Rotarixul. Chiar dc va fi sa faca vreo forma de rotavirus nu va mai fi atat de puternic. Cunosc copii in parc vaccinati care in perioada cand a fost Lorena bolnava, ori nu au avut nimic ori au avut si ei cateva scaune mai moi si atat.
Vara de obicei e nebunia asta cu rotavirusul si e suficient sa vina in parc sau pe unde mergeti un copil bolnav si va lua si copilul vostru.
Si noi ii vom face si vaccinul pt varicel si pt hepatita A.
Sashenka_h si eu ii dau completare tot Lactana de la Topfher ii merge f bine si Lorenei i-am dat la fel dupa ce am intarcata-o.