Clubul ursuletilor & ursuletelor de novdec2010 (8)
Raspunsuri - Pagina 9
beatrice75 spune:
am obosit psihic. nu mi-am inchipuit ca la pediatrie pot exista atatea pareri.cred ca incerc si la pediatrul stanciu ca prea il lauda toti.dar am inteles ca se obtine greu o programare la el. si apoi tre sa ma opresc la cineva.pe med de fam il tin pt retete compensate.Novalacul IT 1 mi l-au prescris de la Medlife pt constipatie, ca se pare ca nici lass b, nici milchzucker nu au avut efect la noi.sau ma rog ar trebui folosite o perioada mai lunga de timp.supozitorul cu glicerina mi-a zis sa in folosesc rar, ori la noi ee probl in permanenta cu constipatia. iar de vreo 3 zile e cam agitat si plange cd ii dau bibe, ori s-a plictisit de nanori, chiar nu stiu.
ma repet, faceti vaccinul contra otitei si meningitei?Prevnarul
http://www.romanialibera.ro/stil-de-viata/sanatate/vaccin-modern-contra-otitei-pneumoniei-si-meningitei-204021.html
m-am saturat de pareri pro si contra la fiecare vaccin in parte, chiar si la cele obligatorii.
am obosit!
beatrice75 spune:
inainte vaccinurile se faceau sa te apere de boli, acum, la amploarea pe care a luat-o mafia farmaceutica, ti-e si frica.
cica, ia tu decizia ca parinte, pai eu vreau ce e mai bine pt copil, dar de unde sa stiu eu cum e mai bine?!
anymona spune:
Citat: |
citat din mesajul lui beatrice75 am obosit psihic. nu mi-am inchipuit ca la pediatrie pot exista atatea pareri.cred ca incerc si la pediatrul stanciu ca prea il lauda toti.dar am inteles ca se obtine greu o programare la el. si apoi tre sa ma opresc la cineva.pe med de fam il tin pt retete compensate.Novalacul IT 1 mi l-au prescris de la Medlife pt constipatie, ca se pare ca nici lass b, nici milchzucker nu au avut efect la noi.sau ma rog ar trebui folosite o perioada mai lunga de timp.supozitorul cu glicerina mi-a zis sa in folosesc rar, ori la noi ee probl in permanenta cu constipatia. iar de vreo 3 zile e cam agitat si plange cd ii dau bibe, ori s-a plictisit de nanori, chiar nu stiu. ma repet, faceti vaccinul contra otitei si meningitei?Prevnarul http://www.romanialibera.ro/stil-de-viata/sanatate/vaccin-modern-contra-otitei-pneumoniei-si-meningitei-204021.html m-am saturat de pareri pro si contra la fiecare vaccin in parte, chiar si la cele obligatorii. am obosit! |
eu nu i-l fac. Poate dupa 2 ani, inainte sa intre in colectivitate. Acum sigur nu.
Clarei i-am facut prevenar 7 pe la 2 ani jumate inainte sa o dau la gradi si tot a facut otite si infectie cu pneumococ. Acu nu stiu ce sa zic...poate ca erau mai multe si mai agresive infectiile dc nu-i faceam vaccinul....poate
Mami fericita de Clara Maria (01/02/2006) si Robert Alexandru (21/10/2010)
beatrice75 spune:
Sau Varilix, contra varicelei.
Cd am intrebat med de la Medlife de Rotarix, mi-a zis ca nu inseamna ca dupa administrare nu se va infecta cu Rotavirus, ci e posibil, dar cu forme usoare. Ca Rotarxiul se face contra a doua tulpini doar, dar acestea sunt foarte agresive, cele mai agresive. Asta apropos de ce scrii tu Anymona cu Prevnarul si otita. Asa o fi, cine stie!
beatrice75 spune:
Sau Priorix, vaccin rujeolic, urlian si rubeolic.Mai sunt multe?
Voi stiati fetelor de toate aceste vaccinuri?
bb_alinus spune:
Nu am citit decat ultimile postari!
Beatrice si in Olanda si in Franta exista o schema de vaccinare pe care toata lumea o respecta si o face desi nu este obligatorie!
La primul copil am urmat schema franceza in care intra ROR, Prevenar, Infrarix si nu mai stiu ce ( pot sa ma uit pe carnet maine - acum sunt sub plapuma :))). La vremea respectiva erau optionale cel contra Hepatitei B si Meningitei C.
Acum o sa urmez schema olandeza, asemanatoare cu cea franceza, cu diferentele urmatoare:
- vaccinul contra Hep B va face parte din programa de anul asta, deci la Alessia am sa il fac in schimb Amalia nu il are facut.
- vaccinul contra meningita C face deja parte de cativa ani ( de cand a fost epidemia in UK ce s-a extins pana in Olanda). Mentionez ca celelalte tipuri de meningita sunt cuprinse deja in vaccinele din programa.
Acest vaccin contra meningitei C am decis sa il fac spatamana viitoare si Amaliei care are 5 ani. Am citit pe net si m-am ingrozit de aceasta boala. Plus ca toti din jur il au facut, am mai citit si pe forumuri franceze si si acolo surprinzator dar majoritatea il au facut ( Eva poate ne spune daca s-a introdus in programa in ultimii ani - adica daca e rambursat de stat).
Ti-am scris doar ca sa ai o idee de comparatie, daca vrei mai multe detalii - adica exact ce vaccine sunt in programa de aici - nu stiu cat te ajuta- nu ezita sa imi spui si iti trimit lista.( nu e lunga ). Da-mi PM daca vrei ca nu deschid toate paginile de aici.
Pup ursuletii si ursuletele!
Alina si missele Amalia 17.11.2005 si Alessia 02.11.2010
POZE ALESSIA
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=65487" target="_blank">Povestea nasterii Amaliei
Parfois on regarde les choses, telles qu'elles sont, en se demandant pourquoi.
Parfois on les regarde, telles qu'elles pourraient être, en se disant pourquoi pas.
anymona spune:
Citat: |
citat din mesajul lui beatrice75 Sau Priorix, vaccin rujeolic, urlian si rubeolic.Mai sunt multe? Voi stiati fetelor de toate aceste vaccinuri? |
Noi pe astea nu le facem. Nu i le-am fact nici Clarei. Pana la urma varicela, rujeola, rubeola etc nu sunt boli grave si nu e o tragedie dc le va face. Si eu, si fratele meu am facut aceste boli in copilarie si nu am ramas cu sechele. Oricum, dupa cate stiu eu, aceste vaccinuri nu te imunizeaza pe viata, ci doar pe o perioada de cativa ani. Asa ca, dc e sa faca aceste boli, mai bine sa le faca in copilarie decat in adolescenta sau la maturitate. Zic si io....nu stiu dc e decizia corecta, dar cel putin pediatra mea vad ca ma sustine. Ea nu recomanda niciun alt vaccin din afara schemei obligatorii.
Mami fericita de Clara Maria (01/02/2006) si Robert Alexandru (21/10/2010)
danaint spune:
Neata
Ma bag si eu in discutia cu vaccine, desi sunt si eu cam super confuza ce sa fac...
Cel pt varicela etc eu una nu il fac. Eu am facut varicela la 24 de ani - not nice. Nu am facut nicio boala de asta eu in copilarie,ca maica-mea cum auzea zvon de vreo epidemie, hap ma tinea acasa -nici asa nu e bine
Si mai ales la barbati o boala de asta facuta la maturitate poate da si infertilitate...
Rotarixul i-l fac la 4 luni prima doza, ca alea 2 variatiuni de tulpina au grad maricel de mortalitate. Celelalte enterocolite nevaccinabile sunt nasoale, normal, dar nu chiar mortale dc le tratezi.
Cu ala pneumo.... nu stiu ce sa fac mai citesc la voi pareri
Olgutzika spune:
'neata!
Beatrice, eu l-am vaccinat pe Vlad antipneumococic cu Synflorix. Sunt trei vaccinuri antipneumocice in Ro: Prevenar- cu 7 tulpini de pneumococ, Synflorix- cu 10 tulpini si Prevenar 13- cu 13 tulpini. Synflorixul este cel mai potrivit copiilor pana in doi ani, dupa doi nu se mai recomandata folosirea lui, ci a Prevenarului. Priorix- vaccinul impotrica rujeolei, oreionului si rubeolei, face partea din schema obligatorie si se face la 12-13 luni. Varilrixul da protectie pentru 7 ani doar, nu pe viata, ma gandesc la el inca, eu am facut varicela la 15 ani si a fost crunt. Cezarienele mi s-au parut flori la urechi pe langa mancarimile crunte, stateam cu solutia aia in mana, in fata icoanei, plangand si rugandu-ma sa nu ma mai manance bubele in halul ala. Am ramas cu trauma, dar drept este ca varste mici formele sunt muuult mai usoare, asa ca as lasa copiii in pace, nu stiu...Am o colega la serviciu care a renuntat la sarcina la 24 de saptamani dupa ce a facut varicela, luata de la fetita unei prietene. O vad pe fii-mea in ambele ipostaze, de mama pusa in situatia de a pierde sarcina, sau de copil care infecteaza o mama, caz in care nu stiu cum mi-as putea-o ierta de asemenea...Nu stiu, varicela asta ma urmareste .
Am mai pus eu candva schema obligatorie de vaccinare din Statele Unite, unde Rotarixul si vaccinarea antipneumocica sunt obligatorii. O pun din nou http://www.cdc.gov/vaccines/recs/schedules/downloads/child/2010/10_0-6yrs-schedule-pr.pdf Stiu si ca in Australia sunt obligatorii de asemenea. La noi sunt costurile mult prea mari ca sa si le poata permite un sistem de sanatate si asa bolnav rau.
Si va recomand o opinie care mie imi pare tare argumentata http://alexandra1305.blogspot.com/2009/01/istericii-antivaccinalisti.html Jos mai sunt linkuri catre alte 5 articole, asta http://alexandra1305.blogspot.com/2009/01/sa-radem-cu-irationalii.html mi se pare si foarte haios
Si apropos de faptul ca pojarul ( rujeola ) este o boala usoara a copilariei, va recomand http://www.timesonline.co.uk/tol/news/world/ireland/article1055547.ece?token=null&offset=0&page=1 Se moare de pojar astazi , daca vreti, va mai dau linkuri. Cine moare? Mor copiii nevaccinati inca, copiii din comunitati unde nu se vaccineaza ( comunitati izolate, comunitati unde convingerea le sta in cale...) So...spor la citit!
Olga mami de Vlad-Alexandru si Ioana-Sofia
sashenka_h spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui anymona
Noi pe astea nu le facem. Nu i le-am fact nici Clarei. Pana la urma varicela, rujeola, rubeola etc nu sunt boli grave si nu e o tragedie dc le va face. Si eu, si fratele meu am facut aceste boli in copilarie si nu am ramas cu sechele. Oricum, dupa cate stiu eu, aceste vaccinuri nu te imunizeaza pe viata, ci doar pe o perioada de cativa ani. Asa ca, dc e sa faca aceste boli, mai bine sa le faca in copilarie decat in adolescenta sau la maturitate. Zic si io....nu stiu dc e decizia corecta, dar cel putin pediatra mea vad ca ma sustine. Ea nu recomanda niciun alt vaccin din afara schemei obligatorii. Mami fericita de Clara Maria (01/02/2006) si Robert Alexandru (21/10/2010) |
sunt perfect deacord cu tine, nici eu nu fac nici unul optional
Mami Andreea Horea Paul (15.11.2010)+, Iustin Nicolae (03.04.2006) + Sasha Andrei (30.12.2008)