Floricele de liliac mai-iunie (49)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ioanact spune:

Citat:
citat din mesajul lui Onana

Eu vreau sa merg la dr cu Tudor, sa stau eu linistita, motivele ar fi urmatoarele:
- nu se ridica in picioare
- nu se ridica singur in sezut, desi sta bine in fundulet, dar daca pica pe spate, acolo ramane, cel mult se intoarce pe burta
- nu merge in 4 labe, doar se pozitioneaza asa si se batzaie
- rade daca vorbesti/tejoci cu el
- rade la cucu-bau dar n-as zice ca stie jocul
- spune mamamama, tatatata, dadada, gagaga, si alte cateva asemenea, dar fara directie
- nu mananca nimic singur, adica daca-i intind o bucata de paine/banana o ia, dar nu stie ce sa faca cu ea, n-o duce la gura si daca incerc sa-l invat, se enerveaza si ii da drumul
- daca ii scapa suzeta o ia, dar nu stie s-o duca la gra, sau daca reuseste, oricum nu cum trebuie

Asta cu coordonarea mana-gura ma ingrijoreaza cel mai mult.

Cam astea sunt "performantele" lui la 9 luni si o saptamana, sunt tare ingrijorata, sa vedem unde si cand reusesc sa-l duc sa-l vada cineva..

Pup fetele cu drag.

Sorana
Matei (21.02.2008) si Tudor (24.04.2010)

Buna!

Sa-ti spun si eu ce-a facut Ioana/face Justina sau nu, poate te linisteste.
Iti raspund in ordinea care le-ai enumerat:
- nici Justina nu se ridica in picioare, Ioana pe la 9 luni jumatate s-a ridicat, la marginea tarcului;
- daca e culcata pe perna, nu de tot, se ridica , altfel niciuna nu s-a ridicat; Justina nici acum nu se intoarce pe burta, in schimb Ioana o facea demult si tot asa se bataia;
-amandoua radeau (rad) cand vb/ joc cu ele;
- radem si noi la cucu-bau;
- zicem : mama, tata de 2-3 x a zis, papa, dada;
- cu Ioana imi faceam griji ca nu ducea la gura sa pape, tinea in mana..cand ajungeam in parc si vedeam bebei care papau biscuiti.. imi faceam o mie de ganduri, dar in acelas timp ma si consolam , ca v-a manca si singura cand va vrea; Justina papa orice ii dau in mana, dar m mult duce la gura/ gingie sa roada, muste;
- de suzeta: Ioana si-o ducea la gura, iar Justina nu stie ce e aia suzeta. Chiar azi ne-am jucat', eu o tineam pe Justina in brate iar Ioana langa noi cu suzeta in gura (da! la 3 ani are suzeta , pana acum o vroia la somn, dar de la un timp o i-a si cand sta) iar Justina se intindea si i-o lua din gura, o ducea la gura sa o roada. De curiozitate i-am pus-o in gura, a molfoit-o, pana a scuipat-o ;))

In concluzie, desi la Ioana ma gandeam ca nu face anumite lucruri, in acelas timp ma si consolam (vb si cu dr de fam, primind acelas raspuns ca va face cand va fi pregatita), la Justina chiar nu-mi fac griji deloc, cu toate ca nu face m nimic din ce facea Ioana.

Toti copiii vor face de toate: unii mai devreme, altii mai tarziu.

ALINA de IOANA (11 Ianuarie 2008) + JUSTINA (14 Aprilie 2010)
Blogul fetelor!
MULTUMESC DOAMNE PT CELE 2 PRINTESE!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cris_09 spune:

Buna seara!
Sorana bine ai revenit!V-am admirat si eu pozicile,sunt foooarte frumoase,va invidiez ca va plimbati atat de mult!Sa va fie de bine vacanta!
Eu nu sunt in masura sa te incurajez in privinta lui Tudor,nu am experienta,dar sunt sigura ca este un copilas normal,sanatos si destept,dar care "digera" mai mult situatia,inainte de a lua atitudine.O sa vezi ce barbat cumpatat o sa devina!
Urez si eu : La multi ani Arturicilor!!!
Si multa sanatate bebeilor/copilasilor bonlaviori!Sa va faceti bine repede repede!!!

Noi suntem permanent prin preajma,dar sunt in "stresiune",mai mult stres,decat sesiune
E tarziu,neuronul doarme deja de jumatate de ora,asa ca mai "vorbim" maine

Cristina, mamica lui Sebastian Mihai,din www.eticker.co.za/tickers/7raxakae7qnsuro8.png" target="_blank">14.05.2010
8 lunite frumoase

povestea stelutei de mare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns NicoletaB spune:

Neata fetelor!
Va o fer un ceai/cafea fierbinte, ca e un ger afara.....! Noroc ca am ajuns la caldura la birou.
Onana- Iti doresc ca ale tale ganduri sa nu fie indreptatite, dar eu una as face si o vizita la medic pentru linistea mea psihica.
Oricat am incerca sa nu facem comparatii, eu una nu reusesc. Stiu prin ce treci, caci si eu am trecut prin aceleasi ganduri acum cateva luni.

Va doresc numai bine!

O zi cu soare fetelor!

Mamica lui Mihai Rares (12.06.10-12.55h)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns biajitaru spune:

Neata,

Am revenit si noi in Bucuresti weekendul asta.
tuturor sarbatoritilor.
Vazut poze: toti bebeii sunt dulci foc.
Noi cat am stat in Bv am facut cu schimbul si la socri i la ai mei. rezultat: bebe marait de atatea schimbari, rosu in gat ca a racit plus dureri de la dinti desi tot cu cei doi pe care ii avea deja a ramas; concluzie: nu il mai las la socri in veci (nu imi respecta programul, il tin numai in brate de acu urla cand il pui jos de numa , eu zic una ei sunt de acord dar tot ca ei fac)
In schimb am fost o luna la zumba si cu tot cu cura am reusit sa ajung la 80kg. Inca 10 si ma potolesc.
Alex papa orice tip de cereale cu placere, supa cu galusti, painica ii place sa o molfaie, orez cu morcov, piureuri, iaurt, ceai si sucuri de fructe, fructe rase cu biscuiti sau fara. E un scump cand ma vede ca beau cafea: isi scoate suzeta si deschide gura ca vrea si el. Aia i-ar mai lipsi la cata energie are.
Si noi avem probleme cu somnul: se trezeste de 4-5 ori ca sa se maraie bea un pic de ceai si adoarme dar noi suntem varza.
Ne ridicam singuri in picioare daca ne tinem de ceva dar nu mergem in patru labe doar in marsalier.

Sanatate multa bebeilor bolnaviori.
Mai recuperez si revin.
Pup si o zi frumoasa.

Bia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns r_ocsy spune:

Neata !
Scriu cu un ochi la calculator si un ochi la mandra mea cea plimbacioasa.

Cris : bafta in stresiune !

Bia
: felicitari , tine-o tot asa, azi maine dispar si cele 10 kg.

S-a intarcat d-ra Sofia, nu mai vrea si pace sa suga. Ce fac acum , ma mail mulg din ce in ce mai putin pana dispare laptele ??? Oricum nu mai am mult dar nu stiu cum se procedeaza !

R_ocsy , mami de Ana Sofia ( 19.05.2010 )

"Copilul trebuie primit cu respect, crescut cu iubire si apoi lasat in libertate deplina."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancutzicab spune:

Cris - bafta la examene!
Bia - sa iti fie de bine kg in minus, la mai mare!
Rocsy - poti lasa lucrurile asa, si sa mulgi foarte putin daca sanii devin foarte tensionati. In cateva zile cred ca se va opri lactatia.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Crissy_C spune:

Neata!
Rocsy, eu nu-i mai dau sa suga de la inceputul anului, si tot mai curge cate o picatura daca storc. In primele 2-3 zile am mai stors cate putin, apoi cand imi aduceam aminte, dar nu s-au tensionat niciodata, ca deh, oricum nu mai aveam aproape deloc, In ultimul timp ii dadeam doar noaptea sa suga si cred ca ma folosea mai mult pe post de suzi asa ca am decis sa ma opresc pt ca mi-a zis cineva ca daca tot trag de ei tin canalele galactofore deschise oarecum degeaba si exista riscul sa fac noduli (de la dr ei citire).
Mai voiam sa raspund, am o gramada de ferestre deschise de vreo 2 zile incoace dar e ora de masa a marmotei, poate intru mai tarziu,
A, mai zic doar ca ieri s-a ridicat prima oara in picioare in tarc, de-atunci nu i-am mai iesit dar am fost tare bucuroasa s-o vad

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Onana spune:

Neatza pe la pranz, fete dragi!

Cris, bine v-am gasit, bafta la examene, pupici lui Sebi bebi!

Ioanact, multumesc de sfaturi! Sper sa fie doar ale mele griji de mama, dar clar Matei era mult inainte, desi stiu ca nu-i tocmai ok sa-i compar, oricum tre sa ma raportez la ceva..E drept ca Matei facea recuperare si stimulare la greu dupa pb de la nastere, asa ca a recuperat prea bine.

Nico, sper sa ai dreptate si sa ma stresez inutil, comparatii normal ca facem, e inevitabil, fiecare mama cred ca involuntar se gandeste de ce al meu bebe nu face ce face bebe x, are alt ritm sau e mai mult de-atat?..Sa speram ca-s doar griji de mama, cum ziceam..

Zi frumoasa sa aveti!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioana1234 spune:

OLA,

Profit de putinul timp pe care-l mai am pana se trezeste comoara, sa spun si eu La multi ani( cu intarziere ) Arturicilor!! ( Multa sanatate sa va bucurati parintii si sa aveti grija de surioara voastra mai mica, sa creasca si ea mare ca si voi) .

La multe lunite tuturor bebeilor si sanatate celor bolnaviori!

Raportam si noi o roseata in gat ( fara febra sau mucisori) - dr nu ne-a dat nimik a zis sa mai stam putin sa nu sarim cu antibiotic . Ii dau seara nurofen pt ca e agitat - inca nu a iesit al 2-lea dintisor...si ne chinuim tare.

Am facut curatenie in hainute...le-am pus deoparte pt viitoarea finuta ( pe care o vom mosi la vara!)...abia astept...am pus pariu ca va fi fetita si am castigat!:))

Carla ..ma bucur ca l-ati gasit pe Coconas... sunt curioasa cum se vor bucura mazarichile de revedere:)

Eu sunt nu mai scap de infectii urinare...nu stiu cum le culeg cum nu dar acum 4 luni am avut E-coli - tratat cu augmentin, acum 2 luni proteus - tratat u augmentin , acum iar E coli- care e sensibil numai la cefalosporine ( injectabil )- care merg cu alaptarea.
M-am si "certat " putin cu dr de fam care imi daduse un antibiotic care nu mergea cu alaptare si mi-a zis - 10 zile te mulgi si oricum deja e mare, poti sa nu-l mai alaptezi. Fain asa ....ce te mai incurajeaza dr astia. Noroc ca m-am documentat si am stiut ca in lista ( cu antibioticele la care e sensibil ) sunt si 3 cefalosporine...si i-am zis ca eu vreau din alea...si mi-a zis : pai te-ar costa cam 600 lei...bine bine si apoi pe lapte praf nu dau bani..???!?! ...in ziua aia nu am mai fost buna de nik

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vivela spune:

salutare

Sorana, multam de raspuns, o notasem pe doctorita aceea. incerc acum sa fac o programare la Naghiu, e dr pediatru psiholog, lucreaza la clinica napocensis. nu stiu daca o sa reusesc, din datele de pe site-ul lor am vazut ca trateaza in special copii cu autism. le-am pus pe mail o intrebare daca ne primesc, ca nu mi-e clar daca ei trateaza numai autismul sau si alte pb. as prefera sa ma duc la el, sa-i faca si o evaluare psiho, poate copilul e normal si aia care are nevoie de tratament oi fi eu...

Bia, bine ati revenit si voi...asa-i cu socrii/parintii, au impresia ca daca ne-au crescut pe noi sunt experti in a creste orice copil. si eu am ceva de reprosat alor mei, dar stiu ca ma lupt cu morile de vant. prefer sa duc copilul cat mai rar pe la ei si - de ce sa nu recunosc, mai gasesc refugiu la ei cand chiar vreau sa ma eliberez un pic.
sper sa-si revina Alex la obiceiurile bune .

eu nu ma gandesc sa intarc prea curand. da, uneori imi vine si mie sa ma urc pe pereti, dar imi dau seama ca e cea mai comoda varianta asta cu alaptatul. si din fericire, natura e de partea noastra.

si de azi suntem si noi oficial iepurasi. au aparut primii 2 dintisori de jos, amadoi de-o data .

Traiesc in Orasul Alandala

Mergi la inceput