Floricele de liliac mai-iunie (49)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Vivela spune:

.odt se deschide cu openOffice, n-are treaba cu vista sau xp. e varianta gratuita de la office, se instaleaza in cca 10 min.

edit: am retrimis-o eu in format .doc.

Traiesc in Orasul Alandala

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ck_29 spune:

multam

Camelia - fericita mamica de bebelusa Teodora - 15.06.2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Onana spune:

Salutare!

Multumesc de primire, bine v-am gasit pe toti si toate!

Am pus acum pe FB poze din excursie, pt cine vrea sa-si clateasca ochii

Eu vreau sa merg la dr cu Tudor, sa stau eu linistita, motivele ar fi urmatoarele:
- nu se ridica in picioare
- nu se ridica singur in sezut, desi sta bine in fundulet, dar daca pica pe spate, acolo ramane, cel mult se intoarce pe burta
- nu merge in 4 labe, doar se pozitioneaza asa si se batzaie
- rade daca vorbesti/tejoci cu el
- rade la cucu-bau dar n-as zice ca stie jocul
- spune mamamama, tatatata, dadada, gagaga, si alte cateva asemenea, dar fara directie
- nu mananca nimic singur, adica daca-i intind o bucata de paine/banana o ia, dar nu stie ce sa faca cu ea, n-o duce la gura si daca incerc sa-l invat, se enerveaza si ii da drumul
- daca ii scapa suzeta o ia, dar nu stie s-o duca la gra, sau daca reuseste, oricum nu cum trebuie

Asta cu coordonarea mana-gura ma ingrijoreaza cel mai mult.

Cam astea sunt "performantele" lui la 9 luni si o saptamana, sunt tare ingrijorata, sa vedem unde si cand reusesc sa-l duc sa-l vada cineva..

Pup fetele cu drag.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns n_a_n_a spune:

Salutare mamici si bebici !

Noi suntem bine, febra cea ciudata a disparut la fel de brusc precum a aparut, dupa trei zile . Cine stie ce-o fi fost! Un lucru e cert: dinti ioc . Mai sunt "babute" de aproape noua lunitze care n-au inca niciun dintisor?

Apropo de dintisori, toti cu eruptii recente! La fel toti bolnaviorii, sa se faca bine!

Am vazut ca vorbeati de pozne, si Adelina le "comite"; care mai de care mai amuzante si mai neasteptate - pana acum niciuna periculoasa, in afara de tentativa de cazut din pat. Azi, de exemplu, am zis sa o las sa butoneze tastatura de la laptop, ca ii face multa placere treaba asta. Si ea butona langa mine la laptop, eu butonam telecomanda (eram amandoua in pat, si eu tineam o mana dupa spatele ei, ca-i tare imprevizibila, nu stii cand incearca sa "plonjeze" jos ) si imi intorc ochii sa o verific, asa cum fac din minut in minut, si ce credeti?! Fiica-mea demontase tastele enter, shift si sagetile!!! Cum? Numai ea stie, ca eu n-as reusi nici intr-o mie de ani! Ei bine, ea are degetele mai subtirele si mai curioase, totusi .

Am ras ieri de ea, ca-l "exploata" la maxim pe fratele lui Florin, adica il plimba prin toata casa de manute, over and over again, fara sa-l lase sa respire! Daca incerca sa o lase sa topaie singurica langa canapea, se punea a mea pe tipat si pe bombanit de sa te tii ! Privelistea era una de milioane, imaginati-va doi metrii si o suta si ceva de kile de barbat, indoit in doua, sa plimbe o mogaldeata de vre-o 70 de centimetrii .

Mary, eu vorbesc cu Adelina "chestii de oameni mari" de cand era in burtica... Nu stiu, sa fi fost singuratatea de vina, dar asa mi-a venit mie sa comunic cu ea... Si acum fac la fel. Daca trebuie sa ies din camera (mai ales ca asta presupune sa o pun in patut, ca n-am incredere sa o las "de capul ei") am grija sa-i explic ca "mama merge pana acolo, sa faca aia, si vine mama imediat; mama o roaga frumos pe fetita sa fie cumintica" - fara exceptie, de fiecare data, ii spun si daca ma duc la baie! Si asta si daca o las cu tati. Daca o aud protestand ii strig sa ma auda ca sunt pe-aproape, si ii spun "mami te iubeste si roaga sa mai ai putina rabdare". Poate-s eu batuta-n cap si am halucinatii, dar pe cuvant ca intelege tot ce-i spun! Si cand o las cu tati si ma duc la cumparaturi, ii explic, o pup, imi iau "la revedere" si e cat de cat ok, adica plange un strop dar se intoarce cumintica la joaca; am plecat o singura data si am lasat-o dormind: crede-ma ca s-a trezit, m-a cautat cu privirea si s-a pus pe-un plans si nu s-a potolit decat in momentul in care am ajuns acasa!

Hai c-o iau pe aratura

Nana, mamica de ubirice dulce , Adelina Ioana - 11 mai 2010
povestea stelutei de mare
pozici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns n_a_n_a spune:

Sorana, raportandu-ma la alti baietei de varsta puilor nostrii, pe care-i cunosc personal, crede-ma, Tudor al tau e perfect in grafic!

Edit: mi-am "spalat" ochii cu pozele tale; gurmanda fiind, m-au "uns" la suflet cele cu mancare

am pus si noi cateva pozici noi

Nana, mamica de ubirice dulce , Adelina Ioana - 11 mai 2010
povestea stelutei de mare
pozici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancutzicab spune:

Sorana, aba astept sa vad pozele

Arunca un ochi aici http://www.who.int/childgrowth/standards/mm_percentiles_table.pdf si mai lasa grijile (macar o parte).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vivela spune:

Sorana, nici nu mai stiu daca ti-am urat bun revenit sau doar am zis in minte .

nu stiu ce sa-ti zic despre "problemele" lui Tudor, probabil ca e in limite, dar stiu cat de mult conteaza sa te linisteasca cineva mai in tema, respectiv un medic.
imi amintesc ca David la 9 luni abia s-a pus in 4 labe, tot asa, nu se ridica singur in fund din culcat. pasea tinut de maini si ma gandeam ca e ciudat, o sa ajunga sa alerge si daca se impiedica cumva, ramane ca mamaliga pe jos . acum poate e de ras, insa atunci chiar imi faceam griji. n-a durat mult si mi-a dovedit ca imi faceam ganduri rele degeaba. stii si tu cum sunt copiii, progreseaza uimitor de repede, de la o zi la alta au achizitii.
asa si Tudor, azi nu le face si e posibil ca saptamana viitoare sa ne anunti ca sta in picioare si mananca singur.

chiar vroiam sa dau cumva de tine sa te intreb daca ati continuat cu tratamentul homeopat (am si eu un mare fix! ) si daca ai constatat ceva imbunatatiri pana acum. eu am tot amanat sa ma duc cu David. am zis sa-i dau cumva o sansa si fara homeopate...cand eram mai hotarata sa-l programez, cum parea sa se cuminteasca...cum renunt la idee, cum il apuca iar. acum tocmai am vb cu maica-mea la telefon (david e la ai mei de sambata) si imi spune sa ma duc cu el la doctor, ca nu-i normal ce face . (face crize de furie, de frustrare, etc.). asa ca pana la urma n-am incotro si trebuie sa ma duc.

Traiesc in Orasul Alandala

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns taty_ana spune:

buna seara,

artu,cu intarziere,urez "La multi ani arturicilor!"sa creasca mari si sanatosi si sabinuta la fel

sorana bine ai revenit!abia astept vara sa o tulim si noi la mare,probabil in bulgaria,e mai aproape si vrem sa luam bubulina cu noi sa se joace cu putza in nisip....in legatura cu ingrijorarea ta si eu zic ca cel mai bine este sa te adresezi unui dr competent nu de alta da sa te linisteasca....si eu zic la fel,copii sunt imprevizibili si s-ar putea intr-o saptamana sa le faca pe toate.....oricum nici emma nu se adreseaza cu directie, mama vad ca n-are de gand sa zica sub nici o forma iar cu mancatul singurica ce sa zic cand e rupta de foame ia cu manuta si baga in gura bucata de mar sau leguma insa daca e satula doar se joaca cu ea asa ca nu-ti mai face ganduri negre degeaba
pupici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns veronicach spune:

nana raportam si noi...bale, bale si iarasi bale..iar dinti ioc
si suntem cu o zi mai mare
vivela multumesc de transformare, nu am cunostinte informatice avansate, am crezut ca are legatura cu vista

mamica fericita de cuminte Matei Sebastian 10.05.2010 bebe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Onana spune:

M-am "sustras" 5 minute de langa baieti si i-am lasat cu bunica, sa mai raspund..

Nana, probabil ca ai dreptate, dar stii cum ne facem noi griji, plus ca in comparatie cu Adelina, Tudor e din alta generatie .Vazut pozicile cu Ade bebe frumos si destept foc, ma bucur ca a trecut febra, mie dr mi-a zis ca daca nu-i ceva serios, febra tine max 3 zile, poa sa fi fost si vreo viroza usoara care sa se manifeste doar cu febra, bine ca trecut.Eu nu cred in febra 3 zile de la dinti.
Apropo, noi avem 4 dinti deja, insa lui Matei la 10 luni i-a iesit primul dinte.
mamica si bebica.

Vivela, multumim si bine v-am gasit, Doamne, cand am citit ce m-ai intrebat de homeopat, sa-mi vina rau, am uitat ca aveam vineri programare la ea cu Matei si evident nu ne-am dus, mi-a iesit total din cap, acum cand ai intrebat mi-am adus aminte Oricum, noi adica Matei e pe tratament de vreo 2 luni, de cand iti povesteam, ia o data pe saptamana niste bilute date de d-na dr, lui ii merge mai bine, sa stii, adica mai putine crize de apnee, parca si cu increderea in sine e mai bine, nu stiu cat e de la homeopate si cat de la evolutia fireasca, dar eu zic ca un efect tot au avut. Parerea mea e sa mergeti, noi am fost la Aurelia Dascalu, la Similimum, stiu ca ti-am mai zis dar repet in caz ca nu ti-ai notat.
mamica si baietii frumosi rau, eu zic sa incercati si asta cu homeopatul, poate se mai linisteste David..

Tatyana, multumim si tie de primire si de sfaturi .

Anca, pai am pus muulte poze, cum ai vrut, desi am inca de 10 ori pe-atatea..sper sa-ti placa.

Mergi la inceput