Strumfi si prichindei iulie-august 2011 (14)
Raspunsuri - Pagina 3
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/lisssa_ana/lisssa_ana.jpg)
lisssa_ana spune:
salutari,am sa raspund si eu pe rand:
cu sexul,noi pauza lunga,de cand am aflat de sarcina nimic,asta pentru ca am pierdut o sarcina si ne este inetrzis in primul trim.
cu avionul eu am zburat in Romania,zbor de 14 ore in luna a 5-a si m-am reintors in State in luna a 7-a,normal cu acordul medicului. Cadn m-am reintors m-au pus cei de la Luthansa sa semnez ca zbor pe riscul meu.
cu cezariana sau nastere naturala: hmmm...aici sunt multe de spus,prietenele mele au nascut cu ceza,refacere f greoaie,nu tu ridicat copilul,nu tu mers la baie singura pentru 4-6 sapt.
Eu am nascut natural,a doua zi umblam bine mersi prin cabinet,am avut febra musculara la picioare dar mi-a trecut repede.
Eu sunt total contra epiduralei pentru ca am patit-o pe propria piele. Eu zic sa va documentati un pic si sa vedeti si efectele secundare ale ei nu numai faptul ca te "scapa" de durere.
Deci sa va zic: mie mi-au facut epidurala care a fost administrat din gresala pe dilatatie 10,a venit doctorita:"impinge impinge"...eu nimic,nu simteam nimic nimic. Au oprit-o,Ana a intrat in distres,bataile inimii neregulate,agitata..
...mor si acum de ciuda prin ce a trecut saracuta
,mi s-a terminat efectul anesteziei undeva dupa o ora(daca nu as fi facut-o eram deja nascuta cu Anusca in brate
), din cauza epirudalei de la contractii de 2 min diferenta,aveam conatrctii la 15 min
, in fine,am impins cam 1h.30 min pana s-a enervat d-na doctor pe mine si mi-a zis:"ori da ori cezariana,ca e copilul in pericol"... si am impins tare tare si a iesit. NU va zic ca a primit nota 4
,nu repispira,au luat-o imediat neotoloaga...minut acela a fost cel mai lung din viata mea,nu plangea,nu nimic,cand am auzit-o....nu va zic ce am simtit,n-am m-am putut sa imi iau ochii de pe ea,sa o tin in bfrate sa o pup... . A primit 8 dupa 5 min,apgarul,dar totusi...nu stiu zau daca as mai trece inca odata prin asa ceva.
ganditi-va bine,e numai un confort pentru voi ca mame dar un chin pentru bebei.
sper ca nu v-am suparat,merg la bucatarit ca maine e ziua Anei,face 2 ani
Mama de Ana si 16+
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
ramyy spune:
Citat: |
citat din mesajul lui gheveronica buna fetelor eu am facut ieri amnio...nu a fost dureros deloc..anestezie locala xilina..in cateva secunde s-a extras lichidul..tot timpul am vazut pe monitorul ecografului ce se petrece..dr mana foarte usoara..asteptam rezultatul maine sau luni pt fish si peste 2-3sapt la cariotip...acum ma simt bine,ieri am stat mai mult la orizontala preventiv... apropo nici mie nu mi-a fost usor sa fac amnio..a fost greu de luat o decizie..si nu ma impac cu gandul ca ar putea avea ceva ... ![]() ![]() (mutatia 677 stare heterozigota 1sarcina naturala pierduta 7sapt 3IA nereusite.)fiv1 2010 promed system reusit ![]() ![]() multumesc doamne |
ma bucur ca esti bine, sa ne zici cand ai rezultatele cum sunt, eu ma rog sa fie bine.
![](floare.gif)
luni am fost si noi la medic cu DT 1:150 si medicul mi-a recomandat calduros amniocenteza, a zis sa fac si TT dar oricum si daca ala iese bine, riscul e destul de mare si el imi recomanda sa fac totusi Amniocenteza; asa ca o sa mai mergem sa cerem si alte pareri dar 99% suntem hotarati sa facem pana atunci nu ne ramane decat sa ne rugam si sa speram ca totul este ok.
ramyy spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Ireth Babyblue, citind ce ai tu scris la semnatura, imi aduc aminte de povestea unei prietene, care tocmai face acum 36 de ani. A incercat sa ramana insarcinata prin toate metodele posibile, culmea era ca si ea, si sotul, perfect sanatosi. Adica nimeni nu gasea o cauza, de ce nu pot sa faca copii. Cand a facut 35 de ani, a zis gata, mai fac o ultima incercare si renunt. A incercat o fertilizare in vitro la o clinica din Viena. Nereusita. I-au spus atunci ca are sanse de 5% sa ramana insarcinata, ceva cu ovule prea batrane, nu mai stiu... Cert e ca s-a resemnat...atat cat poti sa te resemnezi intr-un asemenea caz. Asta a fost in februarie anul trecut. In aprilie a ramas insarcinata pe cale naturala ![]() Parerea mea este ca a fost un blocaj psihic, atat de mult isi dorea un copil incat s-a auto-blocat pe ideea ca TREBUIE sa raman insarcinata... nu stiu daca are sens ceea ce spun, dar eu asa simt. In momentul in care s-a resemnat, s-a "deblocat", si a reusit ![]() Acum are o mandrete de fata, sa-i traiasca! Cateodata ma minunez ce poate face psihicul asta... te poate imbolnavi si te poate scoate din orice boala! ![]() |
Acest blocaj are si o denumire pompoasa : "infertilitate psihogena"
si se poate trata usor cu terapie si un terapeut bun
![](floare.gif)
gheveronica spune:
fetelor noua ne-au iesit rez la testul fish:nu au fost detectate aneuploidii moleculare ale cromozomilor 13,18,21.au fost detectate copii ale cromozomilor X si Y ,embrion masculin...suntem super fericiti..acum asteptam cariotipul dar am inteles ca foarte rar spune altceva decat fish..pup
(mutatia 677 stare heterozigota 1sarcina naturala pierduta 7sapt 3IA nereusite.)fiv1 2010 promed system reusit sapt 17+ cu
multumesc doamne
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/babyblue/babyblue.jpg)
babyblue spune:
ireth, la noi nu cred ca era blocaj psihogen, la mine stiu sigur ca era mult stres, dar per total aveam prb amandoi, eu un singur ovar, el oligospermie cu mobilitate proasta.
insa dupa fiv am abandonat psihic, pt ca ne-am zis ca dc nici la fiv nu iese, asta e, stransesem actele pt adoptie. si atunci s-a intamplat.
e drept, m-am resemnat, m-am odihnit mai mult si iata minunea.
nici acum nu mi vine sa cred. si sper sa fie bine pana la final.
da, cred ca se creaza niste blocaje, dar per total la noi au fost si niste prb reale de sanatate. si cred ca stresul si oboseala isi spun cuvantul.
_
Babyblue va pupa pe toti!!
11+
Doamne Doamne, te rugam ai grija de noi....
2 IAD nereusite (prima cu Dr. Marinescu, a doua cu Dr. Albu Dragos 2009-2010), 1 FIV neureusit, sept 2010- Dr. Albu Dragos, AMH=0,4, ovarectomie stanga, sotul cu oligoastenospermie moderata, in decembrie 2010 neasteptat, test de sarcina pozitiv. Sarcina obtinuta natural.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/necunoscut.jpg)
sdcristian spune:
lisa, da tu de mult nu mai esti in trimestrul 1 . io as face, ca acuma e safe, da mi asa de soooomn
babyblue - daca nu rezisti la o injectie mica in coloana cum rezisti sa te trezesti cu 6 straturi de abdomen taiate? io am o cezariana, si jur ca a fost cel mai groaznic si mai urat lucru din viata mea, rahia a fost nimic, nu am simtit ca ma enerva sonda urinara m,ai tare. da cand a trecut anestezia urlam la asistente sa ma omoare. si ca singurul mod bun sa faci copii e adoptia
acuma nu mai fac cezariana decat daca e copilul in pericol de moarte. eu prin asa ceva refuz sa mai trec vreodata
mama de Carol (29.12.2008) si 15+
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/lisssa_ana/lisssa_ana.jpg)
lisssa_ana spune:
da Cristi,asa e,dar pur i simplu nu am chef,la fel a fost si cu Ana,in trim 2 cand aveam voie nu am putut face nimic ca ma enerva numai gandul
Vero,bv!
Mama de Ana si 16+
gheveronica spune:
lisssa_ana copilul nu are niciuna din trisomii
citat"Adaugarea sau pierderea de cromozomi poarta numele de aneuploidie. Formele de aneuploidie care sunt compatibile cu viata sunt trisomiile(trei copii) cromozomilor : 13 (sindromul Pateau), 18 (sindromul Edwards) si 21 (sindromul Down)"
pentru mai multe informatii aici www.cytogenomic.ro/www/cytogenetics_department_ro.php
(mutatia 677 stare heterozigota 1sarcina naturala pierduta 7sapt 3IA nereusite.)fiv1 2010 promed system reusit sapt 17+ cu
multumesc doamne
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/adra_bell/adra_bell.jpg)
adra_bell spune:
Veronica, felicitari!
Ana, dar ce-i cu sexul dupa sarcina? La mine a fost totul bine.
Eu am nascut prin cezariana, nu-i nicio fericire, la nasterea naturala doare inainte, la cezariana dupa. Dar dupa 5 zile eram acasa, tineam copilul in brate, faceam curat, mancare, tot ce trebuie. Cam atat a fost greu, 5 zile, dupa care au mai urmat vreo 10 cu dureri absolut minore din cand in cand
blog
The hand that rocks the cradle is the hand that rules the world