Strumfi si prichindei iulie-august 2011 (14)
Raspunsuri - Pagina 4
ilida spune:
fetelor, ca in poza asta:
stau eu cu nasul in forum citindu-va. bravo, bravo pasarele ciripitoare!!!
Veronica, sa inteleg ca dupa amnio a iesit totul bine, da? Ma bucur sa aud asta, o sa fii mai linistita de acum 
Laura13 si cory_28: insanatosire rapida fetelor! 

Lissa: si eu am de facut un zbor in tara, l-am rogramat in martie, intre sptamanile 20-24, atunci am citit eu pe net ca e mai safe Doctorul meu nu mi-a mai raspuns la telefon, deci parerea lui nu o am - stiti oricum ca nu am incredere in el. Probabil ca o sa ii cer o foaie parafata ca am voie sa clatoresc atunci, pentru eventuale ciondaneli cu cei de la companiile aeriene. Ma sperie gandul la atatea ore de zbor, pozitia icomoda plus noile presupuneri ca zborul la inaltimi asa mari ca cele transoceanice ar avea efecte asupra copilului, cauzate de radiatii. Of, sper sa fie totusi bine.
Am vazut ca dezbateti capitolul sex...ce e aia????
Am greturi toata ziua si cheful este absolut inexistetnt, mi s-au inhibat toate dorintele mele, au ramas doar ale lui bebe 
Bineinteles ca al meu sot ma pipaie cum prinde ocazia si se plange de lipsa. Dar ii retez scurt avantul si ii spun scurt ca daca e cineva dintre noi doi care se poate plange de privari multiple, atunci eu sunt aia, si sa ma scuteasca! Si isi revine repede la realitate.
Bineinteles ca nu vrem sa fim chiar sfinti cele 9 luni, dar nu vrem sa facem asta ca un sacrificiu, vrem sa fie ok pentru amandoi. Asa ca asteptam sa ma simt eu mai bine.
Cat despre cum sa nastem...nici eu nu am cine stie ce toelranta la durere, si ma sperie si faptul ca trebuie sa ma taie acolo jos sa poata iesi bebe. Plus incontinenta urinara sau ruptura de perineu Brrrr, cand ma gandesc la astea imi imaginez ca nu isi mai revine niciodata locul si o sa raman ca oala, si ca nu va mai fi nici o placere simtita, offfffffff
Pe de alta parte, eu fiind singura in state, fara alt ajutor decat cel mult sotul, nu stiu ce m-as face dupa o cezariana, cu dureri, fara sa ridic bebele sau fara eforturi.Oricum aici doctorii nu fac cezariene la cerere ci numai daca bebe e in pericol. Te lasa sa mori acolo de durere pana-l scoti singura!
Deci am de luat o decizie grea, si cred ca asa cum fac de obicei, voi astepta sa vad ce se intampla in momentul acela, cum ma simt, cum e cu dilatarea. Stiu ca o rahi aduce probleme copilului, deci nu prea e o optiune nici asta.
Curaj tuturor si succes in decizii!
13+
Laura13 spune:
salutari mamici,
vesti sunt asa si asa. la dermato a fost ok, banuim o dereglare gormonala, acele bubite sa fie din cauza sarcinii. dar pt ca sunt pe piept, unde se vindeca f greu pilea daca se rup, si pe fata, unde sunt inestetice, mi-a dat niste produse dermato-cosmetice. in afara de 150 lei cheltuiti a fost ok.
la dc de familie ... banuieste si eu inclin sa ii dau dreptate ca am facut sinuzita. a vrut sa imi dea antibiotic, eu am refuzat. voi sta cu leacuri babesti, ceai, inhalatii, frectie seara, pus spirt in urechi si in cap apoi ma infasor cu un scutec de la dani si arat ca o babutza
. poate imi trece asa. daca pana luni nu voi fi mai bine, trecem pe antibiotic. a! si da, am voie paracetamol, dar doar pt durerea de cap, deci nu 3/zi cum luam in raceli ... doar la durere. si paracetomol simplu, nu sinus. nu mai stiu cine zicea, dar zicea bine. ![]()
sex ... la dani nu am avut chef deloc. dar deloc. sotul a fost stresat la dani, nu am facut nimic de prin luna a V-a, ca deranjeaza copilul. eu nu am suferit ca oricum chef n-aveam. partea "funny" a fost ca eu nu am avut voie 4 luni dupa nastere. am avut o epiziotomie mica, de 1 cm, care s-a infectat cu stafilococ. cusatura a pocnit, 1 luna si ceva am mers la stors puroiul dimineata de dimineata, am fost recusuta, firele de pe interior nu s-au reabsorbit, trebuia sa fac cauterizare, pana la urma a trecut cu un lung tratament cu ovule ... eheeee, ce sa zic. a fost mai grea partea asta decat nasterea.
ei acum ... as vrea, dar n-am cu cine
. sotul e in continuare stresat ... cred ca a uitat cat de disperat era dupa 8 luni de abstinenta. nu suntem noi campioni, dar totusi 8 luni fara ... eu in continuare nu suferea, pe langa probleme aveam si un copil mic. dar el ...
totusi niciodata nu m-a presat, nu a tras de mine sau altceva de genul asta. dar ma trimitea destul de des la dc sa vad daca nu e nici o schimbare in bine ![]()
m-am intins ... se vede ca dani e iesit, nu? ![]()
gasca
Laura
lui
Daniel - 14.11.2006 si
16+
Poze Daniel
slideshow Daniel
Mamici din Iasi
Copilul iti ia tot ce ai avut, dar iti da ce n-ai avut niciodata.
Laura13 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui gheveronica buna fetelor eu am facut ieri amnio...nu a fost dureros deloc..anestezie locala xilina..in cateva secunde s-a extras lichidul..tot timpul am vazut pe monitorul ecografului ce se petrece..dr mana foarte usoara..asteptam rezultatul maine sau luni pt fish si peste 2-3sapt la cariotip...acum ma simt bine,ieri am stat mai mult la orizontala preventiv... apropo nici mie nu mi-a fost usor sa fac amnio..a fost greu de luat o decizie..si nu ma impac cu gandul ca ar putea avea ceva ... ![]() ![]() (mutatia 677 stare heterozigota 1sarcina naturala pierduta 7sapt 3IA nereusite.)fiv1 2010 promed system reusit sapt 17+ cu![]() multumesc doamne |
pentru curaj.
sa ai incredere ca totul va fi bine.Laura
lui
Daniel - 14.11.2006 si
16+Poze Daniel
slideshow Daniel
Mamici din Iasi
Laura13 spune:
| citat din mesajul lui lisssa_ana salutari,am sa raspund si eu pe rand: sper ca nu v-am suparat,merg la bucatarit ca maine e ziua Anei,face 2 ani ![]() Mama de Ana si 16+ |

la multi ani Ana!!!! 
. in caz ca maine nu mai apuc sa intru. Sa fii sanatoasa, voioasa, sa te bucuri de ziua ta, de cadouri si de bb.Laura
lui
Daniel - 14.11.2006 si
16+Poze Daniel
slideshow Daniel
Mamici din Iasi
Laura13 spune:
| citat din mesajul lui gheveronica fetelor noua ne-au iesit rez la testul fish:nu au fost detectate aneuploidii moleculare ale cromozomilor 13,18,21.au fost detectate copii ale cromozomilor X si Y ,embrion masculin...suntem super fericiti..acum asteptam cariotipul dar am inteles ca foarte rar spune altceva decat fish..pup (mutatia 677 stare heterozigota 1sarcina naturala pierduta 7sapt 3IA nereusite.)fiv1 2010 promed system reusit sapt 17+ cu![]() multumesc doamne |
n-am inteles nik. dar daca sunteti fericiti, inseamna ca e de bine
yupiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

Laura
lui
Daniel - 14.11.2006 si
16+Poze Daniel
slideshow Daniel
Mamici din Iasi
mamutz spune:
bravo vero, ma bucur ca e bine. Tu ce tratament faci pentru trombofilie?
Am venit si eu de la eco, bebe tot cu fundul ne-a tratat, dl dr yice ca din ce a reusit sa vada ar fi baiat. Ce o fi numai sanatos sa fie.
15+
mamutz spune:
Laura13 si eu am ajuns la dermato acum 2 zile, mi-a iesit o chestie pe barbie de ceva timp si care parca incepuse sa se intinda. Mi-a zis ca nu e vreo ciuperca sau vreo dermatita de contact, e doar o dermatita iritativa care nu se ia. De unde .... m-am pricopsit cu ea nu pot sa stiu. Mi-a dat o crema de la avene, Cicalfate, pe baza de apa termala, timp de 14 zile. Daca vad ca nu are efect sa dau si cu elocom. Acum sper sa treaca. Nu ma deranjeaya cu nimic dar e inestetica. Sunt niste brobonele rosii mici.
15+
lavi02 spune:
babyblue, te-am admirat tare mult pt regimul tau de mancat in timpul sarcinii si pt alte chestii de aici. (Eu citesc pe la odisee pt ca imi doresc inca un copilas). Mi se pare ca nu se potriveste deloc cu atitudinea ta "pro natural" sa-ti fie frica de nasterea naturala. Probabil e din cauza fricii normale de necunoscut. Eu am nascut de 2 ori natural fara epidurala, da, ultima ora la primul copil si ultima jumatate de ora la al doilea au fost cam nasoale, cam dureroase, dar trec repede, ce e o ora din viata?, si apoi stii ca toata durerea are un scop. Finalitatea e minunata. Senzatia cand aluneca usurel corpul copilului din tine(prima oara iese capul cu efort si la urmatoarea contractie iese corpul intr-un alunecat moale
), eh senzatia asta e unica, nu se poate compara cu nimic. Vezi efectiv cum tu iti nasti copilul, nu ti-l scoate doctorul prin operatie, tu il nasti, ii dai viata prin forta ta fizica si psihica de femeie tanara si sanatoasa. La a doua nastere, in 2005, fata de prima in 2002, s-a mai modernizat treaba, am nascut intr-o pozitie mai ridicata, am vazut efectiv cum iesea copilul din mine, apoi a fost curatat, infasat si mi-a fost dat in brate. Sunt niste emotii amestecate: dupa tot efortul nasterii vine relaxarea, bucuria, euforia, e una din trairile emotionale cele mai intense pe care le-am avut in viata. N-as fi trait complet daca as fi ratat asta.
La 3 ore dupa nasterea celei mici am fost dusa in salon unde m-a asteptat sotul cu un pranz copios, dupa inca o ora sau 2 m-am ridicat din pat, am mers la alaptat bebelusul si am fost in mare forma.
Pe termen lung n-am ramas ca o oala, viata intima imi e mai buna decat inainte de sarcini, sunt absolut OK.
Gandeste-te ca suntem perfect capabile sa nastem, natura a facut toate aranjamentele si "adaptarile" ca totul sa mearga, copilul participa si el la nastere, in plus beneficiaza de faptul ca trecand prin canalul nasterii i se preseaza plamanii si elimina lichidul din ei si astfel iese mai bine adaptat la viata de afara decat copilul scos "cu japca" prin operatie.
In afara de ultimele 1-2 generatii toate stramoasele noastre au nascut normal si iata ca omenirea a supravietuit :)
Ca sa nasti cat mai usor e bine sa nu iei mult in greutate in timpul sarcinii, sa faci ceva miscare, sa ramai activa si in forma, sa privesti totul pozitiv cu ideea ca e o provocare careia ii poti face fata, nu cu teama si angoasa. Travaliul asta inseamna: "munca", e munca pe care o faci ca sa-ti nasti copilul. Ca sa realizezi ceva minunat poti face si un pic de efort!
Babylicious spune:
Multumesc lavi pt mesajul incurajator
. Sincer si mie imi e frica de mor de nasterea naturala, dar sper din toata inima sa pot naste natural! iar acum citind randurile tale...parca mi-a mai trecut putin frica 
15+ cu