Scoala si umilirea ca metoda de (re)educare
Raspunsuri - Pagina 5
Lali spune:
LadyJ care e parerea ta legata de pedepsele din regulament pe care le-am scris mai sus ? Bineinteles ma refer la cele care presupun admonestarea copilului in public.
Sunt chiar curioasa.
Chuny spune:
Suntem de acord, nu e unicul factor, insa e unul foarte important.
Deci copilul se afla la prima abatere, a fost mustruluit la scoala, au fost anuntati parintii, i-au tras o mama de bataie si a doua zi l-au trimis la scoala rafuzand sa il insoteasca si deci sa faca singur fata rusinii>. iar la scoala procesul a continuat, a venit ora de religie si a urmat inca un episod de acuzatii si amenintari divine ( oh nu, nu-mi ziceti ca n-a fost asa), copilul s-a intors acasa si s-a spanzurat. A fost lasat de parinti sa treaca singur prin asta, iar scoala nu s-a oprit la timp cu mustrarile ...
Chuny spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Lali LadyJ care e parerea ta legata de pedepsele din regulament pe care le-am scris mai sus ? Bineinteles ma refer la cele care presupun admonestarea copilului in public. Sunt chiar curioasa. |
Si eu sunt curioasa de parerea lui Lady pt ca mie imi suna prea dur acest tratament de admonestare in public.
Marina spune:
din pacate cred ca aici ai dreptate, nici scoala si nici parintii nu au stiut cum sa managerieze situatia,au exagerat la greu ba in plus s-a mai abatut si "pedeapsa divina" peste capul lui. Culmea e ca probabil faptul ca era un copil bun , care nu a realizat consecitele faptei luni si care banuiesc sincer ca nu avea intentia sa fure calculatorul l-a facut sa nu poata suporta presiunea si umilinta la care a fost supus. Un copil mai inclinat spre nebunii zicea sarumna ca a scapat cu o mustrare si isi vedea relaxat de ale lui.
ladyJ spune:
| citat din mesajul lui Lali LadyJ care e parerea ta legata de pedepsele din regulament pe care le-am scris mai sus ? Bineinteles ma refer la cele care presupun admonestarea copilului in public. Sunt chiar curioasa. |
Asta e umilire,deci e mai mult decat o cearta. Habar n-am de cand e valabil regulamentul asta,tinand cont de faptul ca in comunism profesia de psiholog a fost efectiv desfiintata, recunosc ca nu ma mira metodele astea aiurite de ““indreptare““.
Doar ca nu mai suntem in comunism si ar fi timpul ca cei care se ocupa de asemenea probleme sa fie psihologii nu dascalii.
Imi amintesc de cuvintele Prof. Dr.David: ““scoala habar nu are ce rol trebuie sa aiba un psiholog in cadrul ei““
Si cu asta, a spus multe de realitatea romanesca!
columbiana spune:
mie admonestarile astea publice, in fata clasei, in fata careului, in fata consiliului profesoral imi amintesc de linsajul public al femeilor adultere din unele tari arabe;
eu am trait odata asta la job, cind s-au schimbat unele directive datorita abaterilor mele anterioare de la ele; bine ca era doar echipa mea prezenta si nu s-a pronuntat numele meu dar toata lumea stia, eu n-am uitat-o nici iertat-o niciodata pe sefa de echipa pentru asta; ma gindesc pentru un copil cit poate fi de dureros si ce fantasme dureroase poate creea intr-o minte de copil;
asta e o procedura barbara
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759
Victoria_mami spune:
Buna; dupa cate stiu eu despre sistemul de aici, la fel ca si in Germania, s-ar fi facut totul cu discretie 100%. S-ar fi chemat si aici parintii si eventual (cel mai probabil) aici au fi suspendat copilul pe o perioada determinata, o saptamana-doua, nu stiu. Aici pana si daca un copil are paduchi NU se spune care copil are, ci se trimit bilete parintilor acasa ca UN copil are paduchi si sa ia parintii masuri! Si, totusi, paduchii nu sunt furt!
_
Mami si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella
22.05.2008
Victoria Isabella, Printesa Noastra Perfecta!
XIO spune:
| citat din mesajul lui Sibylle Suntem de acord, nu e unicul factor, insa e unul foarte important. Deci copilul se afla la prima abatere, a fost mustruluit la scoala, au fost anuntati parintii, i-au tras o mama de bataie si a doua zi l-au trimis la scoala rafuzand sa il insoteasca si deci sa faca singur fata rusinii>. iar la scoala procesul a continuat, a venit ora de religie si a urmat inca un episod de acuzatii si amenintari divine ( oh nu, nu-mi ziceti ca n-a fost asa), copilul s-a intors acasa si s-a spanzurat. A fost lasat de parinti sa treaca singur prin asta, iar scoala nu s-a oprit la timp cu mustrarile ... |
Copilul avea o problema iar daca motivul sinuciderii lui nu ar fi fost "rusinea", ar fi fost altul.
Baiatul a fost prins furand un computer, din cate stiu eu este ilegal si politia cand este sesizata nu are o discutie cu cel acuzat in care il bate pe umar si ii ofera consiliere piho.
Mi se pare absurd sa fie invinovatiti profesorii sau iubitii pt. fiecare persoana cu probleme psihice care se sinucide.
A mai fost un subiect despre o profesoara care dupa ce si-a notat un elev cu nota 4, acesta s-a sinucis din cauza notei. Ce ar insemna asta? Sa fie toti notati cu 10, sa nu tipe partenerul de viata la noi, sa nu existe divorturi, sa nu te streseze seful samd?
In cazul sinucigasilor totul se cladeste incet incet si de regula "motivul" sinuciderii este de fapt o ultima picatura care in mintea lui/ei a umplut paharul.
Pana la urma aceasta picatura poate sa fie si un 2 la o lucrare sau remarca unui profesor in fata clasei "cea mai proasta teza pe care am vazut-o", fiecare percepe rusinea intr-un alt mod, ce e de facut atunci?
**Fur is for petting***
http://www.facebook.com/#!/adoptiicaini
www.adoptiipisici.ro
mcoca spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui XIO
Copilul avea o problema iar daca motivul sinuciderii lui nu ar fi fost "rusinea", ar fi fost altul. Baiatul a fost prins furand un computer, din cate stiu eu este ilegal si politia cand este sesizata nu are o discutie cu cel acuzat in care il bate pe umar si ii ofera consiliere piho. Mi se pare absurd sa fie invinovatiti profesorii sau iubitii pt. fiecare persoana cu probleme psihice care se sinucide. A mai fost un subiect despre o profesoara care dupa ce si-a notat un elev cu nota 4, acesta s-a sinucis din cauza notei. Ce ar insemna asta? Sa fie toti notati cu 10, sa nu tipe partenerul de viata la noi, sa nu existe divorturi, sa nu te streseze seful samd? In cazul sinucigasilor totul se cladeste incet incet si de regula "motivul" sinuciderii este de fapt o ultima picatura care in mintea lui/ei a umplut paharul. Pana la urma aceasta picatura poate sa fie si un 2 la o lucrare sau remarca unui profesor in fata clasei "cea mai proasta teza pe care am vazut-o", fiecare percepe rusinea intr-un alt mod, ce e de facut atunci? **Fur is for petting*** http://www.facebook.com/#!/adoptiicaini www.adoptiipisici.ro |

Vicky si Printzesone
buli spune:
poate ca acasa a mai luat batai. de fapt, mai mult ca sigur.
probabil ca la scoala se simtea bine, s-a spus ca era elev bun, de altfel.
si poate ca atunci cand a primit lovituri foarte dure dintr-un loc unde credea e ca apreciat cat de cat n-a mai putut.
da, era labil, dar nu s-a facut singur asa. au contribuit la asta si parintii si cei de la scoala.
v-am zis, in satul ala se intampla lucruri oribile (nu spun din auzite)