Copilasi de Iulie-August 2004 * 65
Raspunsuri - Pagina 9
szivarvany spune:
Roberta, sper sa scape peretii cred ca ai avut un mare shoc aseara
Daria & felina fioroasaGIULIA(2004 08 16) cu Sela
_"Meglio sole, che mall`accompagnate !"
mitzura spune:
Buna dimineata,
Am vrut sa va spun ca ieri am reusit totusi sa gasesc un oftalmolog la care sa merg cu Mara. Ne-am linistit, zice ca se poate intampla ca dupa episoade virale (nu doar dupa varicela) conjunctiva sa devina mai sensibila si sa se inflameze. Ne-a dat un tratament si sper sa fie bine. Cu ocazia asta ne-am si facut amandoua control la ochi si se pare ca suntem in standard.
In alta ordine de idei azi am fost la scoala. I-am luat pe amandoi cu mine, ca Mara a auzit si ea ce planuri avem si a vrut sa vada si ea scoala (cred ca ea se astepta sa vada jucarii si copii multi, asa ca a fost cam dezamagita). Inscrierile incep abia in martie. Am avut si o discutie cu invatatoarea, a fost foarte ciudat sa o vad asa autoritara si stapana pe pozitie, avand in vedere ca noi ne cunoastem si ne-am mai intalnit in diferite contexte si stabilisem un alt tip de relatie. E clar ca principala problema pentru noi la anul va fi orarul si trezitul de dimineata. Acum la gradi il las sa doarma mai mult, daca mi se face mila de el il mai las sa stea si acasa....trebuie mai intai sa ne obisnuim noi, cei mari, cu ideea ca in fiecare dimineata, la 8 trebuie sa fie acolo si ca nu poate lipsi decat din motive foarte intemeiate. Trezitul la 7, asa cum il stiu eu pe Tudor, va fi dureros de-a dreptul. Cred ca familia noastra va avea un soc cultural Trebuie sa ne schimbam cu totii (ritmul, programul, etc).
Va las ca am cateva ore la dispozitie sa lucrez, sa vedem daca am si inspiratie (tot dau vina pe ea, desi e doar 1% in reteta succesului)
cristalina spune:
Neata!:)))
Friigggg, tare friiggg!
Am dus fetele in vacanta, la 11.00 m-am intors si masina arata -11 grade arata pe autostrada. grrrrr
Fetele au cerut sa se duca la piata cu bunicul
Roberta, Olivia, Mitzu, succese la intalnirile cu doamnele invatzatoare si cu secretarele de la scoala! Tinem pumnii.
Gabi, sunt tare bune semintele de in (ca si eu sunt o constipata de cand ma stiu, da' numa' la propriu ) insa eu le-am luat intregi, asa am inteles (au functionat dupa cateva zile)
Roberta, iti urez sa scape peretii intregi!
Daria, success la doctor!
Am o gramada de munca, o zi excelenta sa avem!
roxanaz spune:
Robi hehe distractie mare de tot la voi acasa. lasa ca asa e bine
Doamna Cristal si cum e singurica, ha?
cristalina spune:
Pai, Murphy nu doarme...(data trecuta cand am ramas singuri am facut o buba la gura herpes sau ce o fi fost).
Acu' l-am gasit pe domnu' John lacramos si ....mucios! (si eu care credeam ca e de dorul meu )
leeloo2004 spune:
Am mai cautat pe net si exista si ulei din seminte de in - asta inteleg ca merge si la copii.
Pentru seimnte: se lasa o lingura de seminte de in intr-un pahar - se bea si apa in care au stat si se maninca si semintele inmuiate - efectele, spun ei, se vad de a doua zi.
Gabriela mami de Stefan David (8 Iulie 2004) si Tudor Andrei (21 Mai 2008)
Poze
Povestea nasterii lui Tudorel
Giving is the secret of a healthy life. Not necessarily money, but whatever a person has of encouragement and sympathy and understanding
John D. Rockefeller, Jr.
amironeanu spune:
Salut!
Incet, incet ne-am revenit si noi dupa virozele noastre. La Matei, asa cum era de asteptat din pacate a facut otita, iar Stefi dupa trei zile de febra, doua zile in care a fost bine, a urmat un alt puseu de febra si antibiotic si ea. Cu aceasta ocazie am facut si analize de sange, care ne-au confirmat infectia bacteriana si calciu mic (era de asteptat, nici unul din copii mei nu e prieten cu lactatele), dar si fierul extrem de mic (19, cand intervalul este 40-100!). Aici a fost surpriza, deoarece Stefi mananca oua si carne (ceea ce stiam eu ca are fier). Asa ca va lua fier si calciu si apoi vom repeta analizele. Si eu am aplicat si aplic regula cu asteptat 3 zile de febra si in 80% din cazuri dupa cele 3 zile totul este ok. Acum la Stefi aceasta este prima raceala serioasa in ultimele 2-3 ierni, din pacate Matei face extrem de usor otita si fara febra (cum spunea si Olivia, febra este un semn ca organismul lupta, deci as prefera sa faca si febra). Si bineinteles m-am molipsit si eu de la ei, eu cum racesc mi se activeaza sinuzita, asa ca am avut niste dureri de cap groaznice. Dar acum suntem bine cu totii si asta este cel mai important. In plus, dupa vreo 2 saptamani de greva foamei, se pare ca a dat foamea in ei, mai ales in Stefi care mananca de ma sperie acum.
Mitzura, super ca ai fost la oftalmologie si te-ai linistit. Legat de analize, am avut acum 3 ani o experienta nefericita cu Stefi careia nu i-au gasit vena (si Stefi si acum tine minte) si apoi am fost mult mai atenta in a gasi un laborator cu experienta cu copii. Drept urmare, acum Stefi sta la analize fara sa zica nici pas, stie ca e recompensata apoi si gata.
Roberta, sunt tare invidioasa pe curajul vostru , adica pentru casa. O se fie super la primavara sa stati pe terasa si sa va uitati la Matei cum alearga prin curte.
Leeloo, nu am apucat sa-ti spun, dar si pe tine sunt invidioasa , pentru vointa de a slabi. Si culoare de par este super si iti vine minunat.
Mai sunt invidioasa si pe Daria pentru energia ei si pe Roxana pentru usile minunate pe care le are.
Of Cristalina, ce bafta aveti si voi. Pe de alta parte, stii ce se spune ca "aspirina saracului este cea mai eficienta".
Ioana, reusesti sa-ti iei concediu sa mergeti la bunici? Nu ai sesiune?
Lia sper sa aiba efect cura de Debridat. Stefi face rar, o data la 2-3 zile, dar din fericire nu face greu. Asa a fost ea de mica, am lasat-o in pace, am incercat sa-i dau zilnic fructe (mai ales pere, struguri si portocale, dupa cum e sezonul) si pare ok. Iar pentru tine, desi stiu ca ti s-a mai spus, poate ar trebui macar citeva ore pa saptamana sa faci si altceva decat copii si casa (la mine cel putin functioneaza perfect).
roberta04 spune:
Andrea(M), sanatate multa la pui!
:) sa stii ca si noi ne miram de tupeul nostru, e chiar mai mult decat curaj. Ce sa spun, ne-am asumat insa si o perioada de economii la sange...
Cristalina, o baie fierbinte 1+1, un vin fiert si aspirina de care spunea Andrea fac minuni :)
Vesti de pe front- am vorbit cu soacra mea:"Ii scot un pic afara, sa se mai racoreasca spiritele". Cred ca o luna nu mai da pe la noi
leeloo2004 spune:
Roberta - am inteles acum cu re-decoratul...ca sa intelegi, la mine e asa in fiecare zi...
Mitzura - ca ma intrebai de analize - la Tudor nu am putut duce urina intrucit nu sunt in stare sa-i recoltez (doua zile la rind i-am pus pungutza din aia de colectat...nu am reusit...asa ca am renuntat) - oricum in principiu analizele le-au iesit ok, adica ambii stau bine la calciu, glicemie, sideremie. Valorile care le-au iesit anormale sunt la procentul si nr de monocite (la ambii), iar la Tudor in plus si procentele de eozinofile (prea mare) si limfocite (prea mic) - dar cum habar nu am ce sunt astea, trebuie sa fac o programare la medic ca sa aflu...
Amironeanu - pai nu iti spun nicio noutate - e chestie de vointa si hotarire - plus ca am vrut sa-mi demonstrez mie ca pot...
Gabriela mami de Stefan David (8 Iulie 2004) si Tudor Andrei (21 Mai 2008)
Poze
Povestea nasterii lui Tudorel
Giving is the secret of a healthy life. Not necessarily money, but whatever a person has of encouragement and sympathy and understanding
John D. Rockefeller, Jr.
Andries spune:
Citat: |
citat din mesajul lui leeloo2004 Roberta - am inteles acum cu re-decoratul...ca sa intelegi, la mine e asa in fiecare zi... Mitzura - ca ma intrebai de analize - la Tudor nu am putut duce urina intrucit nu sunt in stare sa-i recoltez (doua zile la rind i-am pus pungutza din aia de colectat...nu am reusit...asa ca am renuntat) - oricum in principiu analizele le-au iesit ok, adica ambii stau bine la calciu, glicemie, sideremie. Valorile care le-au iesit anormale sunt la procentul si nr de monocite (la ambii), iar la Tudor in plus si procentele de eozinofile (prea mare) si limfocite (prea mic) - dar cum habar nu am ce sunt astea, trebuie sa fac o programare la medic ca sa aflu... Amironeanu - pai nu iti spun nicio noutate - e chestie de vointa si hotarire - plus ca am vrut sa-mi demonstrez mie ca pot... Gabriela mami de Stefan David (8 Iulie 2004) si Tudor Andrei (21 Mai 2008) Poze Povestea nasterii lui Tudorel Giving is the secret of a healthy life. Not necessarily money, but whatever a person has of encouragement and sympathy and understanding John D. Rockefeller, Jr. |
E mai usor daca nu ii pui punguta, dar procedezi asa: dimineata cand se trezeste, il duci la baie, il asezi in picioare cu picioarele (talpile) pe colac,cu fata la capacul colacului exact cum stau barbatii adulti cand se pisa in wc, doar ca el o sa stea pe colac, spatele lui o sa fie lipit de burta ta si fundul lui va veni cam in dreptul bazinului tau, cu stanga tii recipientul pregatit si cu dreapta putica, se va tine cu mainile de coatele tale sa nu alunece in wc, ii zici sa faca "piiissss" si cand si-a dat drumul lasi sa curga primul jet scurt si colectezi jetul al doilea sau daca da drumul continuu, lasi 2 secunde si apoi bagi borcanul sub jet.
Pentru asta trebuie sa exersezi de catev aori pozitia de pipi ca sa fie obisnuit cu ea.
Andries