Copilasi de Iulie-August 2004 * 65
Raspunsuri - Pagina 5
g_ioana spune:
La mult ani Liviu sa cresti mare sanatos si norocos!Pako sa-ti traiasca minunile!
La multi ani Adema plini de sanatate,fericire si iubire!!!
szivarvany spune:
Adema
Weekend frumos tuturor
Daria & felina fioroasaGIULIA(2004 08 16) cu Sela
_"Meglio sole, che mall`accompagnate !"
kim222 spune:
La multi ani Liviu!!!!
Sa fie clar ...Liliana tu vorbesti de tratarea scarlatinei iar Roxana despre administrarea preventiva a antibioticului deci 2 lucruri diferite!! Nici in USA nu primesti preventiv antibiotic ci doar in momentul in care s-a pus diagnosticul! Copilul trebuie trebuie sa fie in repaus la pat pentru prevenirea eventuale complicatii! Nu-s de acord cu medicina americana in totalitatea cum nici cea romaneasca nu-i ok..undeva pe la mijloc ar fi f bine!.Oricum medicina romaneasca urmeaza scoala franceza si sunt ceva diferente conceptuale. Oricum dupa 24 de ore de antibiotic nu mai esti contagios si americanii daca nu mai ai nici febra si copilul se simte bine te trimit la scoala De curiozitate spune-mi si mie ce antibiotice v-au dat si in ce doze/zi?
Se considera vindecat un copil care dupa 21 de zile are o urina normala urmata de 2 exudate succesive negative.
Bine ca ati trecut voi cu bine si este ok Adeluta!
Lia depresia ta are cauze sau nu? Daca are cauze este inca ok..daca nu este mai serioasa treaba..
Cand lucrezi in domeniul medical nu ai cum sa nu faci analize pentru tine si familia ta ..f des! Cand vezi cate probleme pot aparea..si asta zilnic mai bine sufli si-n foc! Eu vreau sa merg la gineco, la mamografie si sa-mi fac si o radiografie de coloana si umar..
Irina mai vino pe la noi!!!
Noi tot cu casa..in sfarsit a inteles si mesterul ca nu poate fi data lavabila pt ca este prea umed in casa! Am terminat de pus gresia in toata casa...pus bagheta la tavane in toata casa, pus faianta pe singurul perete din baie cu asa ceva (eu am bai fara faianta),luni montam ceva obiecte sanitare (ar treubui zugravit ca sa putem monta tot)...si am cam terminat pana nu se face cald..
mitzura spune:
Buna,
Foarte interesant ce spune Polux si toata diferenta asta culturala in tratament. Asadar se poate trata si in ambulator, asadar nu inteleg de ce in Romania este obligatorie internarea pentru scarlatina. Am inteles ca poate da complicatii, dar riscul asta apare la orice boala infectioasa. Si de ce e nevoie de antibiotic intravenos (deci branula), uite ca altii prescriu antibiotic cu administrare orala si merge si asa. Iar treaba cu moldaminul iarasi n-o inteleg, mai ales ca e controversata si printre medicii romani.
Intr-adevar mi se pare putin cam mult sa mearga copilul la scoala in timpul asta, dar nici nu inteleg de ce trebuie sa-l tii intr-un spital, cu asa un tratament.
Va spun sincer ca de scarlatina asta imi e cel mai teama, strict din cauza internarii. N-as putea sa-i las singuri in spital o saptamana.
Plus ca nu da imunitate... plus ca periodic apar focare prin gradinita.
kim222 spune:
Adela ,asta se intampla pt ca parintii din Ro sunt f panicosi,vor ca afectiunile sa se rezolve instantaneu..si multi habar nu au sa-si ingrijasca copii..trist dar adevarat..Liliana a mers la medicul de familie care i-a prescris antibiticul (pe care-l cumperi dar ai coplata)..in Ro parintii vor ca totul sa fie gratuit 100% si asta se poate doar in spital (pt ca ambulatoriu nu toate medicamentele sunt pe lista de gratuitati).
roberta04 spune:
La Multi Ani Liviu! La Multi Ani Adema!
Multumesc de raspunsuri... am avut opinii pro si contra antibioticului, pana la urma m-am decis sa ii dau, poate sunt eu prea panicoasa dar cred ca e mai bine sa suflu si in iaurt.
Deocamdata nu are nimic, nu am fost la exudat pentru ca am inceput de aseara sa ii dau Ospen, sper sa scapam. Problema e ca nu avem cu cine sa il lasam, eu am lipsit 2 saptamani in decembrie si nu mai am cum...Baietelul cu scarlatina confirmata se trateaza ambulator, pe branula.
Va pup, week-end frumos!
carmenp spune:
la multi ani, liviu! la multi ani, adema! sa fiti sanatosi si sa aveti parte de multe bucurii
n-am citit tot din urma insa am vazut giulika, gorodica, vazut si gabi cu noul look, chiar imi place culoarea, cum stai cu pregatirile prin gradina?
gabi, sanatate lui matei, poate nu e cazul
olivia, ai mai pus poze cu casa? noi vreau sa zic, nu vechi...
noi stem bine, ceva muci si-o masea ce da sa-i iasa in rest sanatosi si voiosi
we placut
polux spune:
Olivia am inteles foarte bine ca se vorbea de preventie aici...ce nu am inteles eu este isteria si frica oamenilor de aceasta boala. Idea ca trebuie sa stea copilul 7-10 zile in spital, ca se administreaza moldamin etc.
Noi am luat prima data amoxicilina de 2 ori pe zi cate 5 ml, si a doua oara cepfalexin 250mg/5ml suspensie, de 3 ori pe zi cate 7.5 ml.
oricum avem un rezultat negativ, si mai trebuie sa mergem in 2 saptamani la reevaluare.
Pup all.
Liliana
Poze- martie 2008 ; Poze 1 ; Poze 2 ; Poze 3 ; Poze 4
szivarvany spune:
Polux, mai mult decat teama de vreo boala, e teama de spital si cu ce te-ai mai putea alege din spital, pe banii tai si pe sanatatea copilului.
Roberta, da-ne un semn.
Pupam trupa, ne pregatim de patinoar, e un frig afara, brrr desi e soare
Daria & felina fioroasaGIULIA(2004 08 16) cu Sela
_"Meglio sole, che mall`accompagnate !"
kim222 spune:
Liliana merci! Lucrez de 2 luni la pediatrie si-ti pot spune cate ceva..in primul rand medicii sunt fricosi si decat sa fie acuzati ca s-a intamplat ceva cu copii mai bine ii interneaza,internati fiind doar la copii mici se pune branula sau daca este caz mai grav. Moldaminul nu se mai foloseste nici aici decat de catre medicii care nu citesc si au ramas cantonati la ce au invatat in facultate.
Ampicilina si amoxicilina chiar si augumentinul in Ro se pare ca nu merg la fel de bine ca in USA..efectiv nu are aceleasi efecte..datorita mutatii lor aparute la populatia romana.
si am mai mentionat este scoala franceza..deci nu neaparat doar in Ro se spitalizeaza ci eu cred,doar cred ..ca in Europa este la fel..pacat ca nu are cine sa ne spuna...
Carmen nu am mai pus poze..am cu gresia dar este asa de murdara ca nu se vede nimic!Sanatate voua!
Robi pacat ca nu i-ai facut exudat..daca este negativ ii dai degeaba antibiotic:(
edit Daria ati mai fost la patinoar?
Gabi ti-a crescut parul! Tu erai frumoasa oricum!