LMA Briana! Iepurasi de mar-apr 2010 (101)
Raspunsuri - Pagina 19
![](images/user_woman.png)
Yaia spune:
Citat: |
citat din mesajul lui briza_marii Yaia stiu bine ca ai si fetita!!! Zau de stiu cum de am scris "cavaleri" ![]() ![]() ![]() |
Stai linistita! Sper sa vina nopti mai linistite si la voi!
![](floare.gif)
===============================================
Irina, mami de Tudor Cristian (08.10.2007) si Alexia Briana (30.03.2010)
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
Yaia spune:
citat din mesajul lui stefimic la STEFI la gradi este varicela si nu cred ca o sa-l mai duc prea curand, voi ce stiti de varicela la un copil mic, adica daca ar lua IOANA ar fi prea mica? nici nu stiu daca sa-i vaccinez sau nu, initial zisesem ca as vrea sa faca dar mai tarziu cand vor fi un pic mai mari. sora-mea ma zapaceste ca ea a vaccinat-o pe nepoatamea si noi de ce nu vrem. pediatrul copiilor nu prea este de acord cu altceva in afara de cele obligatorii. voi ce ziceti? |
Mersi de urare si profit de ocazie sa-i multumesc si sensibilei de urarea pt. Alexia!
![](pupic.gif)
Legat de vaccinul pentru varicela, eu stiu ca chiar daca il faci, nu garanteaza ca nu mai face si boala, dar e posibil ca vaccinat fiind, sa faca o forma mai usoara a bolii. Am inteles ca boala da imunitate pentru tot restul vietii, vaccinul nu. Dar oricum, si dupa varicela, poti face ulterior zona zoster daca se 'trezeste' monstrul ulterior.
Problema e ca de obicei varicela se face cand ti-e lumea mai draga: in concediu! Din punctul asta de vedere, o boala mai usoara, cu mai putine bubite sau chiar deloc, e de preferat unui concediu doar in casa sau camera de hotel. Stiam ca in primul an de viata e putin probabil sa faci boala, dar nu nemaiauzit, deci ar putea face si Ioana, desi sansele sunt mai mici.
La Tudor la gradinita a aparut boala de 2 ori, Tudor nu a facut-o niciodata, cel putin nu a avnut niciun simptom. Mai citisem undeva ca poti lua virusul si sa nu ai niciun fel de simptom. Stiu de la asistenta copiilor ca exista un test care arata daca ai virusul in organism sau nu si cu ea chiar convenisem sa asteptam pana face Tudor 4 ani si daca nu face pana atunci, sa facem vaccinul. Stiu sigur ca dupa varsta de 11 ani, daca nu a facut boala, e recomandat vaccinul, ca varicela la adulti e urata rau!
Sper ca te ajuta sa iei o decizie care-ti convine tie, nu surorii tale!
![](icon_smile.gif)
Yaia spune:
Atb, daca mai primesti si cu intarziere, iti trimit un brat de si ganduri bune, sa fii sanatoasa si fericita multi ani de acum inainte! La multi ani!
Yaia spune:
citat din mesajul lui stanucel Yaia am vazut pozele,foarte frumosi puiutii tai sa te bucuri de ei si sa fiti fericiti... ![]() |
Multumim mult!
![](floare.gif)
Nu e posibil ca bubitele sa fie din cauza transpiratiei? Cred ca in Romania le spune 'bubite de caldura'...
Yaia spune:
citat din mesajul lui elba Yaia am vazut si pozele tale.Foarte frumoase! Ai doi copii dragalasi si muuulta zapada.Iar la poza cu cozonacii ![]() ![]() |
Multumim!
![](floare.gif)
Da, eu i-am facut, Alexia m-a asistat la framantat.
![](icon_smile.gif)
Yaia spune:
Rebiana, tin pumnii sa fie la fel de buna sesiunea pana la sfarsit!
Bluekidoo, eu fac urmatoarea reteta de ficatei: putin ulei, pun ficateii si-i inabus, eventual putina ceapa taiata fin daca sunt harnica si e pentru cei mari, la cei mici mai sar peste ceapa si apoi suc de rosii sau pasta de rosii. Pun ceva apa si fierb ficateii pana se face sosul de rosii. Un praf mic de piper si amestec pentru pitica sosul si ficateii sfaramati cu furculita cu piure de cartofi.
CoriMami spune:
Yaia, iata reteta:
Medalioane somon la cuptor
-Se unge tava cu ulei de masline
- se aseaja medalioanele in prealabil sarate si piperate
- intr-un castronel se amesteca mustar Dijon (sau de care ai) cu miere de albine, parti egale(2-3 linguri din fiecare, in functie de cate medalioane vrei sa faci)
-fiecare medalion se unge pe fatza superioara cu un strat (mediu) de amestec.
-peste fiecare medalion se pune apoi o felie subtire de lamaie
- se baga la cuptor si e gata cand mustarul devine o crusta maronie-rumena
- daca tot am incalzit cuptorul, mai bagam o tava cu cartofi cu rozmarin proapat din belsug si putin usturoi, se potrivesc de minune cu somonul.
Pofta buna!
Mamica de 8 martie 2010 - dulcea fetita Eliza Valentina
Se apropie Prima aniversare
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/necunoscut.jpg)
honeybaby spune:
Hi !
Atb La multi ani ! Sa fie sanatoasa si iubita alaturi de baietii tai
Rebiana -
Cori - Nu prea am mai facut poze. In casa ies mereu la fel, afara pe frigul asta nu prea mai iesim. Cand ies mai mult in ergo pt ca Maya la -10 c vrea sa mearga in capul gol si fara sotele. de cizme nu se mai pune problema Macar in ergo nu poate sa-si scoata incaltamintea asa usor si e preocupata de bagat mie degetele in ochi si in gura.
Multa sanatate puiutilor raciti.
sensibila- s-ar putea sa spun prostii dar la noi mi s-a parut ca a ajutat mult aerosolii cu adrenalina. Ultima data a facut o forma usoara de raceala dar nu puteam sa scot mai deloc muci. dupa 3 zile am bagat dim si seara aerosoli si ma scos muci o tona.
Denisa & bebelunica Maya Rebecca (06.04.2010)
Doamne ajuta sa fim sanatoase !
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/bluekidoo/bluekidoo.jpg)
bluekidoo spune:
yaya suna delicios si mi-ai raspuns la intrebarea ce urma sa o adresez: voi folositi suc de rosi, rosi in bulion din comert pentru bebei?
eu de obicei calesc pipote si inimioare, cand incep sa se rumeneasca pun ficateii iar cand se rumenesc pun ceapa si condimente.. Azi vreau sa adaug si ciuperci apoi putina apa sa se inabusasca putin si condimente.. si e o idee buna sa pun si putina pasta de rosii sa iasa un mic sos .. da cred ca tre sa aman pana maine ca azi a facut socrul meu cartofi inabusiti la cuptor cu usturoi si snitele de pui
Un vot va rog.
Nunta 12.05.2007
Carmen mami de Tanya Ioana 05.03.2010
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/bluekidoo/bluekidoo.jpg)
bluekidoo spune:
hai ca am vazut mesajul lui corimami si mi-a mai trecut o intrebare prin cap: voi folositi ulei de masline la gatit? Auzisem ca uleiul de masline nu se foloseste la prajeli si gatit ca are gust nasol si isi schimba proprietatile, ci doar la salate. pediatra de exemplu mi-a spus cum sa-i fac supita fetei si mi-a spus sa pun o lingurita unt sau ulei de masline cand este mancarea gata, nu la fierbere. Eu personal nu am folosit ulei de masline pana acum decat pentru masti sau intarirea unghiilor Acum am cumparat pentru Tanya dar pentru noi tot de floarea soarelui folosesc. Nasa mea in schimb la salate pune numai ulei de masline dar pt gatit foloseste de floarea soarelui
Un vot va rog.
Nunta 12.05.2007
Carmen mami de Tanya Ioana 05.03.2010