Delfinasi jucausi de iulie-august 2010 (79)
Raspunsuri - Pagina 12
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/ciristina_serban/ciristina_serban.jpg)
ciristina_serban spune:
Buna dimineata iubitele noastre... Multumim de urari.. sunteti niste scumpe!
Va invit deocamdata la o cafea cu lapte, iar pe bebei la un bibe cu laptic, mai tarziu poate va servim cu ceva mai consitent
Noi am avut o noapte la fel de grea... cu treziri dese, cu foiala si maraiala, tras la tzi-tzi non stop sa se linisteasca. Am aflat si cauza .... debuteaza o raceala..offf.. s-a fornait spre dimineata la greu, stranutam si ne dau mucisorii. Asa ca e clar, srabatorim cele 6 luni cu tratament de raceala, mama ei de treaba.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
racusor2010 spune:
DIANA iubita, voiam sa te intreb si eu, Eva cum e cu burtica? ca mi se pare ca ii amesteci multe chestii la o masa, ba legume, ba fructe, ba branzica, ba lp...nu mai bine incerci sa ii dai fructe pana se satura? si apoi sa o lasi 2 ore pana i se face foame si sa ii dai laptic sau supica? sau supica + laptic?
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Alice_Elena/Alice_Elena.jpg)
Alice_Elena spune:
nu stiu site-ul de care zici
l-am gasit pe altul, 126 de lei, de la primii pasi. nu mai stiu exact cum ii zice dar daca vrei ma uit in mail si iti spun
Mama mandra de bebe cuminte Mara Nicolle (20.08.2010)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/michelle1981/michelle1981.jpg)
michelle1981 spune:
Riana
Ioana Miruna
Imi pare rau sa aud de delfinasi care nu dorm bine, sunt maraiti si mamici obosite. Cate un si o
Vazut delfinasi Paul si Isa .. ce m-am distrat , i-am aratat si sotului
Mami de www.pregnancy-duedate.com/tickers/ffa0jvmdze07utwv.png" target="_blank">Bianca Maria (04.08.2010)
pufescu spune:
Fetelor,nu va suparati pe mine ca ii dau cu parerea ca nu o fac cu rautate,as vea sa dormiti toate noaptea :):
Observ din povestile referitoare la somn si papa ca delfinasii cu probleme de somn mananca foarte multe mese si usor haotic.La noi programul(care nu e la minut,avem variatii de jumatate de ora in functie de cheful marelui sef)de masa clar a atras un program ordonat de somn.Doctorita noastra a zis ca dupa 4 luni mai mult de 5 mese in 24 de ore e prea mult, rezulta in tulburari de digestie care duc la tulburari de somn.Ca mesele trebuie date atunci cand ciclurile biologice ale bebelui fac ca sucurile gastrice sa fie cele mai concentrate(de aici orele 6,10,14,18,22).Ca la mese nu se amesteca chestii fara numar pt ca ii explodeaza matzul la pitic.Fructe cu fructe si maxim branza,dar putin.La 150 g fructe 30g branza.Noi suntem mai mezini pe aici,de asta presupun ca voi ati putea da mai multa branza dar nu mai mult de 60g(zic si eu).Legumele doar cu legume,carne,ulei(la unii delfinasi deja e voie unt,smantana,etc,eu zic ce e in program la noi).Proportia carne legume iarasi e 150g piure,30g carne.Nu se pun cereale in piureul cu carne.Cerealele la ultima masa,la noi 5 lingurite cu 200ml lapte.Atentie la cereale,la noi deocamdata avem doarorez(millupa bio fara lapte);de la 6 luni a zis ca ii pot da 3 cereale:tapioca,porumb orez(tot millupa bio fara lapte).La prima introducere cerealele se testeaza la masa 2 in piureul de fructe,caz in care nu se mai da branza.2 mese de lapte(6 si 18)+laptele cu cereale la 22.
Si nu au nevoie de super variatie a meniului(de la o zi la alta),din contra e mai bine sa repeti meniul cateva zile la rand,chiar o saptamana pt ca sistemul digestiv sa se familiarizeze cu noua chestie.
Practic la noi au aparut niste variatii fata de programul asta pt ca adaptez ce a zis doctorita la preferintele lu bubu.Masa de dimineata e intre 6.3-7.30(nu il trezesc,il las pe el sa se scoale);masa 2 e la 9.3-10, masa 3 la 13.30-14.In general la 18 vrea aproape la fix,ltima masa cateodata e putin mai devreme(destul de rar,de obicei pe la 21.45 chitaie).
Amestecurile din prea multe chestii ingreuneaza digestia si ei nu mai pot sa doarma in timpul zilei,ceea ce rezulta in somn agitat noaptea si ajuni intr-un cerc vicios.
Cei cu treziri dese noaptea vor manca daca sunt hraniti,asta nu inseamna ca le e foame!Depinde si la cat aveti ultima masa,la cei care servesc si noaptea in general vad ca ultima masa e devreme(fata de programul nostru).Pe noi ne-a ajutat sfatul doctoritei cu rezolvatul mesei de noapte(pe care i-o dadeam ca se trezea,nu de foame;sfari similare sunt in cartea de pe mail):o noapte s-a dus tati la el sa ii dea suzi daca se trezea,la noi a fost suficient sa nu se mai trezeasca piticul.Doctorita a zis ca de obicei dureaza 2-3 nopi.Va zic asta pt ca e vineri,e timpul sa presteze taticii!!!
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/ramonavlas/ramonavlas.jpg)
ramonavlas spune:
Salut!
Nu stiu ce sa zic de tratamentul dat Raisei, vad ca nu are niciun efect. Azi o sa dau de doctorita care i l-a prescris sa vedem daca mergem mai departe cu medicamentatia asta. Acum plange in patutz de 20 de minute, da nu ma duc la ea. Mie imi e rau, ma doare capul sa imi vine sa il dau de pereti, lapte nu prea mai am (a supt acum dupa fructe da nu stiu daca se mai aduna ceva pana pe la 14-15 cand tre sa ii dai iar).
Acum ar trebui sa iesim afara. Ma gandeam sa nu o mia las ziua sa doarma...da nu fac nimik k ar plange toata ziua si poate am iar ghinionul sa nu doarma nici la noapte iar. Da are un stil cand ii nervoasa in patutz...iss pune picioarele sub ea si se impinge de ajunge cu capul in capatul patutzului si de acolo pe doagonala si apoi cu capul in celalta parte de cum am pus-o.
Mami fericita de Raisa - 01.08.2010
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/baby78/baby78.jpg)
baby78 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui crispro La multi ani Riana scumpa!!! Sa cresti mare si sanatoasa, sa dormi mult si fara treziri!!! La multi ani Ioana Miruna de Angharad! Cristina , mami fericita de bebe Vlad ![]() Poze Sa-l ajutam pe Alex |
La multi ani si de la noi!
![](pupic.gif)
![](pupic.gif)
![](pupic.gif)
Iuliana mami fericita de minune
![](baietel.gif)
crispro spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Alice_Elena nu stiu site-ul de care zici ![]() l-am gasit pe altul, 126 de lei, de la primii pasi. nu mai stiu exact cum ii zice dar daca vrei ma uit in mail si iti spun Mama mandra de bebe cuminte Mara Nicolle (20.08.2010) |
Merci, Alice! Am vazut pe net si cel de la Primii Pasi!
![](pupic.gif)
Cristina , mami fericita de bebe Vlad
![](copilas.gif)
Poze
Sa-l ajutam pe Alex
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Alice_Elena/Alice_Elena.jpg)
Alice_Elena spune:
sooo, Mara doarme, tati a plecat la birou, supa e pe foc si mami bea cafeaaa
adevarul e ca incepusem sa cred ca am ramas in urma cu diversificarea si ca puiu meu mananca putin.
pufescu, Mara mananca cam 6 mese in conditiile in care nu i-am inlocuit complet nici o masa de lapte.
daca stau sa ma gandesc eu i-am reglat programul de somn de cand am urmat sfatul pediatrei si nu i-am mai dat sa manance cat vrea (la o masa manca 60ml la alta 180ml, acum 120ml la fiecare si 180 la ultima). a crescut la fel in greutate deci mananca suficient.
acum, nu poti sa hranesti un copil dupa nevoile altuia. sunt diferiti. :)
critina, n-ai pt ce. o sa iti dau mai multe detalii cand il vad :))
Mama mandra de bebe cuminte Mara Nicolle (20.08.2010)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/ramonavlas/ramonavlas.jpg)
ramonavlas spune:
Tu fetelor, eu am lasat-o pe Raisa sa planga aproape 30 de minute, bine, nu a plans in continu. M-am dus sa o iau din patutz, s-a linistit instantaneu si cand am ajuns in dormitor sa o imbrac pt afara, a vomitat cu jet de m-a umplut si pe mine si pe ea, de a trebuit sa o schimb de la a la z si pe mine la fel. Am mai observat ca dupa ce plange mai mult si o iau in brate, ragaie tare, asta asteptam si acum insa a venit cu tot cu para, biscuite si laptic.
Mami fericita de Raisa - 01.08.2010