Delfinasi jucausi de iulie-august 2010 (79)
Raspunsuri - Pagina 13
![](images/user_woman.png)
crispro spune:
Meniu bebe:
- fructe : mar, para, branzica (de ceva vreme tot astea is, ca nu vreau sa bag aliment nou pana nu consuma de 3 ori ou si de 3 ori carne. Eu ii dau o zi carne, una ou, una pauza, si tot asa. Pana acum a mancat carne de 2 ori si ou urmeaza azi a doua oara. Vreau sa ma asigur ca nu are nici o alergie)
-legume: piure din morcov, telina, pastarnac, ardei (rosu si galben) si ou.
la ultima masa avem 2 masuri de cereale, zilnic. Ultima masa de regula e la 8 fara 10, ca sa il culc la 8. dar mereu ne intindem si ne apuca 8 juma, si apoi adoarme greu. Asa ca de azi ii mut masa mai devreme, pe la 7 si 20, ca la 8 sa fie adormit.
Meniu eu:
-dimi: cereale cu lapte
-amiaza: un gratar juma de pui cu salata de varza (urasc legumele, dar nu am ce face...)
-seara: 2 cartofi copti (o sa am grija sa nu fie cei mai mititei)
Cristina , mami fericita de bebe Vlad (17.07.2010)
Poze
Sa-l ajutam pe Alex
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/palomina/palomina.jpg)
palomina spune:
Hola, fetelor!!!
Ramona, nu cumva a vomitat de la combinatia fructe lapte?
Eu am început de aseara sa i administrez trat homeopat. Doamne ajuta!
La noi noptile sunt la fel, treziri f#259;r#259; numar ....
Diversificarea merge bine, vad ca mananca f atent si ordonat. Am început cu supa. De sapt viit vom incepe si suculetul dimineata.
Pufescu, cel Putin in cazul nostru, ai dreptate. Antonito si acum e la cerere dar asta pt ca de multe ori il adorm/calmez/pacalesc cu tzitzi. Sper ca o data cu div sa ne Facem program ca nu mai pot!
Va pup! O zi buna!
la mas feliz mamacita del mundo - Antonito 18.08.2010
tina_80 spune:
Salutare delfinariu!
am citit un pic dar mai am muuult de recuperat.......
Ieri nu prea am avut timp si chef ca m-am simtit cam rau si am avut-o si pe dna la curatenie...
Am vazut ca problema cea mare in delfinariu este somnul
Sa va spunem cam cum dormim noi :)...zic eu ca am reusit sa-i fac un program:D
-dimineata se trezeste la 8.30-9(mai rar 9), ne trezim cu burta plina ca de la 6 dimineata suge in somn ambii sani(pe la 7 tb sa ma mut pe partea cealalta sa pape si celalalt san...el sta pe mijlocul patului si eu ma mut dintr-o parte in alta)
-il schimb de chiloti si haine si ii dau toate picaturile
-il pun in patut si merg la bucatarie sa pun supa la foc (in 3 min e pusa pe foc)
-la 10 deja e plictisit de patut si il iau cu mine la bucatarie, il pun in scaun si ma apuc sa-i fac masa de fructe. Azi a papat mar, para si caisa de la borcan+1/2 biscuite fara gluten (200 ml), a mancat f f bine. (cred ca a mancat asa bine din cauza caisei sau ca i-am incalzit un pic, piureul de fructe la cuptor...oricum fructele i le dau la temperatura camerei
-la 11 deja doarme, timp de o ora si 1/2... bineneteles ca leganat pe picioare....il legan pana adoarme (max.3 min) si dupa 30 min de somn isi mai intoarce capul si atunci iar incep sa-l legan.
-la 13.30 supa+piept de pui (cartof, morcov, dovlecel, ardei kapia, o feliuta mica de telina si o lingurita de ulei de masline)
-ora 15 stam amandoi la orizontala si papa san...in 10 min se satura si adoarme la san aprox o ora si 1/2 - chiar 2
-ora 17.30-18 iaurt
-ora 19 - somn 1/2 ora pe picioare leganat
-la 20.30 urmeaza baitza cand e cazul ca-i fac o data la 2 zile, iar in ziua cand nu avem baita, il dezbrac sa-i fac toaleta si ne jucam mai mult, ca ii place mult dezbracat
-la 22 somn de voie, pe la 22.30 se foieste, ii dau san, se potoleste, ma mai uit si eu la tv sau merg in sufragerie la sot:d
...sunt constienta ca nu e cel mai bun program, mi-ar fi placut sa il pot lasa sa doarme singur sa mai fac si eu una alta, sa am grija mai mult de mine, dar am experimentat si chiar nu merge.
Sora mea mi-a spus ca si al ei facea la fel (dormea cate 30 min ziua, noaptea se trezea des, ba dintii, foame, sete) iar de la 10 luni cand nepotelul meu n-a mai vrut sa suga si au trecut pe lp, programul lor este de invidiat.
Fac atatea compromisuri pt ca l-am avut si eu pe Raducu marait si imi venea sa plec de-acasa...asa ca mai bine stau cu el pe picioare
, el sa doarma si eu pe net sau tv
Scuzati ca m-am intins atata
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/ramonavlas/ramonavlas.jpg)
ramonavlas spune:
Palomina, asa ii dau tot timpul, dupa fructe, laptic. Asa nu a ma facut niciodata. Eu zic ca e de la atata plans, s-o fi adunat aer in stomacel...
Acum a adormit la mine in brate, e ora ei de somn dar de fiecare data la ora asta eram afara. Ma duc sa incerc sa o pun in patutz.
Mami fericita de Raisa - 01.08.2010
racusor2010 spune:
Pufescule, nu ne suparam iubita
ai dreptate in mare in ceea ce zici, eu totusi nu cred ca toti piticii pot manca la aceleasi ore, de exemplu andrei de seara mananca dupa baita, in jur de 20.30 - 21.00. asa mananca de cateva luni buni, si inainte de chestia cu dintii, el se trezea la 4 si la 7 sau la 3 si la 6 si doar de foame. nu merge cu suzi, ceai sau leganat, ci doar papa. eu nici nu pot sa il trezesc sa manance noaptea, nu mananca nici rupt. la fel e si cu alaptatul, multi pediatri zic de papa la cerere, altii cu program. eu stiu ca voi erati cu program fix, noi nu, si uite acum suntem cu program fix de mese.
si ziua avem urmatorul program
dimineata - in jur de 7-8 - astea variaza acum de cand cu noptile maraite
la 11 - cu mici variatiuni - fructele - asa simple, fara nimic adaugat
la 13 - piure de legume cu putina carnita (30 de grame cum zici tu) sau un galbenus de ou sau putina branza
la 17 - gustarea de dupa-amiaza, iaurt (150 de gr) cu branzica sau cu cereale, sau mar copt cu branzica.
la 20.45- 21.00 - lapticul de seara la tzitzi si daca e nevoie lp. fara cereale
eu nu ii dau haotic de mancare si pana acum o saptamana o duceam mai bine cu somnul, acum e clar de la dinti, dar mesele au ramas la fel de constante.
doar noaptea se trezeste si de papa si de maraiala, si nu ii dau sa pape la fiecare maraiala. mai intai il iau in brate si imi dau seama dupa cum e daca vrea de papa sau nu. stiu ca in carti scrie ca un copil de la 5 luni nu mai are nevoie de masa de noapte, dar asta nu inseamna ca e valabil general pentru toti.
si de ce spun asta...la noi e probat la felul urmator: daca se trezea la 3 sa pape si ii dadeam numai un san, la 5 iar se trezea sa pape. daca ii dadeam sa manance ambii sani, sa se sature, se trezea doar la 7. si andrei nu mananca daca nu ii este foame, nici de la san, nici bibe, nicicum. asa a fost de mic.
racusor2010 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ramonavlas Palomina, asa ii dau tot timpul, dupa fructe, laptic. Asa nu a ma facut niciodata. Eu zic ca e de la atata plans, s-o fi adunat aer in stomacel... Acum a adormit la mine in brate, e ora ei de somn dar de fiecare data la ora asta eram afara. Ma duc sa incerc sa o pun in patutz. Mami fericita de Raisa - 01.08.2010 |
noua ne-a spus pediatra lapte la cel putin o ora dupa fructe!
CarmenAlbu spune:
Neata fetele,
Pufescu si noi avem acelasi program ca si voi, fara cereale deocamdata , si fara branzica si compania ca nu are voie pana la 8 luni din motive de DA, ca si carne si ou. asa ca avem o masa de mar cu para, una de morcov pastarnac si cartof dulce si 3 de lapte.
Nu stiu daca are legatura dar doarme toata noaptea chiar si acum de cand ii dau dintii, cateodata mai agitata cateodata mai linistita. Ne-a spus pediatrul ca dupa pragul de 6 kg un bebelus este capabil sa doarma toata noaptea fara sa fie hranit, dar ca daca voi incerca sa il hranesc va suge din instinct pentru ca stomacelul este gol .
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/paula_m/paula_m.jpg)
paula_m spune:
Salutare fetele!!!
Noi am fost la vaccin. Bineinteles ca a urlat din toti plamanii lui. La nastere nu a plans deloc la vaccin. La 2 luni a scancit, la 4 luni a plans un pic, acum a urlat si cred ca la vaccinul de 1 an, o sa muste din asistenta. Sensibil l-a mai facut muma-sa
Ii dau dreptate lui Pufescu legat de programul de mese si de somn. Am simtit-o pe pielea mea, dar acum tot programul nostru e in fctie de ora la care se trezeste si inca nu am ajuns sa ne sculam la aceeasi ora.Ce m-am saturat de ore de masa, de somn, de kk, de toate.... De abia astept sa creasca mare si sa terminam cu astea, sa-i dau paine, sa-i fac soldatei
, sa pape si el ca si noi...
Sa va arat ce face Raul cand se plicti. Tot mai mult imi doresc sa am o camera in plus, in care sa nu pun nimic, decat un covor gros pe jos si pe Raul.... Numai prostii face...si dupa aceea plange.
Azi mi s-a umplut paharul si de aceea ma tot plang atata, dar pe maine ma calmez...Si sa nu uit dintisorii, care ma omoara...ca nu mai vor sa iese si il chinuie rau.
Am o vaga banuiala, ca Raul, la cat de cuminte a fost pana acum, asa rau o sa se faca de acum inainte
Gata cu boceala...acum trecem la sarbatoriti :La multi ani Riana!!!!
6 lunite!!!
La multi ani Ioana Miruna!!
Sa fii sanatoasa si sa ai parte de ceea ce e mai bun in lumea asta!!!
Paula, mamica Raul Ionut, nascut la 24.07.2010
poze luna 6
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/ramonavlas/ramonavlas.jpg)
ramonavlas spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui racusor2010
noua ne-a spus pediatra lapte la cel putin o ora dupa fructe! |
Si eu asa stiam de aici, dar am intrebat-o si mi-a zis ca pot sa ii dau dupa fructe. Da nu a facut urat pana acum, insa nici nu am lasat-o atata sa planga in patutz.
Mami fericita de Raisa - 01.08.2010