mamici cu copii mai mari- va rog un sfat(4)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

Gabi, preda eficient. E foarte bun. Dar are cerinte foarte mari.
I-a frecat atat de mult cu Thales-ul asta pana i-a scarbit.
Si le-a dat probleme unde ieseau rapoartele abia dupa 3-4-5 incercari.

Am fost si am vorbit cu el. Si mi-a zis sa nu-mi fac probleme ca prin clasa a VIII-a se vor prinde ei cum e cu rapoartele astea.

Noroc ca vine Pitagora sa le mai usureze munca.

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabi_K spune:

Rapoartele trebuiau prinse de anul tecut... no comment... ca se fac in a 6-a (la algebra). Al meu a prins thalesul din start, scria raportul corect, dar nu prea putea sa calculeze valoric, ca a pierdut "trenul" in a 6-a. Acum suntem la formule specifice si la asemanare. Cu teoria e ok, problemele le face daca stau langa el, dar cum imi intsc capul, ori zice ca nu le stie, ori face greseli banale- din graba si nepasare totala:(((

Gabi+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002)

Povestea nasterii: Lili si Robert

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns isabela spune:

Un 8 la lucrarea de la algebra.
Pentru ca toata saptamana trecuta a lipsit, din cauza virozei, ieri i-am explicat teoria la geometrie si am trecut la teme. Si acolo... surpriza. Am constatat ca nu prea se descura la probleme. Au ajuns la cazurile de congruenta ale triunghiurilor. Inca nu "vede" triunghiurile congruente, sau descopera 2 elemente congruente si mai greu il vede si pe al 3-lea. O fi normal, n-o fi normal, nu stiu. Stiu doar ca trebuie sa lucreze mai mult.
Saptamana aceasta are lucrare la literatura si la gramatica.
Imi puteti spune o culegere buna de gramatica? Exista si culegeri care au raspunsuri la exercitii? Sunt multe notiuni, teoria a invatat-o, dar mai are ezitari la analiza gramatica.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabi_K spune:

Isabela, felicitari.
Cu congruenta, e acelasi lucru, ca si in general: multe probleme, si se va obisnui. De fapt nu congruenta in sine e problema, ci gasirea perechilor de laturi si de unghiuri. Mai ales daca triunghiurile nu-s asezate la fel, ci invers (imagine in oglinda), sau si cu capul in jos unul fata de celalalt:)

Gabi+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002)

Povestea nasterii: Lili si Robert

Mergi la inceput

Voiam sa-i mai raspund lui Bird la ADD, dar nu e bine sa stricam subiectul.

La chimie a scos-o la tabla si nu a stiut sa rezolve o problema. Stiind ca este un copil bun s-a uitat in caiet, a vazut ca-i lipseste lectia, s-a asezat langa ea si i-a scris-o in caiet explicandu-i ce nu a inteles.

La polul opus: educatia tehnologica.
Dupa cum am mai spus ei in ora asta fac geometrie cu profa de tehnologie. S-a preferat aprofundarea cunostintelor de geometrie in dauna celor despre calandrare si prelucrare prin aschiere.

Vorbea cu colegul (e ceva care nu o caracterizeaza in general). O scoate la tabla. Ii da o problema de geometrie din manualul de mate cotata cu ** (adica mult peste nivelul mediu). Fi-mea scrie datele pe tabla, face desenul. Greseste la un ungi, sterge.
O trimite la loc, neasteptand sa repare greseala, spunandu-i ca nu stie sa faca problema. Ea spune ca stie sa o faca.
Ii da 4 si o trece in banca. Nu ii spune. A a aflat ulterior de la un alt profesor consternat de nota ei.

Vine acasa umflata toata. Io care nu stiu multe o pun la masa si-i zic sa rezolve problema sa ma conving ca stie sa o faca.
O rezolova. Si bine.

Bun in afara de nota de 4:
1. i-a dat sa scrie rezolvarea acelei probleme de 5 ori (rezolvarea ocupand 1 pagina de studentesc) - la ce foloseste tehnica asta nu stiu.
2. i-a dat in plus 10 probleme, fata de 3 cate a dat la clasa.

Eu inteleg ce inteleg. Oare?
Ea intelege totul ca pe o pedeapsa. O pedeapsa care i-a fost data fara sa aiba vreo vina.

Religie. Aici toata clasa are 10 in afara de ea. Ea are 8.
Nu si-a invatat lectia despre viata sfintei Parescheva. A spus ca i-a dat 8 ca sa nu ii dea 4. Foarte frumos din partea ei. Eu nu cred ca lucrurile stau chiar asa.
Asa ca merg si vorbesc cu ea.
" de ce se studiaza Religia in scoli? De ce ii invatam pilde si vieti de sfinti? Ca sa sadim in ei umanismul si dorinta de a face bine. Sa-i invatam cu calea morala.
Copila mea strange laptele si merele aruncate de colegi si le da femeii de serviciu de la bloc. Ramane dupa ore cu femeia de serviciu si o ajuta sa faca curat in clasa. Cred ca a fost singura care a dat martisoare femeii de serviciu din scoala. A adus haine si jucarii pentru copiii defavorizati din scoala. A donat pentru o copila din clasa a V-a 2 milioane din pusculita.
Isi face rugaciunea in fiecare seara, are duhovnic si merge des si se spovedeste.

Cine merita 10 la religie? Cel care toceste viata sfintilor sau cei ca fi-mea care incearca sa faca lucuri bune?"

Eh, mi-a zis ca data viitoare chiar daca va sti tot 8 ii va da.
Asa ca am lamurit-o si pe asta in dulcele stil clasic!

Trebuie sa merg sa vorbesc cu profa de tehnologie. Nu ma trage deloc ata. Am draci si nu ma pot calma.
Trebuie sa fac ceva ce mi-am propus sa nu fac niciodata. Sa intervin pentru o nota. Si mi-e o sila!

Ps: ieri m-a sunat si diriginta si mi-a confirmat ca fata nu minte. Si m-a sfatuit sa merg la scoala sa vb. cu tehnoloaga.
Fata nu e galagioasa si nu e impertinenta cu profesorii. Niciun profesor nu s-a plans de ea. Dimpotriva!

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Cu religia eu am rezolvat-o mai simplu. L-am retras de la religie. Sta la ore pentru ca-i place, dar nu se poate trezi cu note proaste ca n-a invatat nu stiu ce rugaciune.
Cu tanti tehnoloaga e mai complicat...Poate cand vorbesti cu ea ia si diriginta cu tine, daca zici ca te sustine.

Mergi la inceput

Anya, acum imi pare rau ca nu am scos-o de la religie. Am vrut sa o fac la inceputul anului.

Cu tanti tehnoloaga e mai complicat. Umblu pe carbuni incisi. Poate nu-i place ce am eu de spus si se intoarce la calandrare. Caz in care ma vor stuchi toti parintii.

M-as duce sa cer un sfat directorului care ii e si prof de mate. Insa, nu dispun si de versiunea tehnoaloagei.

Si mi-a mai zis si fata ca sa am grija ce vorbesc ca ea prefera inca un 4 si geometria in plus decat sa invete tehnologie.

vivi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

Viviana,
genul asta de oameni iti abuzeaza copilul pentru ca au impresia ca pot. Daca iei atitudine situatia se va schimba. Eu iti propun sa trimiti fata cu lectia facuta la fel ca si restul copiilor, fara problema scrisa de 5 ori si problemele suplimentare, iar in caiet sa ii pui un mesaj in care foarte politicos sa o asiguri pe doamna de tehnologie ca ai supravegheat fata si STIE sa rezolve problema si nu consideri necesar sa faca teme suplimentare (chiar daca ea le face acasa oricum). Nu cred ca are rost sa te duci sa ceri modificarea notei sau sa te certi cu ea pentru asta. E suficient sa-i arati ca asta nu e 'sat fara caini' si sa ii lasi senzatia ca nu tolerezi mizerii din astea.

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper

Mergi la inceput

Stiu Bird, insa fata va intelege ca o las pe ea sa rezolve problema.
Si s-asa mi-a reprosat ca eu nu sunt "infipta" ca alti parinti care fac scandal profilor pentru fiecare nota de 8 sau 9 sau pentru fiecare mustrare.

I-am sugerat sa nu scrie acea problema de 5 ori, insa aseara sub pretextul ca scrie in jurnal si-a facut-o de 5 ori. Si are tehno tocmai luni.

Ii e teama sa nu actionez cum ai spus tu.

Probabil am gresit discutand cu ea in loc sa actionez fara stiinta ei.

vivi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rrox3 spune:

Viviana nu ai gresit deloc discutand cu ea. Niciodata nu o sa gresesti discutand cu ea problemele care o privesc pe ea, din contra.

Mergi si vorbeste cu tehnoloaga. Daca reusesti sa dai impresia ca vrei sa colaborezi cu ea si ca o respecti ca profesoara, o sa ai succes. In general astfel de profesori sunt teribil de frustrati fiind mult prea des pusi in pozitie de lupta atat cu copiii, cat si cu parintii. Abordeaz-o de la egal la egal, creditand-o.

Eu as incepe discutia aratandu-ma ingrijorata. Ce s-a intamplat de copila mea are nota 4? I-as relata tristetea si supararea fetei. As asculta varianta profesoarei, i-as cere chiar parerea. I-as spune ca apreciez efortul ei de a lucra geometrie in loc de aschiere (fiindca se pare ca apreciezi, sau cel putin fiica ta). Si pe acelasi ton, i-as explica si cum fata s-a simtit pusa la colt si pedepsita pentru ca s-a intimidat si a gresit, nu pentru ca a deranjat ora.

S-ar putea sa afli multe lucruri noi si sa intelegi mai bine ce se intampla acolo. In functie de asta, vezi cum inchei discutia. Poti cere anumite lucruri pentru fiica ta, chiar ferm, dar fa-o recunoscand persoana din fata ta. Numai asa vei obtine ceva. Si nu cred ca vei mai avea probleme cu ea pe viitor.

Nu te sfatuiesc sa implici diriginta sau pe altcineva. E mult mai benefic si mai eficient in cazul asta, sa mediezi conflictul, nu sa-l inflamezi. Succes!

Mergi la inceput