Ati citit asta?

Raspunsuri - Pagina 31

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

Simali, asa e Sofia uneori. Face problemele perfect dpdv logic, gaseste imediat mecanismul,, dar cand ajunge la calcule, incurca numerele intre ele.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buli spune:

asa, holistica (n-am stiut ca asa-i zice), am fost eu mereu.
faceam probleme grele rau si la sfarsit greseam ecuatia de gradul I, spre disperarea multora.

Sabina, credeam si eu ca trebuie ani multi sa canti asa, de aia am si intrebat, am zis ca s-o fi apucat de pian dinainte de conceptie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Haha, fi-miu se pare ca e in urma raaaaaaaau la pian, daca piesa aia o canta copii de 7-8 ani...impiedicat. Fi-miu nu ar putea-o canta si are 9 in doua saptamani Cred ca tb sa il pun sa studieze 4h/zi de acum inainte

Mergi la inceput

Ruxij, nu e asa de grea, doar ca Aimi are mare usurinta si o canta f repede si fluent, ca si cum ar fi Richter :). Nu cred ca nu ar putea baiatul tau la nivelul unui copil normal. Ce canta el acuma?

Cum mi-am alaptat copiii

Mergi la inceput

plus ca nu prea exista "in urma" la pian, sunt unii copilasi care nu stralucesc in copilaria mica, dar la 16 ani canta f bine.
daca la 16, 17 ani nu stapanesti tehnica...mare solist nu prea mai ajungi :) Dar poti ajunge bun acompaniator etc etc.

Cum mi-am alaptat copiii

Mergi la inceput

Al meu canta la nivel Elementary II, nu asa piese lungi acum canta un Tschaikowski Dance or something, dar are doar 16 masuri (measures). Oricum, nu intentionam sa ajungem nici solisti si nici macar acompaniatori, asa ca nu prea muncim, doar juma de ora pe zi acolosha. Uneori ma intreb de ce o mai facem... Cand a inceput pianul, a inceput cu o lectie de grup si din cei 6 copii din grup, el si inca o fetita au avansat cu mult mult mai repede decat ceilalti. Doar ei doi au continuat. Dar cred ca tb sa fii si mai talentat si sa si muncesti mai mult ca sa ajungi la nivel asa sus....cam ca chinezii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simali spune:

Citat:
citat din mesajul lui Sabina

Alice, in principiu de acord, da ce te faci cu copii din astia:

http://www.youtube.com/watch?v=R_WBdb4Hu_Y

edit, ma refeream la fara lectii intre 3 si 5 ani:)

Si crezi ca daca se apuca de pian la 5 ani nu mai era aceeasi? Da, daca are copilul pianul prin casa si se catara pe el la 1 an si vrea sa cante asta-i la el natural si-l lasi sa-si faca damblaua. Dar daca-l dai tu la pian la 3 ani e ca si cum l-ai indrepta voit spre asincronie (tendinta creierului de a se dezvolta exagerat pe o directie in detrimentul altora), deci spre copilul special cu o mie de premii la pian dar incapabil sa gandeasca sa-si puna sosete iarna. Pentru ca asta-i riscul, din pacate.

Mergi la inceput

Ruxij, daca face juma de ora pe zi e super, in fond, face de placere.
Simali, probabil ca ar fi ajuns la fel de bine:) dar in cazul ei lectiile la 4 ani nu au fost o greseala.

Inteleg ce spui, de aia am dat si eu fata la pian la 5 ani si 2 luni, nu mai devreme.

asa canta ea la 6 ani jumate:
http://s35.photobucket.com/albums/d199/Sabinelu/?action=view¤t=sofiabartok.mp4

sia sa canta Aimi la 6 ani si 10 luni.

http://www.youtube.com/watch?v=6i3PGfpUwYs&feature=related

de la cer la pamant. Invers, ma rog :)))

Cum mi-am alaptat copiii

Mergi la inceput

Neah, aimi aia e un geniu. Fetita ta e si ea f. buna. Fi-miu nu e asa de bun.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simali spune:

Sabina, eu cantam cam ca Sofia la 15 ani si n-am trecut nivelul...

Este totusi ceva ce ma intriga la industria muzicala.
Din punctul de vedere al spectatorului simplu si plin de entuziasm (ala de plange ca prostul la Sonata Lunii si la Rapsodia Romana), nu pot intelege de ce vine lumea (execeptand parinti, bunici, prieteni, profesori) sa asculte copilasi zdranganind la instrumente. Daca sunt buni (ca Aimi) ma simt ca un tiran mizerabil venit sa consume un biet copilas iar daca sunt slabi imi vine sa plang de mila lor si a mea. Nimeni nu poate oferi niciun fel de garantie ca respectivii copii chiar vor sa fie acolo, pe scena.

Pana la urma Aimi nu canta mai bine decat sa zicem Lang Lang, nu?
De ce industria muzicala (care e parte a industriei divertismentului)nu lasa in pace copiii mici si sa se concentreze pe talentele mature, oameni care au nevoie de bani ca sa puna o paine pe masa? In definitiv nu e ca la film, unde au nevoie de copii sa joace roluri de copii.

Eu nu pot uita povestea lui Mozart, haituit de tatal sau prin tot regatul, pus s-o pupe in... pe Maria Tereza, etc. sau pe Beethoven batut pentru ca nu semana cu Mozart. Si toate astea sub ochii publicului iubitor de frumos. Am senzatia ca datele problemei nu s-au prea schimbat de atunci? Sau ma insel?

Mergi la inceput