Ati citit asta?

Raspunsuri - Pagina 32

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

Aimi are o bucurie unica de a canta, ea chiar daruieste ceva, chiar si cand interpreteaza bucati f simple. E la fel ca la un mare artist, e comparabila cu oricare, din multe puncte de vedere.

In rest....nu stiu ce sa zic. Ideea e ca aparitia pe scena cere si ea antrenament, iar emotie poate transmite orice pustiulica, daca ii place sa cante.

Nu neg, e si mult circ. Sofiei nu ii place sa cante in public deocamdata. Dar nici nu-si va invinge emotiile daca nu canta la diverse auditii...oricum, deocamdata n-a iesit in lume si nici nu va iesi f curand, ne gandeam sa incercam anu asta ceva concursuri pt pici, ca da bine la orice CV :D, dar daca ea va spune nu, nu ramane.

Ruxij, fimea are doi parinti muzicieni, deci are ajutor de specilaitate oricand vrea. Problema cu ea , e ratiunea. O blocheaza inteligenta. Daca nu are totul in cap, nu merg nici degetele.
Mari pianisti ajung numa aia la care mai merg si degetele fara cap ( strict in prima faza, desigur) A, si nici nu studiaza, are zile intregi cand nu pune mana. Asta se simte la fluiditate.

Nu va fi pianista, e clar. Dar sper ca va sti sa cante binisor, sa poate descifra la o adica partituri simaptice, sa isi incante prietenii cu ceva jazz, sa faca un pic de muzica de camera...sa aiba placere si din muzica facuta de ea.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simali spune:

Daca e sa luam de bun articolul de la subiect, tiparul educational la chinezi e destul de clar: nu te plangi si arati ca si cum totul pentru tine este o bucurie si o onoare.

Acum eu nu vreau sa fiu exagerata. Fata e deosebit de talentata si chiar pare sa se bucure de ce face. Dar odata devenita muzica o slujba cu norma intreaga la varsta de 4 ani (intr-o industrie deosebit de competitiva, care te mananca de viu), ce sanse de viitor mai dai bucuriei adevarate?

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Sabina

Dar sper ca va sti sa cante binisor, sa poate descifra la o adica partituri simaptice, sa isi incante prietenii cu ceva jazz, sa faca un pic de muzica de camera...sa aiba placere si din muzica facuta de ea.

Aferim!

Mergi la inceput

Aimi are acum 16 ani si inca e f buna. A mers si prin Europa sa dea concerte, a cantat si va mai canta la carnegie hall...dar...nu a fost ceva exagerat, fata de cat de rau se putea ajunge, au procedat f corect dpdv consum . N-au epuizat-o, cum se intampla cu f multi copii minune din pacate.
Ei insa ii si vine f usor, e o mare exceptie.

Cum mi-am alaptat copiii

Mergi la inceput

Am cautat-o si eu pe YouTube. Canta foarte frumos. Chiar e o mare exceptie.

Mergi la inceput

da, fetita mea o adora, incepand de azi:)) acu 2 ani o intimida.(drept pt care nici n-am mai ascultat-o de fata cu ea)

Cum mi-am alaptat copiii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vikinga spune:

Sabina, eu vreau sa-l ascult pe Gheorghe al tau! Fiu-miu a participat la scoala la un mini curs de chitara, l-a dat gata, vrea neaparat sa incerce mai mult.Ma si gindeam, vrea plete, are acum plete, face surf cu gasca de pici, mai mult cu gitul in apa, inca:), cu salupa lui e seful valurilor, numai chitara mai lipsea. E clar ca vrea sa se faca un cuceritor de fete:) Are si sanse mari sa exeleze:) Numa' foc la buza marii, tre sa-l mai invat sa faca.Chiar vroiam sa te intreb, mie una mi s-a parut devreme, de chitara stii ceva? Care ar fi virsta prielnica, ma gindesc sa nu-l sperie daca nu poate, ori e aceeasi regula, de la 5 ani in sus un instrument, oricare ar fi el?Vikinga cu cei mai frumosi vikingi: Letizia, Nadja si Aldo

Mergi la inceput

nu stiu daca are destula putere in degetele pentru chitara, la varsta asta. Vioara sau pian sunt cele mai bune, cele de suflat iarasi necesita ditai plamanii.

Cum mi-am alaptat copiii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AB_AC spune:

Citat:
citat din mesajul lui rrox3

AB AC Sunt de acord cu tine, in privinta noului. Oamenii reactioneaza cu curiozitate la nou, totusi. Sunt interesati sa exploreze noul. Abia daca ii impinge careva din spate incep sa refuze.
Nu impinsul e solutia, in opinia mea. Ci impulsionarea interesului, alimentarea lui. In felul asta nu alungi placerea.

Eu nu cred ca toate sunt atractive din prima. Nu cred nici in "impins". Cred ca e necesar un minim de efort investit inainte de zice da au ba. Daca nu is panicati de ceva in general nu-i las sa zica nu din prima. In plus in general separ lucrurile in categoria fun si obligatorii. Cheful nu-i pentru scoala sau strans dupa tine. Astea-s obligatorii. Educatia muzicala sau de alt fel e la jumatatea drumului. Ei aleg o data si noi alegem o data de la partituri la iesiri "pseudo-culturale".
Pe undeva chinezii au dreptate. E un noroc chior ca nu s-au nascut undeva intr-un satuc sarman in care erau obligati sa-si petreaca ziua carand apa ca sa poata subzista. Ai mei copii sunt prea mici, dar ca sa zic asa un "reality check" e extrem de util la orice varsta. Am prieteni care dupa ce copii au facut zece ani merg sa ajute in zona rurala din Ghana. Prin comparatie copii lor inteleg prea bine ce noroc au sa-si vada doar de scoala si sa poata alege atatea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AB_AC spune:

Citat:
citat din mesajul lui simali

Legat de atentie. Da, se educa pana la un punct. Ai vazut insa ca exista un anumit tip de copii nativ foarte atenti si scrupulosi? Dunt copiii aceia capabili ca la 3 ani sa petreaca 2 ore la masuta facand puzzle sau colorand, sau insirand margele?

Pe de alta parte sunt copiii activi, mereu in miscare, care nu uita niciodata imaginea de ansamblu? Ei vad mereu padurea si tind sa faca abstractie de copaci? Rezolva problema foarte bine, rationamentul este chiar inedit, dar aduna 7 cu 4 si-i da 18 fix la sfarsitul testului? Acesti tip de gandire se numeste "holistica" si are multiple avantaje mai tarziu, in dezvoltarea carierei. Din pacate "holisticii" sunt dezavantajati la testele scolare si nu este in totalitate vina lor. Cu cat pui mai mult accentul pe "fii mai atent" maresti presiunea si-i faci si mai neatenti; ba mai mult, devin anxiosi, timorati, se preocupa exagerat sa n-o sfecleasca si nu-si mai folosesc intuitia, nu mai vin cu solutii originale, pierd, cu alte cuvinte exact ceea ce-i face speciali.

"Calea de mijloc este calea ZEN"

Alice

http://barcapevaluri.blogspot.com/

Pai eu nu zic ca si reusesti cu cei neatenti. Eu am un copil "enervant " de ordonat si unul "dezordonat". Eu nu insist sa fie atenti, eu insist ca lucrurile elementare sa le faca din reflex. Aceea adunare facuta prost se poate face bine prin concentrare sau prin trecerea ei in categoria automatism. Adica se fac suficient de multe incat a fi dezordonat nu mai conteaza. Indiferent cat esti de dezordonat poti sa-ti legi sireturile si sa tii furculita in mana ... pentru ca a devenit un reflex... si aceste lucruri au fost si ele o data complicate, nu?

Eu cred ca notiunile din primele opt clase ar trebui sa fie privite ca lucruri elementare care tin de un reflex cultural minim.
Si legat de inventiile facute de oamenii lenesi. Hmmm de oamenii comozi dar bine pregatiti...
Prima roata dateaza ce mii de ani i.e.n de prin sfarsit de neolitic inceput de epoca brozului. Amuzati-va sa ciopliti cu un cutit de fier ceva rotund si mai micut ... e foarte greu sa cioplesti rotund fara sa-ti cioplesti si degetele ... asa eu il vad ca foarte priceput si foarte rabdator pe cel care cioplea o roata cu uneltele de atunci ca si pe cel care a cioplit-o cu spite. Intre refuzul de a face ceva pentru ca-i prea greu si o solutie sa face mai simplu e o mare diferenta. De obicei incercand sa faci acel lucru greu vezi unde scartaie si unde il poti ameliora.

Mergi la inceput