Ati citit asta?

Raspunsuri - Pagina 30

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns simali spune:

Citat:
citat din mesajul lui anca74

Citat:
citat din mesajul lui simali

Citat:
citat din mesajul lui anca74

Ei, ti-ai gasit! Tocmai am aflat ca e prea mica, "academia de dans clasic" la care am inscris-o spunandu-ne sambata trecuta ca accepta fetite de 3 ani si jumatate, iar a mea abia a facut 3 ani acum 4 zile.
Daca as fi fost in Romania, probabil ca m-as fi dat de ceasul mortii ca asa ceva este inacceptabil si i-as fi angajat instant profesor privat de balet, de la Bolshoi Ballet in mod sigur ...
Cum nu suntem, insa, in Romania, m-am enervat pe moment, dupa care mi-am zis ca tot raul e spre bine, acum tot e iarna si nametii cat casa afara. ea va mai creste un picut, si se va amuza mai mult in timpul activitatilor astea para-scolare.




Cu alte cuvinte smulgi copilul de 3 ani din lumea jocului si-l infigi la Academia de Dans clasic. Aia iti spun ca e prea mica iar tu te oftici pentru ca ti se pare ca odorul s-ar descurca precis... Si nu esti o mama care vrea sa bage elefantul in lift ca romancele astea duse cu capul. Nuuuu!


Da, mai... O "smulg" de-i merg fulgii.
Uita-te aici: http://www.jedanse.ca/ Asta e "academia" aia, pe care am si pus-o in ghilimele sa se vada ca eram ironica. Da' iote ca e mai greu sa se vada, cu toate eforturile mele.

Ca sa elimin o anumita lipsa de informatie, moda in Canada (banuiesc ca si in alte zone geografice e cam la fel) este sa se dea nume bombastice la tot felul de chestii altfel extrem de simple: cum ar fi numele la anumite joburi, numele la scoli, colegii, universitati, etc.

Aici unei fufe de secretara de director i se spune "executive assistant".
Unui administrator de retea - "LAN Administrator".
etc.

Numele suna mirobolant, te da pe spate chiar, dar nu reflecta in niciun fel realitatea.

Asa si cu "academiile de dans".
Cursul dura 30 min, 1 data pe saptamana (daca studiezi cu atentie linkul meu).
Deci, nu te mai soca ca nu-mi "smulgeam copilul din lumea jocului" decat o ora maxim pe saptamana. Ceva imi spune ca nu ramanea traumatizata de pe urma unei atare experiente. (Apropo, parca"Calea de mijloc este calea ZEN", nu? Ti-ai cam iesit din zen-ul asta, bag de seama...)

Iar pana ajung eu la "romancele alea duse cu capul" (inchiei citatul) mai e cale lunga, crede-ma.



Opinia mea este ca mai devreme de 5 ani orice sport/dans/instrument, etc. e o pierdere de vreme. NU exista nimic ce se poate face intre 3 si 5 ani care sa nu poata fi recuperat in maximum 2-3 saptamani dupa aceea. Cand fetita ta va avea 5 ani si te vei uita la galustile de 3 ani proaspat inscrise la dans imi vei da dreptate.

Pana atunci poti sa visezi in pace ca prinzi nu stiu ce tren supersonic daca te urci din mers 2 km inainte de gara, alergand cu copila de mana prin balarii si aruncand cu bani si tip pretios in cainii intalniti in cale.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buli spune:

Alice, corect!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simali spune:

Citat:
citat din mesajul lui sorana

Rrox nici macar ce zici tu nu mi se pare 100% aplicabil.
"Copiii, cu atat mai mult cei inteligenti, au propria pornire interioara spre cunoastere."
Toti oamenii (cu atat mai mult cei inteligenti) au o aplecare fireasca (si logica) spre ... lene. Cum bine spunea o prietena de-a mea "maimuta a devenit om cand i-a fost lene sa urce in pom dupa banana si a aruncat c-o piatra" .
Eu asa vad. Adica un copil inteligent, cu o memorie buna poate sa nu munceasca deloc si sa aiba rezultate cel putin satisfacatoare la scoala (daca nu chiar de-a dreptul foarte bune). Dar ... din pacate, pe termen lung, nu va mai fi tot la fel de bine. Pentru ca isi foloseste doar memoria de scurta durata, nu aprofundeaza si va uita tot.
"

Eu chiar am convingerea ca majoritatea inventiilor si inovatiilor se fac din lene. Bag mana-n foc ca roata n-a inventat-o un harnic de chinez; ala se inhama 10 ore la treaba si nu zicea nici "pis". Roata a inventat-o cineva care ura munca si a vrut sa termine mai repede. Si nu numai roata...



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buli spune:

Alice, dadadada

azi vad ca-s tot de acord cu tine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simali spune:

Citat:
citat din mesajul lui vikinga

Insa cind e vorba de copiii vostri, ai nostri, eu ma bucur pt fiecare dintre ei, mai ales ca pe multi ii stiu de mici, si incerc sa tin discutia cit mai curata si placuta, fara mistouri. Pentru ca va respect copiii si la astfel de discutii vin mai primenita. E vorba de copii. Nu de balacareli femeiesti. Nu noi suntem importante la discutiile astea, nici care e mai desteapta si inteapa mai bine, ci ei!



Asa gandesc si eu.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simali spune:

Cred ca de la Zen ni se trage.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simali spune:

Citat:
citat din mesajul lui AB_AC


Sunt de acord cu chinezii ca notele mici in clasele primare nu sunt imposibile ci doar defecte de educatie care pot fi corectate. Suna probabil groaznic, dar daca copiii mei iau 18/20 la test e cel mai adesea din vina lor. Nu intotdeauna, dar cel mai des au nota asta nu pentru ca nu au stiut ci pentru ca nu au fost atenti. Ori asta se educa. A invata sa fie atenti inseamna ca mai tarziu va invata mai usor, mai repede mai cu placere. Asta nu inseamna ca le trantesc calificative pentru 18/20, dar nici nu-i mangai pe cap. Ne uitam sa vedem ce-i gresit, daca-i neatentie sau nestiinta. Si intr-un caz si intr-altul vor repeta genul de rationament pana il inteleg si fac usor. Daca nu as face asta neintelesul sau neatentia s-ar perpetua si in timp acumulandu-se ar creea un gol de cunostinte si procesul logic de invatare ar muri.



Legat de atentie. Da, se educa pana la un punct. Ai vazut insa ca exista un anumit tip de copii nativ foarte atenti si scrupulosi? Dunt copiii aceia capabili ca la 3 ani sa petreaca 2 ore la masuta facand puzzle sau colorand, sau insirand margele?

Pe de alta parte sunt copiii activi, mereu in miscare, care nu uita niciodata imaginea de ansamblu? Ei vad mereu padurea si tind sa faca abstractie de copaci? Rezolva problema foarte bine, rationamentul este chiar inedit, dar aduna 7 cu 4 si-i da 18 fix la sfarsitul testului? Acesti tip de gandire se numeste "holistica" si are multiple avantaje mai tarziu, in dezvoltarea carierei. Din pacate "holisticii" sunt dezavantajati la testele scolare si nu este in totalitate vina lor. Cu cat pui mai mult accentul pe "fii mai atent" maresti presiunea si-i faci si mai neatenti; ba mai mult, devin anxiosi, timorati, se preocupa exagerat sa n-o sfecleasca si nu-si mai folosesc intuitia, nu mai vin cu solutii originale, pierd, cu alte cuvinte exact ceea ce-i face speciali.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

Alice, in principiu de acord, da ce te faci cu copii din astia:

http://www.youtube.com/watch?v=R_WBdb4Hu_Y

edit, ma refeream la fara lectii intre 3 si 5 ani:)

eu pe fata mea la 5 ani si 2 luni am dat-o la pian .

Aimi insa e un talent urias.Nu doar ca ii merg manutele, dar e muzicala pana in strafundu oaselor. Si acuma la 16 canta f bine, dar cred ca ar trebui sa treaca la o educatie superioara celei pe care o are.




Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii


Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buli spune:

uau, fetita asta e chiar speciala!

Sabina, de cati ani de studiu e nevoie ca sa canti asa?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

multi:))
de obicei, copilasii de nivel mediu canta piesa asta pe la 7, 8 ani, dar mult mai impiedicat. ea o canta ca si cum ar fi terminat liceul, la 4 ani si un pic.
A avut totusi profesoara buna. I-a dat piese grele tehnic pt varsta ei, dar pe care sa le poata intelege muzical. Altii exploateaza manualitatea copilului si ii incarca cu un repertoriu greu de receptionat si redat emotional.



Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii


Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput