Ati citit asta?
Raspunsuri - Pagina 28
lorelaim spune:
D-na profesoara - eu am incredere in profi (ca am avut parte de profi care au avut incredere in mine) si cand e sa ma corectez o fac fara sa-mi pice coroana de pe cap (ca nu o am ... coroana... capul inca il am... sa nu-mi ploua in gat )
Si mai am increde si in parinti... in mamici in special (ca ele sunt active cu precadere pe forum) si, daca nu-ti este cu suparare, am sa las link-ul ca sa poata sa le spuna copilelor "asa NU"
Apropo de "produsele" educatiei chineze - ma amuz si acum de raspunsul unei chinezoace, de aprox 30ani, cercetatoare (cu PhD) la un institut de fizica in Canada, cand, la interviu, la o intrebare absolut de rutina: "Care sunt punctele dvs slabe?" ea mi-a raspuns prompt si fara ezitare: "I am PERFECT." Well - trebuie sa recunosc ca noi am preferat sa trimitem clientului 2 "imperfecti" (modesti, cu bun-simt, realisti asupra punctelor lor "slabe" dar si calitatilor personale)tot cu PhD - unul indian si unul canadian-quebecos - care amandoi au primit oferte de 120k/an.
accept92 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui denizel Si, fiindca tot ai incredere in ce spun eu , asculta-ma si de data asta si scoate link-ul ala cah cu "solutia" pe care o dai mamicilor de fetite. |
Linkul nu e cah deloc dar este o solutie a fiecaruia pentru el. Adica nu un vis al unei mame pentru fata ei, dar daca este visul fetei nu e nimic cah. Recunosc, eu sunt genul care beau bere direct din sticla si si daca-mi inmoi buzele intr-un pahar de sampanie ma doare capul. Dar mi-as sustine fetele in orice vis ar avea. Cred ca cel mai greu mi-ar fi sa le sustin in dorinta de a se sacrifica pentru altii. Dar promit ca mergand in paralel la psiholog pentru sustinere, as face-o si pe asta.
denizel spune:
Desigur ca link-ul nu e cah decat in contexul in care a fost oferit ca solutie:
"BTW: uite o sol pt cei/cele care considera ca nu se merita sa faca prea multa scoala".
Vorbea aici cineva despre "nu se merita sa faca prea multa scoala"? (care, BTW de performanta , nu se spune "nu se merita" :))
Ca sa nu mai spun ca link-ul intra in mare conflict cu postarile de peste 10 ani.
Vrea cumva Lorelai sa sugereze ca numai neschcolitele vor sa se marite cu milionari? :)) Mergi pe gheata subtire, Lorelai, asa sa stii .
~Lumea ar fi mai frumoasa fara macelari~
vikinga spune:
Eu recunosc ca sunt inca mama la inceput de drum, inca invat, inca intreb, inca nu stiu chiar sigur cum e cel mai bine si uite asa cu tot familionul nostru ne gasim drumul, in fiecare zi invatind cite ceva. De asta imi plac discutiile de gen si imi place sa citesc cit mai multe puncte de vedere.Mi se pare ca a fost o discutie interesanta. Asta pina sa apara mamele cu certitudini si etichete. Bravo voua daca sunteti atit de sigure!Sa fiu rautacioasa, aroganta si sa intep, cred ca pot si eu, si inca mai bine, dar ma mai si cenzurez cind e vorba de discutii unde copiii sunt in prim plan, si la urma urmei fiecare din cele prezente ar putea face la fel. Insa cind e vorba de copiii vostri, ai nostri, eu ma bucur pt fiecare dintre ei, mai ales ca pe multi ii stiu de mici, si incerc sa tin discutia cit mai curata si placuta, fara mistouri. Pentru ca va respect copiii si la astfel de discutii vin mai primenita. E vorba de copii. Nu de balacareli femeiesti. Nu noi suntem importante la discutiile astea, nici care e mai desteapta si inteapa mai bine, ci ei!Ma scuzati de prezenta si o zi buna va doresc!Vikinga cu cei mai frumosi vikingi: Letizia, Nadja si Aldo
accept92 spune:
citat din mesajul lui vikinga Ma scuzati de prezenta si o zi buna va doresc! |
Nu inteleg de ce te-ai suparat.
Imi pare rau ca nu am retinut cine, dar mare lucru a spus cine a spus ca noi habar nu avem cum o sa arate lumea asta peste 10-15-20 de ani. Imi place sa cred ca si atunci vor ramane drumurile deschise si pentru noi ca parinti si ca pentru copiii mei acasa va fi mereu un loc unde vor gasi sustinere. Cat despre ce este 'de viitor' consider ca ei vor fi cei in mai in masura sa ne explice noua si nu invers. Eu raspund de prezentul copiilor, si e de datoria mea sa le asigur o copilarie fericita. Nu cred ca un copil/tanar fericit sta toata ziua in fata tv-ului cu popcornul in mana. Asta e semn curat de depresie. Dar poate nu va dori nici sa stea cu burta pe carte, nici sa se faca util societatii. Asta nu inseamna ca trebuie sa fiu eu aia care sa-l impinga in depresie. Tinerii doresc cu siguranta sa faca CEVA...problema e ca daca nu sunt lasati ajung sa zaca in fata Tv-ului plini de frustrari.
Sabina spune:
uneori depresia asta cu popcornu la TV vine si din incultura/vivziune ingusta.
De aia e importanta educatia.
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo
corap spune:
de ce nu m-am facut instalator?
pen-ca atunci cand mi-am dat seama ca mi-ar place sa fac asta, mi-am dat seama ca toate cursurile de instalatori sunt o mare gluma (de autobaza), ca instalatoru' e orice nepriceput de face totu' dupa ureche, ca nu mai exista metode ce calificare pentru asa ceva. (pe cuvant, as fi fost un instalator meserias )
PS: facultate am gasit sa fac, n-a fost o problema (si nici bani n-am dat, cum as fi dat la un eventual curs de instalatori)
ideea e ca e mai importanta profesionalizarea decat "hai sa facem cu totii o facultate, un master si un doctorat".
nah, ca mi-am varsat ofu' si aflarati visu' meu secret.
Katya spune:
Nici eu nu inteleg de ce ar fi acri niste struguri pe care chiar nu-i vrei.Nici eu nu mi-as da copiii la scoli cu multi asiatici decit daca chiar n-as mai avea incotro,decit daca i-ai intilni in toate scolile din oras.Mie chinezii nu-mi par deloc geniali,dimpotriva,imitatori,copiatori,executanti,se baga-n sufletul tau.Mie mi-e frica de roboti.
Si,pina sa vb de "mama chineza",eu intilnesc din ce in ce mai des "mama romanca",stiu copii din cercul meu apropiat care-si intreaba mama:noi cind ne mai jucam?(la 6 si 8 ani).-Simbata,zice mama,dupa cursul de...
E-adevarat ca in privinta activitatilor, eu am cu adevarat struguri acri,ca fetele mele n-au vrut sa faca nici dansuri nici balet,cu chiu cu vai am mers jumatate de curs de balet,mai asistam si eu ascunsa pe dupa usa si vedeam clar ca nu fac cu placere,a tb sa renunt dupa jumatate de curs,dar am vazut apoi ce frumos se joaca ore-ntregi acasa,ore si ore de joaca,astfel ca am profitat si eu pina la urma de simbata libera si mi-am adus aminte cu cita pasiune m-am jucat si eu in copilarie.
accept92 spune:
citat din mesajul lui Sabina uneori depresia asta cu popcornu la TV vine si din incultura/vivziune ingusta. De aia e importanta educatia. |
Deacord. Insa educatie nu inseamna teme si nu inseamna note. Scoala este un mediu, sunt deacord ca e un mediu obligatoriu pentru un copil (pana la 18 ani) si trebuie jucat dupa regulile ei si trecut prin ea fara dureri de cap. Acolo intri in contact cu generatia ta, iti cunosti viitorii prieteni dintre care se vor cerne cei care raman pe viata, acolo iti dechizi mintea, acolo inveti sa iti urmaresti scopurile, sa fentezi sistemul atunci cand regulile lui se opun eului tau, inveti ca nu totul e corect pe lumea asta, si asa mai departe. Important e ca trecerea prin sistemul asta sa te apropie de scopul autocunoasterii si nu sa te indeparteze de tine si sa te trezesti ca 'impins de la spate' de echipa sistem-parinti ajungi sa traiesti ca un peste pe uscat.
Sabina spune:
pai nici n-am pus egal intre educatie si scoala...scoala e asa, minimum necesar...am mai zis eu ;;)
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo