Ati citit asta?
Raspunsuri - Pagina 26
corinadana spune:
Mda! Doar scoala Ralucai (middle school clase 6-8) are cluburi cate nu au cred toate scolile din capitala la un loc. Nu au acolo ptr ca nu se practica. Pacat :(
NU traiesti aici, din auzite, din citite nu poti intelege.
Voi intrati aici pe DC si intrebati de scoala aia de cealalta; eu si restul parintilor ca si mine intra pe site ul scolilor si le buchisesc din absolut toate punctele de vedere. Academic, nationalitati, fete, baieti, credentiale si vechime la profesori, bani cheltuiti pe elev, nr de elevi in clasa, ce vrei si ce nu vrei. Si se face comparatie intre scoli; itit alegi tu ce scoala cu ce scoala compari.
Dai pe o scoala cu asian procent mare vezi peste tot lucruri bune.
Corina mama domnisoarei RALUCA si a bebelasei FRANCESCA
http://family.webshots.com/photo/2925218030098531596UGNuSg?vhost=family
denizel spune:
mQQm, nu inteleg (in continuare :)) ce cauta "scoli cu renume bun" vizavi de "in orice scoala sunt copii de toate tipurile si profi de toate tipurile".
Hai sa-ti mai zic ce am inteles: am inteles ca daca n-ar fi invadat asiaticii America de Nord, copiii nord americanilor ar fi fost niste loaze (vorba distinsei noastre colege de forum :)). Noroc ca le-au aratat asiaticii ce-i ala studiu si performanta .
Si am mai inteles ca, nord-americanii prea putin se preocupa de soarta academica a copiilor lor. Adica, daca nu dai copilul la o "scoala cu renume bun", scoala populata in majoritate de asiatici, risti sa faca o scoala vai de mama ei, la un loc cu copiii nord americanilor get-beget.
Oricum, oricate prostii as crede eu, mQQm draga, am o banuiala ca o sa ma lasi in pace cateva zile :)). Banuiala e ca vei dori sa te ocupi de:
Citat: |
Voi intrati aici pe DC si intrebati de scoala aia de cealalta. Eu si restul parintilor ca si mine intra pe site ul scolilor si le buchisesc din absolut toate punctele de vedere... |
~Lumea ar fi mai frumoasa fara macelari~
CriPOD spune:
denizel, esti cel mai plictisitor troll de pe forumul asta.
Fumatul dauneaza grav sanatatii, btw.
Distractie placuta in continuare, nu ma scobor la nivelul ala de logica.
denizel spune:
citat din mesajul lui mQQm denizel, esti cel mai plictisitor troll de pe forumul asta. Fumatul dauneaza grav sanatatii, btw. Distractie placuta in continuare, nu ma scobor la nivelul ala de logica. pepit Common sense is not so common...[Voltaire] |
haha, nu stiu cum reusesc dar, dintr-o gramada de postari una si una, doar postarile mele ies in evidenta :)).
~Lumea ar fi mai frumoasa fara macelari~
corinadana spune:
Pentru ca la subiectul asta esti pe langa si o tii una si buna. Nu vrei sa pricepi ca acei copii sunt ff studiosi, constiinciosi, organizati si este bine sa fii si tu prin zona si nici nu trebuie sa l stresezi pe al tau dar nivelul la care se discuta in clasa ajuta SI copilul tau. Ce i asa de greu de priceput?
http://www.greatschools.org/modperl/achievement/ca/2344#from..HeaderLink
asta i scoala Ralucai, ia vezi tu cine i top acolo! Si ei sunt doar 10%, fa i un exercitiu de imaginatie cam cum ar fi overall ul cu vreo 40-50%, e?!
Corina mama domnisoarei RALUCA si a bebelasei FRANCESCA
http://family.webshots.com/photo/2925218030098531596UGNuSg?vhost=family
lorelaim spune:
afirmatii de tipul "eu as fugi de asa scoala" suna de fapt a "vulpea care nu ajunge la struguri spune ca sunt acri"... doar tre' citit printre randuri si ne "prindem" de ce unii "fug"... pentru ca niciodata n-o sa ajunga acolo...
de cand am mers la sc am aflat de scoli "bune" si... "restul"... adica de scoli pe care atunci cand le terminai aveai o sansa sa reusesti mai departe - la liceu, fac, job decent... iar "restul" au fost scolile unde poate ca existau profi dedicati profesiei, pasionati de ceea ce faceau... dar din pacate nu aveau cu cine lucra pentru a obt performante deosebite...
in final si la urma urmei totul se reduce la "lupta pentru existenta"... adica la sf scolii (liceu, fac) tre' sa fii capabil sa "vanezi" un job care sa-ti aduca venitul pe care-l doresti si care sa-ti asigure un trai decent
eu sunt pentru ghidarea copilului in alegerea meseriei - daca copilul nu are un talent cu totul iesit din comun si musai tre' sa-si-l valorifice... daca este un copil obisnuit - fara veleitati/sclipiri artistice atunci tre' sa stie sa-si castige pita ca o umila furnicuta in musuroi... adica pur-si-simplu ca noi toti de-altfel...
edit: eu NU doresc sa citesc cartea lui Amy Chua... nu simt nevoia... am atatea carti cu-adevarat BUNE si extrem de FOLOSITOARE de parenting care mi-au furnizat o gramada de idei cum pot sa "navighez" prin viata ca parinte fara sa "naufragiez" ca nu doresc sa-mi poluez creierul cu nefericirea unei mame care simte ca undeva a dat gres... bravo ei ca a reusit sa se opreasca la timp si sa vada mai departe de modul strict-dur-hipertraditionalist in care a fost crescuta...
eu cred ca a forta un copil sa accepte o edu traditionalista intr-o societate libera e frustrant atat pentru copil cat si pentru parinte, iar a forta un copil sa accepte o edu traditionalista intr-o societate traditioanlista unde TOTI fac la fel... e normal... atat pt copil cat si pt parinte...
Vauva spune:
Eu sunt de-a dreptul uimita (desi n-ar trebui:)) sa vad ca in America barometrul scolilor bune este dat de asiatici.Aici in Finlanda nu e asa si aproape sigur in Europa in general, chiar sunt curioasa in Anglia. Eu am facut masteratul la o universitate aici in Helsinki, am avut si 2 colege asiatice, nimic exceptional, as putea spune doar ca una venita direct din China special sa faca acest masterat vorbea o engleza de toata groaza, abia intelegeam ce vorbeste, intr-adevar si-a sacrificat familia sa vina aici singura fara copil, ce am inteles ca avand un masterat facut in Europa acolo la ei da foarte bine, fiind o competitie acerba.
Eu nu cred ca Denizel, aspira la strugurii aia acrii, eu nu asa am perceput mesajul ei.
lorelaim spune:
Tocmai am citit doua articole:
http://www.theglobeandmail.com/life/the-hot-button/father-loses-parenting-rights-for-forcing-homework-on-his-children/article1877551/
http://www.nypost.com/f/print/entertainment/why_love_my_strict_chinese_mom_uUvfmLcA5eteY0u2KXt7hM
si sa nu uit - parca Albert Einstein a spus: "Genius is 1% talent and 99% percent hard work..."
buli spune:
si sa nu uit - parca Albert Einstein a spus: "Genius is 1% talent and 99% percent hard work..." |
da, dom'le, da' sunt sigura ca s-a referit la hard work de bunavoie.
nu cred ca i-a pus cineva meditator lui Einstein si nici ca tac-su facea cu el teme la mate.
ia sa gugalesc un pic, sa vad
ps - toti copiii geniali pe care ii cunosc eu, si cunosc vreo 3-4 chiar geniali, provin din familii normale spre modeste, au fost lasati de parinti sa-si urmeze propriile talente, au fost sprijiniti 100% si impinsi 0%.
edit: prin copii genialei nu inteleg tineri care acum au 2 case si 4 masini si-s directori cu sofer si secretara, ci tineri care lucreaza in domenii inovative si in cele mai tari institute de cercetari din lume. nu stiu ce salarii au