Ati citit asta?
Raspunsuri - Pagina 15
Sabina spune:
Fomalhauti, mi-a placut mult ce ai povestit despre copiii tai.
Ruxij, inteleg acuma, dar totusi, un olimpic din Ro intra la Harvard (sau echivalent), cum de un copilas american sa aiba doar 6^ sanse? in fine, asta e:)
Mai e o chestie, eu nu inteleg de ce vi se pare optional pianu si nu matematica. daca poate sa=mi explice cineva?
De ce pianu e mai de umplutura decat geografia de pilda? Iti trebuie talent sa inveti geografie la scoala? NU. Asa si si cu pianul/orice instrument. Trebuie sa stie sa cante, cum trebuie sa stie si geografie. Nu a zis nimeni sa devina geografi profesionisti :)
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo
J G spune:
N-o sa inteleg in viata mea argumentatia in extremis! Ce legatura e intre ce face dementa aia de Chou cu parintii care nu invata copiii sa-si prajeasca un ou? Evident ca (sper eu) toti vrem sa ne vedem copiii independenti (inclusiv in ce priveste mancarea! eu am un unchi de 46 de ani care realmente moare de foame daca il incui in casa cu o sacosa de legume, se poate, da!) insa asta nu e un argument!
Mi-ar placea sa va dau exemple personale in care sa vedeti cam cat valoreaza invatatul in scoala insa nu ma simt confortabil si veti zice ca sunt exceptii...
Fiica mea are 5 ani deocamdata si principala noastra preocupare este sa-i gasim talentele, inclinatiile. Pentru ca e foarte usor sa devii cel mai bun daca iti urmezi inclinatiile, si ne dorim sa aiba o viata usoara, in care sa munceasca cat mai putin, dar munca ei sa aiba valoare, sa traiasca bine si sa se bucure de viata. S-o vad peste 20 de ani intr-o corporatie... muncind 10 ore in fiecare zi, as lua-o ca pe un esec personal.
J si Carla (05.02.2006)
in the rear garden
ruxij spune:
Dar la geografie studiaza cineva intre 2 si 4h/zi? Fi-miu invata sa cante asa pt. cultura lui generala, dar nu putem sa studiem atatea ore ca si chinezii. Dc. studiezi atata inseamna ca vrei sa fii profesionist, altfel nu vad sensul.
Olimpicii internationali romani care sunt primiti la Harvard sunt mai putin de 6% din populatie. Fi-miu nu cred ca e de nivel de olimpic international. Dc. ar lua un premiu la o olimpiada internationala cred ca l-ar lua Harvardu' si pe el.
nelia spune:
Citat: |
citat din mesajul lui iileana Merita vazut, nu-i lung si are si subtitrare in limba romana. http://www.ted.com/talks/ken_robinson_says_schools_kill_creativity.html |
Multumesc mult de tot, iileana! Filmuletul acesta face cit toate cele doua subiecte pe aceasta tema. La chestia cu dansul, mi-au dat lacrimile. Acum un an, Agata m-a intrebat acelasi lucru... nu am stiut ce sa-i raspund, i-am luat ore de dans in particular. Stiu scoala potrivita din Montreal pentru ea, dar sotul nu e de acord si mult, foarte multi dintre parinti pentru ca nu e foarte bine cotata academic.
Chiar daca tu, ca parinte, gindesti asa, si asa ai gindit si cind era tu copil la rindul tau, dar in jurul tau toata lumea gindeste altfel... prioritatile sint altfel aranjate, ce-ti ramine sa faci? Sa te pui de-a curmezisul si sa o iei pe caile tale. Aveti idee cit de greu este pentru un tinar sau pentru un adult? Nu-mi imaginesc cum ii este unui copil... M-am intristat, desi am ris cu lacrimi la filmuletul pus de tine. Ma duc sa-mi ling ranile, si pe ale mele, si pe cele viitoare ale copiilor mei...
CORNELIA, mami de www.dropshots.com/agtuli#date/2010-09-19/14:00:33" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU
Sabina spune:
pai nu la 2-4 ore pe zi ma refer, ci asa, cum faceti voi.La modu asta mis e pare la fel de obligatoriu ca geografia, istoria, matematica si fizica si desenu si toate materiile;)
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo
Fomalhauti spune:
Ideal ar fi sa le incerce copilul pe toate si sa vada ce ii place. In practica este imposibil, nu incearca decat cateva. Aici, cel putin cat e mic, parintii aleg. Nu mai spun de faptul ca atunci cand e copilul mic, el judeca dupa alte criterii. Adica, el poate sa spuna "Nu mai vreau la inot ca nu imi place." fiindca nu ii place antrenorul. Si parintele (ne-chinez) taie inotul de pe lista.
In legatura cu pianul cred ca studiul lui nu e asa raspandit din motive practice. Eu m-am gandit si la asta cand copiii erau mici, sa cumpar un pian, dar costa enorm, asa ca mi-am luat gandul. Sigur, poate mama chineza ar fi renuntat la concedii la mare sau la orice era nevoie ca sa cumpere pian. Nu mi s-a parut atat de important mai ales ca nu aveam de gand sa imi oblig copiii sa cante daca nu doreau. Asa ca eu din cauza asta nu am incercat
nelia spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Marina mi-am adus aminte de ce imi place mie DC si de ce mi se pare fantastica comunitatea asta...de cate ori dai search pe google orice ai cauta gasesti discutia pe DC http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=160501&whichpage=4 Marina |
Si mie mi s-a intimplat de prea multe ori ca sa fie o coicidenta.
CORNELIA, mami de www.dropshots.com/agtuli#date/2010-09-19/14:00:33" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU
Sabina spune:
da, dar puteai sa ii dai la vioara, flaut, oboi etc. Pur si simplu insa, din pacate, la noi nu exista educatie in domeniul asta.
Desi, sa fim seriosi, muzica facea parte din quadrivium.
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo
nelia spune:
Citat: |
citat din mesajul lui olympia Hai sa va dau si eu doua exemple(adevarate), voiam sa le scriu la subiectul celalalt, da cred ca toata lumea citeste si colo si colo. Aveam in clasa trei copii foarte-foarte buni, mai multi erau buni, dar astia erau exceptionali, povestea completa o stiu insa doar la doi dintre ei. Primul era dintr-o familie de profesori si excela in egala masura la mate, romana, engleza si canta si la pian. Cand spun excela, vorbesc de olimpiade pe tara, de poezii superbe si foarte mature. Era un copil linistit si cuminte, nu-mi amintesc sa se fi certat cu cineva vreodata, era modest, nu era lasat la petreceri, in excursii sau la discoteca, avea o inteligenta creativa, tot ce facea era deosebit si sensibil, in niciun caz genul tocilar, desi 10 era nota obisnuita, 9 insemna un accident si se intampla teribil de rar. Cred ca a luat premiul intai cu cea mai buna medie 12 ani la rand. Ca facultate a facut medicina, cred ca la dorinta parintilor, putea face face literatura, limbi, filozofie, regie, orice, de fapt aveam asa o admiratie pentru persoana respectiva incat imi inchipuiam ca va rasturna muntii si va cuceri lumea. A ajuns medic intr-un spital oarecare, a facut un mariaj nefericit, de convenienta, s-a izolat de vechii cunoscuti, a avut probleme alcoolul, s-a luptat ani in sir cu o depresie urata, pe muchie de cutit, salvand greu aparentele. Alt coleg al nostru era o mare figura care nu avea niciun caiet la scoala si nici nu facea vreo tema, dar stia esentialul, la toate materiile. Era un tip destept si liber, intra pe usa cu camasa descheiata, uneori avea si nasturi rupti pe la fotbal, zambitor si relaxat, lua si sase cand reusea sa enerveze un prof mai scortos, dregea repede mai tarziu nota cu doi de zece. El a facut fizica atomica, a avut un business propriu foarte prosper, l-a vandut pe bani frumosi si acum e tata de familie si proprietar de pensiune intr-o tara civilizata cu munti superbi! Pene colorate... cate putin din toate! album gradina |
Poti, te rog, sa-mi scrii pe PM cum il cheama pe cel din tara civilizata cu munti superbi? Am o mare, vaga ce-i drept, banuiala.
CORNELIA, mami de www.dropshots.com/agtuli#date/2010-09-19/14:00:33" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU
Marina spune:
Olympia, parerea mea e ca in primul caz hopul mare a fost scoala si sistemul, perspectivele care i s-au oferit dupa.
Despre doamna Chou si cele 4-5 ore de pian, ambele ei fete sunt exceptionale in domeniul muzical. Cea mare a debutat daca imi amintesc bine la Carnegie Hall la 14 ani cu un concert de pian si cea mica e o violonista de mare viitor.