Ghiocei de Martie-Aprilie***300***
Raspunsuri - Pagina 7
olishka spune:
Eu nu reusesc sa vad pozele cu Maya cheliuta.
Ilinca sa stii ca eu dupa ce l-am tuns pe David la cheliuta, i-a crescut un par frumos si bogat. Pana atunci era asa de moale si putin...Nu stiu daca sunt babisme sau nu, dar la noi a functionat. Si sa stii ca vara-mea cam tot de asta s-a tuns Acum asteptam rezultatele
Am admirat-o si pe Andiaroro tinerica si frumusica foc
Olga, mamica lui David iepurasul
carla28 spune:
Simina ce dulce e Maya iti vine sa o mananci asa de frumos zice ea. Iar cu tunsul, daca ascundeti pozele si filmuletele din perioada asta, poate aveti noroc si uita, ca altfel nu scapati...
www.flickr.com/photos/40168372@N05/" target="_blank">POZE
olishka spune:
Ilinca sa stii ca m-ai convins si pe mine si de maine ma apuc de disociat, da pe mese. Asa ca ma bag si eu de maine. Cine mai incepe de maine, ca sa stiu ce colegi de suferinta am
carla28 spune:
Eu ma bag, dar numai din 04 feb dupa ce vin din vacanta, dar va doresc bafta si va sustin
www.flickr.com/photos/40168372@N05/" target="_blank">POZE
Ilinca_M. spune:
Olishka, stii ca io-s foarte apriga-n documentare Nu vreau sa deziluzionez pe nimeni, dar iata niste citate luate de la alte discutii despre forum:
Intai experientze:
1) Nu stiu de ce este un asa mit ca parul sa fie ras cat esti mic pt a avea o podoaba capilara mai tarziu.. Cert este ca eu am fost unul dintre copiii "chinuiti" cu astfel de tratamente in copilarie, fara efectul dorit de catre parintii mei, din pacate. Am un par rar, cu un fir moale si fin, noroc ca este ondulat..Deci sfatul meu, nu incercati astfel de proceduri pt copilasi, nu merita efortul!
2) Sora mea cand era mai mica avea parul foarte ondulat.Si cum toata lumea ii dadea sfaturi mamei sa o tunda la chelie sa ii creasca parul mai des asa a facut, iar cand parul surioarei mele a crescut nu a mai crescut ondulat ci drept si tot asa de rar.Asa ca nu are nici un efect tunsul asta la chelie cand esti mic.
3) Pe mine nu m-au tuns ai mei la chelie - si acum am parul des.
Pe fratele meu l-au tuns si acum are chelie .
4) eu am tot fost rasa in cap si vai de parul meu
sotul meu a avut toata copilaria parul lung, rar tuns vreun pic, si are ditamai coama
etc.
Si acum explicatiile pentru faptul ca dupa ras parul copiilor pare ca se indeseste; de fapt si daca nu ar fi fost ras ci doar tuns, la fel se preschimba parul, caci la inceput au par de "bebelus", moale, fin iar dupa primul tuns (deci nu doar ras!) rasare parul nr 2:
"Acelasi rezultat il obtineai si daca o tundeai normal, de 2-3 ori.
Numarul de foliculi de par nu se schimba indiferent de metoda . In mod normal cresterea firului de par din fiecare folicul pilos urmeaza un ciclu evolutiv. Parul ce creste dupa "puful" de bebe indiferent daca e ras sau tuns e par de copil, mai viguros. De aici aspectul de "indesire".
De fapt este fix acelasi nr de "fire de par". "
"nu de la ras a crescut frumos ci atunci a venit randul unui alt fir de par cu o alta structura in functie de varsta/hormonii/dezvoltarea copilului!"
"logic parul creste din interior asa ca ce efect sa apara daca tai un fir de par la exterior?!"
Mai sunt destule argumente/ citate etc, dar ma rezum la astea
. Acum desigur ca fiecare parinte face cum vrea/cum crede, dar eu am o strangere de inima cand vad fetitze tunse la 0.
La adulti e altceva, e capul lor, fac ce vor cu el:))) Dar pentru indesirea parului trebuie urmati alti pasi: sa se caute intai cauzele pt. faptul ca pica parul prea mult, poate-s cauze hormonale, chisturi pe ovare etc. Poate e nutritia persoanei deficitara; poate are deficit de vitamine etc; poate i-ar ajuta si un regim si anumite solutii medicinale contra caderii parului, tratamente, sampoane etc. Chelirea...n-are niciun rezultat; daca ar fi asa...n-ar mai exista barbati cu chelie, nu?:)))) Ce simplu ar fi, daca asta ar fi remediul!
Dar lui Cata ii sta foarte bine asa!!
mami de Sophia-Diana (Sophiphi)
18 luni
19 luni
Manole forever
simina_kin spune:
Ilinca, sa stii ca mi-a plans 3 zile dupa aia, da nu pt ca se vedea in oglinda ci pt ca isi punea mana pe cheliuta si probabil o intepa.Cand se vedea in oglinda era ffff fericita
Mi-am adus aminte ceva....stiu ca atunci cand era Maya mititica am zis ca pediatra mi-ar fi spus sa-i dau suc de portocala si tu, si alte fete, ati facut-o cu ou si otet pe dna pedi(acum, si eu as face acelasi lucru), numai ca acele sfaturi erau de la o mamica ce citea acest forum, iar eu am zis asa ca sa vada si ea ce "sfaturi bune" da.......si a vazut
Oli uite aici
http://www.youtube.com/watch?v=hg7heMocRZ4
http://www.youtube.com/watch?v=yQXdrQwKGF8
fericita de ranjita delicioasa Maya Andreea ( 6-oct-2009)
Povestea nasterii printesei cu ochi albastri
www.youtube.com/watch?v=EZMAyvih51Q" target="_blank">Ceva special pentru fata si sotul meu! VA IUBESC!!!
Gina2008 spune:
OLI si eu ma apuc de maine. Da' comparatia nu suporta NIMIC!
Calin, un baietel nazdravan si mamica lui
m_monique spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Ilinca_M. Heheee, m_monique, exact freza de-aia ca a ta in prima poza am avut si eu, in clasa a VII a, deci tot in '90!! De va pun poze cu mine cu freza de-aia si pullover ciclam,va spargeti de ras, cama aranjase potografa "in pozitie romantica" si aveam o moaca bovina rau!:))) Revenind la poze, m_monique erai o scumpica. Si ultima poza e cea mai tare! |
deci si tu ai fost tunsa "cleopatra"? ca pe la noi asa se numea freza. era la mare moda in anii 90.
ultima poza le-a socat pe mama si pe bunica.
azi cand a vazut-o si sotul s-a luat de cap.
Bianca2503 spune:
Hello dears,
Nu am ajuns inca la zi cu cititul, sunt abia pe la pagina 4, dar am vazut ca va tot retetiti.
Si eu tot disociat am slabit si chiar repede:
Ziua 1- proteine: carne, oua, lactate
Ziua 2- amidonuri: cartofi, fasole, orez
Ziua 3- carbohidrati: pizza sau paste si prajituri (asta era preferata mea). Pizza fara carne sau branzeturi pe ea
Ziua 4- vitamine: fructe si legume
Obligatoriu in fiecare zi se mananca 4 patratele de ciocolata neagra- neagra.
A fost greu la inceput dar cand ajungi la ziua de pizza iti vine sufletul la loc.
Va pupez ca am putina treaba
olishka spune:
Ilinca stiam si eu ca nu se inmultesc firele de par, dar eu l-am tuns pe David pentru ca nu-mi placea parul acela de bebelus pleostit si oricum venea vara, asa ca a fost perfect. I-a crescut foarte fain parul dupa aceea. Vara-mea s-a tuns pentru ca avea parul deteriorat si vroia sa scape de el.
Daca aveam fetita nu cred ca ma induram s-o tund la chelie, de fapt nu categoric, caci nici pe Chitibus nu am tuns-o, doar ca a durat mai mult pana i-a crescut firul gros.
Si nu sunt in nici un caz de acord cu cazurile de mai sus, care au lasat traume.