Trombofilia, o cauza a infertilitatii - 49 -
Raspunsuri - Pagina 12
SARA_HS spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Dedicut Buna fetelor, revin si eu dupa o absenta foarte lunga, cu rugamintea sa ma mutati din lista de aspirante in lista de mamici si sa modificati si varsta din 33 in 34 de ani. In 18 ianuarie s-a nascut Alexandru, un puiut de nota 10, 3.430 kg, 51 cm. Sarcina a fost urmarita de dr. Podasca - ginecologie, dr. Uscatescu si Dr. Rosca - hematologie, dr. Varciu - endocrinologie. Tratamentul urmat inca inainte de a ramane insarcinata a fost Aspenter 75mg - 2/saptamana, Medyn Forte - 1/zi, Acid folic 5mg - 1/zi, Omega 3 500mg-1/zi, vitamina C 1gr-1/zi, vitamina E-1/zi (10zile) Euthyrox 75 - 1/zi iar din saptamana 8 am introdus si Clexane 0,4. Am mai luat la inceputul sarcinii Duphaston, No Spa, Scobutil iar la sfarsit Gynipral. Pe parcursul sarcinii am avut doua sangerari la 5 si 30 de saptamani dar din fericire nu au fost probleme. Daca aveti intrebari va raspund cu placere, pe mine m-a ajutat foarte mult acest forum pentru ca am aflat multe informatii si in acelasi timp mi-a dat curaj si mi-a aratat ca este posibil sa am si eu copilul meu. Dumnezeu sa va ajute pe toate si sa va daruiasca pruncii pe care-i doriti! 2 sarcini oprite in evolutie la 8 s - MTHFR C677T heterozigot+ MTHFR A1298C heterozigot |
Buna si multumim pentru incurajari.
Tu ai luat Medyn in loc de Femibion. Stii cumva de ce? Ma bate gandul sa schimb si eu pe Medyn.
Deasemeni, pt. ce e Euthyrox 75 - 1/zi?
Vad ca si vit. E ai luat 1/zi, nu 10/luna, cum iau eu. Aici iar sunt in dilema, ca ginecologul mi-a spus sa iau 1/zi, dar am zis totusi sa fac cum a spus dna.dr. U, adica sa iau doar 10/luna, in primele 10 zile de CM.
Uffff, am capiat cu atatea scheme de tratament!!
MeAlex spune:
Sunshine4ever, multumesc, retin sfaturile!
Ma pregatesc sa merg la Fundeni dupa rezultate...mai sper totusi sa o conving sa imi dea Clexane...chiar cred ca am mai multe sanse daca iau.
Miki, punem link pe prima pagina .
Ma pui si pe mine pe prima pagina la aspirante, te rog? Iti multumesc mult! Iti doresc sa ai multa liniste!
MeAlex, 33 ani, 2 sarcini oprite in evolutie la 7 saptamani, respectiv la 9 saptamani, Gena MTHFR, mutatia C677T, heterozigot, Gena PAI, mutatia 4G/4G homozigot
2 sarcini oprite in evolutie la 7 saptamani, respectiv la 9 saptamani, Gena MTHFR, mutatia C677T, heterozigot, Gena PAI, mutatia 4G/4G homozigot
pentru
adina_28 spune:
Dedicut, ne poti spune si noua daca Omega si Eutyrox ti-a recomandat medicul sau ai luat tu din propria initiativa?
Multumim anticipat
MTHFR-ambele mutatii heterozigote, 2 sarcini oprite in evolutie
QiaoBing spune:
Eu abia acum m-am apucat sa ma uit pe rezultatele pe care le-am luat ieri de la fundeni.
voi stiti ceva de antigenul factorul von Willebrand ?? mi-au facut STA-LIATEST vWF si am 174% cu limite normale 50-160
Vad ca am si 3 grafice din care nu inteleg nimic
---------------------------------------------
2000 - extrauterina
2010 - sarcina oprita in evolutie 6s
MUTATIA 1298 A>C IN GENA MTHFR HETEROZIGOTA
MUTATIA -675 4G IN GENA PAI- I HETEROZIGOTA
MUTATIA -844G IN GENA PAI- I HETEROZIGOTA
SARA_HS spune:
citat din mesajul lui QiaoBing Eu abia acum m-am apucat sa ma uit pe rezultatele pe care le-am luat ieri de la fundeni. voi stiti ceva de antigenul factorul von Willebrand ?? mi-au facut STA-LIATEST vWF si am 174% cu limite normale 50-160 Vad ca am si 3 grafice din care nu inteleg nimic --------------------------------------------- 2000 - extrauterina 2010 - sarcina oprita in evolutie 6s MUTATIA 1298 A>C IN GENA MTHFR HETEROZIGOTA MUTATIA -675 4G IN GENA PAI- I HETEROZIGOTA MUTATIA -844G IN GENA PAI- I HETEROZIGOTA |
Dar astea pentru ce ti le-au mai facut??
Pentru mine, vorbesti limbi straini acum, nu inteleg nimic. Nu ai intrebat acolo ce reprezinta rezultatele astea?
mamutz spune:
citat din mesajul lui adina_28 Dedicut, ne poti spune si noua daca Omega si Eutyrox ti-a recomandat medicul sau ai luat tu din propria initiativa? Multumim anticipat MTHFR-ambele mutatii heterozigote, 2 sarcini oprite in evolutie |
Eutyroxul este pentru glada tiroida nu pt trombofilie.
Si eu iau Omega 3 de 500 1/zi recomandat de ginecolog + femibion 2 (care are si el) de la dna U si cu acordul ginecologului. Eu nu am mutatii genetice, b-urile mele sunt spre limita superioara, homocisteina perfecta, mie imi scade proteina S pe sarcina. Mi-a descoperit ginecologul problema in timpul sarcinii pe care am pierdut-o si mi-a dat tratament cu aspenter nu clexane, dar nu a fost suficient si bebe s-a oprit in evolutie. Asta in iunie 2010. Am continuat tratamentul cu aspenter, vitC, MgB6, Omega 3 pana am ramas din nou insarcinata - octombrie 2010- si cum am ramas am inceput clexane 0,2 pana in saptamana 7, apoi o zi de 0,2, o zi de 0,4. Pana acum bebe a tot luat avans de crestere pana la 1 saptamana mai mare si sa ne ajute Dumnezeu si Maica Domnului sa fie pana la nastere. Acum iau pe langa clexane, femibion 2, omega 3 de 500, CETEBE cu Zn, MgB6, acid folic de 1mg, maltofer si captafer. Un pumn.
Si daca imi permiteti un sfat mai mergeti si la Radu Voda, la Sf Necatrie, pe mine m-a ajutat mult, mai ales ca prima sarcina am obtinut-o dupa niste ani.
E foarte important in trombofilie sa faceti tratament si inainte de a ramane insarcinate, sa fie corpul pregatit sa-l primeasca si sa-l hraneasca pe bebe.
Eu imi repet analizele complete de trombofilie si la medlife.
Si o intrebare, intre ce valori trebuie sa fie analiza antifx sau asa ceva, care arata ca doza de clexane e corecta?
Mie mi-au facut mereu la fundeni si au zis ca e in regula. Oricum merg mereu (defapt se duce sotul cand nu fac analize, sau duce chiar sangele gata recoltat) cu ecografiile si dna U urmareste evolutia lui bebe. nu va spun cat de des fac ecografii
15+
15+
mamutz spune:
Acest test este frecvent efectuat împreun#259; cu alte teste care dau doctorii o imagine mai complet#259; a capacit#259;#355;ii de coagulare. Acestea pot include teste timp de coagulare (cum ar fi de protrombin#259; timp [PT] #351;i timp par#355;ial de tromboplastin#259; [PTT]), vWF activitate - cofactor ristocetin (care m#259;soar#259; cât de bine factor von Willebrand lucr), #351;i factorul VIII, testul de activitate (care verific#259; cantitatea #351;i func#355;ionarea de factor VIII, factor care lipse#351;te sau defect în hemofilie tulbur#259;ri de sângerare A).
Deoarece factor VIII circul#259; în organism ata#351;at la vWF, o sum#259; a sc#259;zut de factor VIII poate însemna, de asemenea, o sum#259; a sc#259;zut de vWF.
15+
QiaoBing spune:
SARA scumpo. habar nu am !
in decembrie d-an dr a lasat mazgalit pe o bucata de hartie ce alte analize sa imi mai faca. nu mi-a explicat nimeni nimic. luni dim d-an viorica s-a stropsit la mine legat de dosar (nu am vrut sa il las) si nu am mai intrebat ce imi face. ieri m-au socat cand am vazut ca ma inteapa in urechi si ma si grabeam sa ajung la o sedinta si nici nu m-am uitat pe hartii, daramite sa mai si intreb. a zis sa vin sa vb cu dr luni.
citesc acum de von Willebrand asta si ma recunosc intr-o manifestare - tendinta catre vanatai usoare. iar pe bunica o recunosc in episoadele de epistaxis.
mie mi-au facut investigatii suplimentare din cauza ca tata a murit in urma unui AVC hemoragic
---------------------------------------------
2000 - extrauterina
2010 - sarcina oprita in evolutie 6s
MUTATIA 1298 A>C IN GENA MTHFR HETEROZIGOTA
MUTATIA -675 4G IN GENA PAI- I HETEROZIGOTA
MUTATIA -844G IN GENA PAI- I HETEROZIGOTA
Dedicut spune:
Honeys, am luat Omega 3 la recomandarea d-nei dr Uscatescu. Initial am luat de la Doppel Hertz iar spre sfarsitul sarcinii am luat Folowise.
Mirona77, tratamentul l-am luat cu 2 luni inainte de a ramane insarcinata. Mi se recomandase sa iau 3 luni inainte dar am ramas repede insarcinata.
SARA_HS, am luat Medyn Forte pentru ca asa mi-a recomandat d-na Uscatescu iar Eutyrox a fost prescris de endocrinolog pentru probleme cu tiroida. Am facut analize dupa cele doua sarcini pierdute si am descoperit ca aveam tiroidita autoimuna. Desi inainte de sarcina analizele erau ok, se pare ca in timpul sarcinii TSH-ul crestea foarte mult si exista pericolul de retard mintal si alte probleme.Si eu vitamina E am luat doar primele 10 zile cand incepea ciclu, nu toata luna.
Adina_28, toate tratamentele mi-au fost prescrise de doctori, nu am luat nimic din proprie initiativa.
Analize pentru gena PAI nu am facut, nu stiu cum stateam acolo cu mutatiile.
Va recomand si eu sa mergeti la biserica Sf. Spiridon cel Vechi, eu am mers cu inima deschisa si ma rugam in fiecare zi sa mearga sarcina asta bine, iar rugaciunile mi-au fost ascultate. Nu va pierdeti speranta!
2 sarcini oprite in evolutie la 8 s - MTHFR C677T heterozigot+ MTHFR A1298C heterozigot
Alexandru Stefan 18.01.2011
kitzy spune:
Salutare la toata lumea!
Am vazut ca-s in listuta cu Andrei, multumesc mult
Am intrat sa vad ce mai faceti si sa va dau un avant: se poate fetelor! Cu tratamentul corect se poate! Mie nici acuma nu-mi vine sa cred ca am dus sarcina asta la capat, nu fara probleme pe parcurs, dar important e ca am ajuns cu bine la termen si am un baietel sanatos pe care-l iubesc ca pe ochii din cap. Sa nu va pierdeti niciodata increderea ca se poate