Trombofilia, o cauza a infertilitatii - 49 -
Raspunsuri - Pagina 11
mirona77 spune:
Va multumesc tuturor pentru ca sunteti alaturi de mine! Simteam nevoia sa discut cu cineva care are aceleasi probleme, pentru ca pe sotul meu cred ca l-am innebunit deja.
Sara RH - fii optimista, letzy81 are dreptate, 2 persoane diferite pot reactiona diferit la acelasi tratament.
MTHFR C677T homozigot (descoperit dupa a 3 a sarcina pierduta) - 4 sarcini oprite din evolutie pana in 8 s; tratament sarcina 4 cu Clexane 0.4, Arefam 200 mg (2/zi), Medyn Forte
SARA_HS spune:
Citat: |
citat din mesajul lui letzy81 Fetelor,incercati sa nu deznadajduiti! 2persoane cu aceleasi mutatii si acelasi tratament pot reactiona diferit in perioada sarcinii.Incercati sa ganditi pozitiv.Stiu ca e greu dar cu un tratament bun pt voi,se poate. Priviti la semnatura! FVL heterozigot+MTHFR C677T heterozigot+ MTHFR A1298C heterozigot; 2 sarcini oprite din ev la 8/9 sap Mami de Sandra |
Letzy, mutatiile tale sunt un pic mai usoare decat ale mele. Tu cum ai reusit? Spune-ne si noua ce tratament ai facut, la ce dr. ai mers... Si sa-ti traiasca zana!!!
miki-miki spune:
citat din mesajul lui SARA_HS Eu stiam, dintr-o alta clasificare gasita pe un site strain despre trombofilie, pe care am postat-o si aici pe forum, ca cele doua mutatii ale genei MTHFR, combinate, chiar si in stare heterozigota, produc cam aceleasi efecte cu prezenta doar a mutatiei C677T in stare homozigota. In acea clasificare, A1298C homozigota, aparea dupa combinatia A1928C hetero+C677T hetero, ca si grad de gravitate. Paragraful de mai sus tinde sa confirme chestia asta... |
Da ai dreptate deoarece C677T e mai urat dect A1228C, voi schimba clasamentul. Cred ca ii vom da si un link pe prima pag, ce ziceti fetelor?
Dedicut spune:
Buna fetelor,
revin si eu dupa o absenta foarte lunga, cu rugamintea sa ma mutati din lista de aspirante in lista de mamici si sa modificati si varsta din 33 in 34 de ani.
In 18 ianuarie s-a nascut Alexandru, un puiut de nota 10, 3.430 kg, 51 cm. Sarcina a fost urmarita de dr. Podasca - ginecologie, dr. Uscatescu si Dr. Rosca - hematologie, dr. Varciu - endocrinologie. Tratamentul urmat inca inainte de a ramane insarcinata a fost Aspenter 75mg - 2/saptamana, Medyn Forte - 1/zi, Acid folic 5mg - 1/zi, Omega 3 500mg-1/zi, vitamina C 1gr-1/zi, vitamina E-1/zi (10zile) Euthyrox 75 - 1/zi iar din saptamana 8 am introdus si Clexane 0,4. Am mai luat la inceputul sarcinii Duphaston, No Spa, Scobutil iar la sfarsit Gynipral.
Pe parcursul sarcinii am avut doua sangerari la 5 si 30 de saptamani dar din fericire nu au fost probleme. Daca aveti intrebari va raspund cu placere, pe mine m-a ajutat foarte mult acest forum pentru ca am aflat multe informatii si in acelasi timp mi-a dat curaj si mi-a aratat ca este posibil sa am si eu copilul meu.
Dumnezeu sa va ajute pe toate si sa va daruiasca pruncii pe care-i doriti!
2 sarcini oprite in evolutie la 8 s - MTHFR C677T heterozigot+ MTHFR A1298C heterozigot
miki-miki spune:
Gravitatea mutatiilor MTHFR in fct de genotip si combinatiile lor
1 MTHFR C677T -homozigot + MTHFR A1298C homozigot (nu cunosc pe nimeni cu ac combinatie)
2 MTHFR C677T -homozigot + MTHFR A1298C heterozigot (nu cunosc pe nimeni)
3 MTHFR C677T -heterozigot + MTHFR A1298C homozigot
4 MTHFR C677T -homozigot (miki-miki, SaraHs, Lorena78, Mirona)
5 MTHFR C677T -heterozigot + MTHFR A1298C heterozigot (Ariadna, Mcrissa, Ramonella.... multe mamici si gravidute)
6 MTHFR A1298C-homozigot
7 MTHFR C677T -heterozigot
8 MTHFR A1298C-heterozigot
sunshine4ever spune:
Sara daca nu faci stimulari, nu introduci in organism si estrogeni care is pacatoase pentru circulatie, poate nu e cazul sa tre stresezi si la test pozitiv introduci Clexanul. Dar ai si niste mutatii urate care paote ar cere Clexane timpurie. Daca tu esti mai linistita asa fa de la tien putere, parerea mea nu ai ce pierde.
Si eu cand am vazut ca al doilea beta nu mi-a crescut cum trebuia am introdus Clexanul de la mine putere, si cand i-am zis dr-lui mi-a spus ca nu ar fi trebuit, dar uite ca la fel i-am zis si hematologului care pana la urma pledat de a incepe clexanul din prima zi ba chiar ar fi de acord sa incep cu cateva zile inainte de cm.
Uite chiar si cu avizul dr heamtolog cateodata am intreb daca nu e prea mult 2x0,4 si pana acuma ma plangeam ca nu mie- suficient. Pe cuvant de stiu cum e mai bine.
Legat de vise, pot avea si semne, pe langa ca nu te odhinesti. Eu stiu ca o femeie insarcianta visata de cienva e rau pt aceea cienva care viseaza. Iar un copil mic e la fel ceva rau.
MeeAlex daca iei Folowise sa iei si magneb6 si femibion. Daca nu Omega+acid folic+b6+b12 de la Doppel Herz. Pentru ca Folowise nu contine vitamine doar omega si acid folic. Iar al MTHFR trebuei si vitamine si mult acid folic.
Sa ma corecteze fetele daca gresesc.
''Uneori, cand ai impresia ca totul s-a sfarsit,viata iti ofera de fapt un nou inceput. Totul e sa stii sa-l recunosti'' Richard Paul Evans
Fiv1-hiperstimulare, Fiv2-nereusit(2007),1sarcina obtinut natural-oprit din evolutie la 3sapt si 3 zile gestational (2010)
MTHFR A1298C heterozigot, cardiolipina pozitiv, PAI1(675 4G/4G) homozigot, mutatia V34L pozitiv-genotip heterozigot
Tratament: femibion 1/zi,folowise 1/zi,acid folic 5mg/zi,magneB6 2/zi,aspirincardio 100mg/zi(sau aspenter75),glucophage 1500mg/zi,Clexane 2x0,4/zi
mirona77 spune:
Dedicut, cu cat timp inainte de a ramane insarcinata ai luat tratamentul cu aspenter si toate celelalte vitamine?
MTHFR C677T homozigot (descoperit dupa a 3 a sarcina pierduta) - 4 sarcini oprite din evolutie pana in 8 s; tratament sarcina 4 cu Clexane 0.4, Arefam 200 mg (2/zi), Medyn Forte
balanta_tm spune:
Eu pt MTHFR C677T hetero am luat inainte de FIV vreme de 3 luni 1 Medyn forte + 5 mg Acifol/zi. Cand am inceput procedura FIV, dr mi-a inlocuit Medyn cu Femibion si mi-a pastrat si Acifol pana la capat (care capat la mine a tinut pana la sapt 24, dar din motive care nu aveau nici o legatura cu trombofilia - lucru confirmat atat de geneticianul cat si de hematologul de la Viena, asa ca pot sa iau de bun ce au zis).
SARA_HS spune:
citat din mesajul lui miki-miki Gravitatea mutatiilor MTHFR in fct de genotip si combinatiile lor 1 MTHFR C677T -homozigot + MTHFR A1298C homozigot (nu cunosc pe nimeni cu ac combinatie) 2 MTHFR C677T -homozigot + MTHFR A1298C heterozigot (nu cunosc pe nimeni) 3 MTHFR C677T -heterozigot + MTHFR A1298C homozigot 4 MTHFR C677T -homozigot (miki-miki, SaraHs, Lorena78, Mirona) 5 MTHFR C677T -heterozigot + MTHFR A1298C heterozigot (Ariadna, Mcrissa, Ramonella.... multe mamici si gravidute) 6 MTHFR A1298C-homozigot 7 MTHFR C677T -heterozigot 8 MTHFR A1298C-heterozigot Miki MTHFR C677T homozigot + Fact V Leiden heterozigot + Prot S la limita inferioara + NK mari, 3 sarcini obtinute prin FIV oprite din evolutie (8 s fara clexane, 5 s cu clexane 0.4, 6s cu 0.4x2/zi) |
Ma oftic ca nu mai gasesc clasificarea aia, dar, din cate imi amintesc eu, ar fi asa:
1 MTHFR C677T -homozigot + MTHFR A1298C homozigot (nu cunosc pe nimeni cu ac combinatie)
2 MTHFR C677T -homozigot + MTHFR A1298C heterozigot (nu cunosc pe nimeni)
3 MTHFR C677T -homozigot (miki-miki, SaraHs, Lorena78, Mirona)
4 MTHFR C677T -heterozigot + MTHFR A1298C homozigot
5 MTHFR C677T -heterozigot + MTHFR A1298C heterozigot (Ariadna, Mcrissa, Ramonella.... multe mamici si gravidute)
6 MTHFR C677T -heterozigot
7 MTHFR A1298C-homozigot
8 MTHFR A1298C-heterozigot
O mutatie C677T hetero e mai grava decat o A1298C homo, si de aici combinatiile lor in diverse forme isi modifica gradul.
Asa stiu eu, sa n-aruncati cu rosii
!